Vezi Asta Inainte Sa Iei Un Aspirator ROBOT [In 2023]In acest articol nu o sa-ti spun care este cel mai bun aspirator robot. Dar o sa-ti dau si cateva recomandari de roboti aspirator.

Si o sa vezi ce experienta am avut eu, ca sa fii pregatit. Asa ca inainte sa cumperi un aspirator robot, vezi acest video. 

Salut dragi prieteni, eu sunt Cosmin, de la Blog de Instalatii. Pe BlogdeInstalatii.ro o sa gasesti articole si tutoriale despre echipamente de incalzire si instalatii.

Asa ca daca esti nou aici, ia in considerare sa te abonezi la newsletter pentru a primii articolele noi. Uite despre ce o sa-ti vorbesc astazi.

La fel ca si tine atunci cand am cumparat un aspirator robot, am cautat sa vad un top cu aspiratoare robot.

Nu cautam neaparat cel mai bun robot aspirator si mop, dar nici un robot aspirator ieftin.

Sotia mea a vrut un robot robot aspirator cu mop pentru ca avem linoleu in bucatarie care trebuie spalat periodic. 

Vrei sa stii daca l-am folosit ca robot mop si cum a fost? O sa-ti spun in cateva secunde.

Am cautat mai multe modele si marci si pareri despre aspiratoarele robot. Ne-am uitat la toate brandurile.

Am cautat robot aspirator Xiaomi, robot aspirator Rowenta, aspirator robot Samsung, robot aspirator roomba, robot aspirator roborok, robot de aspirare iRobot, Aspirator robot Gorenje, Aspirator robot miele, Aspirator robot Tefal.

Ce mai, ne-am uitat la toate modelele de roboti aspirator. Am vrut un aspirator robot care să curețe bine, să se reîncarce automat și, în general, să își vadă de treaba lui fără prea multa interacțiune. 

Am testat un aspirator robot. Iar acest articol o sa-ti ofer o scurtă prezentare cu tot ceea ce am invatat despre el. 

Și cativa din robotii aspirator preferati de mine ii gasesti în lista de mai jos. 

1️⃣ Robot aspirare Xiaomi Mi Robot

2️⃣ Robot de aspirare Roborock

3️⃣ Robot de aspirare iRobot Roomba

În cazul meu, am luat un robot aspirator cu spalare și îl am de aproximativ un an. 

Se ridică la înălțimea promisiunii unei experiențe de aspirare fără bătăi de cap? Haideți să aflăm în timp ce încercăm să răspundem simplu la urmatoarea întrebare:

robot aspirator Xiaomi 

Este bun un robot aspirator si mop?

Inainte de a intra în subiect, vreau să-ti spun că aceasta nu este un articol sponsorizat, am cumparat acest aspirator robot din banii mei și nu am nicio relație cu producătorul în acest moment.

Ok, acum probabil stii ce este un robot aspirator, dar cum știm care este cel mai bun robot aspirator, sau daca este bun de ceva un aspirator robot? Eu am selectat patru criterii. 

1. Robotul aspirator trebuie să fie independent. 

Trebuie să funcționeze fara interacțiune. Trebuie să nu se blocheze, să nu se piardă, să nu rămână fără energie sau să se oprească atunci când coșul de gunoi este plin. 

Cu alte cuvinte, aspirarea cu un robot aspirator trebuie să fie o experiență care nu necesită intervenții. 

2. Aspiratorul robot trebuie sa aiba flexibilitate.

Trebuie să fie flexibil în ceea ce privește momentul și locul în care funcționează.

Pentru a putea fi pornit manual cu ajutorul unui buton, al unei aplicații pe telefon sau al unei comenzi vocale de la Google assistant sau Alexa.

Și ar trebui să pot să il pornesc în mod automat, cum ar fi un program.

Sau poate atunci când ies din casă, pentru că ar trebui să îi pot spune în mod specific unde să curețe, cel puțin pentru fiecare cameră în parte. 

Și ar fi și mai bine dacă i-aș putea spune să curețe anumite zone specifice din interiorul unei încăperi care se murdăresc frecvent.

Cum ar fi covorașul de bun venit de la ușă, sau sub masa din sufragerie, poate în jurul litierei pisicii atunci când împrăștie nisipul pe podea.

Și ar trebui să pot să-i spun să stea departe de anumite zone, cum ar fi cele în care se află cabluri de alimentare.

Sau unde se află mâncarea și apa cainelui, astfel încât robotul să nu se lovească de vasul de apă. 

3. Aspiratorul robot trebuie să fie puternic

Evident, trebuie să fie capabil să ridice praful asezat, dar trebuie de asemenea să fie capabil să facă față lucrurilor care afectează în mod obișnuit aspiratoarele. 

Ar trebui să fie capabil să se ocupe de părul animalelor de companie de pe jos și al oamenilor. 

Peria aspiratorului mereu se umple cu fire de par lungi ce cad pe jos de la parul sotiei.

Si ar trebui să fie capabil să ridice particule mai mari și mai grele decât nisipul.

4. Robotul aspirator trebuie să fie lipsit de complicații. 

Acest lucru înseamnă că funcționează de fiecare dată, este fiabil și nu necesită multă atenție sau întreținere și, în general, oferă o experiență de tipul „seteaza-l și uită-l”. 

Înainte de a vorbi despre experiența mea cu robotul, haideți să trecem rapid în revistă componentele lui, pentru a ști ce poate face un robot aspirator. 

robot aspirator Rowenta

Componentele unui aspirator robot

Unul din cel mai important lucru care trebuie remarcat la un robot aspirator este rola care îl ajută să adune destul de bine murdăria.

Rolele trebuie sa fie late, ceea ce înseamnă că curăță foarte mult cu o singură trecere. Are doua perii pentru colțuri, ceea ce nu înseamnă că poate curăța colțurile din doua unghiuri. 

Peria de colț se rotește încet, ceea ce ar putea părea un dezavantaj, dar de fapt nu este. 

Prin rotirea lentă a periei aspiratorului robot, peria este capabilă să ghideze murdăria în role fără să o împrăștie pe toată podeaua. 

Este ca o măturare ușoară cu o mătură de mana. Atunci cand maturi,nu mături cât de repede poti.

Maturi încet pentru a evita împrăștierea prafului și a murdăriei prin cameră. Lucrul asta este bine gândit. 

Unii roboti aspirator au senzori cu infraroșu care îi ajută să vadă în condiții de lumină slabă. Așa că ar trebui să lăsați o lumină aprinsă dacă doriți să aspire noaptea.

Citeste Asta Inainte Sa Cumperi Un Aspirator Robot automat

Caracteristicile robotului aspirator

Alte caracteristici care nu sunt la fel de notabile, dar sunt importante. Are margini rotunjite pentru a se potrivi mai bine în colțuri.

Evacuarea aerului este difuzată, astfel încât nu împrăștie praful în timp ce funcționează și are un filtru de aer de calitate HEPA pentru a preveni răspândirea alergenilor. 

Are senzori de margine, astfel încât nu cade de pe scări, dar va trece peste petele de culoare închisă de pe podele.

Primii roboți interpretau podelele întunecate ca fiind scari și se opreau atunci când întâlneau o zonă întunecată pe podea. Modelele noi de roboti nu au această problemă.

Are un senzor de lovituri în partea din față, așa că știe dacă se lovește de ceva mare, cum ar fi un scaun, dar nu recunoaște lucrurile mici și ușoare, cum ar fi jucăriile de pluș de exemplu, deși senzorul de lovituri îl ajută să recunoască atunci când întâlnește un obstacol.

robot aspirator automat

Experienta mea cu aspiratorul robot

Acum, să vorbim despre experiența de utilizare a unui robot aspirator, începând cu configurarea.

Este ușor de configurat și de utilizat? Da și nu. Este ușor de asamblat și este ușor de configurat softwul.

Tot ce trebuie să faceți este să conectați cablul de alimentare pentru stația de andocare la o priză de curent și apoi să puneți robotul aspirator pe stație pentru a se încărca. 

Software-ul este o aplicație pentru smartphone care te-a ghidat prin procesul de configurare destul de intuitiv, cerându-ți să creezi un cont, să configurezi rețeaua wireless, cele obișnuite. 

Din nou, nu este dificil. Odată ce acest lucru este făcut, robotul este gata pentru prima sa rulare, în timpul căreia va cartografia casa ta, în acest moment, limitările robotului devin mai evidente.

Aspirator robot video

Urmareste acest video in care iti arat totul despre aspiratorul robot.

Inainte de prima folosire

Înainte de a lăsa robotul să se plimbe prin casă pentru prima dată, trebuie să faceți o mică pregătire pentru roboți aspirator.

Este un fel de „baby proofing” sau „pet proofing” și anume că trebuie să puneți deoparte sau să blocați accesul la toate lucrurile pe care robotul aspirator le-ar putea deteriora sau în care s-ar putea încurca. 

Aspiratorul robot nu poate detecta lucruri precum cablurile de alimentare sau obiectele mici de pe podea și va încerca să le mănânce cu peria rotativa.

După cum am vorbit mai devreme, este destul de capabil să ridice un cablu de alimentare sau o pereche de căști și să le mutileze. De asta l-am numit mancator de cabluri.

Daca ai telefonul la incarcat si va prinde cablul de alimentare, o sa tranteasca telefonul, si risti sa se zgarie sau sa se sparga.

Nu va simți nimic și nu se va opri. În schimb, va continua să înfășoare cablurile în jurul periilor până când cablurile leagă periile și acestea se vor opri.

Robotul aspirator va merge oriunde poate încăpea sub mobilă, în spatele canapelei, sub mese si sub scaune, și va încerca să aspire în aceste spații. 

Va trebui să vă asigurați cablurile de alimentare de pe podea sau poate să stabiliți bariere fizice pentru a împiedica robotul să intre în acele spații până la construirea hărții casei dvs.

Dacă nu vă ocupați de mutarea lucrurilor, indiferent cum o faceți, ar trebui să găsiți o modalitate de a împiedica robotul să treacă peste cablurile de alimentare în timp ce aspiră.

Aspirator robot Gorenje

Curata bine un robot aspirator?

Robotul ghicește unde se află limitele camerelor, de obicei pe baza ușilor. Mi se pare un lucru destul de precis. 

Vorbind de covoare si de mocheta, am fost surprins de cât de bine robotul le păstrează curate. Periile și aspirația puternică îndepărtează murdăria, lăsând totul suficient de curat pentru ca, probabil, să nu fie nevoie să folosiți un aspirator obijnuit. 

Acesta este scopul final al aspiratoarelor robot, curățarea automatizată a podelei astfel încât să nu mai trebuiască să o faci tu însuți. Iar acest robot aspirator reușește acest lucru. 

Acum, să vorbim despre câteva dintre caracteristicile suplimentare ale robotului, prima este modul de curățare pete.

Modul de curatare locala

Aveți o mică mizerie care nu se află în niciuna dintre zonele de curățenie și nu doriți să aspirați întreaga cameră sau să scoateți aspiratorul tradițional.

Puteți aduce robotul în zona respectivă, îl așezați și apăsați curățare locală pe telecomanda sau in aplicatie.

Robotul va începe să aspire în spirală, începând cu o zonă mică și lărgindu-și încet calea până când ajunge la un diametru de aproximativ un metru. Apoi va inversa direcția și va reveni în spirală la poziția de pornire.

Am constatat că, cel puțin pe podelele dure, aspiratoarele robot sunt la fel de bune sau chiar mai bune decât majoritatea aspiratoarelor cu furtun. 

De exemplu, majoritatea aspiratoarelor verticale au probleme cu resturile mai mari pe podelele dure. Dar un aspirator robot se descurca excelent cu resturile mai mari pe podelele dure. 

Aspirator robot miele

Curatarea covoarelor si a mochetei

În timp ce în ceea ce privește capacitatea de preluare pe covoare si pe mocheta, aspiratoarele robot sunt destul de uimitoare pe toată linia, aspirand tot ce întâlnesc, de la resturi, la păr de animale de companie și până la resturi foarte mari.

Cu alte cuvinte, toate sunt destul de excelente în a ridica ceea ce se află la suprafața covorului. Indiferent de preț însă, aspiratoarele robot nu sunt la fel de bune la curățarea în profunzime a covoarelor si mochetei.

Am constatat că puterea este cel mai important factor. Multe aspiratoare robot încep să aibă o funcție prin care trec automat la putere mare atunci când detectează covorul. 

Probabil că unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când încercați să decideți dacă un aspirator robot merită este navigația și evitarea obstacolelor.

Pentru că, dacă aspiratorul robot se blochează mereu în cabluri sau în alte obiecte aglomerate din casă, probabil că nu vă va plăcea deloc un aspiratorul robot ieftin. 

Așadar, toate aspiratoarele robot au fost inițial roboți de navigare aleatorie, ceea ce înseamnă că se cam învârt la întâmplare pentru a vă curăța casa pentru acest tip de robot.

Este foarte important să cumpărați unul cu o durată de viață a bateriei foarte mare. Ca să aibă timp să curețe toată casa.

Dar acum multe companii produc roboți aspirtor inteligenți, care curăță și linii drepte eficiente, ceea ce economisește o mulțime de baterie și se asigură că fiecare zonă a casei este curățată. 

aspirator robot Samsung

Tipuri de robot aspirator

Există trei tipuri diferite de roboți de navigare inteligentă. 

Primul tip sunt roboții aspirator de navigare cu laser. Aceștia folosesc un laser invizibil care se rotește pentru a trasa cu precizie harta casei dumneavoastră.

Prefer această metodă deoarece nu necesită ca luminile să fie aprinse în casă pentru a funcționa și, din moment ce este atât de precisă, vă permite să faceți mai multe cu aplicația care va intra în joc.

Când vorbim despre soluția la problema pe care am menționat-o mai devreme, cel de-al doilea tip folosește o cameră care face o hartă vizuală a casei.

Acestea au fost grozave, dar dezavantajul este că necesită ca luminile să fie aprinse în cameră și, în general, nu există atât de multe lucruri pe care le puteți face în aplicație. 

Cel de-al treilea tip de robot aspirator nu folosește camere sau lasere, ci senzori destul de standard și programarea computerizată pentru a obține aceleași rezultate de navigare inteligentă ca și roboții cu cameră și laser.

Partea bună a acestora este că sunt mult mai ieftine decât roboții cu laser sau cu cameră, dar tind să aibă mai puține opțiuni de aplicații și hărți.

Așadar, în ceea ce privește problema blocării, mulți roboți aspiratori, indiferent dacă sunt roboți cu navigare aleatorie cum este acest model sau inteligentă, au încercat să ofere un fel de soluție pentru a ține robotul departe de zonele în care nu doriți să meargă.

De multe ori, producătorii includ benzi magnetice, care vor împiedica robotul aspirator să treacă peste ele, care funcționează bine, dar sunt un pic cam urâte și nu prea ai destule pentru a face o diferență.

Aspirator robot Tefal

Piese de schimb pentru roborul aspirator

Trecând de la caracteristici, să vorbim despre costul repetat al utilizării acestui robot. Ca orice aspirator, acest robot are piese care se uzează sau trebuie înlocuite prin utilizarea normală. 

Rola  la care m-am referit mai devreme, precum și peria de colț, filtrul de aer HEPA, toate trebuie înlocuite periodic. 

Înlocuirea acestor piese este ușoară. Cele vechi se scot pur și simplu, iar cele noi se fixează la locul lor, fără a fi nevoie de unelte.

Prețurile pentru aceste piese sunt destul de mari în opinia mea, Dar ați putea cumpăra piese de schimb si de la alti vânzători pentru mult mai puțini bani.

Vorbind de piese, cum rămâne cu alte piese care se pot uza sau se pot rupe?

Cum ar fi roțile și motoarele, aceste tipuri de piese nu sunt menite să fie înlocuite la utilizarea normală, dar ar putea ceda pe termen lung dacă vă păstrați robotul timp de mulți ani sau dacă i se întâmplă ceva mai grav.

Cum ar fi sa fie in în afara garanției și sa trebuiasca să înlocuiți pur și simplu o roată, de exemplu.

Robotul aspirator este construit cu un design modular și este ușor de reparat cu o simplă șurubelniță.

Dacă se strică ceva la aspiratorul robot, există șanse mari să puteți repara, în loc să înlocuiți totul cu costuri mult mai mari.

Mi-aș dori ca mai multe companii să adopte această abordare.

robot aspirator roborok

Rezumatul experientei mele cu aspiratorul

OK, deci știm ce poate face robotul și ce nu poate face. Așa că haideți să rezumăm experiența mea cu el.

Până acum, pe parcursul a cateva luni, am făcut o listă de argumente pro și contra și vom începe cu argumentele pro.

Prima data, are o aspirație puternică.

Ridică cu ușurință majoritatea murdăriei și a prafului și funcționează destul de bine pe covor si mocheta. Este, de asemenea, capabil să se ocupe de resturi mai mari, cum ar fi mâncarea uscată pentru pisici sau caini. 

Numărul doi, aspiră eficient chiar daca o face la întâmplare.

Aspiratoarele robotizate se deplasează de obicei aleatoriu. Așa că, după cum vă puteți imagina, există locuri pe care le ratează și le ia mai mult timp pentru a aspira complet o cameră.

Are zone de curatare

În al treilea rând, are zone de protecție și zone de curățare, astfel încât să puteți adapta modul în care funcționează, ceea ce îi permite să fie mai util și mai puțin periculos pentru obiectele din casă. 

Este flexibil

În al patrulea rând, are o utilizare flexibilă, puteți să-l puneți să aspire la orice oră din zi sau din noapte sau atunci când plecați din casă.

Puteți, de asemenea, să configurați mai multe programări, astfel încât unele camere să fie curățate mai des decât altele.

Este compatibil cu casele smart.

Funcționează atât cu Alexa, cât și cu Google home, ceea ce este foarte convenabil.

Are un mop si se poate folosi ca aspirator umed si uscat.

Acestarobot aspirator poate spăla podelele dure după ce a aspirat. Nu am folosit mopul,  așa că nu voi face un review pentru robot aspirator si mop. Dar este o idee destul de bună.

Se reincarca singur

Numărul șapte, se poate reîncărca oriunde a fost fără a abandona munca de curățare, dacă bateria se descarcă, se va întoarce la baza de curățare pentru a se încărca.

Dacă coșul de gunoi se umple, se întoarce la baza de curățare. Reîncepe să aspire atunci când este suficient de încărcat pentru a termina treaba sau dupa ce coșul de gunoi este golit.

Are motoru puternic

Numărul opt, motoarele puternice îl fac capabil să se descurce destul de bine.

De exemplu, ne poate misca scaunele din sufragerie, dacă se blochează între picioare. Acest lucru duce la sunete interesante pe timp de noapte. 

Nu cade pe scari

Numărul nouă, are senzori care îl împiedică să cadă pe scări, dar nu îl împiedică să se deplaseze pe podelele de culoare închisă.

Am vorbit despre acest lucru mai devreme și a devenit o problemă mai puțin importantă pentru aspiratoarele robot recente.

Dar este totuși o caracteristică excelentă și merită menționată. 

robot aspirator roomba irobot

Dezavantaje la robotul aspirator

1. Agata covoarele

Acum vine lista de dezavantaje, numărul unu, se poate agăța de covoarele joase așezate pe podele dure din cauza schimbării de înălțime.

Trebuie să ridici covorașele de baie, de exemplu. Se poate bloca sub mese sau scaune cu picioare apropiate sau în spatele unor lucruri.

Dacă se încurcă în cum să iasă dintr-o zonă în care s-a băgat, aproape toate aspiratoarele robotizate au această problemă într-o anumită măsură, iar acesta pare să devină mai bun la evitarea ei de-a lungul timpului.

2. Agata franjurii si atele

In al doilea rând, poate distruge franjurii de pe covoare, eu nu am niciun covor cu franjuri, dar aceasta este o plângere comună cu privire la acest robot. 

3. Are nevoie de lumina

Numărul trei, are nevoie de lumină pentru a aspira, poate funcționa și noaptea, dar trebuie să lăsați o lampă de veghe aprinsă pentru el. 

4. Rotile se pot strica

Numărul patru, roțile sale sunt o verigă slabă, dacă trece peste o cârpă, care se înfășoară în jurul roților, roțile se pot rupe. 

Ce se poate imbunatatii?

Dacă tot suntem la capitolul dezavantaje, să vorbim despre dezavantajele unui robot aspirator.

Deși nu sunt o mare problemă în acest moment, în viitor vor fi o problemă mai mare în comparație cu cei mai noi roboți de la alte mărci.

Acestuia îi lipsește ceea ce va deveni o caracteristică esențială pe parcurs. Si anume o cameră reală în partea din față, astfel încât robotul să poată vedea ce urmează să întâlnească pe podea.

Faptul că nu poate detecta șosetele și pantofii, cablurile de alimentare, jucăriile pentru animale de companie care se află în calea sa și, în schimb, trece peste ele și se încurcă în ele, este un dezavantaj.

robot de aspirare iRobot

Concluzie

Viitorul aspiratoarelor robotizate va putea face evitarea obstacolelor.

Dar dacă aș căuta un nou aspirator robot astăzi, sunt cateva modele la care m-aș uita. Am lasat link-uri pentru ele la inceputul articolului.

1️⃣ Robot aspirare Xiaomi Mi Robot

Pret eMag  Pret Evomag  Pret Cel.ro

2️⃣ Robot de aspirare Roborock

Pret eMag  Pret Evomag  Pret Cel.ro

3️⃣ Robot de aspirare iRobot Roomba

Pret eMag  Pret Evomag  Pret Cel.ro

Te invit sa iei în considerare utilizarea link-urilor mele de afiliat din articol.

În calitate de afiliat, câștig din achizițiile calificate și mi-ar plăcea dacă ați folosi aceste link-uri dacă v-am ajutat să vă decideți. 

De asemenea, dacă ați obținut astăzi informații utile despre aspiratorul robot, te rog să faci clik pe butonul de Share.

Intrebarea zilei: Ce parere ai despre aspiratorul robot, si ce poti sa ne spui din experienta ta? 

Ajuta comunitatea scriind un comentariu mai jos.

Multumesc ca m-ai urmarit si te invit sa vezi un alt articol de la Blog de Instalatii.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: