7 Trucuri Eficiente Pentru A Optimiza Aerul ConditinatMeteorologii Centrului European au anuntat deja ca vara aceasta urmeaza sa fie cea mai fierbinte din ultimii 40 de ani.

Canicula va cuprinde mai ales zona sudica, iar temperaturile vor depasi cu lejeritate pragul critic.

Orice ghid de supravietuire pentru aceasta vara fierbinte trebuie sa aiba in capul listei aparatul de aer conditionat, iar evoMAG ne arata cum ii putem eficientiza functionarea pe timp de arsita.

Aer conditionat Heinner

Cum eficientizezi functionarea unui aer conditionat?

O inghetata, o baie in piscina, o bere buna de la frigider.

Da, exista mai multe modalitati prin care va puteti racori pe timpul verii, fara sa fie nevoie sa porniti aerul conditionat.

Dar cand temperaturile o iau razna in fiecare zi sau vi se pare ca inotati intr-o farfurie cu ciorba fierbinte din cauza umiditatii, aparatul de aer conditionat devine o necesitate!

temperatura pentru aparatul de aer conditionat

Iata cateva sfaturi pentru a folosi aparatele de aer conditionat cat mai eficient pe timpul verii:

  1. Noaptea, setati aparatul de aer conditionat pe Low

Sau daca unitatea de aer conditionat este prevazuta cu Modul Sleep, folositi-l. Ideea este ca pe timpul noptii corpul nu tanjeste in mod constient dupa acelasi nivel de racoare.

  1. Utilizati aer conditionat portabil

Daca nu intentionati sa raciti toata casa, este mai eficient sa porniti un aer conditionat mobil pentru a raci doar camera in care veti sta.

Aerul conditionat portabil  utilizeaza pana la 50% mai putina energie comparativ cu unul stationar mai mare, setat sa raceasca acelasi spatiu.

aer conditionat portabil trotec

  1. Rearanjati mobila

Verificati daca nu exista piese de mobilier in calea directionarii aerului conditionat.

S-ar putea sa va treziti ca aerul bate in spatarul unui scaun sau in spatele canapelei, in loc sa raceasca eficient camera.

  1. Instalati un termostat programabil

Aceasta este una din cele mai bune strategii de economisire a costurilor.

25 – 26 grade Celsius – iata punctul de eficienta optima pentru aparatele de aer conditionat. Programati aerul pe aceasta temperatura si lasati-l acolo asemenea unui pilot automat.

  1. Iluminarea

Daca inchideti lumina din incapere, puteti reduce temperatura si creste gradul de confort. Dar nu uitati de ferestre.

Daca lasati geamul deschis s-ar putea sa simtiti nevoia de mai multa racoare. Orientati-va dupa pozitia soarelui pentru a identifica momentele propice cand puteti deschide ferestrele.

Desi acest lucru ar putea parea destul de solicitant, poate face diferenta intre un aer conditionat eficient si unul coplesit de o cantitate de caldura prea mare.

In aceeasi maniera, calculatoarele si electrocasnicele produc mai multa caldura si automat solicita mai mult aparatul de aer conditionat. Opriti-le daca nu le utilizati.

aer conditionat LDK

  1. Cand nu sunteti acasa

Specialistii recomanda sa programati aerul conditionat pe cca 28 – 29 grade Celsius, sa inchideti ferestrele si sa trageti draperiile.

Desi vi se va parea destul de cald cand veti intra in casa (doar pentru cateva minute), draperiile vor tine lumina soarelui la distanta.

Astfel, aerul conditionat va fi oarecum menajat si nu va fi obligat sa functioneze ore suplimentare pentru racirea incaperii.

  1. Montati ventilatoare pe tavan

Acestea stimuleaza circularea aerului rece si permit ridicarea temperaturii termostatului cu pana la 3 grade. In timp pot determina economii substantiale, vizibile pe factura de energie.

aparat de aer conditionat split Kyato

Toti suntem de acord ca verile sunt mai usor de suportat in compania unui aer conditionat.

Toti cunoastem acel sentiment de confort.

Atunci cand lasi in urma o zi torida, intorci cheia in broasca, deschizi si pui piciorul intr-o incapere cu aer conditionat.

Cei mai multi romani amana achizitionarea unui aparat de aer conditionat pana in pragul zilelor caniculare de vara.

Grabiti-va sa comandati si sa instalati un aer conditionat ieftin de la EVOMAG inainte ca arsita verii sa se aseze comod in viata

dumneavoastra.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: