Care Este Cea Mai Bună Centrală Termică Ieftină? De multe ori ne propunem să ne menţinem într-un buget stabilit cand facem cumparaturi.

Aşadar, atunci când este vorba despre înlocuirea unei centrale termice defecte, cum poţi găsi echilibrul magic între calitate şi preţul corect?

Am comparat două dintre cele mai ieftine centrale termice de pe piaţă pentru a-ţi oferi o mână de ajutor.

Ariston vs Beretta – bătălia pentru cea mai bună centrală termică ieftină

Care Este Cea Mai Bună Centrală Termică Ieftină

Despre branduri

  • Centralele termice Ariston se situează în topul recomandărilor, fie că acestea parvin de la consumatori sau de la specialiştii în domeniu.

Cel mai ieftin model de centrală termică produs de Ariston este Ariston Cares Premium.

Din cercetările efectuate de către mine se pare că această marcă oferă o fiabilitate sporită în general, iar piesele componente sunt de cea mai bună calitate, chiar şi atunci când sunt comparate cu modelele de vârf de centrale termice apartamente precum Bosch sau Vaillant.

De asemenea, modelele ieftine de centrale termice oferite de către acest producător nu sunt la fel de criticate ca în cazul altor mărci.

Mai ales că oferta în ceea ce priveşte preţul conţine ceea ce se numeşte „costuri conştiente” sau „valoare financiară”.

Aşadar, dacă eşti limitat de buget şi cauţi o centrală termică ieftină pe gaz, care să-şi facă treaba, o astfel de centrală ar putea fi cea mai avantajoasă soluţie pentru tine.

  • Producătorul de centrale termice Beretta produce soluţii de încălzire de peste 40 de ani.

Aceasta face parte din compania Riello Group, prin urmare beneficiază de o fundaţie financiară solidă, stabilindu-şi proceduri de asistenţă pentru clienţi de cea mai înaltă calitate.

Compania şi-a propus să-şi bazeze principiile şi obiectivele pe o gamă variată de valori.

În plus, experienţa bogată câştigată de-a lungul anilor în domeniul echipamentelor de încălzire destinate segmentului rezidenţial a transformat Beretta într-o marcă cunoscută la nivel mondial în producţia de centrale termice pentru locuinţe.

Beretta a dezvoltat, de asemenea, o gamă completă de produse pentru folosirea în domeniul comercial, atât pentru clădirile noi, cât şi ca înlocuitori pentru cele vechi.

Comparaţie de centrale termice ieftine

Să aruncăm o privire mai atentă asupra celei mai populare centrale termice ieftine oferit de fiecare brand pentru a afla care dintre ele este mai bună.

Ambele centrale termice de apartament sunt recomandate pentru locuinţe care au 1-2 dormitoare, 1 baie şi până la 10 calorifere.

Ca şi în cazul tuturor centralelor de tip combi, acestea nu necesită un boiler separat cu serpentina, deoarece încălzesc apa instant, cand este nevoie.

Din acest motiv, aceste centrale termice pe gaze nu sunt potrivite pentru locuinţele cu băi multiple şi în care este necesară o cantitate foarte ridicată de apă fierbinte.

Iată care sunt caracteristicile tehnice ale modelelor recomandate de la Ariston şi Beretta.

Producător centrală / Model Ariston/Cares Beretta/Ciao Green
Puterea termică (kW) Min/Max: 5,5/23,5 Min/Max:5/19
Randament (eficienţa) 103,9% 102,2%
Dimensiuni (WxDxH) 400 x 319 x 745 405x250x715
Debit apă caldă (litri pe minut) 9,4 14,3
Model compatibil cu gaz metan Gaz metan Gaz metan
Garanţia standard 5 ani 2 ani
Afişaj utilizator Afişaj standard

Vezi pretul
Afişaj LCD

Vezi pretul
* Centrala termică pe gaze trebuie instalată de un instalator autorizat şi trebuie să fie verificată anual de către un inginer autorizat şi specializat.

Preţ pentru o centrală termică ieftină

Aceste modele de centralele termice murale Ariston şi Beretta se găsesc la capătul inferior al scării de preţ, ambele tinzând să aibă un preţ de vânzare între 2500 – 2600 lei (în medie), astfel încât nu se poate face o diferenţiere prea clară între ele din acest punct de vedere.

Centrala termică pe gaze Beretta este, de obicei, puţin mai ieftină, având un preţ de aproximativ 2500 lei, în timp ce Ariston-ul are un preţ mediu de aproximativ 2600 lei.

Costurile de instalare ale fiecărei centrale termice variază în funcţie de instalatorul pe care îl alegi, prin urmare asigură-te că soliciţi nişte preţuri de manoperă de la cel puţin 2 sau 3 companii diferite.

Aminteşte-ţi că pot exista şi alte costuri care trebuie luate în considerare, cum ar fi cel al accesoriilor, precum termostatul de ambianţă, astfel încât vei avea nevoie de un profesionist care să realizeze o verificare a spaţiilor din locuinţă pentru a fi sigur de tot ceea ce este necesar pentru o instalare corespunzătoare.

Reparaţii şi Garanţie la centrala termică

Ambele branduri producătoare de centrale termice de apartament, pun la dispoziţie clienţilor o echipă de ingineri de service autorizati pentru a-i ajuta în cazul în care ceva nu funcţionează cum trebuie

Merită remarcat faptul că Ariston oferă o garanţie standard considerabilă de 5 ani.

În comparaţie cu garanţia de 2 ani oferită de către Beretta, brandul Ariston îţi oferă mult mai multă linişte.

Dimensiuni ale centralei pe gaz

Precum majoritatea centralelor de tip instant, ambele mărci afirmă că modelul lor oferă o fixare uşoara şi rapida pe perete.

Centrala termică murală Beretta are, cu toate acestea, dimensiuni puţin mai mici şi cântăreşte doar 27 kg, cu 5 kg mai puţin decât modelul Cares de la Ariston (acesta are 32 de kilograme).

Bineînţeles, greutatea poate că nu va conta pentru tine ca proprietar, dar o instalare mai uşoară poate însemna costuri reduse în ceea ce priveşte manopera pentru un inginer.

Controlul centralei termice

Suplimentar faţă de termostatele standard şi comenzile wireless pe care le oferă ambele mărci, fiecare dintre aceste centrale termice ieftine este compatibilă cu un termostat de cameră inteligent.

Acesta îţi permite să controlezi încălzirea de oriunde te-ai afla, prin intermediul unei aplicaţii disponibile pentru smartphone sau pentru tabletă.

Ariston este compatibilă cu Sensys şi Ariston Net. Beretta poate fi montată în combinaţie cu un termostat Salus iT500, de exemplu.

  • Centrala termica Beretta are un termostat opentherm dedicat numit Besmart la un preț mult mai bun decât Salus IT500.  Acesta oferă multe informații și opțiuni in plus fata de un termostat obisnuit. Dacă ai contract de service, firma primeste codul de eroare prin aplicație si când vine la intervenție problema este deja cunoscuta si poate chiar rezolvată. Funcția „Survivor” e un plus real pentru centrala Quadra Green.
  • Pentru centralele termice Ariston, garantia de 5 ani implică niște condiții din partea beneficiarului, cum ar fi verificarea tehnica periodica la 2 ani cu un Centru de Asistenta Tehnica Ariston.

Verdictul

Dacă te interesează numerele şi eşti mai degrabă orientat către economisire, atunci o centrală termică ieftină pe gaze de la Beretta care este mai mică şi mai uşoară, şi este opţiunea mai ieftină de centrala termică.

Cu toate acestea, când vine vorba de centrale termice murale pentru apartamente, într-adevăr obţii exact ceea ce ai plătit.

Pentru un mic adaos la preţ, Ariston oferă cu 3 ani mai mult la garanţie şi vine cu recomandări şi recenzii mai bune de la beneficiari.

Câştigătorul bătăliei pentru cea mai bună centrală termică ieftină cu condensaţie are un câştigător: centrala Ariston!Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: