Montaj Aer Condiționat În București Și În ȚarăAparatul de aer condiționat se dovedește a fi soluția salvatoare atunci când este foarte cald sau frig în casă.

Grație caracteristicilor sale de încălzire și răcire, un astfel de echipament este prețios pentru orice gospodărie.

Calitatea montajului influențează rezistența în timp a aparatului de aer condiționat!

Dar, pentru a funcționa în mod corect și în parametrii tehnici prevăzuți de către producător pe termen îndelungat, contează foarte mult modul de montaj aer condiționat.

O firmă care este profesionistă o să se îngrijească ca întreg procesul de instalare a aerului condiționat să se realizeze conform dispozițiilor tehnice, ceea ce o să contribuie la prelungirea duratei de viață a unităților interioare și exterioare.

În plus, în cazul în care beneficiezi de montaj specializat pentru aparatului tău de aer condiționat, beneficiezi si de garantie.

Montaj Aer Condiționat In Bucuresti Si In Tara

De ce trebuie montaj de aer condiționat profesionist?

Numai aparatele instalate în conformitate cu recomandările producătorului se încadrează în obținerea garanției și post-garanției pentru aerul condiționat. O astfel de companie îți va oferi serviciul de vidare a circuitului de răcire.

Cu siguranță că nici nu știai cât de importantă este această operațiune pentru a-i asigura freonului din circuitul de răcire (care este responsabil de întreg procesul de furnizare a aerului rece dispersat de aparat în camera) menținerea într-o stare de neamestecare cu aerul care s-a infiltrat în conductele circuitului.

O echipă profesionistă o să aibă în dotare o pompă de vidat care o să rezolve acest aspect, ceea ce o să-ți ofere o atmosferă perfectă în locuință de fiecare dată când pornești aerul condiționat!

De asemenea, este de evitat prelungirea traseului frigorific, pentru că acesta va manifesta o rezistență mai scăzută împotriva pătrunderii aerului în conducte și alterarea freonului, care își pierde din proprietăți, ceea ce va necesită completarea acestuia mult mai rapid decât este normal.

Kitul de instalare a aerului condiționat este furnizat pentru o lungime care, în foarte multe situații, nu este conformă cu necesitățile de la instalare.

De aceea, într-un astfel de caz este nevoie fie de prelungirea, fie de scurtarea traseului frigorific, o astfel de acțiune purtând denumirea de “bercuire”.

Montaj aer conditionat bucuresti

Montaj aer condiționat

În cazul în care nu este realizată în mod corect, instalația ta o să aibă de suferit, iar calitatea răcirii/încălzirii nu va fi corespunzătoare!

În funcție de lungimea circuitului frigorific poate fi nevoie de completarea nivelului de freon din kitul de instalare, fapt care, trebuie să recunoaștem, nu se întâmplă atunci instalarea se realizează de o echipă care nu este profesionistă.

Riscul necompletării nivelului de freon o să reducă durata de funcționare a aparatului de aer condiționat, acesta “lucrând” cu o combinație de aer+freon, ceea ce va conduce în mod invariabil la ineficiența aparatului.

În plus, în situația în care nivelul de scurgere a condensului nu este unul corespunzător, atât compresorul, cât și unitatea interioară vor fi afectate, ceea ce va avea drept rezultat o funcționare ineficientă a aparatului și deteriorarea acestuia mult mai rapid decât în mod normal.

Verificarea nivelului de presiune a freonului din circuitul de răcire imediat după finalizarea procedurii de instalare, utilizarea cheilor dinamometrice atunci când are loc înșurubarea fitingurilor sau amplasarea corectă a unității interioare în raport de distanță față de tavan (nu mai mult de 10 centimetri, nu mai puțin de 5 centimetri) sunt alte aspecte care trebuie respectate în procesul de montare a aparatului de aer condiționat.

Un aparat de tip Inverter are nevoie de respectarea unor norme de instalare diferite de cele pentru un aparat clasic, ceea ce reprezintă o condiție care ii va asigura aerului tău condiționat funcționarea pe termen îndelungat la cel mai ridicat nivel de calitate a răcirii/încălzirii.

montaj aer conditionat ieftin si repede

Cum pot verifica dacă montajul  aerului condiționat este de calitate?

În lipsa unei pregătiri tehnice superioare, câteva amănunte îți pot oferi indicii prețioase despre calitatea sau lipsa acesteia în ceea ce privește firma care se ocupă de montajul aerului condiționat din locuința ta:

  • Freonul din circuitul de răcire trebuie să aibă o presiune constantă după efectuarea operațiunii de vidare, etapă care se verifica cu ajutorul unui manometru;
  • Operațiunea de vidare se realizează cu o pompă specială de vidare, durata fiind raportată la lungime traseului frigorific (în general durează un sfert de oră pentru un traseu cu o lungime de 3 metri);
  • Fitingurile trebuie înșurubate cu un set de chei dinamometrice, ceea ce înseamnă că acestea vor fi fixate atât cât trebuie (nici prea strânse, nici prea libere);
  • Apariția “fulgilor de zăpadă” pe elementele sistemului indică existența unor pierderi de freon, ceea ce înseamnă că operațiunea de instalare nu a fost efectuată în mod corespunzător.

Desigur, dacă îți dorești să nu ai parte de o experiență neplăcută și în cazul în care ești interesat ca durata de viață a aparatului tău de aer condiționat să fie conformă cu specificațiile producătorului, tot ceea ce trebuie să faci este să apelezi la o firmă de montaj aer condiționat profesionistă.

Numai în acest fel vei beneficia de o casă răcorita sau încălzită ca la carte, pe termen îndelungat!Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: