Centrale Termice Motan

Centrale Termice Motan
3.9 (78.95%) 19 votes

Prezentul articol este despre centrale termice Motan, unele dintre cele mai fiabile şi solide produse ale grupului român Kober.

Recunoscut pe plan naţional şi internaţional datorită activităţii sale în domeniul vopselurilor, grupul român Kober a lansat în urmă cu 15 ani divizia de producţie centrale termice în condensare Motan. Alături de aceste modele, grupul mai produce şi centrale termice conventionale Motan, precum şi boliere şi accesorii Motan.

Pornită ca o afacere în domeniul industriei de vopseluri, începând cu anul 2000, grupul Kober s-a lansat în producţie de utilaje industriale. În urmă cu 15 ani, în anul 2002, acesta a început producţia de centrale termice Motan, recunoscute astăzi pentru caracteristicile sale deosebite.

Produse în România, centralele termice pe gaz Motan se remarcă prin calitatea deosebită şi preţul extrem de avantajos. Acestea reprezentând unele dintre cele viabile soluţii de încălzire a locuinţelor din ţara noastră.

Click aici pentru preţul centralelor

Centrale termice Motan

Acestea sunt unele dintre cele mai apreciate modele de centrale termice Motan:

Istoria centralelor termice Motan

Kober este una dintre afacerile româneşti de succes, apariţia sa pe piaţă datorându-se inginerului român Aurel Kober. Acesta a lansat în anul 1991 prima fabrică de acest gen, care, de-a lungul existentiei s-a dezvoltat, ajungând astăzi să fie unul dintre brandurile recunoscute la nivel internaţional.

Dacă la început, compania s-a axat în exclusivitate pe producţia de vopseluri de diferite tipuri, în anii 2000 această a intrat şi pe piaţa de utiliaje industriale.

Pe o piaţă românească dominată de produse din exterior, în anul 2002, grupul a lansat prima centrală termică Motan, un produs 100% românesc. Astfel, de peste 15 ani, centralele termice Motan încălzesc casele românilor, fiind o soluţie românească care se bucură de respectarea tuturor standardelor de calitate impuse la nivel internaţional.

Centralele de încălzire Motan sunt disponibile în peste 23 de state ale lumii, fiind unul dintre produsele româneşti care ne reprezintă cu mândrie ţara. Producţia este 100% autohtonă, realizată în fabrica din Dumbrava Roşie, comună Vaduri, unde se găseşte şi laboratorul dedicat dezvoltării unor noi soluţii de încălzire termică a locuinţelor.

Producţia de centrale termice Motan

Istoria de peste 15 ani a acestui producător de centrale termice Motan astesta calitatea superioară a produselor şi caracteristicile inovative ale acestor produse româneşti. Faptul că acest tip de centrale se regăsesc în peste 23 de ţări ale lumii contribuie la garanţia că sunt nişte produse de calitate.

De la centrale termice murale în condensaţie Motan şi până la sisteme integrate de încălzire a locuinţelor, de la boilere Motan şi până la gama de accesorii dedicate încălzirii locuinţei, producătorul Kober se dovedeşte a fi unul dintre cei mai valoroşi reprezentanţi ai României pe plan extern.

Oferind maximul de confort şi uşurinţă în folosire, centralele termice cu tiraj forţat Motan se numără printre cele mai bune soluţii de încălzire în timpul sezonului rece.

Date de contact pentru Motan România

 • KOBER S.R.L. Dumbrava Rosie, VADURI
 • Telefon: 0233/241945; 0233/241746; 0233/241933
 • Email:  office.vaduri@kober.ro
 • http://www.motan.ro

Garanţie centrale Motan

Alegerea unei centralele termice pe condensatie Motan iti oferă o garanţie de 36 de luni.

Alte resurse

Cei care utilizează o centrală termică Motan sunt aşteptaţi să-şi împărtăşească părerea în secţiunea de comentarii. Spuneţi-le şi celorlalţi cum funcţionează pentru a-i ajuta pe cei care sunt interesaţi în achiziţionarea unei astfel de soluţii de încălzit locuinţa.

Centrala termica Motan
Centrala termica Motan
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 09/05/2017
Prezentul articol este despre centrale termice Motan, unele dintre cele mai fiabile şi solide produse ale grupului român Kober.
5 / 5 stars
7942 Vizualizări totale 6 Vizualizări azi

60 thoughts on “Centrale Termice Motan

 • Va salut,sunt din Iasi ,am cumparat de la Emag o centrala termica Motan si am montat-o si nu stiu cu ce firma sa o pun in functiune si sa-mi semneze garantia(PIF ESTE GRATUIT ?)

 • Bună seara.Am o centrala Motan sigma și când o pornesc dupa vre-‘o 3 secunde când da semne ca merge se aud pocnituri apoi un bubuit f tare de zici ca explodează. Apoi intra pe avarii cod E 11 însemnând creșterea rapida a temperaturii apei la ieșire.Am făcut aerisirea la primul și ultimul calorifer.,Am băgat apa în centrala pana la 1.5 .Ce as mai putea face Cineva mi.a spus ca s-a infundat ca a stat nefolosita de asta primavara.

 • Buna ziua tuturor.Poate cineva sa imi spuna daca centrala Motan se aeriseste de undeva si daca da de unde?eu acesta marca de centrala am de 4 ani si nu am aerisit-o niciodata.Multumesc anticipat

 • buna seara sant din bv si am cumparat centrala motan sa pus in functie si am la barii 1,5 iar cand dau drumu la caldura se urca barii la 21 care este normal acum la caldura 21 sau trebuie sa fie 1,5 pe centrala si una si alta.multumesc ptr intelegere.

 • Am montat centrala Motan anul trecut, în 2016. Problema este ca de când i-am dat drumul (vreo 2 zile adică) țiuie ca nebuna, suiera un timp, apoi se oprește din acel șuierat. Dar mie îmi este foarte tare frica. De ce suiera în halul asta? Ce are?? Știe să-mi spună cineva??

 • Am o intrebare in legatura cu o centrala motan,in momentul in care ii deschid robinetul pentru a baga presiune in ea reusesc si prind o presiune de 1bar pe care ulterior in maxim 2 zile o pierde si intra in eroare pentru presiune puteti sa imi zice-ti si mie care este problema?am luat legatura cu cei de la service dar degeaba mi-au bagat aer in vasul de expansiune a mers 2 saptamani si dupa a inceput sa faca la fel va rog daca puteti sa ma ajutati!!!!multumesc

 • Buna ziua,tot cu un „motan” va deranjez si eu,dat drumul centralei 1,5 bari.pornit caldura din termostat creste presiunea pe la 1,8-2,0 am inteles ca e normal…la un moment dat scade pe la 1,3-1,5 depinde de stare:).
  Daca pornesc apa calda coboara la 0,9-1 bari.
  Nu curge,nu picura nici calorifer nici cemtrala.
  Ce mi recomandati?
  Cu respesct!

 • P.S -este normal ca presiunea sa difere de la termo la acm asa mult?1,8 si 0,9-1,0 la acm?
  45 grade la acm si 55 la caldura.
  Multumesc anticipat

 • Mersi mult pt raspuns,as verifica daca as gasi ventilul,probabil ca este aschns bine.
  Modelul este C32SPV24MEFB SIGMA,deasupra nu este absolut nimic.
  Astazi am refacut primii pasi,golire instalatie presiune 0…incarcat pana la 0,5 aerisit centrala aerisit calorifere,incarcat pana la 1,3….dat drumul tuturor caloriferelor…presiunea urca pana la 2,0….oprit caldura scade la 0,8.
  Ma gandesc cacpoate vasul este setat la 0,8 de se duce acolo:).

  • Subscriu…aceeasi problemă cu presiunea..centrala motan sigma 24 achiziționată acum 2 luni..cand intra pe căldura presiunea creste pana la 2 bari,2.1..nimic suspect,insa după ce se opreste, presiunea incepe sa scadă…nimic suspect si aici..insa tot scade atingând pragul de 0.5 care automat duce la E11 avarie,lipsa presiunii…aici e suspect…bag apă în ea..pe avarie fiind,isi revine la normal si incepe sa funcționeze,normal…
   De ce isi pierde presiunea si nu o mentine?..ma asteptam sa am pierderi de apă,scurgeri..dar nimic…am inteles vasul de expansiune…dar unde e vintilul ăla situat???

   • Aveti aer in instalatie!Facet- i aerisirea de urgenta la ultimul calorifer, reincarcati centrala cu apa de 4-5 ori ,aerisiti de tot atitea ori!Dupa care incarcati cu valoarea de 1,0-1,2 bar centrala,nu 1,5 bar deoarece creste la 2,2 lucru interzis ,dar centrala sa fie rece,nu calda folosita si dupa incarcare ii dati drumul!

 • Buna seara,din nou,ce credeti,faceam dus si dintr o data ciuciu apa calda….centrala merge pe termo dar nu mai porneste apa calda….solutii?merai

 • Am o centrala motan sigma apa calda este bine la început apoi se răcește și mai durează pună se încălzește vine rece cum sa o reglam

 • Bună dimineața am o centrala motan sigma 24 și abea am montat de 2 zile pornește ajunge la gradele setate dar nu se mai opreste merge incontinu ce pot sa fac în acest caz va multumesc

 • ce le mai proaste si cel mai prost servici. nu cumparati . mie din 4 in 4 zile se trica si am luat o noua si nu vrea sa o schimbe . deja iam reclamat la anpc . cumparati altceva dar nu motan . Cand le am zis ca fac reclamatie ca nu mi schimba centrala ma trimis sa ma duc la haga ca iei nu o schimba.

 • Am si eu o problema cu centrala.îmi da eroare E4 m-am uitat pe carte si îmi spune ca e lipsa semnal senzor temperatura pe circuitul de apa calda menajera.Ce ma sfătuiți sa fac?

 • Am o CT Motan Optimus 24Kw si pe langa faptul ca din cand in cand suiera pentru ca nu a venit inca service-ul sa o vada cu toate ca este in garantie azi dimineata a aparut pe ecran E26 care nu este in cartea tehnica, apoi dupa reset a pornit din nou. Dar oricum oscileaza presiunea intre porniri de la 1 la 2,1 ba si face zgomot ciudat fata de prima data cand am pornit-o (adica de 1 luna si jumatate). Ce poate fi?

 • Salut am si eu o ct.motam cam de 9 luni de 24kw si nu mai merge .cei de la care am luat centrala nu vor sa vina la servis si va-si ruga să-mi spuneti cui sa ma adresez.

 • Buna am si eu o centrala motan si de o saptamana cand porneste caldura se aud niste zgomote ,,bubuituri,,pe apa calda merge bine,ce ar putea sa aiba? Multumesc.

  • Facet-i aerisirea la ultimul calorifer,lasati sa curga pina la 0,9 bar,atentie nu mai jos,dupa care o incarcati la 1,0-1,2 bar- centrala rece,nu calda( deoarece apar erorii de presiune).Dupa aceea dati pe iarna ,reglata iitial la 36-38 grade.Dupa 2 porniri si 2 opriri ridicati temperatura la 42-45, dupa citeva prniri si opriri dati drumul la apa calda,o sa iceapa sa ,,suiere” din cauza reglarii presiuii,dupa aceea fuctioneaza !Face-ti aerisirea instalatiei la 1 luna!

  • Aer in instalatie!ATENTIE- pt.cei cu centrale,facet- i aerisiri regulat la 1 luna centralei,deoarece apa mai scade,astfel stricati schimbatorul,care costa!

 • Buna ziua,
  Am o centrala Motan Max Optimus de 4 ani. In ultima vreme nu raspunde la comenzile termostatului decat „cand vrea ea” . Daca trec termostatul de pe noapte pe zi si inapoi porneste fara probleme, dar nu porneste la semnalul termostatului de cate ori scade temperatura sub valoarea setata. Daca la inceput fenomenul era izolat, acum incepe sa fie fregvent. Am schimbat bateriile la termostat (wireless) dar tot acelasi efect. Acesta intra in modul „heat” baza primeste comanda (se aprinde ledul rosu) dar centrala nu face nimic. De unde sa incep investigatiile?
  Multumesc

  • Pentru a vedea daca problema este a centralei termice Motan, puteti face urmatoarea incercare:
   – sa lasati centrala sa mearga fara termostat o perioada de o saptamana, ca sa vedeti daca functioneaza corect.
   Daca dupa acest timp vedeti ca centrala merge bine, puteti investiga termostatul.
   Un termostat cu unde radio nou este in jur de 170 de lei (daca e nevoie sa-l schimbati).

 • Buna seara.Am o centrala termica Motan C22SPV23MEF,in momentul de fata i-mi apare pe panoul de comanda eroarea E3.Ce i-mi recomandati ca solutie…Va multumesc.

 • Buna ziua, am cumparat acum 10 saptamani un mkdens 36 nou. A fost montat si pus in functie intre Craciun si anul nou. Au fost mai multe probleme dar le-au remediat cei de la punerea in functie. A mai ramas una, la care nu mi-au dat nici un raspuns, poate ma lamuriti dumneavoastra: in afara de condensul normal, ce curge pe furtunul sau, din interiorul centralei imi picura constant apa in partea de jos, pe laterale. Mentionez ca in instalatie este antigel, ce picura este apa. Vreo cauza si vreo solutie pentru a remedia problema? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *