Cazane Pe PELETI HeizTech Alternativa La Cresterea Preturilor La GazCazanele pe peleti sunt o alegere excelenta cand ne gandim la surse de caldura regenerabile.

Dupa iarna trecuta am avut cresteri mari de preturi pentru gaz, curent, si alti combustibili.

Acum are mai mult sens sa alegi centrala pe peleti pentru a reduce emisiile de carbon si costurile cu incalzirea.

In articolul de azi Blog de Instalatii impreuna cu Melinda Instal iti prezinta cazanele pe peleti HeizTech. 

Cazane Pe PELETI HeizTech Alternativa La Cresterea Preturilor La Gaz

Ce este un cazan pe peleti?

Cazanele pe peleti sunt centrale termice care ard peleti pentru a produce energie termica pentru incalzire.

Peletii sunt facuti din lemn care este o materie organica.

Fata de gaz si alti combustibili fosili, peletii sunt o alegere prietenoasa cu mediul.

Este in general mai ieftin si mai usor sa montezi o centrala pe peleti, decat o pompa de caldura. Poti sa inlocuiesti o centrala veche si sa folosesti instalatia existenta de calorifere sau incalzire in pardoseala.

Ce este un cazan pe peleti blogdeinstalatii.ro

Ce sunt peletii?

Peletii din lemn sunt un combustibil facut din rumegus presat. De multe ori sunt facuti din resturile si deseurile de la fabricile de cherestea.

O alta sursa sunt padurile sustenabile unde copacii sunt taiati si replantati si sunt clasificati ca sursa de combustibil neutra la carbon.

Nivelul de umiditate din peleti este foarte scazut, asta ajuta sa aiba o ardere eficienta. Mai putina apa este evaporata inainte sa arda complet si produc putina cenusa.

Ce sunt peletii blogdeinstalatii.ro

Cum functioneaza cazanul pe peleti?

Cazanul pe peleti este foarte usor de folosit si poate sa functioneze automat, la fel ca o centrala pe gaz.

Poate sa fie comandat de un termostat de camera, si prin intermediul lui sa fie accesat de la distanta prin internet.

Pentru ca peletii din lemn sunt un combustibil cu umiditate redusa, produc cantitatii mici de cenusa care un trebuie scoasa foarte des ca la centrala pe lemne.

Cenusa care reiese din arderea peletilor din lemn poate sa fie folosita in gradina ca ingrasamant, ceea ce este un alt beneficiu.

Cum functioneaza cazanul pe peleti blogdeinstalatii.ro schema cazan pe peleti

De ce sa alegi o centrala pe peleti?

Daca ai deja o centrala mai veche care consuma mult, un cazan pe peleti poate sa fie alternativa potrivita.

Poate sa produca incalzire si apa calda menajera prin intermediul unui boiler separat. Calitatea este un aspect important, pentru asta o sa-ti prezint cazanele pe peleti HeizTech in continuare.

Un cazan pe peleti ca acesta e de asteptat sa fie fiabil si eficient, usor de intretinut si de curatat si sa dureze mult. Cateva din motivele pentru care sa alegi un cazan pe peleti Heiztech:

Nu ai acces la gaz natural

Gazul ar fi prima optiune pentru incalzire si apa calda menajera, dar nu este disponibil peste tot, mai ales in localitatile de la tara. 

In ultimele luni pretul gazului a crescut foarte mult si proabil ca nu va scadea in curand datorita cererii mari si a situatiei geopolitice din zona.

Se pot folosi butelii de GPL dar sunt in general o solutie scumpa ca si exploatare.

Nu vrei sa folosesti lemne de foc

Lemnul de foc pentru incalzire este varianta ieftina, dar inconfortabila. Trebuie sa muncesti fizic pentru a sparge lemnele, sa le cari, sa le depozitezi.

Fac multa mizerie si autonomia lor nu este mare. La centrala pe lemne trebuie sa te trezesti noaptea sa faci focul, ca sa nu dormi in frig.

Nu vrei curent electric care este scump

Orice varianta de incalzire electrica este in general scumpa. Centrale electrice, convectoare electrice, sunt relativ ieftin de cumparat dar consumul lor este mare.

Pentru pompa de caldura este necesara o investitie mare la inceput, mai ales pentru pompele apa apa care necesita foraje destul de scumpe.

De ce sa alegi o centrala pe peleti blogdeinstalatii.ro

Cazan pe peleti Heiztech 25

 • Putere termica min/nom: 7.6 – 25.1
 • Eficienta: 90.6 /91.6
 • Consum de peleti: 1.7 – 5.2 kg
 • Eficienta sezoniera: 86
 • Diametru cos de fum: 80 mm
 • Volum rezervor peleti: 35
 • Diametru peleti: 6mm
 • Racorduti tur / retur: 1’’
 • Presiune maxima de utilizare: 2,5 bar
 • Greutate: 215 kg
 • Aici gasesti pretul

Cazan pe peleti Heiztech 25 Melinda Instal

De ce sa folosesti cazane pe peleti?

Pretul la gaz si curent a crescut de mai multe ori si nu se va mai intoarce la valorile vechi. Am observat interes deosebit pentru sursele alternative de incalzire in ultima perioada. 

Încălzirea cu cazane pe peleți este o tehnologie alternativă extrem de avantajoasă și economică. 

Varianta cu centrala pe peleti nu pot fi decât recomandata tuturor, deoarece oferă economii uriașe în comparație cu încălzirea electrică, iar gazul nu este disponibil peste tot. 

Avantajul acestor cazane pe peleti este că pot fi conectate practic la orice sistem de încălzire fie ca ai calorifere, incalzire in pardoseala sau ventiloconvectoare. Nu vei face compromisuri și vei avea eficiență ridicată. 

De asemenea, acestea sunt potrivite pentru încălzirea în sistemele noi cu temperatura scăzută a apei și în sistemele de încălzire mai vechi de cateva decenii. 

Funcționarea centralei pe peleti nu este doar economică, ci și extrem de confortabilă. Deoarece poti folosi aceleași termostate de camera ca și centralele pe gaz. 

Cazanele pe peleți sunt de asemenea, complet automate, ceea ce înseamnă că trebuie doar să ne asigurăm că există suficient combustibil în rezervorul de peleți.

De ce sa folosesti cazane pe peleti blogdeinstalatii.ro

Cazane pe peleti HeizTech de la Melinda Instal

Melinda Instal este în căutarea unor alternative suplimentare pentru a-și sprijini clienții să înlocuiască centralele termice pe gaz și cazanele pe lemne.

A început să își extindă portofoliul de cazane pe peleți inca din vara anului 2019.

Ca urmare a acestei cercetări, Melinda Instal a reușit să introducă pe piața românească un produs care a devenit de atunci încă o poveste de succes în istoria companiei.

Acestea sunt: 

Cazane pe peleti HeizTech de la Melinda Instal blogdeinstalatii.ro

Cazanul pe peleți HeizTech 

Este o soluție excelentă pentru realizarea unui sistem de încălzire centrala. Tehnologia este acum atât de avansată și generalizată încât putem să ne bazăm pe aceste sisteme de încălzire cu cazanele pe peleți HeizTech, fabricate în Europa. 

Dacă vreti să vedeti definiția exactă a cazanelor pe peleți HeizTech, ele pot fi descrise cel mai bine în felul următor: 

Cazan pe peleti în care combustibilul format din peleți din lemn sunt introduși în focar prin intermediul unei conducte de alimentare (numita si snec) iar arderea este controlată de un sistem de control automat. 

Rezervorul de peleți este încorporat in cazan la partea superioara. Din rezervor combustibilul depozitat este alimentat in cazanului pe peleți HeizTech

O altă unitate necesară pentru funcționarea sistemului este sistemul automat de control. Automatizarea centralei pe peleti ne permite să setam temperatura dorită în casă. 

În cazanele pe peleți HeizTech pot fi arse numai peleți. Aceasta exclude arderea altor tipuri de combustibil. Exclude posibilitatea încălzirii cu așchii de lemn, granule de lemn și cărbune.

Un cazan pe peleți este format din mai multe părți. Corpul cazanului, care din tablă de oțel, mecanismul de alimentare, conductă de alimentare, tubulatura de evacuare a gazelor de ardere, tubulatura de fum, rezervorul de cenușă sau buncărul automatizat pentru cenușă. 

În linii mari, acestea sunt principalele componente unui cazan pe peleți HeizTech.

Cazanul pe peleți HeizTech blogdeinstalatii.ro

Cum funcționează cazanul pe peleți HeizTech?

Așchiile de lemn și rumegușul, care inițial necesitau mult spațiu, pot fi transformate într-un combustibil mult mai mic, dar foarte eficient, cum sunt peletii din lemn

Comprimat și modelat în formă cilindrică mică, rumegusul de lemn este utilizat pentru a produce brichete de lemn și peleți de lemn

Peleții sunt potriviți pentru alimentarea prin conductă de alimentare, ceea ce face ca sistemele automate de încălzire cu peleți să fie ideale pentru alimentarea și încălzirea continuă și la cerere a apei calde.

Sistemul cu cazan pe peleți HeizTech este controlat de un termostat, similar cu sistemele tradiționale cu centrale pe gaz. Daca alegi un termostat controlat prin internet, vei avea comanda de la distanta.

Când aerul din casă se răcește, cazanul este pornit la un semnal de la unitatea de control automat: peleții sunt alimentați și apoi aprinși, începând combustia. 

Odată ce apa este suficient de fierbinte, cazanul se oprește. Datorită alimentării cu conductă de alimentare a peleților, cazanul pe peleți HeizTech este potrivit pentru încălzirea automată continuă fără control uman. 

Cum funcționează cazanul pe peleți HeizTech

Cazan pe peleti pareri

În linii mari, aceasta este principiul de funcționare al cazanului pe peleți și al arzătorului pe peleți.

Citind rândurile de mai sus, probabil că v-ați întrebat ce se întâmplă între timp cu mediul înconjurător? Cât poate să fie de sustenabilă și ecologică această tehnologie?

În opinia publică, încălzirea cu lemnele nu este tocmai prietenoasă cu mediul înconjurător. 

Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere nivelurile ridicate de emisii poluante din toată țara, care provin din arderea lemnului și care sunt datorate sistemelor de încălzire învechite și combustibililor de proastă calitate. 

Cazan pe peleti pareri blogdeinstalatii.ro

Dar poate să fie altfel! Hai să vedem cum.

Lemnul nu este doar o sursă de energie regenerabilă ci și neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Copacul tăiat poate fi înlocuit cu un copac nou. 

Astfel, lemnul și toți combustibilii obținuți din el pot fi considerați o sursă de energie regenerabilă. 

În plus, atunci când lemnul este ars, el emite aceeași cantitate de dioxid de carbon pe care a absorbit-o în timpul vieții sale.Asta-l face neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. 

Iar când are loc replantarea, copacul începe să absoarbă din nou dioxidul de carbon din atmosferă.

Așadar, nu trebuie să vă faceți griji dacă alegeti sistemul de încălzire cu un cazan pe peleți de la HeizTech. Nu veti distruge mediul înconjurător. 

Incălzirea cu peleți din lemn, după cum puteți vedea din cele de mai sus, poate să fie sustenabilă și ecologică.

centrala pe peleti ieftina blogdeinstalatii.ro

Concluzie

Cazanele pe peleti necesita putina munca fata de centralele pe lemne, dar nu atat de mult pe cat ai putea crede.

Se pot monta destul de usor considerand ca ai loc in camera tehnica si spatiu pentru depozitarea peletilor.

Folosesc combutibil regenerabil pentru ca se pot planta copaci noi in locul celor taiati, si de multe ori peletii sunt facuti din resturi de lemn si rumegus care altfel ar fi aruncat.

In multe situatii unde nu este acces la gaz si nu vrem munca si deranjul lemnelor de foc, cazanele pe peleti HeizTech sunt o alternativa confortabila si accesibila.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: