Cum Alegi Cea Mai Buna Centrala Pe Peleti?Multi oameni au montat o centrala pe peleti datorita cresterii permanente a pretului pentru gaz si curent.

Poate ca nu vrei sa faci mereu focul in centrala pe lemne, sau sa platesti mult curentul la centrala electrica. Atunci o centrala termica pe peleti este o optiune buna pentru tine.

Cea mai buna centrala pe peleti va fi mai ieftina decat o pompa de caldura, iar peletii nu te curata de bani cum face o centrala electrica.

Centrala pe peleti recomandare

O centrala pe peleti este o alternativa buna pentru centrala pe gpl, centrala electrica, pompa de caldura sau centrala pe lemne. La fel ca la orice sistem de incalzire, vei gasi avantaje si dezavantaje.

De asta am cautat si analizat mai multe centrale pe peleti. Am gasit cea mai buna centrala pe peleti la Provi Group – distribuitor autorizat Biodom in Romania, unde am discutat cu Domnul Ovidiu Orzu.

Modelul de centrala pe peleti pe care ti-l prezint mai departe este: Biodom Double Fan 34 cu pompa de Bypass 8-31 kw.

Cum Alegi Cea Mai Buna Centrala Pe Peleti BlogdeInstalatii

De ce sa alegi o centrala pe peleti Biodom?

Am analizat cazanele pe peleti Biodom si mai departe iti prezint caracteristicile lor. Lucruri care le fac sa fie cu adevarat bune si diferite.

Tehnologia Biologic de la Biodom Ce am descoperit diferit la cazanele pe peleti Biodom este sistemul automat Biologic. Acesta detecteaza conditiile de functionare si adapteaza permanent arderea. In acelasi timp detecteaza si calitatea peletilor, si schimba viteza de alimentare cu peleti in arzator.

 • De la automatizarea cazanului se poate face programare pentru zilele saptamanii, pentru a se potrivi cu programul tau.
 • Multumita sistemului Bio-Logic nu mai trebuie sa modifici parametri centralei dupa ce ai cumparat un alt tip de peleti.
 • Sistemul Biologic de la Biodom, recunoaste calitatea peletilor, si modifica parametrii de ardere automat.
 • Asta rezulta in eficienta foarte ridicata, de peste 92%.

O centrala pe peleti Biodom Double Fan 34 cu pompa de bypass are aceste specificatii si avantaje:

 • eficienta ridicata de peste 92%
 • moduleaza puterea intre 8 – 30 kw
 • la punerea in functiune isi face setari automate
 • emisiile sunt foarte scazute si e prietenos cu mediul
 • design placut si functionalitate
 • necesita doar un cos de evacuare cu diametrul de 80 mm
 • pompa de by pass este incorporata
 • rezervor de peleti incorporat de 180 kg pentru 1 saptamana
 • are programator zilnic si saptamanal
 • poate fi comandat cu un termostat de camera sau termostat prin internet

centrala termica pe peleti Biodom recomandari si avantaje

Centrala pe peleti Biodom Double Fan 34 este un echipament foarte avansat. Poti sa o folosesti pentru incalzire si pentru apa calda menajera la casa ta, si are multe beneficii.

Uite cateva motive pentru care sa alegi centrala pe peleti Biodom Double Fan 34 cu pompa de bypass:

Centrala pe peleti Biodom este economica

Pretul peletilor poate sa fie aproximativ la 1/3 sau 1/2 din pretul gpl-ului sau curentului electric. Si este apropiat de pretul gazului natural.

Ce este mai important este ca pretul peletilor nu este asa de volatil cum e pretul gazului natural și este usor de controlat.

Centrala pe peleti este automata si usor de folosit

La o centrala pe lemne clasica focul tine doar vreo 2-3 ore. Dupa care trebuie sa mergi la centrala si sa bagi iar lemne in foc. Este ceva de munca, si nu e chiar confortabil.

In schimb centrala pe peleti Biodom Double Fan 34 este automata. Poti sa o conectezi la un termostat de camera care pe langa cele de mai sus prezentate legate de consum, mai poate contribui cu aproximativ 10%. Mai economisesti si prin comanda de la distanta prin intermediul unui termostat conectat la internet.

Asa este mult mai bine. Pentru ca e mai confortabil sa incarci cu peleti la cateva zile, decat sa bagi lemne de cateva ori pe zi, poate si noaptea.

centrala pe peleti avantaje si dezavantaje BlogdeInstalatii.ro

Biodom Double Fan

Tehnologia DoubleFan este folosita prin cele 2 ventilatoare montate la cazanul pe peleti.

Se masoara cantitatea de aer care intra in centrala pe peleti, si presiunea din camera de ardere.

 • primul ventilator controleaza debitul de aer
 • al doilea ventilator controleaza presiunea din camera de ardere

Asta inseamna ca in centrala pe peleti, arderea si evacuarea gazelor arse este intodeauna sub control, indiferent de ce se intampla.

Nu mai este influentata de calitatea peletilor, de cosul de fum, sau de conditiile externe (vant care poate influenta tirajul cosului).

Avantajele și beneficiile centralei pe peleti Biodom Double Fan

 • tehnologia Biologic – cazanul Biodom este usor de utilizat fara cunostinte tehnice;
 • recunoaste calitatea peletilor – poti folosi orice tip de peleti
 • eficienta maxima si emisii minime – consum redus de peleti;
 • 2 ventilatoare pentru ardere perfecta – functionare eficienta si continua a cazanului Biodom
 • consum mic de peleti – cheltuilei mai putine pe sezonul de incalzire
 • rezervor saptamanal de peleti incorporat de 180 kg – autonomie mare de functionare
 • reglare continua a arderii – utilizare facila a cazanului ;
 • costuri mici de mentenanta – nu necesita tehnician pentru utilizarea cazanului;
 • 5 ani garantie la corpul centralei – Calitate Garantata

Cu tehnologia Biologic, centrala pe peleti face modificari la conditiile de functionare pentru a avea o ardere optima si eficienta.

cazan pe peleti Biodom BlogdeInstalatii

Centrala pe peleti Biodom Double Fan 34

Mai multi ani de experienta si teste in domeniul arderii peletilor, au dus la crearea centralei pe peleti Biodom.

Noile modele de cazane pe peleti Biodom din portofoliu, comercializate in Romania prin reprezentanta sa, Provi Group (Biodom Double Fan 34 si Biodom Double Fan 27A) beneficiaza de tehnologie de ultima generatie cu display touchscreen si conectare la WiFi.

Tehnologia face posibilila diagnosticarea si update-ul de soft prin intermediul conexiunii la internet – inovatie in randul cazanelor pe peleti si noutate pe piata din Europa.

Centrala pe peleti Biodom are chiar mai multe avantaje:

 • regleaza constant procesul de ardere
 • regleaza automat parametrii
 • recunoaste calitatea peletilor
 • controlul evacuarii gazelor automat
 • nu necesita cos de fum foarte scump
 • punere in functiune simpla, datorita setarii automate la prima pornire.

Centrala pe peleti pareri

Pe site-urile partenere poti vedea cateva review-uri despre centrala pe peleti Biodom Double Fan 34.

 • “Cel mai bun cazan, nici acum nu imi vine sa cred cat de confortabil e, eficienta ridicata! recomand cu incredere. 03 Aprilie 2020”
 • „Am sunat si am avut o discutie cu ei cel putin 30 minute. Mi s-a explicat foarte profesionist ce este diferit la cazanul Biodom fata de un cazan la 7-8 mii. Nu stiam ca pe langa calitatea materialului diferenta la consum o poate face tehnologia Biologic. Am vazut si pe forum ca sunt foarte multi posesori de acest tip de cazan in Romania si ca se vand de foarte mult timp si asta m-a determinat sa comand si eu acest produs. Sunt foarte multumit pana acum. Constantin, 16 Octombrie 2018″

“Cazanele pe peleti Biodom au traditie in piata din Romania, si pot sa se mandreasca cu centrale pe peleti care functioneaza inca din 2008 si arata aproape noi.” a mai spus Ovidiu Orzu.

Asta dovedeste ca au trecut testul fiabilitatii in timp. Mai jos poti vedea un cazan pe peleti Biodom care functioneaza din 2008.

centrala pe peleti Biodom Mures - BlogdeInstalatii.ro

Concluzie

Avantajele principale la o centrala pe peleti sunt faptul ca este automata si arde peleti din lemn care sunt un combustibil ecologic.

La centrala pe peleti Biodom Double Fan care are rezervor incorporat de 180 kg, vei alimenta cu peleti odata pe saptamana. Asta este confortabil in comparatie cu centrala pe lemne unde faci focul zilnic.

Are o forma compacta si se poate amplasa in aproape orice spatiu. Tehnologia la Biodom este moderna, iar verificarile si ajustarile se fac conectat la laptop. Asta permite diagnoza rapida si precisa.

Montarea usoara si rapida face din centrala termica pe peleti Biodom cel mai apreciat cazan de catre instalatorii profesionisti din Romania.

Despre Provi Group:Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: