Care Este Cea Mai Bună Centrală Termică Ieftină? 

De multe ori ne propunem să ne menţinem într-un buget stabilit cand facem cumparaturi.

Aşadar, atunci când este vorba despre înlocuirea unei centrale termice defecte, cum poţi găsi echilibrul magic între calitate şi preţul corect?

Am comparat două dintre cele mai ieftine centrale termice de pe piaţă pentru a-ţi oferi o mână de ajutor.

Ariston vs Beretta – bătălia pentru cea mai bună centrală termică ieftină

Care Este Cea Mai Bună Centrală Termică Ieftină

Despre branduri

 • Centralele termice Ariston se situează în topul recomandărilor, fie că acestea parvin de la consumatori sau de la specialiştii în domeniu.

Cel mai ieftin model de centrală termică produs de Ariston este Ariston Cares Premium.

Din cercetările efectuate de către mine se pare că această marcă oferă o fiabilitate sporită în general, iar piesele componente sunt de cea mai bună calitate, chiar şi atunci când sunt comparate cu modelele de vârf de centrale termice apartamente precum Bosch sau Vaillant.

De asemenea, modelele ieftine de centrale termice oferite de către acest producător nu sunt la fel de criticate ca în cazul altor mărci.

Mai ales că oferta în ceea ce priveşte preţul conţine ceea ce se numeşte “costuri conştiente” sau “valoare financiară”.

Aşadar, dacă eşti limitat de buget şi cauţi o centrală termică ieftină pe gaz, care să-şi facă treaba, o astfel de centrală ar putea fi cea mai avantajoasă soluţie pentru tine.

 • Producătorul de centrale termice Beretta produce soluţii de încălzire de peste 40 de ani.

Aceasta face parte din compania Riello Group, prin urmare beneficiază de o fundaţie financiară solidă, stabilindu-şi proceduri de asistenţă pentru clienţi de cea mai înaltă calitate.

Compania şi-a propus să-şi bazeze principiile şi obiectivele pe o gamă variată de valori.

În plus, experienţa bogată câştigată de-a lungul anilor în domeniul echipamentelor de încălzire destinate segmentului rezidenţial a transformat Beretta într-o marcă cunoscută la nivel mondial în producţia de centrale termice pentru locuinţe.

Beretta a dezvoltat, de asemenea, o gamă completă de produse pentru folosirea în domeniul comercial, atât pentru clădirile noi, cât şi ca înlocuitori pentru cele vechi.

Comparaţie de centrale termice ieftine

Să aruncăm o privire mai atentă asupra celei mai populare centrale termice ieftine oferit de fiecare brand pentru a afla care dintre ele este mai bună.

Ambele centrale termice de apartament sunt recomandate pentru locuinţe care au 1-2 dormitoare, 1 baie şi până la 10 calorifere.

Ca şi în cazul tuturor centralelor de tip combi, acestea nu necesită un boiler separat cu serpentina, deoarece încălzesc apa instant, cand este nevoie.

Din acest motiv, aceste centrale termice pe gaze nu sunt potrivite pentru locuinţele cu băi multiple şi în care este necesară o cantitate foarte ridicată de apă fierbinte.

Iată care sunt caracteristicile tehnice ale modelelor recomandate de la Ariston şi Beretta.

Producător centrală / Model Ariston/Cares Beretta/Ciao Green
Puterea termică (kW) Min/Max: 5,5/23,5 Min/Max:5/19
Randament (eficienţa) 103,9% 102,2%
Dimensiuni (WxDxH) 400 x 319 x 745 405x250x715
Debit apă caldă (litri pe minut) 9,4 14,3
Model compatibil cu gaz metan Gaz metan Gaz metan
Garanţia standard 5 ani 2 ani
Afişaj utilizator Afişaj standard

Vezi pretul
Afişaj LCD

Vezi pretul
* Centrala termică pe gaze trebuie instalată de un instalator autorizat şi trebuie să fie verificată anual de către un inginer autorizat şi specializat.

Preţ pentru o centrală termică ieftină

Aceste modele de centralele termice murale Ariston şi Beretta se găsesc la capătul inferior al scării de preţ, ambele tinzând să aibă un preţ de vânzare între 2500 – 2600 lei (în medie), astfel încât nu se poate face o diferenţiere prea clară între ele din acest punct de vedere.

Centrala termică pe gaze Beretta este, de obicei, puţin mai ieftină, având un preţ de aproximativ 2500 lei, în timp ce Ariston-ul are un preţ mediu de aproximativ 2600 lei.

Costurile de instalare ale fiecărei centrale termice variază în funcţie de instalatorul pe care îl alegi, prin urmare asigură-te că soliciţi nişte preţuri de manoperă de la cel puţin 2 sau 3 companii diferite.

Aminteşte-ţi că pot exista şi alte costuri care trebuie luate în considerare, cum ar fi cel al accesoriilor, precum termostatul de ambianţă, astfel încât vei avea nevoie de un profesionist care să realizeze o verificare a spaţiilor din locuinţă pentru a fi sigur de tot ceea ce este necesar pentru o instalare corespunzătoare.

Reparaţii şi Garanţie la centrala termică

Ambele branduri producătoare de centrale termice de apartament, pun la dispoziţie clienţilor o echipă de ingineri de service autorizati pentru a-i ajuta în cazul în care ceva nu funcţionează cum trebuie

Merită remarcat faptul că Ariston oferă o garanţie standard considerabilă de 5 ani.

În comparaţie cu garanţia de 2 ani oferită de către Beretta, brandul Ariston îţi oferă mult mai multă linişte.

Dimensiuni ale centralei pe gaz

Precum majoritatea centralelor de tip instant, ambele mărci afirmă că modelul lor oferă o fixare uşoara şi rapida pe perete.

Centrala termică murală Beretta are, cu toate acestea, dimensiuni puţin mai mici şi cântăreşte doar 27 kg, cu 5 kg mai puţin decât modelul Cares de la Ariston (acesta are 32 de kilograme).

Bineînţeles, greutatea poate că nu va conta pentru tine ca proprietar, dar o instalare mai uşoară poate însemna costuri reduse în ceea ce priveşte manopera pentru un inginer.

Controlul centralei termice

Suplimentar faţă de termostatele standard şi comenzile wireless pe care le oferă ambele mărci, fiecare dintre aceste centrale termice ieftine este compatibilă cu un termostat de cameră inteligent.

Acesta îţi permite să controlezi încălzirea de oriunde te-ai afla, prin intermediul unei aplicaţii disponibile pentru smartphone sau pentru tabletă.

Ariston este compatibilă cu Sensys şi Ariston Net. Beretta poate fi montată în combinaţie cu un termostat Salus iT500, de exemplu.

 • Centrala termica Beretta are un termostat opentherm dedicat numit Besmart la un preț mult mai bun decât Salus IT500.  Acesta oferă multe informații și opțiuni in plus fata de un termostat obisnuit. Dacă ai contract de service, firma primeste codul de eroare prin aplicație si când vine la intervenție problema este deja cunoscuta si poate chiar rezolvată. Funcția “Survivor” e un plus real pentru centrala Quadra Green.
 • Pentru centralele termice Ariston, garantia de 5 ani implică niște condiții din partea beneficiarului, cum ar fi verificarea tehnica periodica la 2 ani cu un Centru de Asistenta Tehnica Ariston.

Verdictul

Dacă te interesează numerele şi eşti mai degrabă orientat către economisire, atunci o centrală termică ieftină pe gaze de la Beretta care este mai mică şi mai uşoară, şi este opţiunea mai ieftină de centrala termică.

Cu toate acestea, când vine vorba de centrale termice murale pentru apartamente, într-adevăr obţii exact ceea ce ai plătit.

Pentru un mic adaos la preţ, Ariston oferă cu 3 ani mai mult la garanţie şi vine cu recomandări şi recenzii mai bune de la beneficiari.

Câştigătorul bătăliei pentru cea mai bună centrală termică ieftină cu condensaţie are un câştigător: centrala Ariston!

centrale termice in condensatie ieftine
Am comparat două dintre cele mai ieftine centrale termice de pe piaţă pentru a-ţi oferi o mână de ajutor.
centrale termice ieftine
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 06/06/2017
Să aruncăm o privire mai atentă asupra celei mai populare centrale termice ieftine
5 / 5 stars

Click Here to Leave a Comment Below

Cristian - a couple of years ago Reply

Dintre cele 2 modele pe care le comparati eu dupa 2 luni de alergat pri magazine specifice am optat personal intre 2 centrale care ma atrageau , va spun înainte de aceasta fara sa fac nici un fel de reclama pe mine ma ghidat poate experienta si caracteristicile tehnice ale centrlelor si in zona constantei posibilitatile de acordare a servisului. Deci sa încep : de17 ani lucrez ca fochist in cadrul unei societati care utilizeaza 52 guri de foc adica cazane,generatoare de aer cald etc…. Ansamble de cazane wiessman cu arzatoare wieschaupt in afara de acesteaavem in dotare si ceva arzatoare riello .pentru mine va spun ca sunt multumit de cele nemtesti fata de cele italienesti di punct de vedere al utilizatorului.Aici vorbesc din punct de vedere profesional si persoal deoarece aceste cazane functioneaza de 17 ani continuu doar cu pauze de 2-3 zile necesare reviziilor si inspectiilor periodicedar acum sa termin cu chestii profesionale eu doresc sa va spun înainte de toate ca treaba asta tine în primul rând de noroc. Sa va spun cum am ajus personal la acesta concluzie : în faza initiala m-am ferit de mase plastice adica racorduri hidroblocuri si alte magarii cu ghilimelele de rigoare de mase plastice ,astfel am redus o serie de firme. Am ramas cu una pe care o cunosteam dar pretul era cam piperat ptr bugetul meu am inceput sa caut produse cu caracteristici aprox similare si am facut alegerea pentru o centrala motan mkdens25 kw am facut acest rabat datorita pretului de la vremea respectiva deoarece diferenta de pret era de aprox 1400 ron la acea vreme . Acum sper sa nu fi gresit pre mult in alegerea facuta deoarece diferenta de pret dintre motan si wiessman este de aprox 500 ron eu unul spun ca acestea mi-au atrs atentia. Spuneam ca tine si de noroc deoarece in momentul in care am renuntat la sist de termoficare in scara mea de bloc s-au montat m-ai multe centrale motan(diverse tipuri condensatie si clasice) respectiv 8 bucati din care 2 vecini au avut interventii in primul an de utilizare .

Nicu - a couple of years ago Reply

Buna ziua. O remarca doar, dupa cum am citit pe forumuri, se pare ca Ariston Cares ( doar acest tip, Cares) NU are schimbatoarele de caldura din inox. Nu stiu cealalta, dar e o chestiune care ar trebui stiuta.

zoltybogata - a couple of years ago Reply

Lemnele sau scumpit foarte mult și începem să căutăm soluții pt a trece înapoi la Gaz, o centrală pe Gaz + instalația costă serios. Multă sănătate

De Ce Să Alegi Centrale Electrice de Apartament? - a couple of years ago Reply

[…] Centralele electrice nu au nevoie să ardă combustibil pentru a produce căldură, ele nu pierd astfel energie. În multe cazuri rezultatul este o rată a eficienței de 99%, comparativ cu 89-95% a centralelor termice pe gaz. […]

Fanica - a couple of years ago Reply

Dupa ce mi s-a schimbat racordul de gaz care duce de la regulatorul de gaz, incepand cu ziua urmatoare, se aude un huruit si zgomot ca si cum ar toca pietricele in regulatorul de gaz.Acest lucru se intampla la deschiderea robinetului de apa calda in bucatarie si baie.Aceste zgomote apar periodic, atat la pornire apei calde sau pe parcurs pe timp cat curge in cada sau chiuveta.A venit un instalator gaze si service Centrala(eu am Motan K-Plus), a desfiletat cateva ture susrubul de cupru de pe regulator, pe moment nu a mai facut zgomote dar acum face acelasi lucru.L-am intrebat daca nu e cazul sa schimb regulatorul, il am din 2002 si a spus ca daca centrala nu da eroare, acel zgomot va disparea ca probabil sunt mizerii pe la filtru si vor fi eliminate.Care e adevarul, schimb sau nu acel regulator?

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Puteti curata regulatorulde gaz, sau il mai supravegheati o perioada sa observati daca mai face.
  Daca continua, schimbati-l.

Sergiu - a couple of years ago Reply

Salut, sunt interesat sa cumpar o centrala dar nu stiu ce sa aleg, ori electrica ori pe gaz.
imi puteti spune cam cat consuma una electrica si una de gaz pt o casa cu aproximativ 100 metri patrati?

Care centrala este mai avantajoasa?
multumesc

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Salut Sergiu,

  Pe scurt: daca ai de ales intre centrala termica pe gaz si centrala electrica, alege-o pe cea pe gaz.
  Incalzirea cu energie electrica este cea mai scumpa varianta. Costul poate fi de cateva ori mai mare decat la gaz.
  Poti vedea mai multe detalii despre centralalele termice electrice la acest link: https://blogdeinstalatii.ro/centrala-electrica/

Agafita - a couple of years ago Reply

Buna ziua,

In scurt timp trebuie sa achizitionez o centrala. Centrala “standard” sau condensatie? Sa va dau mai multe detalii despre casa in care urmeaza sa fie instalata centrala.

Este o casa veche restaurata din caramida “cruda”, cu pereti exteriori cu grosime de 35-40 cm. S-au montat recent geamuri termopan Salamander, grosime: 84 mm ccv si 73 mm toc, cu geam tripan. Casa se va izola cu polistiren de 10 cm. Casa are mansarda care pe viitor, poate ca va fi locuita, sau poate ca nu. In aceasta casa sa montat initial un sistem de incalzire cu cazan in teracota. Iarna aceasta, a inghetat in casa si au fost compromise toate tevile de cupru, insa din fericire, caloriferele “Purmo” sunt ok. (1 buc. 160 cm, 1 buc. 140 cm, 2 buc. 100 cm, 1 buc. 80 cm) Dimensiunile camerelor se pot vedea in imaginea atasata.

Parerile sunt impartite. Am cerut o parere de la o firma cu experienta in domeniu, si ma sfatuieste sa optez pentru o centrala cu condensare. Parerea instalatorului este sa optez pentru o centrala “standard”. As vrea sa folosesc daca se poate cateva calorifere si daca chiar trebuie sa mai cumpar si altele. Voi ce ma sfatuiti?

Iti multumesc !

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,

  Sfatul meu este sa alegeti o centrala termica in condensatie.
  Pentru ca din 2015, centralele termice conventionale nu se mai produc, si pentru ca pretul la condensatie a scazut mult.

Claudiu - last year Reply

Ce parere aveti despre centralele termice TERMET,produse in Polonia.Pentru o casa de 160 m2,parter plus etaj,o baie si o bucatarie,poate face fata ecocondens gold plus 25.Izolatia casei este facuta pe interior.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Sunt centrala robuste si bune, si au garantie extinsa la 4 ani.
  Centrala de 25 de kw ar trebui sa fie buna.

Bogdan - last year Reply

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat legat de operarea in regim de eficienta a unei centrale pe gaz.
M-am mutat de curand la casa(p+1) si am mostenit o centrala clasica Motan, am instalat robineti termostatati pe toate caloriferele mai putin pe ultimul din coloana unde, mi s-a spus, ca se face recircularea tur/retur cand celelalti robineti sunt inchisi.
In aceasta configuratie, centrala mea merge aproape mereu si as vrea sa montez si robinet si pe ultimul calorifer. Ca sa evit “intrarea in avarie”(asa spunea instalatorul meu) a centralei, ma gandeam sa instalez un ventil by-pass dupa pompa si altfel, centrala mea sa porneasca doar cand este nevoie.

Ce parere aveti?

O alta idee ar fi sa introduce un termostat de ambient, poate.

Multumesc.

Bogdan

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Este foarte buna ideea cu bypass-ul. Altfel se poate strica pompa.
  Va recomand sa montati si un termostat de camera de la care sa faceti programare.

10 Cele Mai Populare Panouri Radiante Ieftine Si Bune - last year Reply

[…] (maxim 2 ore), iar costurile implicate sunt extrem de scăzute în comparaţie cu montarea unei centrale termice şi a sistemului aferent de radiatoare pentru […]

Marinescu Horia - last year Reply

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o centrala termica in condensatie pe gaz avand schimbator de caldura numai pentru agent termic (numai pentru incalzire) care sa lucreze in circuit inchis. Actualmente folosesc o centrala pe lemne, functionand in circuit inchis avand ca agent temic un amestec de antigel special pentru instalatii de incalzire si apa. Din cauza scumpirii lemnelor, scaderea destul de accentuata a ofertelor, precum si a apropierii de durata de viata a centralei, vreau sa trec la gaze.
Doresc sa iau o centrala avand numai schimbator de caldura pentru agent termic, din urmatoarele motive:
1. Locuind la tara, apa provine dintr-un put din curte printr-un hidrofor. Apa fiind foarte dura, am aflat de la mai multi vecini ca schimbatoarele lor de caldura pentru apa calda menajera s-au colmatat, fiind nevoiti sa schimbe centralele cu totul.
2. Al doilea motiv este ca am instalatia de incalzire gata facuta, ACM fiind obtinuta printr-un boiler care foloseste acelasi agent termic in circuit inchis.
3. In cazul ca nu se gaseste o centrala pe gaz, avand numai schimbator pentru agent termic, ma gandesc sa iau una avand si schimbator de caldura pentru ACM pe care sa-l leg in paralel cu cel pentru incalzire, marindu-se astfel suprafata de schimb de caldura mai mare, care s-ar putea sa determine un timp de incalzire mai mic.
Va rog, daca aveti informatii asupra existentei unor astfel de centrale termice avand doar schimbator de caldura pentru incalzire, sa-mi “spuneti” marcile tipurile precum si parerea dumneavoastra despre ele.
Miltumesc, anticipat, pentru grabnicul raspuns.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  – varianta de centrala termica cu boiler este recomandata daca apa este dura
  – daca deja aveti boilerul, puteti sa-l folositi in combinatie cu noua centrala.
  – nu e o varianta buna sa legati schimbatorul de caldura in paralel (nu cred ca puteti face asta).
  Modele de centrale la care se poate lega boiler sunt varianta System de la Ariston, sau modelele VU de la Vaillant.

Care Este Cea Mai Buna Centrala Termica Pentru Mine? - last year Reply

[…] în funcţie de zona în care va fi folosită poţi alege între o centrală termică pe gaze sau o centrală termică pe lemne; de asemenea, o centrală termică pentru apartament diferă în […]

Leave a Reply: