Cand E Timpul Sa Inlocuiesti Pompa De Basa?

Cand E Timpul Sa Inlocuiesti Pompa De Basa

O pompa de basa cu plutitor este o componenta importanta in instalatia sanitara din casele multor familii, chiar daca nu are legatura cu circuitul principal de alimentare cu apa.

In loc sa alimenteze cu apa pentru baut si spalat, pompa submeribila de apa murdara previne inundatiile prin indepartarea apei murdare sau pluviale.

Din moment ce se monteaza in basa care poate fi in camera tehnica sau la subsol, poti sa uiti de ea, dar este important sa te asiguri ca ea va functiona cand este nevoie, si sa nu risti sa ai pompa stricata in momentul nepotrivit.

Citeste mai departe ca sa afli cand trebuie sa inlocuiesti pompa de basa si poti sa vezi aici oferta de pompe de basa si pompe de apa murdara.

Cel mai bun pret!

Evita inundatia cu orice pret

Inundatia este cel mai grav dezastru ce se poate intampla la tine in casa. Apa poate sa distruga obiectele din casa si peretii si poate produce mucegai si umezeala.

De aceea pompa submersibila de apa murdara este foarte importanta pentru ca lucreaza neobosita ca sa elimine apa si s-o indeparteze inainte de a inunda casa.

Pompa de basa functioneaza aspirand apa din basa unde este montata, in care se colecteaza apa ce poate curge accidental in camera tehnica sau apa de drenaj, si o directioneaza prin teava de canalizare departe de fundatia casei.

Urmeaza sfaturile de mai jos ca sa nu ai situatii de inlocuire urgenta a pompei.

Asculta sunetul pompei

Incearca sa te obijnuiesti cu sunetul pe care-l face pompa ta cand se strange apa pe langa ea si incepe sa mearga.

Daca sunetul care vine de la mototul pompei de basa se schimba semnificativ, este un semn ca e posibil sa ai probleme.

Si daca ai apa in basa sau pe langa pompa submersibila de apa murdara dar nu auzi motorul pornit, s-ar putea ca pompa sa-si fi dat duhul definitiv.  

Priveste

Daca nivelul apei ajunge in partea de sus a basei, sau mai rau, daca subsolul sau camera tehnica sunt inundate, este semn ca trebuie sa cumperi o pompa submersibila de apa murdara noua.

Numara

Daca ai o pompa de basa cu varsta mai veche de 10 ani, aceasta este un candidat principal pentru inlocuire.

Nu trebuie neaparat sa cumperi o pompa submersibila noua doar pentru ca pompa pe care o ai este veche, dar este bine sa o supraveghezi indeaproape, si sa poti instala o pompa de basa noua la primele semne de scaderea a performantelor.

Pompa de basa pentru evacuarea apelor murdare este tipul de echipament care este mai bine sa o schimbi cu un an mai devreme decat cu un an mai tarziu.

Poti vedea aici oferta de pret pentru pompe submersibile de basa 

Cea mai buna pompa de basa

Cand ai nevoie de o recomandare de pompa submersibila pentru ape murdare, s-ar putea sa fi coplesit de toate optiunile disponibile.

Gasesti pompe de diferite puteri si capacitati, debite si presiuni pe care nu sti sa le calculezi si diferite optiuni: tablou, plutitor, cablu.

Cel mai bine este sa discuti cu un profesionist care este familiarizat cu instalatiile sanitare si te poate ajuta sa selectezi modelul care functioneaza cel mai bine la aplicatia ta.

Daca ai probleme la pompa submersibila si ai nevoie de ajutor pentru inlocuirea ei, sau ai nevoie de asistenta ca sa alegi o pompa submersibila de ape murdare, scrie un comentariu mai jos si te voi ajuta cu sfaturi.

Poti gasi pompe submersibile ieftine si bune cu transport gratuit pe eMAG.ro la categoria Pompe si Hidrofoare

Acum sti ce sa verifici la pompa de basa ca sa vezi daca da semne de uzura.

Iti multumesc pentru vizita, si pentru a fi la curent cu articolele noi, te invit sa te inscri la newsletter.  

sursa: benjaminfranklinplumbing.com

Cand E Timpul Sa Inlocuiesti Pompa De Basa?
O pompa de basa cu plutitor este o componenta importanta in instalatia sanitara
Pompa De Basa
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 04/08/2016
Citeste mai departe ca sa afli cand trebuie sa inlocuiesti pompa de basa
5 / 5 stars

Click Here to Leave a Comment Below

Laurentiu - a couple of years ago Reply

Salut Cosmin,

Am o problema si de aceea iti solicit ajutorul. Am o gradina in spatele de casei care strange multa apa cand ploua. Vreau sa folosesc o pompa de suprafata(pompa de apa murdara) sa pot muta apa pentru salvarea culturilor. Gradina are in jur de 70 mp. Ce-mi recomanzi?

    Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

    Salut,

    Poti folosi o pompa de basa adica o pompa de apa murdara cu plutitor.
    Trebuie sa fi atent ca sa nu se infunde cu mizerie si sa poata sa se opreasca cand nivelul apei scade.
    Poti gasi diverse modele in magazinele de bricolaj, sau chiar la magazinele online.

Alexandra - last year Reply

Avem probleme cu vecinii cu care am impartit canalizarea. Dansii doresc sa se debaraseze de noi si sa inchida trecerea prin proprietatea lor. Avem un camin de interventie de 0.064 mc unde se aduna toate scurgerile, de la baie, bucatarie ci closet. Am potea pentru moment sa tranbordam in alta canalizare ceea ce se aduna in acest camin. Exista pompe pentru asemenea situatie, sau volumul pentru care intrebam este mult prea mic? Va multumesc.

Leave a Reply: