gardenium.ro

Cum Poate Soba Pe Peleti Lily sa Incalzeasca Toata Casa

Cum Poate Soba Pe Peleti Lily sa Incalzeasca Toata Casa
4 (80%) 49 votes

Soba termosemineu cu peleti Lily poate asigura incalzirea in toata casa. Pe langa aspectul placut si designul frumos, aceasta soba poate functiona ca o centrala termica pentru ca se poate racorda la calorifere. Are un rezervor de peleti de 33 kg ce trebuie umplut periodic.

Arderea peletilor se face cu eficienta de 90 – 93% si autonomia la soba pe peleti variaza in functie de izolatia Soba pe peleti cu circuit incalzire Lily Hosseven - termosemineu pe peleticasei, temperatura exterioara si alti factori ajungand la intervale cuprinse intre 15 pana la 36 ore.

Pentru o functionare buna trebuie folositi peleti de inalta calitate cu diametru de 6 mm, care sunt arsi cu un consum de 0,8 /- 4,4 kg/h in functie de treapta in care functioneaza.

Cosul pentru evacuarea gazelor arse are racordul de 80mm la soba si trebuie scos in exteriorul cladirii, nu in garaj sau alta camera.

Un grad sporit de confort este asigurat de functionarea automata si programarea saptamanala. Astfel soba pe peleti poate merge automat fara sa intervi asupra ei si poate fi programata sa porneasca si sa se opreasca.

Cu ajutorul telecomenzii poti creste temperatura de ambianta stand confortabil pe fotoliu, fara sa trebuiasca sa te deplasezi.

Soba pe peleti ieftina


Soba pe peleti cu circuit de calorifere Hosseven Lily 20 kw

 • Putere termica nominala: 3-20 kwSoba pe peleti cu circuit incalzire Lily Hosseven - termosemineu pe peleti
 • Consum orar: 0,8 – 4,4 kg/h
 • Eficienta: 90 – 93%
 • Volum maxim incalzit: 571 m3
 • Dimensiuni: I*l*a 1253/584/635 mm
 • Greutate: 210 kg
 • Diametru cos fum: 80 mm
 • Volum rezervor peleti 33 kg
 • Autonomie: 41 – 7,5 ore
 • Telecomanda: DA

Vezi detalii si pret

 


Schema de montaj soba pe peleti cu serpentina

Schema montaj soba cu serpentina - termosemineu - soba pe peleti

 1. Manometru 4 bar
 2. Termometru 120 grade C
 3. Termostat bratara pentru comanda pompa
 4. Aerisitor automat de aer
 5. Supapa de siguranta 1,5 bar
 6. Robinet de golire
 7. Vas de expansiune inchis
 8. Filtru Y
 9. Pompa de circulatie
 10. Robinet de incarcare 1,5 bar
 11. Calorifere

Descrierea componentelor 

Manometru

Rolul acestuia este de a indica presiunea din instalatia de incalzire a sobei pe peleti. Daca presiunea scade, trebuie incarcat cu apa pe la robinetului de incarcare.

Termometru

Cu termometrul poti sa vezi ce temperatura are agentul termic. Poti monta si pe retur unul ca sa-ti faci o idee cat se raceste agentul termic in calorifere (de obicei temperatura scade cu 20 grade, ex 80 / 60).

Aeristor automat de aer

Din cauza bulelor de aer ce pot aparea in instalatie, circulatia apei in calorifere nu se face corespunzator si incalzirea caloriferelor se face incomplet. Aerisitorul foloseste la aerisirea automata a instalatiei.

Termostat bratara

Termostatul bratara sau termostatul de contact se prinde pe teava cu ajutorul bratarii. El citeste temperatura agentului termic prin contactul cu teava si poate da comanda prin intermediul unui cablu electric unei pompe sau alt echipament.

Supapa de siguranta

Presiunea de refulare a supapei de siguranta montata in instalatia sobei pe peleti, trebuie sa fie mai mica sau egala cu presiunea maxima de functionare a sobei. Supapa impiedica presiunea din instalatie sa ajunga la valori prea mari si impiedica spargerea sobei sau a tevilor.

Robinet de golire

Daca nu folosesti pe o perioada indelungata centrala soba pe peleti, este recomandat sa golesti circuitul de incalzire mai ales pentru protectie la inghet

Vas de expansiune

Este necesar sa montezi un vas de expansiune la soba pe peleti pentru apartament. Rolul vasului de expansiune este de a prelua dilatarea apei cand se incalzeste si de a asigura o rezerva de apa daca sunt pierderi in instalatie prin picurare sau evaporare.

Filtru Y

Filtrul Y se monteaza pentru a retine impuritatile din instalatie ce pot bloca pompa sau alte componente. Este recomandat sa se monteze in jos capacul portfiltrului, pentru a face usoara depunerea impuritatilor.

Pompa de circulatie

Daca nu montezi o pompa de circulatie, agentul termic nu circula ca sa incalzeasca caloriferele. Se poate monta o pompa de circulatie cu 3 trepte de turatie sau o pompa cu turatie variabila. Este bine ca pompa sa fie incadrata de robineti pentru a se putea izola daca este nevoie sa fie demontata.

Iti recomand sa montezi o pompa foarte buna, de calitate. Pentru aceasta soba pe peleti de 20 kw, poti monta o pompa Grundfos Alpha 2L 25-60

Pe eMAG gasesti pompe de circulatie Grundfos pentru sobe pe peleti sau centrale termice de la 559 lei . Consulta intreaga oferta de pompe in sectiunea pompe Grundfos.

Robinet de incarcare

Aceasta soba pe peleti trebuie incarcata cu apa rece printr-un teu montat pe retur, la o presiune de 1,2 bar maxim.

Calorifere

Poti monta una din urmatoarele variante: calorifere de otel;  calorifere de aluminiu; calorifere de fonta. Cele mai folosite (si preferatele mele) sunt cele de otel pentru ca sunt ieftine si se incalzesc repede.

Pe eMAG gasesti calorifere din otel, aluminiu si portprosop. Consulta intreaga oferta in sectiunea calorifere si accesorii: calorifere otel, calorifere aluminiu, calorifere de baie.

Descriere si avantaje soba pe peleti:

 • Produs NOU din gama ecologica pentru functionare cu peleti
 • Fara risc de intoxicare
 • Sistem controlat electronic
 • Autoaprindere
 • 5 trepte de reglare a vitezei de ardere
 • Functioneaza in circuit inchis
 • Control pentru temperatura camerei
 • Sertar de cenusa mare pentru curatare saptamanala
 • Program de lucru saptamanal

Cum montez o soba pe peleti

Montare soba pe peleti

Cum setezi temperatura la soba pe peleti

Se poate seta temperatura de la panoul de control si se poate face programare saptamanala sau se poate seta sau modifica temperatura manual.

Telecomanda pentru soba termosemineu pe peleti este un accesoriu inclus care faca foarte confortabila operarea ei si posibilitatea de comanda de la distanta pentru setarea puterii de ardere dorita.

Cum faci programarea

Sunt disponibile la panoul de control 6 programe diferite si se pot selecta 3 programe pentru fiecare zi a saptamanii. O setare a combustibilului se poate face deasemeni si se poate alege calitatea ei.

Intretinerea si curatarea

Zilnic:

Se aspira reziduurile din vasul de ardere si camera de combustie. Cu un vatrai se curata gaurile din vasul de ardere. Din cenusar se aspira cenusa depusa.

Nota: Foloseste un aspirator corespunzator cu un container special pentru a aduna cenusa.

Pe eMAG.ro gasesti aspiratoarele de cenusa ieftine. Consulta intreaga oferta in sectiunea Aspiratoare de cenusa

Saptamanal:

Sertarul de cenusa se verifica si se goleste de 1-2 ori pe saptamana. Se scoate sertarul si se goleste. Zona de langa el se aspira si se monteaza inapoi sertarul. Intretinerea si curatarea se face cu soba pe peleti oprita se deconectata de la electricitate.

Pentru a face curat repede si usor la soba pe peleti sau la semineu poti folosi un aspirator de cenusa.

Pe eMAG.ro aspiratoarele de cenusa incep de la 299 lei Vezi intreaga oferta in sectiunea Aspiratoare de cenusa

Incarcarea cu peleti

Cand alimentati soba cu peleti nu sprijiniti sacul pe soba. Peletii trebuie transportati si stocati in locuri uscate. Daca intra in contact cu umiditatea, lemnul peletilor se umfla si devine inutilizabil.

Cosul de fum

Cos de fum soba pe peleti

Nu se recomanda utilizarea unui cot de 90 grade ca prima piesa pentru ca cenusa se poate depune si infunda cosul. Se pot folosi 2 coturi de 45 grade in locul cotului de 90 grade. In capatul cosului nu trebuie montata plasa pentru ca poate reduce tirajul centralei.

Concluzie

Aceasta soba pe peleti este o varianta foarte confortabila si economica. Daca ai o casa de vacanta, o poti folosi pentru a incalzi toate camerele cu ajutorul caloriferelor pe care le legi la ea. Iar peletii ii poti cumpara de la magazinele de bricolaj atunci cand pleci in concediu.

Mai sunt si alte avantaje de care sa tii cont. Pentru o soba termosemineu pe peleti nu-ti trebuie camera tehnica. O poti monta in una din camerele unde ai acces la cosul de fum. Nu ocupa atat de mult spatiu precum un cazan pe peleti, are telecomanda, se poate programa, este usor de folosit de oricine.

Ai o soba pe peleti sau o soba pe lemne? Sau cauti sa-ti iei una? Srie parerea ta sau o intrebare daca ai, in sectiunea de comentarii de mai jos.

Soba Pe Peleti
Soba termosemineu cu peleti Lily poate asigura incalzirea in toata casa. Pe langa aspectul placut si designul frumos, aceasta soba poate functiona ca o centrala termica pentru ca se poate racorda la calorifere. Are un rezervor de peleti de 33 kg si autonomie de pana la 36 ore.
Soba pe peleti
Written by: www.blogdeinstalatii.ro
Date Published: 10/29/2015
Aceasta soba pe peleti este o varianta foarte confortabila si economica. Daca ai o casa de vacanta, o poti folosi pentru a incalzi toate camerele cu ajutorul caloriferelor pe care le legi la ea. Iar peletii ii poti cumpara de la magazinele de bricolaj atunci cand pleci in concediu.
4.9 / 5 stars
26960 Vizualizari 100 Vizite azi

60 de gânduri despre „Cum Poate Soba Pe Peleti Lily sa Incalzeasca Toata Casa

 • Am cumparat o soba pe lemne Prity 2 p si dupa ce am pus-o in functiune nu putem sa aprindem focul in ea numai daca se lasa usa deschisa la incapere pentru ca iese fum , va rog sa ne spuneti cum am putea sa rezolvam aceasta situatie ca nu stim ca sa facem?
  Cum se face focul in soba?

 • intrebare: aveti un semineu care se poate folosi si ca centrala termica? as dori sa o racordez la o incalzire prin pardoseala + cateva calorifere. Soba trebuie montata in casa, caloriferele in pivnita, aveti vre-un model care sa poata face acest lucru? este posibil?

  • @Mihai
   Sobele termosemineu care au circuit de incalzire, au in constructie mantale de apa ce inconjoara camera de ardere. Deci nu este o serpentina propriuzisa, ci niste mantale. Materialul ce se foloseste este tabla de otel.

 • Buna ziua, Sunt interesat in a instala un semineu pe peleti ferroli, ca sursa secundara de caldura, intr-o locuinta de 140 mp, pe doua nivele dotata cu instalatie de incalzire pe curent. Ma intereseaza daca este nevoie de cos si de ce dimensiuni, si alte cerinte pe care le considerati importante pentru un semineu pe peleti ieftin. Locuinta in discutie este langa Oradea.

 • Doresc un semineu pe peleti din otel si sa-mi spuneti daca poate incalzi o suprafata de 80 mp cu 2,6m inaltime.
  Semineul este cu tiraj fortat sau cu tiraj natural?

 • Eu am o soba pe gaz iar de cand am luat-o am numai probleme!!!! se aprinde foarte greu, iar daca reusesc s-o aprind, mai mult de 1 ora nu sta, ca se inchide singura! problema cred ca este de jos de unde porneste flacara, de acolo se stinge, habar n-am ce sa-i fac, imi puteti da o idee?

 • Salut,
  Am o soba pe peleti lily si are o problema: in functionare produce foarte mult fum ,se afuma geamul de nu se mai vede prin el,siventilatorul functioneaza 30 sec. dupa care sta 30 de secunde,si arunca peletii din focar. Imi poti spune ce ar putea sa aiba?

  • Ionut nu am inteles exact daca ai o problema cu soba pe peleti sau doar niste simptome ale ei care nu reprezinta un defect. Poate mai detaliezi putin.
   Partea cu fumul si afumatul poate sa fie de la calitatea peletilor sau de la tirajul cosului de fum.

 • Nu ştiu cum se face în capitalismul ăsta, dar nimic nu este pentru om ieftin. De xemplu o maşină care consumă 20 de litri la sută o poţi cumpăra cu 1.000 de euro. O maşină care consumă 4 litri la sută costă 7.000 de euro. Aşa şi la centrale. Vrei să te coste căldura 8000 de lei pe an, plăteşti pe centrală 2.000 de lei. Vrei să te coste căldura 1.000 de lei pe an, plăteşti pe centrală 20.000 de lei. Vrei să nu mai plăteşti facturi lunare la electricitate de 150 de lei lunar, cumperi o instalaţie de free energy cu 100.000 de lei. Cum dreak se face că indiferent cum ai da-o, ori dai banii cu ţârâita ori cu grămada este acelaşi lucru pentru capitalism. Băi frate, dar ceva pentru cetăţeanul obişnuit ca să simtă totuşi un beneficiu nu aveţi?!

  • Nu n-i le permitem toti. Ca de ! Unii sunt mai egali decat altii ! Vreau sa spun ca unii iau prea mult/repede si de f. multe ori nemeritat ! Cei ce promit iau c-am totul, pe cand credulii, nu-si „permit”! Ce incepe prost , se termina si mai prost ! Eu doar o scriu !

 • Buna,am o soba pe pelet si de doua zile imi face figuri..porneste bine merge 40 de minute si se opreste imi apare scris ALL NO FLUSSO am repornit si iar a mers 40 de minute si iar se opreste ,daca puteti sa imi dati un sfat,va multumesc

  • Montajul nu este cel mai reusit si tirajul posibil sa fie insuficient.
   Problema ar putea fi praf (cenusa funingine) depuse pe senzorul de debit.
   In spatele sobei ar trebui sa fi o gaura cu conducta de admisie a aerului (diametru 50mm).
   Cu o lanterna priveste inauntru, si ar trebui sa vezi 2 bete cu componente electronice.
   Este senzorul care trebuie curatat cu o perie foarte moale pentru ca este delicat si fragil.
   Pe el se depune praf. Dupa curatare incearca din nou si vezi cum merge.
   Poti vedea detalii si in filmuletul de aici:

 • buna
  cite calorifere otel 22 x 600 x 1 200 se pot monta pe aceasta varianta de termosemineu?
  am spatiu de incalzit aprox 90 m2 ,mai concret 5 pot monta si sa dea ramdament?
  multumesc

 • am o casa de 140 metri patrati ampreta plus un etaj si am luat 2 termoseminee lily pe care le am instalat in pod si imi consuma cam 4 saci de peleti pe zi si tot nu e confort.as dori sa iau legatura cu un specialist sa vina sa mi le regleze ca cei de la romstal unde am garantia mi au spus ca nu prea se pricep.va rog din suflet sa ma ajutati cu asta

  • -am cumparat un termosemineu lily de 20kw si consuma foarte multi peleti circa 2.5 saci pe zi(extraordinar de mult , la o suprafata de 75 mp)
   – am inteles ca trebuie setata la timpul de luat peleti?
   -pe toate forumurile scrie ca la 150mp 1 sac zi?
   -daca stiti sa ma sfatuiti de unde pot s setez in asa fel sa nu mai consume?

 • Buna seara ,
  Doresc o oferta din partea dumneavoastra pentru o casa cu un volum de 500 mc .
  Sunt interesat de un termosemineu care sa asigure caldura pentru suprafata respectiva.
  Oferta dumneavoastra doresc a fi personalizata pentru respectivul volum al casei si sa fie completa cadura fiind propragata in fiecare camera prin clorifere in numar de 14 :
  – caldura
  – apa calda
  – pompe
  – cos evacuare ( dimensionat pentru respectiva centrala )
  – automatizare
  – gabaritele centralei si a echipamentelori conexe

 • Buna seara

  Am un termosemineu Hosseven pe peleti. Este al doilea an de cand am achizitionat-o si am aceeasi problema – nu primeste comanda pt a incarca peletii (daca ma exprim corect). Ce pot sa fac?

 • Nu primeste comanda sau nu „arunca” peleti in arzator?!?!? daca nu arunca peleti in arzator ,problema este cauzata de slabirea surubului de siguranta ,de pe axul melcat(sneak),astfel motorul se invarte in gol!Detin acest termosemineu de 3 luni si am avut aceasta problema de la inceput! am remediat problema singur :am scos capacul lateral stang (pe partea cu vasul de expansiune) si am strans ,cu un imbus de 4mm, surubul care fixeaza motorul de sneak!(MAI INTAI SCOATETI APARATUL DIN PRIZA!!!!) ..daca problema se repeta,este necesar sa se polizeze axul motorului si inlocuirea surubului cu unul normal de 8 mm grosime!……..IN REST SUNT FOARTE MULTUMIT DE TERMOSEMINEU!!!

  • Multumesc pt raspuns. Am avut aceeasi problema la inceput, pe care am remediat o cu o bucsa speciala. Avem termossemineul de 2 ani. Motorul nu primeste comanda de actionare a sneakului. Daca il pun pe direct functioneaza.

  • va rog sa mi spuneti si mie un consum?
   eu am de 5 zile si imi comnsuma 3-4 saci pe zi la o suprafata de 80mp
   -sunt disperata nu stiu ce sa mai fac
   -va rog sa mi dati si mie niste setari?

 • Nu sunt specialist in aceste sobe ,sunt doar electronist …si incerc sa ajut! probabil ca, de vina este placa electronica si anume piesa care comanda acest motor (tiristor sau releu) va dau adresa si nr. de tel .al producatorului …poate va ajuta cu ceva!Telefon: (+4) 0241 558.400
  Fax: (+4) 0241 559.400
  E-mail: office@akdemir.ro
  tehnic@akdemir.ro
  S.C. AKDEMIR PROD S.R.L.
  RO 17154764, J13/189/2005
  Str. Prelungirea Câmpinei Nr. 17
  Str. Industrială Nr. 2
  Constanţa
  România

 • AVEM O CENTRALA PE PELETI COMMO SI DUPA 8 ORE DE MERS APARE ALARMA SI SPUNE CA NU ARE PELETI DAR EA ARE.CEI CARE SE OCUPA DE SERVICE AU ZIS CA TREBUIE SA O REGLEZE CA AM SCHIMBAT PELETI SI NE COSTA 190.RON.MI SE PARE FOARTE MULT DEOARECE SI SA O PUNA IN FUNCTIUNE TOT ATAT AU LUAT.

 • Am cumparat un termosemineu pe peleti Lily anul trecut de la Dedeman Piatra Neamt pt punerea in functiune mi-au spus sa chem CENTRAL SERVICE INSTAL din Bacau,mi-au luat 560 lei taxa de pornire,au spus ei,si acum dupa 1 an de cand am luato daca e nevoie de vreo revizie sau interventie nu vin daca nu platesc 340 lei deplasarea si 140lei revizia cu toate ca este in garantie,Au spus ca astea sunt tarifele lor,daca-mi convine bine,daca nu…..Acum cand arde da praf in casa de nu mai stiu ce sa fac.Sa fie peletii de vina ca nici astia nu mai sunt de calitate.Precizez ca am montato pe un perete ce da afara,am scos tubul de fum direct afara si un alt tub ce respira aer cuat. Deci judecati voi care-i problema mai mare,soba sau banditii care ar trebui sa asigure garantia…..

 • Cine poate sa-mi spuna cum sa scap de praful care-l face termosemineul mai ales din momentul cand o opresc si pana se opreste ventilatorul face praf si un miros puternic de fum,e ceva ce nu se poate respira. Va rog dati-mi un sfat ca am casa plina de praf….multumesc.

  • André, penso em você e em sua viagem enquanto fico aqui na cidade, enquanto pedalo entre os carros, quando vou pra cama, enquanto trabalho. Sem dúvida é a viagem da sua vida, e servirá de rumo e norte pra muita gente.Muita gente está esperando você aqui. Que os ventos soprem a seu favor.Que você se perca dos demônios e que encontre tudo que bursA.abcaços, André. Força no pedal.

 • Am un termosemineu Lily si nu arunca peleti desi nu arata nici o alarma motorul merge trage aer clipeste becul care indica functionarea dar nu cad peleti.Poate cineva sa-mi zica ce trebuie sa fac,poate reusesc sa rezolv eu problema ca un tehnic vine foarte greu mai ales ca locuiesc la 15 km de Piatra Neamt si desi este inca in garantie vor sa fie si platiti,inteleg dau ceva pt deplasare dar nu pt reparatie. Va rog ajutati-ma ca am 12 grade in casa.Multumesc

 • -am cumparat un termosemineu lily de 20kw si consuma foarte multi peleti circa 2.5 saci pe zi(extraordinar de mult , la o suprafata de 75 mp)
  – am inteles ca trebuie setata la timpul de luat peleti?
  -pe toate forumurile scrie ca la 150mp 1 sac zi?
  -daca stiti sa ma sfatuiti de unde pot s setez in asa fel sa nu mai consume?

 • buna seara,

  problema cu termosemineul pe peleti Lilly Hosseven.. mai exact nu se aprinde flacara.

  Incarca peletii dar nu se aprind. Am curatat de praf absolut tot ce se poate curata, inclusiv senzorul de aprindere, daca ma exprim corect.

  Ce ar putea fi?

 • As dori o părere despre un termosemineu pe peleți ,doar pentru încălzirea unui volum de 200 mc si un top de calitate al șemineelor .multumesc

 • Buna seara

  am nevoie de o centrala pe peleti FUNCTIONALA fara problemele de mai sus ( ca m-am ingrozit citind !!!)

  Casa are 200 mp In prezent incalzirea o facem cu centrala electrica

  Cat costa centrala plus montaj ?

  Livrare imediata . Montaj imediat . Multumesc

  • Buna ziua,

   La centralele pe peleti pot aparea diverse situatii in functionare, in principal din cauza calitatii peletilor.
   Daca peletii sunt buni si cazanul se curata periodic, nu ar trebui sa existe probleme.
   Sa aveti in vedere ca este necesara o camera tehnica si cos de fum pentru o centrala termica pe peleti.
   De exemplu, un cazan pe peleti si lemne de 30 de kw Termofarc FI NS 33 P costa in jur de 13.000 de lei (doar cazanul, arzator, snec si buncar).
   Sau un cazan mai performant Arca Caldaie model LPA Duomatic este in jur de 23.000 lei. Acest cazan poate sa functioneze pe lemne si dupa ce se termina de ars lemnele, trece automat pe peleti.

 • Am o asemenea centrala pe pelti de citiva ani si sint multumit.Ii curat cosul de doua ori pe an,iar aerul pentru aredere il trag prin perete din o anexa a casei.Toate componentele mentionate mai sus,gen pompa sau vas de expansiune sint incorporate in centrala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *