Care Sunt Avantajele Unei Pompe Submersibile Fata De Un Hidrofor?In unele locuri, obtinerea apei potabile este un lucru simplu. De exemplu, pentru casele care sunt asezate in apropierea unui rau, nivelul apei in fantana poate fi la 1-2 metri fata de nivelul solului.

In alte locuri insa, apa este la adancime mare, si sunt necesare pompe submersibile puternice pentru a alimenta cu apa. Aceste pompe functioneaza sub presiune pentru a circula apa.

Exista o serie mare de pompe ce se pot folosi la tragerea apei din put, de la pompe submersibile, la pompe de hidrofor sau pompe solare.

Se folosesc pompe in multe locuri cum ar fi: domeniul casnic, industrial, agricol si comercial pentru a extrage apa din panza freatica de sub pamant.

Ca sa afli cum alegi o pompa de apa potrivita, este bine sa apelezi la o firma de instalatii sau la un instalator. De exemplu cel mai popular model de pompa submersibila vanduta pe eMag este acest model (> 90 de review-uri).

Care Sunt Avantajele Unei Pompe Submersibile Fata De Un Hidrofor

In principiu iti trebuie 2 parametri:

 • debitul de apa necesar – in m3/h (metri cubi pe ora )
 • inaltimea de pompare necesara – in mCA (metri coloana de apa sau bar)

Pe baza acestor parametri, se alege pompa potrivita conform necesarului. Pompele submersibile de apa corect alese sunt durabile si pot functiona multi ani fara probleme.

Pentru uz casnic cele doua tipuri comune de pompe de apa sunt pompe submersibile si pompe hidrofor. Daca nu stii ce sa alegi intre pompa submersibila sau hidrofor, o sa-ti raspund eu in acest video:

 • Pompe submersibile

Pompele submersibile sunt cilindrii lungi cu lungimea incepand de la 50 cm. Ele au atat motorul electric cat si pompa montate intr-un corp comun care intra in put sub apa. Pentru a functiona, pompa primeste curent electric printr-un cablu conectat la motor.

De asemenea, o conducta sau un furtun sunt legate de la pompa pana la casa pentru a transporta apa.

Odata cu cresterea populatiei, nivelul panzei freatice scade simtitor. Prin urmare, pompele submersibile sunt amplasate la adancime mai mare sub nivelul pamantului pentru a asigura alimentarea cu apa in orice moment. 

Daca vrei sa gasesti mai multe pompe submersibile ieftine, gasesti aici mai multe modele.

 • Pompa hidrofor

In cazul unui hidrofor complet echipat, pompa si motorul sunt amplasate in afara putului, intr-un camin tehnic sau intr-o camera tehnica dar aproape de fantana sau sursa de apa.

Cand este pornit hidroforul, el aspira apa de la o adancime de maxim 8 metri, si o refuleaza cu presiune prin conducata pana la consumatorii din casa. Vrei un hidrofor bun? Alege unul cu maimulte review-uri de la utilizatori

Care Sunt Avantajele Unei Pompe Submersibile Fata De Un Hidrofor 1

Care sunt avantajele unei pompe submersibile fata de un hidrofor?

Majoritatea utilizatorilor prefera o pompa submersibila in locul unui hidrofor pentru ca:

 • O pompa submersibila este mai eficienta energetic decat un hidrofor. Hidroforul foloseste mai multa electricitate datorita abilitatilor mai scazute.
 • Pompa submersibila pentru fantana foloseste presiunea directa pentru a exercita apa din sol si sa o impinga in conducta. Hidroforul foloseste o tehnica indirecta si anume aspiratia. Prin urmare, pompa submersibila utilizeaza o presiune mai mare pentru a impinge apa decat hidroforul.
 • Pompa submersibila de apa curata nu face zgomot la fel de mult ca un hidrofor.
 • Pompa submersibila este rezistenta la apa. Contine etansare si garnituri care impiedica scurgerile de apa. Asta inseamna ca pompa este si protejata electric, si nu te vei curenta de la ea.
 • Pentru ca sunt montate in put, pompele submersibile nu au nevoie de spatiu suplimentar cum este nevoie pentru hidrofor care are nevoie de camera tehnica.
 • Pompa submersibila de adancime poate trage apa de la adancimi mari, fata de hidrofor care aspira de la maxim 8 metri.
 • Spre deosebire de hidrofoare, pompele submersibile nu au nevoie de amorsare.

Cauti pompa submersibila sau hidrofor? Poti gasi aici oferte de pret cu transport gratuit, garantie extinsa, livrare rapida, deschiderea coletului la livrare.

sursa foto: moderncomfort.grundfos.comClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: