Centrale termice Atmos

Centrale termice Atmos
4.6 (92.5%) 8 votes

Numărându-se printre producătorii de top din domeniul celor mai bune centrale termice  Atmos din Cehia, aceasta este o companie cu o vechime de peste 80 de ani.

Articolul de față se concentrează pe prezentarea istoriei și a celor mai importante caracteristici ale produselor de încălzire de la Atmos.

Compania Atmos a început ca o afacere de familie în anul 1935 în zona Boemiei din Cehia. Dokogen este denumirea sub care a activat la începuturi acest brand, producând echipamente LCV pentru nave și autoturisme.

Ulterior, producția s-a diversificat și s-a reorientat către centrale termice Atmos pe cărbune și lemn. În momentul actual, Atmos deține patentul pentru 13 tipuri de echipamente și instrumente de încălzire a spațiilor rezidențial, comercial și industrial.

Gama de cazane Atmos numără peste 70 de tipuri, iar puterea termică a acestor dispozitive este cuprinsă între 15 și 150 Kw. Grație caracteristicilor superioare de calitate, Atmos este un brand de încredere pentru majoritatea statelor din Europa.

Click aici pentru preţul centralelor

Centrale termice Atmos

Raportul calitate-preț este una dintre caracteristicile de bază ale centralelor termice pe lemne Atmos.

Randamentul termic deosebit, posibilitatea de alimentare și cu alt tip de combustibil (peleți), precum și nivelul de economisire oferit pe termen lung poziționează acest brand printre tipurile de centrale termice preferate de către români.

Iată unele dintre cele mai interesante opțiuni de încălzire Atmos pe lemn:

Centrală termică pe lemne Atmos 20 kw
Centrală termică pe lemne Atmos 22 kw
Centrală termică pe lemne Atmos 35 kw
Centrală termică pe lemne Atmos 40 kw

Istoria companiei Atmos

Jaroslav Cankar este cel care a pus bazele companiei Atmos în anul 1935, în Boemia, Cehia. La început, producția era concentrată pe confecționarea de sisteme LCV care erau destinate funcționarii autovehiculelor și navelor.

Ulterior, datorită asemănărilor în ceea ce privește principiul de funcționare, Atmos a început să producă centrale termice alimentate cu cărbune și lemne. Anul 1942 reprezintă momentul în care compresoarele Atmos încep să fie livrate către celelalte state ale Europei.

În anul 1968, cazanele pe lemn Atmos erau considerate printre cele mai eficiente în ceea ce privește nivelul de economisire (modelul Ekonomik).

Calitatea produselor de încălzire Atmos pe baza de lemn este recunoscută la nivel european. Anul 1980 îi aduce recunoașterea cu ocazia Târgului Pragoterm.

Încă de la început și până-n prezent, Atmos este o afacere de familie (fondatorul său a decedat în anul 2006). Compania deține în portofoliu 70 de tipuri de centrale termice Atmos, precum și 13 patente originale.

Piața de desfacere a produselor de încălzire Atmos este preponderent europeană, România numaradu-se printre țările în care echipamentele de încălzit locuința Atmos sunt prezente și utilizate cu rezultate uimitoare.

Producţia de centrale termice Atmos


Centralele termice Atmos
respectă normele de calitate și de protejare a mediului înconjurător, remarcându-se printr-un excelent raport calitate-preț. În plus, întreaga gamă de produse de încălzire Atmos beneficiază de o garanție pe 24 de luni.

Varietatea echipamentelor oferite de către acest brand din Cehia este deosebită, prin acestea găsindu-se centrale termice Atmos, centrale termice cu gazeificare Atmos, centrale termice pe lemn sau peleți, precum și centrale termice mixte Atmos cu mai multe tipuri de combustibil.

Date de contact pentru Atmos România

• Secpral Pro Instalatii
• Email: atmos@atmos.cz
• Site: http://www.atmos.eu/romania/

Garanţie

Atmos este unul dintre producătorii de top din domeniul soluțiilor de încălzire a locuinței din Cehia.

Astfel, garanția standard a produselor de încălzire Atmos este de minim 24 de luni, această perioadă putând fi extinsă.

Alte resurse
Site-ul Atmos

Centralele termice Atmos pun în slujba utilizatorilor o experiență de peste 80 de ani. Cazanele pe lemn cu gazeificare Atmos au făcut istorie în Cehia și-n țările Europei.

Persoanele care dețin o centrală termică Atmos sau un cazan Atmos pot să-și expună părerea despre acesta în secțiunea de comentarii de mai jos.

În acest mod, o să puteți fi de folos viitorilor proprietari de sisteme de încălzire Atmos.

 

Centrala termica Atmos
Centrala termica Atmos
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 01/01/1970
Prezentul articol este despre centrale termice Atmos, unele dintre cele mai fiabile şi solide produse ale grupului Bosch.
5 / 5 stars
1070 Vizualizări totale 42 Vizualizări azi

9 thoughts on “Centrale termice Atmos

 • Cosmin, eu am cumpărat o centrală pe lemne Ferroli de aproximativ 12 zile. Te rog să îmi spui, din ce cauză de la început s-a format gudron moale în centrală și pe horn, iar cele 2 uși le deschid foarte greu, de ieri nemaiputând să închid ușa inferioară. Am rezolvat problema înlocuind garnitura (snurul).Ce trebuie să fac pe viitor ca să nu se mai formeze condens?La ce gradatie trebuie să reglez termostatul montat pe pompa de baypas și temperatura minimă din centrală ca să diminuez formarea consensului și să se asigure minm 60 grade pe returul apei?Poate îmi dai și alte sfaturi si recomandări în acest context. Cu prețuire!Aștept răspuns.

  • Curatati bine cazanul folosind o perie de sarma si alte dispozitive mecanice, pentru a indeparta gudronul depus.
   – Verificati cosul de fum. Daca este neizolat, sau diametrul interior este prea mic, sau nu are tiraj bun, poate fi o cauza.
   – Toti producatorii de centrale pe lemne cu gazeificare recomanda 60 de grade temperatura pe retur la cazan, pentru a preveni formarea condensului acid.
   – Lemnul cu umiditate mare este o alta cauza posibila.

 • Detin o centrala termica pe lemne cu gazeificare Ferroli,de 35kw, care dupa ce o alimentez cu lemne, incepe sa pufaie pe usa de admisie a aerului, de fiecare data scotand fum atat de mult, incat nu mai poti intra sa mai reglez ceva. Lemnele sunt uscate de 2 ani, iar de curatat, o curat mereu de gudronul si depunerile din interior(fumuri) si de pe burlan. Ce reglaje trebuiesc facute sa nu mai pufaie si sa nu mai depuna gudron? Repet: lemnele sunt uscate.

 • Daca stiti, sa-mi dati un sfat in plus.Daca cititi din nou ce am spus ca fac,”… dupa ce o alimentez cu lemne, incepe sa pufaie pe usa de admisie a aerului, de fiecare data scotand fum atat de mult, incat nu mai poti intra sa mai reglez ceva. Lemnele sunt uscate de 2 ani, iar de curatat, o curat mereu de gudronul si depunerile din interior(fumuri) si de pe burlan”. Deci dupa ce o alimentez cu lemne, incepe sa pufaie pe clapeta de admisie a aerului, fiind curatata si soba si burlanul.! In ce priveste diametrul interior al burlanului, are 20cm. cf. instructiunilor sobei, este din inox, izolat cu vata si cu o camasa exterioara tot din inox, depaseste inaltimea casei cu 2m.fiind facut de profesionisti, nu de amatori. Poate stiti ce reglaje trebuiesc facute in plus, sa nu mai pufaie pe claleta de admisie a aerului dupa ce alimentez cu lemne uscate! Dupa aceia se linisteste si arde destul de bine. Pompa este reglata sa porneasca la 75-80 grade, intoarcerea se face la 60-65 grade, iar pompa de amestec este reglata la35-40 grade.

  • Buna seara, nu este relevantă curățenia cazanului ,, cosului , ar trebui sa verificați tirajul , adică fără sa faceți foc sa verificați viteza aerului pa clapeta de aspirație , căci dacă aveți tiraj fără foc , sigur centrală cazanul nu pufăie adică nu face o suprapresiune in interior datorită măriri volumului de aer din cauza încălziri lui . Puteți empiric sa verificați cubi lumânare aprinsa , daca este atrasa in interior . Verificati căciula de la capăt Cos , poate curenți de aer de pe acoperiș , in prima faza când fumul e rece , pot optura ascensiunea tirajului

 • Buna seara,
  Pentru Dan Bojan: multumesc pentru informatii, dar va rog sa fiti mai explicit; nu am inteles decat partial ce a-ti scris. Formulati din nou ce vreti sa-mi spuneti sa inteleg si eu. Lumanarea aprinsa unde s-o pun? in fata clapetei de aspiratie pe care sa o deschid complet cand nu este foc in soba? Cum sa verific caciula de la capatul cosului? Caciula este la 10 m pe un burlan de tabla (vedeti cum l-am descris mai sus). Cum pot ajunge la capatul lui de sus si cum sa verific caciula si curentii de aer de pe acoperis? nu am inteles nimic! Multumesc anticipat pentru sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *