Cum Vopsesc Caloriferul? 5 Pasi Pentru Vopsirea Caloriferelor



Nu poti sa folosesti vopsea obisnuita pentru vopsirea caloriferelor, chiar daca sa vopsesti un calorifer este ieftin si distractiv.

Este o mare problema daca nu o faci bine!

Daca vrei doar sa repari o zgarietura mica, sau sa aplici un strat subtire, poti folosi aceste variante rapide pentru vopsirea caloriferelor:

  1. Spray de calorifere
  2. Spray vopsea pentru radiatoare
  3. Vopsea pentru calorifere si Email pentru vopsirea caloriferelor

Vopsirea caloriferelor nu este un lucru la care te gandesti in fiecare zi. Dar cu acest articol te incurajez sa iei pensula si sa-ti lasi creativitatea libera 🙂

Daca caloriferul tau inca functioneaza cum trebuie, si este aerisit bine, atunci vopsirea caloriferelor ar putea fi o modalitate buna ca sa eviti cumpararea unui calorifer nou.

Asa ca hai sa vedem in acest articol cum faci vopsirea caloriferelor?

Cum Vopsesc Caloriferul 5 Pasi Pentru Vopsirea Caloriferelor blogdeinstalatii

Pot sa vopsesc eu caloriferul ?

Daca poti sa iei in mana  o pensula de vopsit calorifere si nu te deranjeaza sa stai in genunchi, atunci da, poti sa faci singur vopsirea caloriferelor. Si asta fara mare efort si surprinzator de ieftin.

Doar ca ai nevoie de materialele potrivite pentru asta, pe care le poti gasi in acest articol, fie ca folosesti un spray de vopsit calorifere sau vopsea de calorifere.

In ce culoare pot sa fac vopsirea caloriferelor?

In orice culoare vrei, atata timp cat folosesti tipul corect de vopsea. Vopseste caloriferul  in ce culoare vrei, in functie de lucrurile cu care vrei sa-l asortezi.

Doar sa te asiguri ca are sens ce faci. Adica sa arate bine si sa-ti placa tie.

Trebuie sa demontez caloriferul de pe perete cand il vopsesc?

In mod normal, da. Dar nu e nici o problema daca nu-l dai jos, pentru ca nu este obligatoriu. Depinde doar de cum este mai usor de facut vopsirea caloriferelor.

Daca esti indemanatic, si ai sculele necesare, atunci demontarea caloriferului de pe perete nu e o treaba atat de grea.

Dar daca nu ai mai facut asta, si nu ai scule potrivite, si nici spatiu suficient pentru vopsirea caloriferelor, faptul ca spatele ramane nevopsit nu e chiar atat de rau (daca nu se vede).

Cum vopsesc spatele caloriferului daca nu-l demontez?

In aceasta situatie ai doua optiuni

Sigur ca depinde de caloriferul tau in principal, dar poti cumpara pensule pentru vopsirea caloriferelor de la magazinele online.

vopsire calorifer fonta

Ce vopsea trebuie pentru vopsirea caloriferelor?

De ce nu poti folosi vopsea obisnuita

Sa nu folosesti vopsea normala, obisnuita, decat daca vrei sa ai probleme si sa-l vopsesti din nou.

Un calorifer se incalzeste si se raceste constant, si asta slabeste vopseaua. Aceasta va avea crapaturi si se va coji dupa scurt timp.

Cum sa folosesti totusi vopsea obisnuita

Daca te-ai hotarat totusi sa folosesti vopsea obisnuita, cel putin aplica la inceput un strat de email pentru calorifere. Acest email pentru calorifere alb, este rezistent la temperaturai mari de 60 – 80 grade si rezista la ingalbenire.

E bine sa faci asta doar pentru calorifere de fonta sau calorifere de otel.

Curata bine caloriferul mai intai. Vopseaua de pe calorifer trebuie sa aiba o suprafata potrivita, asa ca e bine sa aplici un email cu efecte anticorozive, ca sa impiedice ruginirea.

Vopsirea caloriferelor se face cu vopsea rezistenta la temperatura

Atunci cand vopsesti caloriferul trebuie sa folosesti o vopsea rezistenta la caldura. O poti gasi sub forma lichida, sau sub forma de spray. Vorbim de amandoua formele in acest articol.

Pot folosi vopsea spray pentru calorifere?

Da, daca vopseaua spray este dedicata pentr vopsirea caloriferelor. Dar ar fi o nebunie sa vopsesti cu caloriferul pe perete. Trebuie sa te asiguri ca nu este afectat peretele sau alte obiecte.

reconditionare calorifere fonta pret blogdeinstalatii

5 Pasi pentru vopsirea caloriferelor

Uite de ce ai nevoie:

  • de acest articol despre vopsirea caloriferelor, desigur 🙂
  • sa cureti bine caloriferul (aspirator, perie, apa, carpa)
  • ziare vechi sau bucati mari de hartie sau folie de plastic pentru a pune pe podea si pe perete
  • smirghel
  • vopsea de calorifere
  • email pentru calorifere
  • pensula de vopsit (una este de ajuns, dar un pachet cu dimensiuni diferite ar fi mai bun)
  • daca vopsesti si tevile caloriferelor, pune un carton intre ele si perete, sau intre calorifer si perete.

Pasul 0: Opreste Incalzirea si Aeriseste Camera

Este atat de evident, incat este posibil sa uiti… Asteapta pana caloriferul este rece, pentru ca daca este foarte cald, e o problema.  Si asigura-te ca in camera este ventilatie buna cand incepi sa vopsesti caloriferele. Daca trebuie sa deschizi ferestrele si va fi putin frig, este mult mai bine decat sa ai probleme de sanatate de la miros si vapori.

Pasul 1: Pregateste Locul

Uita-te pe langa calorifer si curata praful daca exista, firele de par, si orice altceva ce poate intra in vopsea. Apoi intinde ceva pe jos ca sa prinda picaturile de vopsea care pot cadea.

Chiar daca esti foarte atent, chiar daca esti foarte priceput, vopseaua de calorifere poate sa sara pe jos si pe lucrurile din jur. Garantat. Asa ca pune hartie sau folie de plastic pe jos.

Pasul 2: Curata Caloriferul si Resturile de Vopsea Veche

Cel mai bine este sa folosesti smirghel mai ales daca sunt urme de vopsea veche ramase. Obiectivul este sa indepartezi vopseaua, rugina, si orice altceva care poate lasa denivelata vopseaua.

Pasul 3: Aplica un Strat de Grund

Mai ales daca faci vopsirea caloriferelor de fonta, este bine sa le grunduiesti inainte. Asta va forma o suprafata proaspata si neteda pentru vopsire. Este usor si rapid de facut, si vei avea rezultate bune. Asta va opri si ruginirea si are proprietati anti-corozive.

Pasul 4: Vopsirea Caloriferelor

Intinde cu pensula sau aplica cu spray-ul si asigura-te ca stratul este intins uniform. Intinde vopseaua in in aceeasi directie si nu aplica straturi groase sau picaturi mari.

Pasul 5: Poti sa Tragi un Pui de Somn. Ai Terminat!

Sau doar sa faci altceva un timp indelungat, pana se usuca vopseaua. Dar asta depinde de tine, de vopsea si de calorifer.

pensula pentru calorifer

Gata, asta e tot. Acum sti cum sa vopsesti un calorifer de fonta sau otel. Si ai inteles ca nu trebuie sa folosesti vopsea normala ci vopsea rezistenta la temperatura si sa aplici grund pentru rezultate bune.

Pentru ca ai facut asta, de ce sa nu vezi si Cum Sa Aerisesti Caloriferul?

Dupa ce ai vopsit caloriferul

Daca ai terminat treaba cu vopsitul si ai pornit caloriferul, te poti astepta sa simti un miros puternic de vopsea care vine e la el. Sa nu-ti faci griji, este doar vopseaua care se usuca si ar trebui sa nu se mai simta dupa cateva zile.

Doar ca sa fii sigur, tine ferestrele deschise un timp si mirosul o sa se duca cand vopseaua s-a uscat bine.

Tine cont pentru vopsirea caloriferelor

  • Vezi daca caloriferul pe care-l vopsesti este oprit
  • Intodeauna sa speli bine, sa cureti si sa usuci caloriferul inainte de a-l vopsi.
  • Intoeauna sa folosesti o vopsea de buna calitate.
  • Sa te asiguri ca in camera este ventilatie buna si acopera orice mobila, covor sau altceva din camera pentru a nu fi deteriorate.
  • Lasa vopseaua sa se usuce cel putin 24 de ore inainte de a aplica un al doile-a strat de vopsea.
  • Dupa ce ai terminat, lasa caloriferul oprit pentru o zi sau doua inainte sa fie incalzit din nou.
  • Vei avea un miros in camera pentru cateva zile, este normal, tine camera aerisita bine.

Concluzie

Sper ca vei gasi folositor acest gid pentru vopsirea in culori a caloriferelor. Daca ai intrebari, te rog sa scri un comentariu in sectiunea de mai jos.

Iar daca consideri ca informatiile sunt folositoare, te invit sa te inscri la newsletter pentru a primi pe email si alte articole utile.

Citeste si:

Calorifer Din Otel, Aluminiu sau Fonta? Avantaje si Dezavantaje

TOP 10 Calorifere Cu Ulei. Ce Calorifer Pe Ulei Să Cumpăr?

20 De Probleme Cu Caloriferele (Și Rezolvarea Lor)

surse: 1  2



Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: