Vezi Asta Inainte Sa Cumperi O Centrala Electrica [video]Poti alege o centrala electrica Protherm, Vaillant, Romstal, sau Ecotermal. Ai de unde sa alegi centrale electrice. Dar ce trebuie sa faci inainte de a cumpara o centrala electrica?

Hai sa vedem sfaturile pe care sa le urmezi inainte de a cumpara o centrala electrica.

Sfatul 1

Calculeaza puterea termica pentru centrala termica electrica Calculeaza ce volum are casa inmultind suprafata cu inaltimea camerei. Formula de calcul pentru a afla ce putere sa aiba centrala electrica este aceasta:

P (puterea centralei electrice) = V (volumul camerelor) x Q (coeficient izolatie)

Coeficientul de izolatie are orientativ aceste valori: casa noua izolata: 35 – 45 W/mc casa veche neizolata: 60W/mc De exemplu, la un apartament de 70 mp, necesarul de caldura este intre 5,5 si 9 kw. Alegem o centrala electrica de 9 kw.

Sfatul 2

Afla cat consuma o centrala electrica Consumul centralei depinde de mai multi factori si este greu de estimate exact. La o centrala electrica de 9 kw, consumul poate sa fie in jur de 600 – 700 lei pe luna.

Cateva observatii referitoare la consum: Costul este pentru incalzire, la care se va adauga iluminatul si alti consumatori. E bine sa faci telecitirea lunar, ca sa nu ai facturi de regularizare mari Calculul e orientativ. In functie de tipul constructiei poate sa difere.

Iti recomand sa montezi un termostat de camera pentru a reduce consumul.

Sfatul 3

Afla ce cablu si ce siguranta trebuie. Cablul electric ce vine pana in tabloul electric, si siguranta fuzibila trebuie sa fie corect dimensionate.

De exemplu: Pentru o centrala electrica de 6 kw racordata la 220, trebuie sa ai cablu cu sectiunea de 6 mmp si siguranta de 32 A.

Iar pentru o centrala de 9 kw racordata la 220, trebuie sa ai cablu cu sectiunea de 10 mmp si siguranta de 50 A. Verifica cu un electrician daca poti monta centrala electrica.

Daca nu ai putere instalata suficienta, poti cere la furnizorul de energie electrica sa o suplimenteze.

Sfatul 4

Cumpara o centrala electrica buna. Vei gasi mai multe modele pe piata in functie de producator. Alege o centrala cu garantie extensa si la care poti gasi usor firme de service si piese de schimb.

E important sa se faca bine montajul si punerea in functiune sa fie facuta de o firma specializata, ca sa beneficiezi de garantie.

Acestea au fost sfaturile mele pentru centrale electrice. Sper sa-ti fie de folos in alegerea centralei electrice.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: