Cum Amorsez Un Hidrofor In 10 Pasi?Acest articol este un ghid complet pentru a afla cum amorsez un hidrofor.

Daca ai o pompa submersibila sau un hidrofor complet echipat, atunci trebuie sa fi constient de responsabilitatile pe care le ai, sa cunosti instructiunile de siguranta intretinerea pe care trebuie sa o faci pentru a mentine starea buna de functionare.

Este recomandat sa citesti si sa intelegi manualul de utilizare pentru a afla cum se foloseste o pompa si sa fi obisnuit cu modul ei de functionare.

Cum Amorsez O Pompa Submersibila Sau Un Hidrofor In 10 Pasi

10 Pasi pentru a afla cum amorsez hidroforul

Daca nu amorsez pompa de suprafata sau hidroforul, nu va mai functiona cand ramane fara presiune. De obicei pompa se dezamorseaza cand este nefolosita pentru o perioada lunga de timp. Probabil ti s-a mai intamplata asta si stii ca este o problema temporara.

Pentru a face pompa de apa sa functioneze din nou, tot ce trebuie sa faci este sa o amorsezi ca sa poata functiona iar.

In cazul in care nu ai idee despre cum amorsez o pompa de apa sau un hidrofor, atunci poti urma pasii de mai jos:

  1. Opreste alimentarea electrica a pompei. Daca pompa functioneaza fara apa, sau cu apa insuficienta, se poate arde.
  2. Gaseste un loc accesibil unde poti umple sistemul cu apa (robinet de incarcare, teu)
  3. Poti folosi un furtun de gradina daca ai o sursa de apa separata cu care sa alimentezi pompa. Daca nu gasesti alt mod prin care sa torni apa.     
  4. Verifica daca ai clapete de sens sau robineti pentru a nu fi in pozitia inchis.
  5. Racordeaza furtunul de gradina daca poti pune apa cu el si da drumul la robinetul lui. Cand s-a umplut cu apa, inchide robinetul. Daca nu racordezi furtunul, toarna apa printr-un loc accesibil.
  6. Asteapta si asculta daca apa intra in vasul de expansiune. Daca ai montat un manometru de apa poti observa cresterea presiunii. Cand nu mai curge apa, inseamna ca sistemul a fost amorsat.
  7. Opreste apa de la furtun si porneste pompa.
  8. Testeaza functionarea pompei de apa si las-o sa ruleze aproximativ un minut.
  9. Daca pompa se opreste dupa terminarea ciclului de pompare, atunci ai amorsat bine pompa.
  10. Daca pompa functioneaza fara oprire, trebuie verificat vasul de expansiune de hidrofor si presostatul. Poti de asemenea sa repeti pasii din aceasta procedura.

Scopul atunci cand amorsezi o pompa de apa este sa restabilesti presiunea, astfel incat pompa sa poata traga de la sine apa. Verifica periodic presiunea la manometru si daca nu este suficienta sau pompa nu functioneaza corect, repeta pasii. Este normal sa faci cateva incercari.

Atentionare: Verifica tot timpul manometrele cat timp faci amorsarea, pentru a nu creste presinea mai mult decat trbuie.

Echipamente necesare:

Daca ai nevoie de o pompa pentru acasa poti alege cu incredere sa comanzi o pompa pe eMAG.ro si poti sa o primesti cu transport gratuit. Aici gasesti promotii, multe variante de finantare, deschiderea coletului la livrare si posibilitate de extindere a garantiei.

Click aici ca sa vezi oferta eMAG.

sursa foto: directindustry.comClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: