Cât Consumă Un Convector Electric De 2000w?Atunci când vine vorba despre costurile de încălzire trebuie să luăm în calcul cat consuma un convector electric și puterea acestuia (raportată la camera ce trebuie încălzită). În ceea ce privește camera de încălzit, aceasta are diferite elemente ce trebuie luate în considerare:

 • suprafața – exprimată în metri pătrați (calcularea acesteia se realizează prin înmulțirea lungimii cu înălțimea sau lățimea);
 • tipul de pardoseală care este montat în cameră;
 • tavanul și tipul de pereți care înconjoară camera;
 • dacă casa este izolată sau nu;
 • scopul în care este utilizată camera.

Cât Consumă Un Convector Electric

Așadar, cât consuma un convector electric de 2kW?

Principalul element de luat în calcul este determinarea necesarului de încălzire necesare unei camere, măsurată în wați sau kilowați. Din momentul în care te vei familiariza cu tot ceea ce înseamnă aceste date vei beneficia de un control exact al cheltuielilor de încălzire.

În acest fel vei știi în mod clar care este nivelul consumului potențial de energie și al costurilor ce se vor regăsi pe factura de la curentul electric. Convectorul electric de 2kW este dispozitivul ideal de utilizat acasă sau la birou (ca sursă de încălzire).

Să înțelegem mai bine cum functioneaza un convector

Toate convectoarele electrice sunt clasificate în Watt (W) sau Kilowatt (kW). Raportarea se face la puterea acestuia și îți oferă  idee despre nivelul costurilor efective a dispozitivului într-o oră.

Ca să înțelegi mai bine, estimarea aproximativă se va face la nivelul de utilizare a aparatului în funcție de numărul de ore în care este funcțional zilnic, săptămânal și lunar.  Cu cât numărul de watti este mai mare, cu atât costurile de încălzire vor fi mai ridicate. Randamentul termic generat în timpul funcționării este echivalentul puterii aparatului.

De exemplu, volumul de căldură termică pe care îl produce un convector de 2kw este în raport cu puterea de alimentare care este furnizată de un echivalent de 2kW sau 2000 de wați de energie electrică pe oră.

Lungimea sau dimensiunea unui calorifer este de cele mai multe ori proporțională cu capacitatea sa din punct de vedere al puterii, iar alegerea tipului potrivit afișează eficiența maximă pentru suprafața camerei de încălzit.

Consumul de energie electrică al acestor convectoare electrice variază de la minim 300 wați, ceea ce este ideal pentru spațiile mici și ajunge până la 3000 de wați, ceea ce înseamnă energie termică maximă.

Care sunt cele mai cumparate convectoare electrice?


1. Convector electric Tesy 2000 W

 • peste 30 de review-uri
 • putere 2000 w
 • montaj pe podea in camere de pana la 24 m2

Cumpara acum de la eMag

Convector electric de podea TESY HEATECO CN03200MISF, 2000 W


2. Convector electric ieftin Albatros

 • 2 trepte de putere
 • montaj pe perete sau pe pardoseala
 • termostat de protectie

Verifica pretul

Convector electric de podea Vision 1500 W


3. Convector Luxury Hausberg 2000 W

 • transport gratuit
 • doua trepte de putere
 • termostat reglabil si programator

Cumpara acum de la Market365

convector-luxury-hausberg-temporizator-2-trepte-2000-w-termostat


4. Convector electric Zilan

 • transport gratuit
 • 3 trepte de putere
 • aspect elecgant si culoare neagra

Cumpara acum de la Romstal.ro


convector electric Cecotec Ready turbo 2000 W cu 3 trepte Aicuce.ro


Consumul convectorului electric

Iată care sunt pașii pentru calcularea costului de funcționare a unui convector electric:

 1. În primul rând trebuie să știm puterea de încălzire. În acest caz, vom folosi ca bază de calcul convectorul de 2kW.

Începem cu elementele de bază ale măsurării puterii:

1000 W = 1 Kilowatt sau 1000 W = 1 kW

Pentru a converti watii în kilowați, împărțim numărul de wați la 1000 și vom afla valoarea exactă.

2000 W = 2kW, ceea ce corespunde unui convector de 2kW

 1. Calculăm perioada de timp în care vei utiliza sau deja utilizezi sistemul de încălzire.

Reține că, cu cât îl utilizezi mai mult, puterea și costurile cresc raportat la numărul de ore în care convectorul este lăsat să funcționeze. Valoarea se referă la intervalul dintre momentul pornirii convectorului și până la momentul opririi acesteia.

 1. Calculăm energia electrică folosită.

Pentru a realiza cu un calcul precis al numărului de Kilowatti pe Oră, înmulțim volumul de kW cu numărul de ore în care folosim de obicei convectorul.

De exemplu, dacă va fi folosit timp de trei ore, înmulțim 0,7 kW cu 3, ceea ce înseamnă 2,1 kW.

0,7 kW x 3 ore = 2,1kWh

2kW x 3 ore = 6kWh

Acest calcul se bazează pe formula Putere x Timp de Funcționare = Energie Utilizată și se aplică tuturor celelalte dispozitive electrice.

Energia este vândută și taxată pe factură în kWh, suma fiind exprimată în Lei pe kWh pe baza tarifului furnizorului de electricitate. Această valoare poate varia în funcție de tariful pentru care ai optat la încheierea contractului cu furnizorul.

4. În concluzie, câtă energie va fi folosită? Cat consuma un convector?

Dacă vrei să afli care este costul cât mai exact în cazul utilizării unui convector electric de 2kW, atunci trebuie să iei în calcul valoarea reală a tarifului pe oră în format actualizat.
De exemplu, dacă planul tarifar este de  0,8 lei pe kilowatt pe oră, un convector de 2kW te va costa
* 1,6 lei pe oră, ceea ce înseamnă
* aproximativ 9,6 lei pe zi, la o utilizare medie de 6 ore și
* 67,2 lei pe săptămână, în funcție de tariful adoptat de tine.

Ce inseamna convector electric?

Convectoul electric este un echipament care functioneaza prin convectia curentilor de aer care circula prin corpul lui, si trec pe langa rezistenta electrica
Aceasta incalzeste aerul, si-l face sa se ridice si sa circule in camera.

Care convectoare sunt mai ieftin de folosit?

Daca ai nevoie de un convector electric de podea, sunt recomandate incalzitoarele cu halogen si caloriferele pe ulei.

Tipuri de convector care îți asigură eficiență maximă

În momentul în care te afli în căutarea celui mai bun tip de convector pentru locuința ta, iată care sunt câteva dintre caracteristicile care trebuie să se regăsească la acestea. Următoarele tipuri de convector îți vor asigura un nivel optim al performanței, respectând în același timp principiul de economisire la maxim a energiei electrice:

 • Convector electric cu Termostat – ajută la menținerea uniformă a temperaturii, dar și la economisirea volumului de electricitate consumat. De exemplu acest convector electric ieftin.
 • Convector electric cu Timer – îți permite să încălzești rapid orice cameră dorești și cât timp este nevoie, oprindu-se atunci când trebuie, pentru a limita consumul de energie. Foloseste acest model.
 • Convector electric cu ventilator – ajută la încălzirea extrem de rapid a unei încăperi, dar poate produce zgomot.

Dacă ești genul care preferă un dispozitiv silențios și multă liniște, cel mai bine ar fi să optezi pentru un convector cu ulei, care să nu utilizeze un ventilator în timpul funcționării. Poate încălzi uniform camera, oferindu-ți căldura dorită, fără zgomot, miros și fum care să te deranjeze.

Sfaturi și ponturi pentru o cât mai bună menținere a căldurii la interior

Convectoarele cu ulei generează căldură de lungă durată,  menținând încăperea încălzită chiar și atunci când aparatul deja a fost oprit.

Caloriferele pe ulei utilizează un tip special de ulei care funcționează mai degrabă ca un rezervor, fiind capabil să rețină căldura o perioadă substanțială de timp, fără să fie nevoie de consumul energiei electrice. Pe de altă parte, un convector fără ulei este capabil să încălzească o cameră mai repede decât dispozitivul tradițional cu ulei și este mai sigur.

Adesea concepute cu un control termostatic și setări de căldură variate, ambele tipuri de convectoare prezintă eficiență maximă, iar alegerea ta va depinde numai de stilul, designul, caracteristicile și funcțiile care ți se par cele mai atractive.

Prezența elementului de portabilitate îți permite să încălzești doar acea cameră care te interesează, fără să mai fie nevoie de încălzirea inutilă a întregii locuințe, mai ales atunci când nu este locuită în totalitate.

Concluzie

În concluzie, alegerea unui convector te va ajuta să economisești din costurile de încălzire și să ai parte de căldură la discreție!

Având un convector electric, nu vei experimenta surprize neplăcute la facturile de energie, care ar putea să îți dea mai multe frisoane decât vremea rece de afară, ci numai sentimente  de satisfacție și plăcere.

Sper că, am reușit în acest fel, să răspund la întrebarea legată de consumul și costurile folosirii unui convector electric de 2kW.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: