Cum Verific Sistemul De Irigatie?Este necesar sa verifici sistemul de irigatie primavara, pentru a te asigura ca poti iriga si poate sa ajunga suficienta apa la plante, gazon sau in gradina.

Chiar daca te bucuri de ploile de primavara, vei avea nevoie de sistemul de irigatie si de aspersoarele de gradina destul de curand. Deci acum este momentul sa verifici aspersoarele si sistemul de irigatie pentru gradina.

Pentru aspersoare de gazon, sistem de irigatie sau udare prin picurare, poti sa vezi aici preturile.

Cum Verific Sistemul De Irigatie

Verifica sistemul de irigatie

Pe perioada rece de iarna, sistemul de irigatie este bine sa fie oprit si daca se poate golit de apa pentru a evita inghetarea conductelor.

Acum este timpul sa pornesti sistemul de irigatie pentru gazon sau poate vrei sa faci udarea gradinii prin picurare.

Daca ai tevile de irigat ingropate in pamant, trebuie sa te asiguri ca ele nu au fost afectate de inghet si ca nu sunt sparte. Altfel risti sa strici echipamentele si sistemul de irigat.

Citeste si: Care Sunt Avantajele Unei Pompe Submersibile Fata De Un Hidrofor?

Urmatorul lucu pe care poti sa-l face este sa inspectezi aspersoarele (rotative, oscilante, telescopice) si sa le cureti de pamant, noroi, frunze sau alte impuritati.

Mai verifica diuzele, furtunul de irigatie si robinetii pentru alte defectiuni vizibile si inlocuieste orice piesa din instalatia de irigat.

Daca ai un programator de irigatie sau un tablou electric, verifica sa nu fie ud sau murdar si ca functioneaza corect.

Presiune potrivita in sistemul de irigatie

Cand in sfarsit esti gata sa pornesti sistemul de irigatie, primul lucru pe care-l faci este sa inchizi alti consumatori de apa ce pot sa mearga si sa inchizi robinetii care au fost lasati deschisi ca sa se scurga apa.

Apoi deschide robinetul principal de apa – dar foarte incet.

Vrei sa umpli sistemul de irigatie gradual ca sa elimini riscul de a se sparge sau a crapa tevile, si efectul de lovitura de berbec.

Citeste si: Pompa Submersibila Pret. Cat Costa O Pompa Submersibila Buna?

Odata ce apa curge prin tevi si aspersoare, verifica tevile din nou ca sa nu aiba scurgeri si repara sau inlocuieste daca sunt componente afectate.

Deasemeni o idee buna este sa folosesti un reductor de presiune daca ai presiune prea mare pentru ca poti sa ai tevi sparte sau efect de aburire la aspersoarele de gradina.

Daca presiunea este mai mare de 4 – 4,5 bar este bine sa montezi reductorul de presiune.

Pregatit si functionabil

Cand ai terminat cu pregatirea sistemului de irigatie si este aranjat corespunzator, este timpul sa il testezi si sa-l pui in functiune.

Cu putina pregatire si o verificare a instalatiei de irigare, poti sa fi sigur ca asperoarele tale vor tine gradina verde si frumoasa in tot sezonul.

Echipamente de irigatii

Click pe produs ca sa mergi spre magazin:

Un produs care mie imi place foarte mult este aspersorul oscilant pe care-l poti racorda la furtunul de gradina si
poti uda o zona mare cu iarba gazon, flori sau plante.

 

Daca vrei sa sti care sunt ultimele noutati din domeniul instalatiilor si sa primesti articolele noi, te invit sa te inscri la newsletter

Acestea au fost recomandarile mele pentru verficarea sistemului de irigatie si recomandarile de echipamente. Iti multumesc pentru vizita si te mai astept.

surse: benjaminfranklinplumbing.com raynmaster.comClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: