7 Cele Mai Populare Centrale Termice Cu Boiler Încorporat

Aceste centrale termice cu boiler încorporat asigură căldura şi apa caldă menajeră în orice gospodărie. Cu ajutorul lor temperaturile negative de afară nici nu se mai simt, şi poti folosi mai multi robineti in acelasi timp.

centrale termice cu boiler incorporat

sursa foto: primetimeboilers.co.uk

Confortul din locuinţă atinge nivelul maximal, iar membrii familiei sunt fericiţi. Cu toate acestea, este foarte important modul în care alegem aceste aparate termice.

Iată câteva dintre criteriile de selecţie, câteva recomandări şi avantaje pe care le oferă unele centrale termice cu boiler încorporat.

Top 7 centrale termice cu boiler încorporat

 

1. Centrale termice cu boiler incorporat in condensatie Viessmann Vitodens 111 W 26 kW B1LD116centrala termica viessmann

 • Clasă de eficienţă energetică 4 stele;
 • Boiler încorporat de 46 de litri;
 • Afişaj cu touchscreen şi control inteligent;
Vezi pretul pe eMag.ro

 

2. Centrale termice cu boiler incorporat VAILLANT ECOCOMPACT VSC, 32.5 KWCentrale termice cu boiler incorporat VAILLANT ECOCOMPACT VSC

 • Consum redus de combustibil – clasă de eficienţă A;
 • Boiler încorporat de 150 litri;
 • Panou de comandă cu afişaj.
Vezi pret pe Romstal.ro

 

3. Centrala termica Saunier Duval cu boiler incorporat ISOTWIN CONDENS 35-Acentrala termica cu boiler incorporat saunier duval isotwin condens

 • Clasă de eficienţă energetică 4 stele;
 • 2 x boilere încorporate de 21 litri fiecare;
 • Încălzeşte o suprafaţă de până la 280 mp.
Click aici pentru pret

 

4. Centrale termice cu boiler incorporat in condensatie Nova Florida KB de 32 kw

 • Clasă de eficientă energetică A;
 • Bolier încorporat din inox de 45 de litri;
 • Durată de viaţă prelungită cu 50%.
Vezi aici pretul

 

5. Centrale termice in condensatie cu boiler incorporat DE Dietrich MPX 28/33 BIC – 28 kWCentrale termice in condensatie cu boiler incorporat DE Dietrich MPX 28 33 BIC - 28 kW

 • Clasă de eficienţă energetică A;
 • Boiler încorporat de 40 de litri;
 • Încălzeşte o suprafaţă de până la 300 mp.
Comanda acum

 

6. Centrala termica cu boiler Buderus Logamax plus GB172-24 T50Centrala termica cu boiler Buderus Logamax plus GB172-24 T50

 • Clasă de eficientă energetică A;
 • Bolier încorporat în serpentină, de 48 de litri;
 • Panou de comandă digital.
Vezi aici detalii

 

7. Centrala termica cu boiler incorporat VAILLANT VUI 306/5-5 ecoTEC plus Centrala termica cu boiler incorporat VAILLANT VUI 306 5-5 ecoTEC plus

 • Clasă de eficienţă energetică A;
 • Boiler încorporat de 20 litri;
 • Sistem inovator de combinare a gazului şi a aerului.
Vezi pretul

 

Preţul acestor centrale termice cu boiler încorporat este cuprins între 6500 Ron şi 9500 Ron. Preţul centralei variaza în funcţie de dotări şi de suprafaţa pe care o poate încălzi.

Care sunt avantajele centralelor termice cu boiler încorporat?

Dotarea unei locuinţe cu o centrală termică in condensatie oferă o serie de avantaje clare utilizatorilor. Aceste beneficii oferă confort, căldură şi apă caldă menajeră pe durata sezonului rece şi-n restul anului.

În ciuda preţului ridicat, nivelul de randament termic şi suprafaţa încălzită oferă o amortizare în cel mult 3 ani. Iată care sunt beneficiile oferite de o centrală termică în condensatie cu boiler încorporat:

 • Sunt produse orientate către protecţia mediului înconjurător;
 • Beneficiază de un randament termic de 109%;
 • Consum redus de combustibil cu până la 30%;
 • Durata de viaţă extinsă cu până la 50%;
 • Costurile sunt amortizate în maxim 3 ani;
 • Boilerele încorporate permit furnizarea apei calde menajere pentru mai mulţi consumatori simultan;
 • Oferă o serie de caracteristici inovatoare, adaptate necesităţilor omului modern.

Graţie caracteristicilor inovatoare, o astfel de centrală oferă un echilibru în orice gospodărie. Astfel de centrale termice cu boiler incorporat sunt ideale pentru locuinţele cu suprafeţe mari si multe bai.

Nivelul de încălzire este uniform şi oferă menţinerea căldurii la temperaturile setate, cu un nivel ridicat de eficienţă energetică.

Modele de centrale termice cu boiler incorporat

 • centrala termica cu boiler incorporat Viessmann
 • centrale termice cu boiler incorporat Immergas
 • centrala termica Vaillant cu boiler incorporat

Dezavantaje pentru centrale termice cu boiler încorporat în condensatie

Cu toate ce aceste centrale sunt foarte fiabile, preţul lor limitează numărul beneficiarilor. Chiar dacă aceste costuri sunt amortizate cu succes, preţul este destul de prohibitiv pentru mulţi români. Cu toate acestea efortul financiar merită.

În plus, imobilul în care este instalată o astfel de centrală termică necesită o locuinţă bine izolată termic. Pierderile de căldură ar conduce la o suprasolicitare a centralei care ar trebui să le compenseze. Raportul dintre suprafaţa încălzită şi specificaţiile precizate de către producător trebuie să fie perfect.

Trebuie instalată şi o cale pentru eliminarea condensului rezultat din procesul de producere a căldurii şi apei calde menajere. Centralele de putere sporită necesită instalarea unor elemente de siguranţă pentru utilizator.

Condensul are o natură uşor acidă, dăunătoare omului. Cu toate acestea, beneficiile sunt net superioare dezavantajelor, iar calitatea acestor centrale termice cu boiler încorporat sunt de necontestat.

Cum alegem o centrală termică cu boiler încorporat?

Obţinerea temperaturii optime într-o locuinţa este garantată de alegerea unei centrale termice corespunzătoare. Foarte mulţi utilizatori se ghidează după criteriul preţului şi al brandului, cu toate că aceste nu sunt relevante.

Achiziţionarea unei centrale termice trebuie să se realizeze după nişte criterii privind utilitatea acesteia. Nu trebuie să-ţi cumperi o centrală termică prea puternică dacă sunt prea puţini utilizatori. Astfel de unităţi termice au fost concepute pentru a oferi un confort sporit mai multor utilizatori în mod simultan.

Dimpotrivă, o familie numeroasă are mai multe necesităţi, ceea ce impune un produs cu o capacitate de încălzire mai mare. Trebuie ţinut cont şi de zona în care este amplasat imobilul. În zona de munte, temperaturile reci se menţin pentru mai mult timp, de-a lungul anului.

În schimb, la câmpie, iernile sunt aspre şi este nevoie de o centrală termică puternică. În plus, trebuie ţinut cont de nivelul de randament. Astfel de aparate termice beneficiază de un randament de peste 100%, fiind mult mai avantajoase decât unităţile clasice.

Iată care sunt caracteristicile pe care trebuie să le iei în consideraţie atunci când îţi alegi o centrală termică cu boiler încorporat:

 • Nivelul de apă caldă menajeră furnizată de către centrală – în ceea ce priveşte debitul, o centrală care are un boiler încorporat de aproximativ 80 de litri este utilă unei familii cu 2-3 membri. Centralele mici, cu boilere între 25 şi 40 de litri sunt folositoare dacă beneficiază de un debit de apă caldă mai ridicat. Desigur, raportat la utilizarea simultată a tuturor membrilor familiei. În caz contrar (situaţia cel mai des întâlnită), membrii familiei nu utilizează în acelaşi timp apa caldă menajeră. Concluzia este că, în aceste condiţii, o unitate termică cu boiler integrat de aproximativ 48 de litri este foarte eficientă.
 • Suprafaţa locativă care trebuie încălzită – este foarte important să se ţină cont de acest aspect. Trebuie reţinut faptul că temperatura de plecare din centrală are în jur de 55 de grade Celsius. În mod normal, raportat la suprafaţa încălzită, media acesteia va ajunge la aproximativ 35 de grade Celsius. Cu cât este mai întinsă suprafaţa, iar capacitatea centralei este depăşită, valoarea temperaturii va fi mult mai diminuată. De asemenea, utilizarea în acelaşi timp a mai multor “ieşiri” de apă caldă va forţa centrala să suplimenteze pierderile. Calcularea exactă a acestui raport trebuie să indice care centrală termică este mai potrivită.
 • Puterea centralei termice – este unul dintre elementele de care trebuie ţinut cont în alegerea centralei. Puterea minimă a unei centrale disponibile pe piaţă este de aproximativ 20KW. Cea maximă poate ajunge până la 60 KW sau mai mult. În funcţie de suprafaţa imobilului şi necesităţile locatarilor va fi aleasă puterea centralei. Pentru un apartament cu o suprafaţă medie, de aproximativ 50 mp, o centrala termică cu o putere de 20 KW este suficientă. În schimb, pentru apartamentele de 4 camere şi cele de vilă, în care suprafaţa este de peste 150 mp, o centrală termică de 28 KW este recomandată. Pentru pensiuni şi imobile mari, cu suprafeţe de peste 350 mp, o centrală de 35 KW este utilă.
 • Tipul instalaţiei cu care poate funcţiona – în general, centralele termice cu boiler încorporat funcţionează cu orice tip de instalaţie, atât cu sistem clasic, pe radiatoare, cât şi pe cel modern, cu încălzire prin pardoseală. Totuşi, anumiţi producători, din raţiuni de economie, au decis să opteze doar pentru un anumit tip de instalaţie.
 • Caracteristicile extra – prezenţa unor funcţii inovatoare, a unui panou de comandă inteligent, posibilitatea de a face un upgrade în combinaţie cu o sursă de energie solora, de exemplu. Centralele termice care sunt ofertante în ceea ce priveşte prezenţa acestor caracteristici vor avea un preţ puţin mai ridicat. Cu toate acestea, astfel de elemente vor face diferenţa pe viitor.
 • Designul, brandul şi modul de montaj– o astfel de centrală trebuie să fie uşor de instalat şi manevrat. Designul trebuie să fie compact, ergonomic şi să se potrivească în orice spaţiu. Brandul reprezintă o garanţie a caracteristicilor respectivei centrale termice.
 • Nivelul de silenţiozitate – este foarte important în familiile cu copii mici. În general, nivelul de zgomot al centralelor termice cu boiler încorporat este foarte scăzut, insesizabil. Acesta are valori care cifrează în jurul a 45 dB.
 • Nivelul de consum – aceste centrale termice sunt concepute pentru a fi deosebit de fiabile. În general, sunt de preferat acele centrale care sunt încadrate în clasa de eficienţă energetică A. Acestea oferă o scădere a consumului de până la 30%. Aşadar, cu cât este mai ridicat nivelul de fiabilitate al unităţii termice, cu atât este mai avantajos pentru utilizator.
 • Siguranţa în exploatare – este unul dintre criteriile care trebuie luate în calcul şi care asigura confortul maxim al utilizatorului. Prezenţa unor senzori care să închidă apa în lipsa gazului, gazul în lipsa curentului electric, a unor protecţii împotriva temperaturilor scăzute sunt vitale. Elementele de siguranţă din această categorie sunt prevăzute de către normele în vigoare privind protecţia utilizatorului.
 • Garanţia extinsă – durata maximă de exploatare a unei centrale termice cu boiler încorporat este de 10 ani. În general, companiile care comercializează aceste unităţi oferă o garanţie standard de 24 de luni. Garanţia extinsă poate duce perioada până la 48 de luni.
 • Posibilitatea de auto-diagnosticare – este foarte important ca unitatea termică să poată furniza informaţii utile despre starea să. Utilitatea acestor elemente se leagă de scurtarea timpul dedicat intervenţiei. Reviziile se vor desfăşura mult mai rapid şi mai eficient. Prezenţa acestei caracteristici are ca rezultat scăderea costurilor de revizie şi de intervenţie.

Oricare centrală termică care prezintă toate aceste caracteristici merită luată în calcul. Cu siguranţă că preţul poate reprezenta o problemă, dar, nivelul de amortizare este excelent.

Centralele termice cu boiler încorporat versus centralele termice clasice

În termeni de preţ, cu siguranţă că prima categorie este net inferioară celei de-a doua. O centrală termică clasică are un preţ de maxim 4500 Ron, jumătate din cea a uneia în condensaţie. Cu toate acestea, nivelul diferenţelor dintre acestea în termeni de randament, putere utilă şi căldura recuperate este fenomenal:

 • Puterea utilă a centralelor cu boiler este de 109%;
 • Puterea utilă a centralelor clasice este de 90%;
 • Centralele termice cu condensatie recuperează până la 7% din căldura latentă;
 • Centralele termice clasice nu recuperează niciun fel de căldură;
 • Centralele termice tradiţionale pierd până la 10% din căldură;
 • Centralele termice cu boiler încastrat pierd doar 1%

Nivelul combustibilului consumat este de cu până la 30% mai redus. Graţie unui sistem de tiraj performant, centralele termice cu boiler integrat in condensatiensunt mult mai eficiente.

Merită investitia într-o centrală termică cu boiler încorporat?

Luând în calcul toate elementele mai sus menţionate, răspunsul este afirmativ. Chiar dacă preţul maximal al unei astfel de centrale termice poate ajunge până la 9500 Ron. Desigur, există centrale termice cu un preţ deosebit de avantajos, de aproximativ 6500 Ron. În funcţie de preţ şi caracteristic amortizarea se va face într-o perioadă de maxim 3 ani.

Practic, acolo unde există o sursă de gaz natural, atunci este recomandată instalarea unei astfel de centrale. Avantajele sunt net superioare centralelor termice clasice, de aceea preţul nu trebuie să contituie un impediment. Recomandările specialiştilor indică în mod clar că o centrală de acest tip se potriveşte mult mai bine nevoilor oamenilor. Acoperă o suprafaţă locativă extinsă, are un randament excelent şi prezintă caracteristici extraordinare.

Concluzie

Deţinerea unei centrale termice care să corespundă standardelor de calitate uşurează existenţa utilizatorului. Datorită unor caracteristici moderne, nivelul de optimizare şi eficientizare este unul foarte ridicat.

Centralele termice cu boiler integrat in condensatie ajung la un randament de peste 109%. Acestea pot rula programe de auto-diagnosticare. Prezenţa unor avantaje certe ajută la creşterea nivelului de economisire. Pentru că o astfel de centrala termică beneficiază atât de un nivel scăzut de consum, dar şi pentru că recuperează din căldura latentă.

Alegerea unei astfel de centrale trebuie să se bazeze pe prezenţa a cât mai multor factori de eficientizare a randamentului. În plus, nu trebuie să-i lipsească funcţiile inteligente şi de asigurare a securităţii în exploatare.

O centrală termică care beneficiază de toate caracteristicile enumerate mai sus este o unitate care îi va oferi plus valoare locuinţei tale.

Click Here to Leave a Comment Below

Cristian - a couple of years ago Reply

Care sunt avantajele unei centrale termice în condensație cu boiler exterior față de cele cu boiler încorporat ? Mă refer la acele care sunt doar pentru încălzire și li sau atașat un boiler extern pentru ACM.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  La centralele termice cu boiler indirect cu serpentina, acumularea de apa este mai mare.
  Ele pot asigura debit mai mare de apa calda menajera, si puterea serpentinei este mare pentru incalzire rapida.

Gabi - a couple of years ago Reply

Buna,

As dori o centrala electrica pentru o casa nou construita din caramida poroterm de 30cm izolata cu polistiren de 10cm, eps 80,geamuri termopan,
izolatie mansarda 20 cm+OSB12
Suprafata utila este de 150mp iar incalzirea este impartita asa :

parter : incalzire prin pardoseala 400 m tubulatura
etaj : 4 radiatoare de AL ( 11 ELEMENTI de 600mm)

PARTER-ul este acoperita cu gresie

urmeaza sa-mi instalez un sistem solar ” Panou cu 30/25 tuburi vidate SP 58/1800A-30 cu Boiler bivalent 300L Termic-Solar-Electric-EU”

Ma gandeam sa montez o centrala centrala electrica in loc de centrala pe lemne ( este mai comod)

Ce putere sa folosesc pentru centrala electrica ?

Multimesc anticipat

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,

  Ar trebui o centrala electrica de 18 kw.
  Cititi mai multe detalii in articolul despre centrale electrice. https://blogdeinstalatii.ro/centrala-electrica/
  Ar fi bun si un cazan pe lemne totusi. Asta daca aveti camera tehnica unde sa-l montati.

→ Pompa de Condens Pentru Centrala Termică Cum Evacuez Condensul? - last year Reply

[…] instalarea unui produs specializat precum pompa de condens devine posibilă instalarea unei centrale termice pe un perete interior sau chiar la subsol. În plus, se elimină nevoia de a instala țevi de […]

Bálint Ferenc - last year Reply

Buna seara,am o cladire cu patru camere,patru bai si hol total 100 mp.intrebarea mea ce fel de cazan pot sa cumperi,ca sa asiguri apa calde pentru patru bai.Sau trebue un boiler separat?Casa se inchiriaza vara la musafiri Multumesc frumos

  Blog de Instalatii - last year Reply

  V-as recomanda o cetrala de 24 sau 28 de kw, si un boiler de 200 – 300 de litri.
  Vor trebui montate intr-o camera tehnica.

Boiler Indirect Pentru Apa Caldă Menajeră Ariston - last year Reply

[…] 7 Cele Mai Populare Centrale Termice Cu Boiler Încorporat […]

Bogdan - last year Reply

Buna ziua,

Doar ce am descoperit site-ul dumneavoastra. Excelent.

Intentionez sa cumpar o centrala termica cu un boiler de acumulare.

Imi puteti recomanda ceva intre aceste doua modele?
Vaillant Ecotec plus vui int ii 306/5-5 26kw boiler incorporat 20 litri
si
Viessmann Vitodens 111w-erp cu boiler incorporat 46litri – 26kw

Sau alta sugestie?

Va fi folosita intr-un apartament de 165m2, la ultimul etaj, in Constanta, care are 80% din pereti in exterior si cu suprafete vitrate inalte mari si foarte mari. 2 bai + wc de serviciu, bucatarie, dar locuit doar de 2 persoane in majoritatea timpului. Distanta dintre baia principala si centrala este de ~12-15m.

Incalzirea se face cu ~17 calorifere.

Va multumesc!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua Bogdan,

  Multumesc pentru aprecierea site-ului. Ma bucur ca este de folos cititorilor.
  Daca nu ai facut-o deja, te invit sa te aboneti la newsletter. O sa-ti trimit pe email articolele si sfaturile mele.
  Poti sa faci asta aici: https://blogdeinstalatii.ro/abonare/

  Felicitari pentru apartament. Sau sa-i spun penthouse? Suprafata este destul de mare, si locatia de la ultimul etaj… Cred ca este super!

  Pentru centrala termica, poti sa alegi una din cele doua marci premium Vaillant si Viessmann.
  Opinia mea personala inclina putin catre Viessmann. 

  Nu omite sa instalezi si alte echipamente de control:
  – robineti cu cap termostatic la calorifere
  – thermostat programabil sau de ce nu cu comanda prin internet https://blogdeinstalatii.ro/salus-it500/

  Toate cele bune,

  Cosmin

Adrian - last year Reply

Ma interesează și pa mine ce centrală sa îmi iau ptr casa și ce calorifere îmi recomanzi , casa are 70 mp locuibili , îți mulțumesc frumos dacă mai ajuta , unde locuiesc eu am Gaze naturale și as vrea o centrală pe gaze dar nu știu care este mai eficientă Și mai buna

Mihai - last year Reply

Bune seara,

https://www.compari.ro/centrale-termice-si-sobe-c4026/ariston/clas-b-premium-evo-24-3300608-p96292349/

Am vazut topul dvoastra, si interesant…nu se afla si acest Ariston si ma intreb de ce?

La cele cu doua boilere cum e si cel de sus, se poate opri temporar functionalitatea unui boiler?

Felicitari ptr blog si tot

Dragos - last year Reply

Bună ziua!

Va rog sa ma ajutați cu un sfat in alegerea unei centrale necesara la incalzirea si asigurarea apei calde menajere pentru o cladire cu 6 camere, 5 bai si o bucatarie, pozitionate pe 3 niveluri. Am primit variante atat de diferite incat nu stiu ce sa aleg. Va mulțumesc!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Cate personae vor locui?
  Doriti un confort sporit de apa calda menajera, sau strictul necesar?

Dragos - last year Reply

Vor locui 2 familii, în total 9 persoane. Cu un confort sporit de apa calda menajera, nu dorim ca în momentul în care cineva face un dus într-o baie, în altă baie sa vina apa la o temperatura mai mică. Mulțumesc pentru timpul acordat!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Ar fi doua variante posibile in acest caz.

  1.Sa folositi o centrala termica cu boiler incorporat. Aceasta are limitarile ei pentru ca debitul de apa calda menajera este in jur de 16 litri pe minut. Adica puteti face doua dusuri in acelasi timp, sau un dus si un spalator.
  Folositi aceasta varianta daca nu aveti o camera tehnica, si veti monta centrala termica cu boiler incorporat in bucatarie.

  2. Sa folositi o centrala termica cu boiler extern. Boilerul pentru apa calda ar trebui sa fie de 300 – 400 de litre ca sa asigure acumularea necesara. Este necesara o camera tehnica unde sa montati centrala termica impreuna cu boilerul cu serpentina.

Dragos - last year Reply

Mulțumesc pentru informații! Recomandați un anumit tip de centrală?

Cris - last year Reply

Buna ziua,
Am un apartament de 35mp unde nu merge instalat decat centrala electrica.momentan este un boiler dar as vrea sa inlocuiesc cu centrala si pentru apa menajera si pentru incalzire.
Ce ma sfatuiti ?
Multumesc

Dragomir Dumitru - last year Reply

La o casă nouă construita de 120 mp ce centrala termica cu boiler incorporat i-mi recomandați.Mă refer la kw. Mulțumesc.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Puteti folosi o centrala termica cu boiler incorporate de 24 de kw.

Cici - last year Reply

Buna ziua,
Va cer parera in legatura cu centrala termica cu boiler incorporat 42l Saunier Duval Isot win Condens F35, kit de evacuare gaze arse inclus, debit apa calda 23l/min, garantie  vanduta de Reparatii Capitale.
Va rog tineti cont si de datele reale ale casei mele comunicate in e-mailul de mai jos!
Nu cunosc firma si nu stiu daca are fiabilitatea scontata.
Ce probleme ar putea sa apara la aceasta centrala?
Cu multumiri anticipate,
D-na C. Patrascu

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Doamna Patrascu,

  Centralele Saunier Duval sunt centrale din clasa medie. Marca apartine grupului Vaillant.
  Puteti alege aceasta centrala termica, este buna pentru casa dumneavoastra.

  Cu bine,

  Cosmin

Leave a Reply: