Centrale Termice Motan

Prezentul articol este despre centrale termice Motan, unele dintre cele mai fiabile şi solide produse ale grupului român Kober.

Recunoscut pe plan naţional şi internaţional datorită activităţii sale în domeniul vopselurilor, grupul român Kober a lansat în urmă cu 15 ani divizia de producţie centrale termice în condensare Motan. Alături de aceste modele, grupul mai produce şi centrale termice conventionale Motan, precum şi boliere şi accesorii Motan.

Pornită ca o afacere în domeniul industriei de vopseluri, începând cu anul 2000, grupul Kober s-a lansat în producţie de utilaje industriale. În urmă cu 15 ani, în anul 2002, acesta a început producţia de centrale termice Motan, recunoscute astăzi pentru caracteristicile sale deosebite.

Centrale termice Motan

Produse în România, centralele termice pe gaz Motan se remarcă prin calitatea deosebită şi preţul extrem de avantajos. Acestea reprezentând unele dintre cele viabile soluţii de încălzire a locuinţelor din ţara noastră.

Click aici pentru preţul centralelor

Centrale termice Motan

Acestea sunt unele dintre cele mai apreciate modele de centrale termice Motan:

Istoria centralelor termice Motan

Kober este una dintre afacerile româneşti de succes, apariţia sa pe piaţă datorându-se inginerului român Aurel Kober. Acesta a lansat în anul 1991 prima fabrică de acest gen, care, de-a lungul existentiei s-a dezvoltat, ajungând astăzi să fie unul dintre brandurile recunoscute la nivel internaţional.

Dacă la început, compania s-a axat în exclusivitate pe producţia de vopseluri de diferite tipuri, în anii 2000 această a intrat şi pe piaţa de utiliaje industriale.

Pe o piaţă românească dominată de produse din exterior, în anul 2002, grupul a lansat prima centrală termică Motan, un produs 100% românesc. Astfel, de peste 15 ani, centralele termice Motan încălzesc casele românilor, fiind o soluţie românească care se bucură de respectarea tuturor standardelor de calitate impuse la nivel internaţional.

Centralele de încălzire Motan sunt disponibile în peste 23 de state ale lumii, fiind unul dintre produsele româneşti care ne reprezintă cu mândrie ţara. Producţia este 100% autohtonă, realizată în fabrica din Dumbrava Roşie, comună Vaduri, unde se găseşte şi laboratorul dedicat dezvoltării unor noi soluţii de încălzire termică a locuinţelor.

Producţia de centrale termice Motan

Istoria de peste 15 ani a acestui producător de centrale termice Motan astesta calitatea superioară a produselor şi caracteristicile inovative ale acestor produse româneşti. Faptul că acest tip de centrale se regăsesc în peste 23 de ţări ale lumii contribuie la garanţia că sunt nişte produse de calitate.

De la centrale termice murale în condensaţie Motan şi până la sisteme integrate de încălzire a locuinţelor, de la boilere Motan şi până la gama de accesorii dedicate încălzirii locuinţei, producătorul Kober se dovedeşte a fi unul dintre cei mai valoroşi reprezentanţi ai României pe plan extern.

Oferind maximul de confort şi uşurinţă în folosire, centralele termice cu tiraj forţat Motan se numără printre cele mai bune soluţii de încălzire în timpul sezonului rece.

Date de contact pentru Motan România

 • KOBER S.R.L. Dumbrava Rosie, VADURI
 • Telefon: 0233/241945; 0233/241746; 0233/241933
 • Email:  office.vaduri@kober.ro
 • http://www.motan.ro

Garanţie centrale Motan

Alegerea unei centralele termice pe condensatie Motan iti oferă o garanţie de 36 de luni.

Alte resurse

Cei care utilizează o centrală termică Motan sunt aşteptaţi să-şi împărtăşească părerea în secţiunea de comentarii. Spuneţi-le şi celorlalţi cum funcţionează pentru a-i ajuta pe cei care sunt interesaţi în achiziţionarea unei astfel de soluţii de încălzit locuinţa.

Centrala termica Motan
Centrala termica Motan
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 09/05/2017
Prezentul articol este despre centrale termice Motan, unele dintre cele mai fiabile şi solide produse ale grupului român Kober.
5 / 5 stars

Click Here to Leave a Comment Below

dan - a couple of years ago Reply

Va salut,sunt din Iasi ,am cumparat de la Emag o centrala termica Motan si am montat-o si nu stiu cu ce firma sa o pun in functiune si sa-mi semneze garantia(PIF ESTE GRATUIT ?)

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua Domnule Dan,
  Pentru centrala termica Motan puteti gasi partenerii de service din iasi la acest link:
  http://www.motan.ro/index.php/ro/service#iasi

   NUNU ANDREEA DIANA - last year Reply

   BUNA ZIUA AM O CENTRALA MOTAN OPTIMUS SI MI S.A DEFECTATVANA CU 3 CAI,DAR ACUMA NU-MI MAI INCALZESTE NICI APA,CENTRALA PORNESTE DAR NU SE APRINDE FLACARA SI IMI APARE O EROARE E2 PE ECRAN,TIN SA PRECIZEZ CA INCA ESTE PE MODULUL DE IARNA.CE POT FACE?

    Florin Marian - last year Reply

    BUNA ZIUA AM O CENTRALA MOTAN KSTART DE 10 ANI SI ACUMA NU-MI MAI INCALZESTE APA,CENTRALA PORNESTE DAR NU SE APRINDE FLACARA SI IMI APARE O EROARE E2 PE ECRAN, CE POT FACE?

   Liliana - last year Reply

   Scade mereu presiunea la centrala. Zidicam presiunea,functioneaza normal maxim 2 ore si dupa scade din nou. Ce am putea face ?

Mirels - a couple of years ago Reply

Bună seara.Am o centrala Motan sigma și când o pornesc dupa vre-‘o 3 secunde când da semne ca merge se aud pocnituri apoi un bubuit f tare de zici ca explodează. Apoi intra pe avarii cod E 11 însemnând creșterea rapida a temperaturii apei la ieșire.Am făcut aerisirea la primul și ultimul calorifer.,Am băgat apa în centrala pana la 1.5 .Ce as mai putea face Cineva mi.a spus ca s-a infundat ca a stat nefolosita de asta primavara.

Erika - a couple of years ago Reply

Buna ziua tuturor.Poate cineva sa imi spuna daca centrala Motan se aeriseste de undeva si daca da de unde?eu acesta marca de centrala am de 4 ani si nu am aerisit-o niciodata.Multumesc anticipat

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,
  Este de ajuns sa aerisiti caloriferele. Centrala nu trebuie aerisita.
  Vedeti aici detalii: https://blogdeinstalatii.ro/cum-aerisesti-caloriferul/

  Salcau Simion - last year Reply

  Buna ziua,am instalat o centrala Motan Kplus care deservește doua calorifere.Dupa un an de funcționare relativ bună,acum mereu se oprește și afișează eroarea E 11.Am aerisit un calorifer,nu cred să aibă aer dar specialistul care a pus-o în funcțiune modifica viteza pompei.Mai merge câteva zile și din nou E 11.Ce să fac ?

   Blog de Instalatii - last year Reply

   Verificati ce presiune este in instalatie.
   Daca este mai mica de 1 bar, incarcati cu apa.

    Janos - last year Reply

    Buna ziua si eu aceasi probleme am . error E11 .am in instalatie 1.8 bar caloriferele nu am aerisit de o luna dar nu da nici un semn sa aiba ceva nereguli da caldura bine si sus si in partea de jos.si centrala merge ok pana nu da erorul .am observat ca atunci apare error cand ar trebui sa porneasca din nou .atunci apas butonul reset si iar merge poate o zi poate numa 2 ore ……Ce poate sa aiba ???????

Inna - a couple of years ago Reply

Buna ziua ! unde în MD este posibilă achiziția senzor de apă caldă pentru o coloană pentru cazanele marca Motan. Mersi

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Ce reprezinta MD? Va trebuie o piesa de schimb din centrala?

  ruslan - a couple of years ago Reply

  Daca aveti in vedere Republica Moldova, sa stiti ca Metroterm este importator oficial centrale Motan. vind si piese. Sediul se afla in chisinau pe str. petricani, mai jos de supraten

zoltan din bv - a couple of years ago Reply

buna seara sant din bv si am cumparat centrala motan sa pus in functie si am la barii 1,5 iar cand dau drumu la caldura se urca barii la 21 care este normal acum la caldura 21 sau trebuie sa fie 1,5 pe centrala si una si alta.multumesc ptr intelegere.

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,
  Presiunile sunt relativ normale.
  Atunci cand centrala este oprita, presiunea trebuie sa fie intre 1 – 1,5 bar. Cand functioneaza, presiunea mai creste din cauza ca apa se dilata.
  Vedeti mai multe detalii aici: https://blogdeinstalatii.ro/presiunea-centralei/

Rori - a couple of years ago Reply

Am montat centrala Motan anul trecut, în 2016. Problema este ca de când i-am dat drumul (vreo 2 zile adică) țiuie ca nebuna, suiera un timp, apoi se oprește din acel șuierat. Dar mie îmi este foarte tare frica. De ce suiera în halul asta? Ce are?? Știe să-mi spună cineva??

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,
  Centrala termica Motan trebuie vazuta de service sau de un instalator pentru constatare.

  ruslan - a couple of years ago Reply

  ce aveti in instalatie? apa sau antigel?

Cosmin - a couple of years ago Reply

Am o intrebare in legatura cu o centrala motan,in momentul in care ii deschid robinetul pentru a baga presiune in ea reusesc si prind o presiune de 1bar pe care ulterior in maxim 2 zile o pierde si intra in eroare pentru presiune puteti sa imi zice-ti si mie care este problema?am luat legatura cu cei de la service dar degeaba mi-au bagat aer in vasul de expansiune a mers 2 saptamani si dupa a inceput sa faca la fel va rog daca puteti sa ma ajutati!!!!multumesc

  ruslan - a couple of years ago Reply

  verificati daca nu aveti pierderi de presiune pe traseul de termoficare

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Incercati sa refaceti presiunea din vasul de expansiune (merge cu o pompa de bicicleta).

Alex - a couple of years ago Reply

Buna ziua,tot cu un “motan” va deranjez si eu,dat drumul centralei 1,5 bari.pornit caldura din termostat creste presiunea pe la 1,8-2,0 am inteles ca e normal…la un moment dat scade pe la 1,3-1,5 depinde de stare:).
Daca pornesc apa calda coboara la 0,9-1 bari.
Nu curge,nu picura nici calorifer nici cemtrala.
Ce mi recomandati?
Cu respesct!

Alex - a couple of years ago Reply

P.S -este normal ca presiunea sa difere de la termo la acm asa mult?1,8 si 0,9-1,0 la acm?
45 grade la acm si 55 la caldura.
Multumesc anticipat

  ruslan - a couple of years ago Reply

  Verifica-ti presiunea din vasul de expansiune.

Alex - a couple of years ago Reply

Mersi mult pt raspuns,as verifica daca as gasi ventilul,probabil ca este aschns bine.
Modelul este C32SPV24MEFB SIGMA,deasupra nu este absolut nimic.
Astazi am refacut primii pasi,golire instalatie presiune 0…incarcat pana la 0,5 aerisit centrala aerisit calorifere,incarcat pana la 1,3….dat drumul tuturor caloriferelor…presiunea urca pana la 2,0….oprit caldura scade la 0,8.
Ma gandesc cacpoate vasul este setat la 0,8 de se duce acolo:).

  Dani - a couple of years ago Reply

  Subscriu…aceeasi problemă cu presiunea..centrala motan sigma 24 achiziționată acum 2 luni..cand intra pe căldura presiunea creste pana la 2 bari,2.1..nimic suspect,insa după ce se opreste, presiunea incepe sa scadă…nimic suspect si aici..insa tot scade atingând pragul de 0.5 care automat duce la E11 avarie,lipsa presiunii…aici e suspect…bag apă în ea..pe avarie fiind,isi revine la normal si incepe sa funcționeze,normal…
  De ce isi pierde presiunea si nu o mentine?..ma asteptam sa am pierderi de apă,scurgeri..dar nimic…am inteles vasul de expansiune…dar unde e vintilul ăla situat???

   Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

   Puteti vedea o poza cu centrala termica Motan in care se vade vasul de expansiune si ventilul.

   adrian - last year Reply

   Aveti aer in instalatie!Facet- i aerisirea de urgenta la ultimul calorifer, reincarcati centrala cu apa de 4-5 ori ,aerisiti de tot atitea ori!Dupa care incarcati cu valoarea de 1,0-1,2 bar centrala,nu 1,5 bar deoarece creste la 2,2 lucru interzis ,dar centrala sa fie rece,nu calda folosita si dupa incarcare ii dati drumul!

ionut - a couple of years ago Reply

Buna ziua. Am centrala Motan K plus, a functionat bine pana acum, dar astazi mi-a aparut un E mare si nu mai merge. Ce pot sa fac?

Alex - a couple of years ago Reply

Buna seara,din nou,ce credeti,faceam dus si dintr o data ciuciu apa calda….centrala merge pe termo dar nu mai porneste apa calda….solutii?merai

Ioana Furnica - a couple of years ago Reply

Am o centrala motan sigma apa calda este bine la început apoi se răcește și mai durează pună se încălzește vine rece cum sa o reglam

Daniel - a couple of years ago Reply

Bună dimineața am o centrala motan sigma 24 și abea am montat de 2 zile pornește ajunge la gradele setate dar nu se mai opreste merge incontinu ce pot sa fac în acest caz va multumesc

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Cum ajunge la gradele setate, aveti un termostat de ambianta? Daca merge in continuu, temperatura mai creste apoi?

   Daniel - a couple of years ago Reply

   Mai creste cu 2 gratie siasa rămâne nu se opreste de loc

    Daniel - a couple of years ago Reply

    Am uitat sa specific ca e pe gpl îmi trebuie 2 buteli sa meargă bine pt ca la 1 nu are presiune și nu îmi merge apa calda de uz casnic dar acum am alta problema nu găsesc un sistem pt a putea lega 2 buteli știe cineva unde pot gasi?

dumitru - a couple of years ago Reply

ce le mai proaste si cel mai prost servici. nu cumparati . mie din 4 in 4 zile se trica si am luat o noua si nu vrea sa o schimbe . deja iam reclamat la anpc . cumparati altceva dar nu motan . Cand le am zis ca fac reclamatie ca nu mi schimba centrala ma trimis sa ma duc la haga ca iei nu o schimba.

Nagy - last year Reply

Daca achizitionez un cazan din tara dece nu e luat în seama în germania

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Producatorul isi asuma service-ul doar pe teritoriul tarii.

Berza florin - last year Reply

Am si eu o problema cu centrala.îmi da eroare E4 m-am uitat pe carte si îmi spune ca e lipsa semnal senzor temperatura pe circuitul de apa calda menajera.Ce ma sfătuiți sa fac?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Este posibil sa trebuiasca schimbat senzorul. Trebuie sa chemati service-ul.

   Berza florin - last year Reply

   Am schimbat senzorul.Mulțumesc.

Mariana - last year Reply

Am o CT Motan Optimus 24Kw si pe langa faptul ca din cand in cand suiera pentru ca nu a venit inca service-ul sa o vada cu toate ca este in garantie azi dimineata a aparut pe ecran E26 care nu este in cartea tehnica, apoi dupa reset a pornit din nou. Dar oricum oscileaza presiunea intre porniri de la 1 la 2,1 ba si face zgomot ciudat fata de prima data cand am pornit-o (adica de 1 luna si jumatate). Ce poate fi?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Daca aveti o eroare la centrala termica Motan, si este inca in garantie, va recomand sa chemati serviceul.

  adrian - last year Reply

  Aveti aer pe instalatie,trebuie aerisita la ultimul calorifer si reincarcata pina la 1,1-1,2 bar,nu 1,5 bar deoarece apa se dilata si astfel ajunge la 2,1-2,2 bar care nu este in regula!Aveti grija de senzorul rosu,sa nu ramina inchis!

Razvan - last year Reply

Buna ziua,

De ce nu functioneaza centrala Motan alimentata dintr-un UPS (sinus pur) cand se intrerupe tensiunea?
Eroarea: E20.
Multumesc.

Lili - last year Reply

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu eroare E26 la o centrala Motan,in manualul centralei nu apare nimic despre aceasta eroare.
Multumesc!

  Mihai - last year Reply

  Ai aflat ce inseamna eroarea,si cum ai rezoolvat-o?

Claudiu - last year Reply

Salut am si eu o ct.motam cam de 9 luni de 24kw si nu mai merge .cei de la care am luat centrala nu vor sa vina la servis si va-si ruga să-mi spuneti cui sa ma adresez.

Covaci - last year Reply

Buna am si eu o centrala motan si de o saptamana cand porneste caldura se aud niste zgomote ,,bubuituri,,pe apa calda merge bine,ce ar putea sa aiba? Multumesc.

  adrian - last year Reply

  Facet-i aerisirea la ultimul calorifer,lasati sa curga pina la 0,9 bar,atentie nu mai jos,dupa care o incarcati la 1,0-1,2 bar- centrala rece,nu calda( deoarece apar erorii de presiune).Dupa aceea dati pe iarna ,reglata iitial la 36-38 grade.Dupa 2 porniri si 2 opriri ridicati temperatura la 42-45, dupa citeva prniri si opriri dati drumul la apa calda,o sa iceapa sa ,,suiere” din cauza reglarii presiuii,dupa aceea fuctioneaza !Face-ti aerisirea instalatiei la 1 luna!

  adrian - last year Reply

  Aer in instalatie!ATENTIE- pt.cei cu centrale,facet- i aerisiri regulat la 1 luna centralei,deoarece apa mai scade,astfel stricati schimbatorul,care costa!

mozes ambrus - last year Reply

Ambrus
Buna am o centrala motan C11SPV24ME se poate monta un termostat ambiental fara fir baza+termostat?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Da, puteti monta un termostat de ambianta cu unde radio.

Centrale termice Riello pentru cei interesati de produse de calitate - last year Reply

[…] când ai nevoie de centrale termice și opțiuni de încălzire și producerea de apă caldă menajeră, iată care sunt cele mai […]

Cypro - last year Reply

Buna ziua,
Am o centrala Motan Max Optimus de 4 ani. In ultima vreme nu raspunde la comenzile termostatului decat “cand vrea ea” . Daca trec termostatul de pe noapte pe zi si inapoi porneste fara probleme, dar nu porneste la semnalul termostatului de cate ori scade temperatura sub valoarea setata. Daca la inceput fenomenul era izolat, acum incepe sa fie fregvent. Am schimbat bateriile la termostat (wireless) dar tot acelasi efect. Acesta intra in modul “heat” baza primeste comanda (se aprinde ledul rosu) dar centrala nu face nimic. De unde sa incep investigatiile?
Multumesc

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Pentru a vedea daca problema este a centralei termice Motan, puteti face urmatoarea incercare:
  – sa lasati centrala sa mearga fara termostat o perioada de o saptamana, ca sa vedeti daca functioneaza corect.
  Daca dupa acest timp vedeti ca centrala merge bine, puteti investiga termostatul.
  Un termostat cu unde radio nou este in jur de 170 de lei (daca e nevoie sa-l schimbati).

Romeo - last year Reply

Buna seara.Am o centrala termica Motan C22SPV23MEF,in momentul de fata i-mi apare pe panoul de comanda eroarea E3.Ce i-mi recomandati ca solutie…Va multumesc.

Iosif - last year Reply

Ce distanță trebuie să aibă kitul de evacuare în afara peretului la motan mkdens 25

Cinta Cristian - last year Reply

Buna ziua, am cumparat acum 10 saptamani un mkdens 36 nou. A fost montat si pus in functie intre Craciun si anul nou. Au fost mai multe probleme dar le-au remediat cei de la punerea in functie. A mai ramas una, la care nu mi-au dat nici un raspuns, poate ma lamuriti dumneavoastra: in afara de condensul normal, ce curge pe furtunul sau, din interiorul centralei imi picura constant apa in partea de jos, pe laterale. Mentionez ca in instalatie este antigel, ce picura este apa. Vreo cauza si vreo solutie pentru a remedia problema? Multumesc.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Sa picure apa din centrala nu este normal. Mai ales daca picura constant.
  Ar trebui ca cel care a facut montajul sau punerea in functiune sa identifice pe unde curge.

  adrian - last year Reply

  Trebuia sa luati un ,,Motan Sigma” simplu!Toate pe condensatie au problema scurgeriilor de apa.

ionut - last year Reply

Buna ziua! am si eu o problema cu un mkdens 25kw imi da frecvent eroare e52…ce pot face ca sa nu mai am problema asta.Multumesc

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Eroarea E52 pentru centrala termica Motan inseamna:
  – Functionare (ex. turatie) ventilator necorespunzatoare

Gabi - last year Reply

Salut. Am centrala Motan SIGMA si imi apare deseori E2 dau reset si apoi functioneaza.Aveti idee din ce cauza am aceasta problema?

Gabi - last year Reply

Buna ziua! Am o centrala de apartment Motan si imi arata E1, imi poate spune cineva ce inseamna aceasta eroare? Va multumesc!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Eroarea E1 la centrala termica Motan, inseamna lipsa apa.
  Verificati presiunea din instalatie, si incarcati cu apa.
  Puteti vedea detalii in acest articol: https://blogdeinstalatii.ro/presiunea-centralei/

   Gabi - last year Reply

   Va multumesc!

   Mary - last year Reply

   Buna am centrala motan și îmi da E41 ce e de făcut? ?

Lilian titi - last year Reply

Buna ceas putea face nu se mai incalzeste apa imi da eruoare

  Costel - last year Reply

  Salut Lilian ! Ce model de centrala ai si ce eroare afiseaza?

ursu - last year Reply

buna , in aug, 2017 am montat o ct motan sigma de 24 kw, care m-a rupt la consumul de gaz intre 385 mc si acum pe ianuarie 425 mc, reiese un consum de 13,70 mc pe zi, iar ca plata 672 lei e cam mult, ambientul e pe 19 g reglat , apa in termoficare e pe 55g si se duce pana in 60g. intrebare cum se poate reduce consumul de gaz?, nu am nici o inbunatatire la apartament decat termopane.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Cateva idei ca sa reduceti consumul de gaz la centrala termica Motan sunt:
  – sa montati robineti cu cap termostatic,
  – sa faceti programe de functionare la termostatul de ambianta,
  – sa imbunatatiti izolatia casei.

   ursu - last year Reply

   ok , ms de ajutor

Ion - last year Reply

Am o cwntrala motan cu tiraj fortat si sunt foarte multumit de ea.Intrebarea este daca pot folosi in instalatie in loc de apa,lichid amtigel pentru instalatii de incalzire.Oare nu-i dauneaza? Va multumesc daca ma puteti ajuta.

Claudiu - last year Reply

Bună ziua,
Am o centrala Motan de 28 kw achiziționată de aprox 4 luni. La aprox. o săptămână apare eroare E52, dau resetare și merge normal. Am anunțat serviciul mi-au făcut ceva reglaje pe ventilație dar problema nu s-a rezolvat (la aprox 1 săptămână apare E52)
Mulțumesc

  cristi - last year Reply

  salut si mie imi da eroare 52 cei de la service au zis ca nu se scurge apa din condensatie,ceea ce nu cred ce treaba are ventilatia cu scurgerea de apa.

Ana-Maria - last year Reply

Buna ziua!
Avem centrala termica Motan KPlus.
De obicei la E1 deschideam gazul si dadeam reset, la E2 porneam curentul si dadeam reset, la E3 ce trebuie sa facem? Displayul arata numere de la 40-99. In manualul de pe net am citit ca ar trebui inchisa, dar fiind iarna, temperatura va ajunge sub 5 grade, lucru care nu e indicat si iese din garantie. Imi doresc sa stiu daca exista posibilitatea sa explodam sau doar sa inghetam in miez de iarna daca o las in continuare pornita. Un nr de la un service in Iasi ar fi de ajutor. Multumesc!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Pentru service la centrale termice Motan in Iasi, puteti gasi aici cateva firme:
  http://www.motan.ro/index.php/ro/service#iasi

  ursu - last year Reply

  buna ,LISHA Iasi, centrala Motan 0742.924.461

aurelia dragomir - last year Reply

am o centrala motan pusa in functiune la 09.01.2018, cumprata noua din dedeman, la scurt timp a aparut E 52, si tot apare aceasta eroare, merge cu reset, dar apare aproape zilnic, imi puteti spune cum remediez problema. mutlumesc

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Trebuie vazuta de service, mai ales daca este in garantie.

Cătălin - last year Reply

Bună seara, de ceva vreme am o problemă cu centrala termică în sensul că în timp de 2-3 zile crește presiunea de la 1 bar la aproximativ 2,5 bari cu ventilul principal de intrare apă rece deschis, golesc din instalație o duc la 1 bar închid robinetul de intrare apă rece și îl țin închis 2-3 zile în acest timp presiunea este constantă, menționez robinetul de umplere cu apă la centrală permanent închis.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Daca presiunea creste in instalatie, de cele mai multe ori este de vina vasul de expansiune.
  Verificati ce presiune este in el cu un manometru.
  Daca este nevoie, refaceti perna de aer din vasul de expansiune al centralei termice. Puteti folosi oo pompa de bicicleta pentru asta.

Poenaru - last year Reply

Eroare 25 ce semnifica?

Miha - last year Reply

Buna seara,
Eroare E26 la CT Motan??? Mă poate ajuta careva??? Mulțumesc anticipat!

  Miha - last year Reply

  Mulțumesc, dar este lipsa eroarea E26, puteți sa mă ajutați msi precis?????

  Miha - last year Reply

  Eroarea 26 este lipsa!!! Mă puteți ajuta!

   Blog de Instalatii - last year Reply

   Din pacate nu am gasit-o pe aceasta…

Palosi Katalin - last year Reply

Buna ziua, avem o CT Motan Sigma 24 montat de constructor, nu de noi, mai nou aproape zilnic apare eroarea E10. Mentionez ca intr-adevar pierde din presiune, dar verificam zilnic si daca este nevoie, stabilim presiunea sa fie normala. Ce altceva poate sa fie E10? Sau daca resetam, merge in continuare! Multumesc pentru raspuns!

Anghel Dumitru - last year Reply

Am o centrala Motan K plus c22spv23mef . O am din 2016.Merge bine insa consuma mult.Am 5 calorifere purmo compact .Spatiu 220m3.Termostat de ambient în camera fara nici un perete exterior setat la23-24grade Cînd a fost -5ziua si-17 noaptea a consumat 13,5m3 .Din alte articole am citit ca ar trebui pusa diafragma. A un consum normal?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Este greu de estimat si de evaluat consumul. La prima vedere nu este asa mare daca este pentru o zi.
  Iar la suprafata aceasta, v-ar trebui o centrala mai mare, de 28 sau 30 de kw.
  Vedeti cat va fi consumul pentru o luna ca sa va faceti o idee mai buna.

RADU MARIAN - last year Reply

Buna ziua ,am si eu o C T SIGMA C32SPV24MEFB care intre timp sa defectat,creste presiunea pe ceas peste 4 bari,apoi incepe sa curga apa din ia.ce problema ar putea sa aiba?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  S-ar putea sa aveti probleme cu vasul de expansiune de la centrala.
  – verificati presiunea din vasul de expansiune.
  – daca este prea mica, refaceti presiunea pana la 1 bar folosind o pompa.

iuga - last year Reply

buna am o centrala motan kplus intra pe avari e26 va rog sa ma lamuriti ce poate fi multumesc

Liana Ursu - last year Reply

Buna seara. Am o centrala de apartament Motan de un an si jumatate. Pana acum – nicio problema. Astazi nu a mai vrut sa porneasca iar pe ecran a aparut E 41. Ce inseamna?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Eroare E41 Motan – Temperatura agentului termic pe tur AT este prea mare sau prea mica.
  Resetabila manual din tasta RESET, la disparitia cauzei.

George - last year Reply

Buna ziua. Avem o centrala Motan K Start,de vreo 9 ani. De o saptamana acm nu se mai incalzeste la temperatura setata,este călâie.Nu intra in avarie,presiunea este buna.In special la baie se simte mai rece decat in bucatarie.Mentionez ca am ridicat temperatura apei la 52 grade si degeaba. Va rog sa imi raspundeti! Multumesc anticipat.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Cresteti mai mult temperatura pe tur.

Calin - last year Reply

Eroare E 10 apare mereu desi este presiune de 1.5 imi afiseaza 0.3. Pisc un pic robinetul de umplere si o ia din loc.centrala e noua si a facut deja de vreo 5 ori asa.

Mihai Bucur - last year Reply

Buna ziua, stimați domni , am eu o problema cu o centrală motan kplus de 23kw. După montare dl instalator a pornit centrală ( bransata la rețeaua de gaz) a funcționat 1 min si putin. Apoi s a oprit. Acum dacă incercam sa o pornim , pornește, da scânteie, nu se prinde după 5 secunde se oprește. Si apare eroarea 24 care conform manualului de instrucțiune inseamna : lipsa tiraj sau defecțiune termostat supratemperatura sau defecțiune ventilator sau defecțiune presostat aer. Ce este se facut pt a functiona ? Orice sfat e binevenit.

Mentionez ca a fost cumpărată de noua din Dedeman, pe graba , fără să mă documentez pt ca vechea centrală s ă stricat chiar ca a venit iarna iar . Mi a fost montată de un instalator care nu e autorizat dar a mai instalat centrale din asta traieste . Pierd garanția?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Probabil ca nu face obiectul garantiei defectiunea.
  Luati legatura cu o firma de service Motan care sa faca o constatare si sa inlocuiasca piesa necesara.

catalina cristea - last year Reply

daca as fi intrat pe blog inainte de e merge la cumparaturi,cu siguranta optam pt altceva.asa,am luat un motan.in nici 2 ani,am chemat service de vreo 6sau 7 ori.si tot prost merge.acum,mai nou,daca e pornita si apa calda,si caldura,nu merge nici una,nici alta.ganditi va bine inainte sa aruncati cu banii

Mihail - last year Reply

Buna ziua,am o centrala motan mai veche,si apare eroare e2.aveti o recomandare sau cel mai bine sa chem un instalator?dupa ce resetez se aude ca porneste,dar apoi se opreste.Multumesc!

Maria - last year Reply

Buna ziua,
Stiti cumva care ar putea fi cauza sunetului ciudat al centralei termice pt folosirea indelungata a apei calde… ? Am avut nevoie sa folosesc apa calda aproape toata ziua, iar seara a aparut eroarea E8, iar cand am inchis robinetul, eroarea a disparut singura, s-a reglat presiunea si temperatura. Initial, odata cu aparitia sunetului ciudat (semana a suierat), am observat ca indica presiunea ff joasa si temperatura ff mare.
Multumesc!

alexandru viorica - last year Reply

BUNA ZIUA am si eu problema cu centrala MOTAN K plus C 22SPV23MEF arata E 0.3 ALTERNEAZA CU E 10 bar va rog AJUTOR nu am caldura nici apa calda de aseara.sint si bolnava.

roman - last year Reply

Asa o problema… Pornesc apa fierbinte la baie si aproximativ 3 minute vina apa calda apoi 2 minute apa rece dupa care iar pa calda. Care sa fie problema?

Nicolae Rosu - last year Reply

am achizitionat o centrala de la voi si este a 3 reparatie la ia in garantie ,acum sa stricat din nou,nu sunt persoana care sa apeleze la organele abilitate in acest sens dar vreau si o parerede de la specialisti vostri . mentionez ca am acizitionat o centrala termica motan eko mt

sergiu - last year Reply

salut, am cazanul motan plus mt lapornire nu se aprinde gazul si apare cifra 99,care este cuza.

Alin Goron - last year Reply

Bună ziua! Am o centrală termică Motan Start BT din 2011. Iniţial a funcţionat într-un apartament de 38 de m, iar acum am mutat-o într-unul de 60 de m. Problema este că încălzeşte greu apa la duş şi după ce ajunge la temperatura optimă se răceşte în câteva minute, nereuşind să menţină un flux constant. Încă nu am folosit-o în noul apartament pe timp de iarnă, dar nu cred că va putea face faţă!

George Niche - last year Reply

Buna seara,

As dori sa stiu daca centrala Motan Sigam24 este cu condensare sau nu?…mi.am inchis balconul si trebuie sa scot cosul afara cu un cot si sa il inclin in jos cu 10 cm…se poate face?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Nu este cu condensare, este o centrala termica conventionala.
  Tubulatura de evacuare trebuie indreptata in jos.

Ionela - last year Reply

Buna ziua. Avem un Motan kplus de aproximativ un an. Saptamana aceasta a afisat eroarea E50. A venit un domn de la service, a inlocuit presostatul. Problema este ca acum se simte un miros urat in incapere.

Catalin - last year Reply

Buna seara,
Am o centrala MK Dens 36 instalata in 2012. Pana acum a fost ok. Acum am o problema pe ACM, deschid apa calda ajunge la temperatura, se opreste si reporneste dupa care da eroare 02. Dupa ce dau reset reporneste si uneori merge uneori da iarasi eroare. I-am setat temperatura mai sus si asa merge insa cand inchid robinetul afiseaza alta temperatura mult mai mare de 60 grade (sa fie senzorul de pe ACM de vina??). Ma puteti ajuta cu un sfat/recomandare??
Multumesc.

florin - last year Reply

am o centrala k plus am scinteie gaz dar nu se aprinde pozibil vana de gaz

florin - last year Reply

apare e 20

George Ax - last year Reply

Buna seara,
Am o centrala Motan Optimus MT de 11 ani si astazi mi-a aparut eroare E8, de la ce sa fie?
Multumesc anticipat!!!

Aurel - last year Reply

Va salut,
Am o centrala Motan Optimus MT 24 kw, tiraj fortat, ce functioneaza din anul 2006 si a facut-o bine; temeperatura de lucru pentru incalzire pe calorifere este setata la 60 grade Celsius; in timpul fucntionarii, in anii trecuti la momentul cand temperatura ajungea undeva aproape de temperatura setata respectiv 63-64 grade centrala oprea gazul si mergea numai cu pompa de recirculare pana cand temperatura agentului termic scadea si ajungea undeva sub cea setata, respectiv 55 – 56 grade, moment in care se reaprindea gazul si din nou se intampla ciclul de mai sus, practic era o functionare OK, normala din punctul meu de vedere adica alterna perioada de functionare cu gaz, flacara, si pompa de recirculare cu o perioada in care functiona numai pompa…; acum,la momentul cand ajunde la 61-62 grade imi apare pentru scurt timp o eroare E7 care dispare imediat dar la fel de repede se reaprinde gazul si incepe din nou ciclul de fuinctionare; practic a disparut aceea perioada de functionare numai cu pompa de recirculare, fapt ce nu-mi place deloc deoarece are loc o stingere si o reaprindere a gazului foarte repede; din ce am citit rezulta ca apare de undeva o flaca parazita, eroarea E7 insemnand ca trebuie schimbat electrodul de ignitie….; din experienta dvs. considerati ca trebuie schimbat electrodul sau este nevoie de o reglare a parametrilor din placa de baza? Va multumesc anticipat!

Cosmin - last year Reply

Buna seara,

am o centrala Motan Max Optimus 31 KW la care a aparut eroarea E8 . Initial se reseta cu tasta reset si apoi mergea. Insa dupa cateva zile nu mai pornea dupa reset decat foarte rar. Instalatorul a spus ca e placa elecctronica de vina si ca trebuie schimbata. Am luat alta placa si se intampla la fel. Apare eroarea E8, exact inante sa se aprinda. Ce ar putea sa fie in afara de placa electronica? Care ar putea fi cauza?

Mihai - last year Reply

Buna seara! Am urmatoarea pb la o centrala motan: este functionala, dar am incercat sa montez un termostat, m-am asigurat ca l-am montat corect, pt caldura functioneaza, adica imi porneste dupa setarile de pe termostat, dar nu imi mai functioneaza apa calda si imi da eroarea E5. Daca refac legaturile la strap centrala functioneaza normal. Repet ca legaturile sint facute corect. De la ce ar putea sa fie? Sa nu fie compatibil termostatul cu centrala? Multumesc

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Eroarea E5 la centrala termica Motan este Lipsa evacuare gaze.
  Verificati tubulatura de evacuare sau chemati service-ul.

Florin - last year Reply

Bună ziua…am un motan c11spv24 mef, din 2003…a functionat excelent până în prezent…de la o vreme are urmatoarele simptome:
– presiunea urcă si coboară de la sub 1 la 2,5 si invers. Ca să se mentină constantă, închid robinetul plasat de instalator pe traseul de alimentare cu apă rece, sub robinetul de intrare în centrală. Astfel, termoficarea merge fără probleme.
– Cand folosesc apa caldă, deschide robinetul amintit mai sus, apa caldă merge, dar scade presiunea până la 1 si uneori intră în avarie.
Ca să reîntrunească pe termoficare, măresc presiunea si închid robinetul de care vorbeam.
Mentionez ca am observat că atunci când este pe termoficare cu alimentarea de apă rece închisă, când deschid robinetul chiuvetei pe apă caldă, curge un fir de apă (desi logic n-ar trebui) si scade presiunea destul de rapid! Mentionez ca am hidrofor!Multumesc!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Pentru variatiile de presiune in circuitul de incalzire verificati vasul de expansiune din centrala.
  Refaceti perna de aer daca este necesar.

Muresan Maria - last year Reply

Buna ziua, Centrala Motan de 35 Kw, de dimineata nu am apa calda, pe display apare E30. Am incercat sa o deconectez de la curent, am conectat-o la retea dar eroarea E30 persista, Ce am de facut?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Trebuie sa chemati service-ul.
  Eroarea E30 la centrala termica Motan, este “Senzor gaze arse defect”

Ioan - last year Reply

Stie cineva totusi ce este E26 ?

  gheorghe frana - 11 months ago Reply

  E26 1. defectiune termostat supratemperatura;2 defectiune presostat aer sau activare presostat ca urmare a lipsei tirajului. e eroare asociata cu E50…defectiune ventilator.. uneori afisarea erorii E50 poate fi cauzata de defectele semnalate de E26.in cazul meu afisa E50 si de fapt se activa presostatul de aer….desi producatorul mentioneaza ca la e50 se buleste ventilatorul, ori acesta mergea din plin.

Caciula Eleonor - last year Reply

Buna ziua…mi s-a oprit centrala azi noapte(un Motan Maxoptimus-C 17 SPV 31 MEF) si am cod eroare E26….imi puteti spune ce inseamna!

cristian stefan hesz - 10 months ago Reply

Buna seara. Am si eu o centrala Motan si imi apare frecvent eroarea E2. Stiu ca inseamna “lipsa flacara”. Am chemat firma autorizata, au schimbat placa, dupa un timp au zis ca e nevoie de un regulator de gaz, apoi sa refac impamantarea.am facut tot ce au zis dar din pacate aceasta eroare persista in continuare. Care ar putea fi problema? Eroarea apare chiar si de 3-4 ori pe zi. Multumesc

  Blog de Instalatii - 10 months ago Reply

  Greu de spus… Poate sa incercati cu o alta placa electronica.

Alex - 10 months ago Reply

am o centrala Motan care dupa ce porneste arata co E20 ce poate fi cauza si cum se poate elimina centrala functioneaza pe GPL

  Blog de Instalatii - 10 months ago Reply

  Eroarea E20 – Aprindere esuata dupa trei incercari Resetabila manual din tasta RESET

cristian - 10 months ago Reply

am centrala motan… mia aparut o eroare E 41 cum o rezolv ???daca nu va suparati ms.

  Blog de Instalatii - 10 months ago Reply

  Puteti gasi detalii despre aceasta eroare la centrala Motan in manualul tehnic
  Cauza: Temperatura agentului termic pe tur AT este prea mare sau prea mica
  Solutia: Resetati manual de la centrala.

cristian - 10 months ago Reply

sal
am deschis centrala acum sa fac setarile dar mai nou imi apare e 31
nu mai apare e41
acum ce sai mai fac ????
ms

cristian - 10 months ago Reply

am tinut apasat butonu de reset de mia amortit
nu se schimba nimic
e vreo alta varianta ?

Andrei - 9 months ago Reply

Buna seara, am montat un senzor exterior la o ct kober c11spv24mef. Am posibilitatea de a regla 2 parametri insa nu am un grafic pentru curbele de incalzire. Aveti idee unde pot gasi un grafic pentru motănelul meu?

boris - 9 months ago Reply

Centrală Motan am cu tiraj natural. Lucrează,la 2-3 ore apare E 5,dar pompa lucrează,flacăra nu se aprinde.Am controlat,coșul de evacuare e liber.Am schimbat senzorul,controlat la test,dar schimbări nus. O scot din priză,se recește,la cîteva ore pornesc centrala,lucrează,2-3 sau 4 ore și i-ar apare E 5.

Poate placa electronică să fie de vină?

Boris - 9 months ago Reply

Cazan Motan. Presiunea o pun 1,3 pe rece. Functionează cazanul presiunea se măreste pînă și la 4 atmosfere și mai mult. Se deschide clapanul de lîngă pompă și presiunea este eliminată,sau eu o eliminez. O aduc pînă la 1,5 cea recomendată. Dacă opresc cazanul și se recește,presiunea scade pînă la 0.

Ce poate fi,care e cauza?

Duta Adrian - 9 months ago Reply

Buna ziua am o centrala Motan Sigma24 si de ceva vreme imi face probleme la pornire , mai exact da 2-3 rateuri pana porneste aprinderea , mentionez ca in zona voltajul este cam mare , ajunge si la 254 in loc de 230 cat e normal motiv ltr care i-am luat un regulator de tensiune ptr ca se bloca si trebuia restartata de la priza ceva solutii? Multumesc anticipat

sultanescu florin - 9 months ago Reply

bunaziua.garsoniera suprafata 33m2,etaj8,pe colt,blocul nu este anvelopat deocamdata,camera 18m2,bucataria 8m2,baie4m2,hol3m2.ce centrala termica recomandati sibinenteles ce firma?multumesc.

Borota Sergiu - 9 months ago Reply

Buna Ziua. imi tot apare eroarea E8 si pe degeaba dau restart sau scot din priza centrala pentru cateva minute. tot acelasi rezultat. nustiu ce sa fac

Ana Dana - 8 months ago Reply

Buna seara,
Am o centrală termică Motan K plus. Afișează constant temperatura de 22 grade și o presiune de 1,6, se aude mergand, dar nu se incalzesc caloriferele , nici apa calda nu am. Care sa fie problema/solutia?

ion - a few months ago Reply

Centralele Motan sunt niste rebuturi. In 7 ani am schimbat 2 centrale si la fiecare din ele de vreo 3 ori placa integrala electronica. De cate ori fulgera cu sau fara impantare se prajeste placa electronica. Inainte am avut Electrolux cu flacara de veghe a mers 10 ani fara probleme. Asa zisa garantie e o gluma proasta. Nu au nici un service, nu raspunde nimeni la emailuri, si de fiecare data cand placa s-a ars chiar in perioada de garantie a trebuit sa o platesc din nou. Stati departe de gunoaiele asta numite motan.

Dan Petrescu - a few months ago Reply

Buna ziua!
Va rog sa-mi trimiteti daca se poate,o documentatie cu setarea parametrilor la centralele Motan KStart si KPlus…Nu am gasit nicaieri.Multe alte firme,dau aceste setari in manualele de utilizare si instalare…
Am o centrala KPlus model mai vechi,cu manometrul cu ac,pe panou,in stanga tastelor.
Va multumesc anticipat!

Sergiu - a couple of months ago Reply

salut, am cazanul motan plus la pornirea apei calde nu se aprinde gazul si apare cifra 99,care este cuza.?

constantin - last month Reply

Buna ziua,si eu am un motan sigma kdens 24,luata prin E on in rate in 2017,iar din primavara isi face de cap:la plecare pe caldura suiera foarte tare un timp,apoi suieratul se opreste.Asta de fiecare data cand primeste comanda de caldura.Am chemat meseriasii de e on,regleaz aer si gazul,pleaca dar dupa doua zile iar centrala isi reia obiceiul:suiera la plecare pe caldura.ce este de facut?am contract cu e on ,centrala mai este inca in garantie,dar problema nu se rezolva.

Adrian - 3 weeks ago Reply

Salut. Am un Motan MKDENS25 achizitionat in primavara. Am pornit-o acum vreo saptamana pe incalzire. Toate setarile au ramas aceleasi ca la punerea in functiune. Specific ca o folosesc pe incalzire momentan fara ACM. Problema care apare este ca la setari ale termostatului de peste 22-22,5 grade dupa ce scade flacara in intensitate la un moment dat apar niste bufnituri in interiorul centralei ca si cum ar avea apinderi intarziate. Care ar putea fi problema?

Leave a Reply: