Merita Un Sistem De Ventilatie Cu Recuperare De Caldura?Daca-ti construiești o casa nouă, nu-i nici o îndoială ca un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura poate să-ți ofere economii la facturile de încălzire.

Este o varianta de ventilatie pentru toata casa pe care s-o folosești în locul ventilatoarelor obișnuite de baie și a ventilației prin ferestre.

Însă motivul numărul unu ar trebui sa ramana îmbunătățirea dramatică a calității aerului din interior, îmbunătățirea sănătății și a bunăstării oamenilor care locuiesc în casa.

Scaderea facturilor de incalzire cu sistemul de ventilatie

Scaderea facturilor de încălzire cu sistemul de ventilatie

Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura centralizat poate recupera pană la 90% din caldura irosita in mod normal. Iar cerința de încălzire poate fi redusă cu până la 25%.

Investitia initiala ar putea fi recuperata in circa 5-7 ani, în funcție de izolatia casei, etanseitate si tipul de sistem montat.

Îmbunătățirea calității aerului

În ultimul deceniu a crescut cererea de case bine izolate. Aceste case bine izolate ce nu sunt ventilate corespunzător, pot avea o calitate slabă a aerului interior.

Impactul este semnificativ și poate aparea condens, umezeala, mucegai si praf in casa.

De aici vin mirosuri neplăcute sau chiar probleme de sanatate cum este astmul și probleme respiratorii.

Dacă vrei sa scazi factura de încălzire, sa ai aport de aer proaspăt filtrat constant, fără mucegai, condens și praf, atunci un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este pentru tine.

Ce beneficii are sistemul centralizat de ventilatie cu recuperare de caldura?

 • Imbunatateste calitatea aerului din interiorul caselor noastre
 • Recupereaza pană la 90% din căldura aerului interior
 • Aduce scaderi ale facturii de încălzire
 • Este cel mai bun sistem de ventilatie pentru casele noi sau existente
 • Scapi de mucegai și condens
 • Disperseaza gazul radon
 • Nu-ți mai trebuie ventilator la baie sau sa crapi fereastra pentru aerisire
 • Casa ta este mai linistita, fara curenți de aer și fără praf
 • Vei avea constant aer proaspăt, sănătos și filtrat în casa.
 • Caldura va fi distribuită uniform în casa, fără zone mai reci.
 • Control complet cu comanda manuala sau de la distanta.

Ventilatie centralizata cu recuperare de caldura pentru o casa existenta

Ventilatie centralizata cu recuperare de caldura pentru o casa existenta

Pentru o casa existenta, se poate monta un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, dar vine cu o avertizare.

Casele mai vechi sunt mai puțin etanse decat cladirile noi. Ca sa avem beneficii considerabile la ventilatia centralizata, trebuie sa remediem locurile pe unde se pierde caldura.

La casele și apartamentele vechi unde persista o problema cu mucegaiul, sistemul de ventilatie centralizat este ca o binecuvântare ce ajuta la eliminarea acestor probleme.

Găsim acum multe clădiri vechi ce au fost izolate exterior și cu geamuri termopan, iar cea mai mare problema a lor este calitatea slabă a aerului interior. 

Numim asta sindromul clădirii bolnave. Apare condens, mucegai care duc la probleme de sanatate pentru oamenii din casa.

Firma Trust Expert are multă expertiză în domeniu fiind importator unic pentru centralele de tratare a aerului Sabiana din Italia. Ei pot furniza echipamentul complet inclusiv proiectare și montaj specializat.

Ventilatie centralizata cu recuperare de caldura pentru case noi si apartamente

Ventilatie centralizata cu recuperare de caldura pentru case noi și apartamente

Montajul unei centrale de ventilatie cu recuperare de caldura este una din cele mai bune investiții pe care poți s-o faci și care va imbunatatii calitatea aerului interior și va scădea costul cu încălzirea.

Fata de construcția casei, prețul pentru sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura nu este unul mare.

Plus ca aceste sisteme de ventilatie pentru toata casa vor deveni tot mai folosite în viitor la construcția caselor pasive și a caselor nZeb.

Pentru orice întrebări ai poți lua legatura cu Trust Expert sau poți sa trimiti planurile casei tale ca sa primesti proiectul și o oferta de pret.

Ventilatie pentru case pasive si case nZeb

Ventilatie pentru case pasive și case nZeb

Dacă vrei sa atingi nivelurile de casa pasiva la construcite, atunci un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este necesar.

Sunt criterii riguroase pentru casele pasive și apare necesitatea sistemelor de ventilatie eficiente energetic.

Pentru certificarea de casa pasiva trebuie o atenție meticuloasa la detalii referitor la izolatie, etanșeitatea la aer, ventilatia si performanta energetica.

Este o sinergie între principiile caselor pasive și tehnologia centralelor de ventilatie cu recuperare de caldura. Scopul lor este comun de a creea case eficiente energetic, confortabile și durabile.

Ce va face o centrala de tratare a aerului cu recuperare de caldura?

 • Reduce factura de încălzire
 • Crește nivelul de oxigen din casa
 • Scade nivelul de dioxid de carbon din casa
 • Reduce mucegaiul, condensarea și problemele cu umiditatea,
 • Crește nivelul calității aerului in casa,
 • Recuperează caldura care altfel ar fi pierduta la aerisirea normala
 • Face o temperatura uniforma în toata casa
 • Filtrează poluantii din aer, fumul de masina și mirosurile, polenul, mucegaiul.

Ce va face o centrala de tratare a aerului cu recuperare de caldura

Etanșeitatea la aer a casei

Ca sa te asiguri ca merita un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura și pentru a profita la maxim de el, îți recomand sa ai casa suficient de etansa.

Se pot instala cu succes sisteme cu recuperare de caldura la casele vechi ce tratează calitatea aerului din interior, probleme cu umiditatea cu mucegaiul sau condensul.

La aceste case vechi e posibil să nu se obțină o recuperare a căldurii de peste 80% din cauza scurgerilor de aer. Însă calitatea vieții este imbunatatita drastic și merita investitia într-un sistem de recuperare al caldurii.

Etanseitatea la aer a casei

Ventilatie cu recuperare de caldura centralizata

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura centralizate sunt una din opțiunile de ventilatie aleasă în special la casele pasive și casele nZeb dar și la alte construcții noi.

Ele extrag aerul cald, viciat și umed din bai, bucatarii si camere, înainte de a-l trece printr-un schimbător de căldură ce transfera caldura la aerul proaspăt din exteriorul casei.

Ventilatie cu recuperare de caldura descentralizata

Sistemele descentralizate de ventilatie cu recuperare de caldura sunt formate din ventilatoare individuale de camera, montate pe perete aproape în fiecare încăpere din casa.

Ventilatia descentralizată extrage aerul viciat, iar după 70 de secunde, unitatea inversează fluxul de aer și introduce aer proaspăt din exterior.

Un miez ceramic din interior colectează peste 90% din caldura după care ciclul se repeta. Ventilatoarele se pot conecta prin wifi ca sa functioneze colectiv și să-ți dea o soluție de ventilatie pentru toata casa.

Cata energie economiseste sistemul de ventilatie?

De obicei un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, cum este cel de la Sabiana, Italia, adus de firma Trust Expert în România, va recupera pana la 90% din caldura extrasa in mod normal din casa.

Cu cat nivelul de etanseitate al casei este mai bune, cu atat mai mult aer trece prin unitatea de ventilatie cu recuperare de caldura și cu atat se recupereaza mai multă căldură.

Nivele de etanseitate:

 • 10 m3/h/m2 la o presiune de 50 Pa – reglementări de construcții în unele tari europene
 • 0,8 m3/h/m2 la o presiune de 50 Pa – standardul de casa pasiva.

Cu alte cuvinte, cantitatea de aer (m3) ce se scurge în sau din casa pe ora, împărțită la suprafața internă (m2) la 50 Pa.

În general se considera ca orice clădire cu permeabilitate la aer a anvelopei termice mai mica de 3 m3/h/m2 la o presiune de 50 Pa este considerată adecvată pentru sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura, ca sa dea o economie realista si măsurată de energie.

Merita Un Sistem De Ventilatie Cu Recuperare De Caldura pentru casa

Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura Sabiana

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura Sabiana din Italia sunt potrivite pentru case și vile rezidentiale sau pentru birouri, restaurante și cabinete medicale sau clinici.

Unitatea de ventilare Sabiana Energy Smart are certificare passivhaus și vine cu filtre F7 și M5. 

De la Trust Expert poți lua sistemul complet de ventilatie pentru casa.  

Sistemul de distribuție al aerului este format din grile, distribuitoare de aer, tubulatura flexibilă ce are suprafața interioara neteda, tratata antistatic si antibacterian. 

Asta împiedica depunerea prafului pe canalele de aer și protejează la bacterii și mucegai.

Sabiana Energy Smart garantează un schimb de aer continuu și reduce prezenta polenului și a altor particule ce garantează o calitate a vieții mai buna. 

Nu trebuie sa mai deschizi ferestrele, nu vei mai auzi zgomot sau sa intre insecte din exterior.

Cere o oferta de pret aici pentru ventilatie cu recuperare de caldura SABIANA.

Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura Sabiana

Concluzie

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura este un produs cheie pentru casele noi si cele existente datorită posibilității de a recupera caldura din aer.

Ventilatia cu recuperare de caldura Sabiana este nu doar o opțiune, ci o necesitate pentru cei care doresc o casa mai sanatoasa si mai eficienta energetic.

Investiția inițială poate părea semnificativă, dar se amortizează prin economiile considerabile la facturile de încălzire și prin creșterea confortului din casa.

În concluzie sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura Sabiana este o investiție inteligentă ce aduce beneficii de necontestat pe termen lung pentru sanatatea ta si pentru portofelul tău.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: