Convector Pe Gaz Lampart [Ghidul Complet]Convectorul pe gaz Lampart se adresează atât utilizatorilor casnici pentru spaţiile rezidenţiale, cât şi celor economici pentru spaţii comerciale, magazine şi restaurante.

Caracteristicile sale îl poziţionează în topul preferinţelor clienţilor care se află în căutarea unei surse ieftine de încălzire.

Practic convectorul de gaz este o unitate ce poate fi foarte uşor asimilată unei sobe tradiţionale în ceea ce priveşte modul de funcţionare. Dar care funcţionează pe baza aprinderii în mod automat a combustibilului utilizat, gazul.

Avantaje pentru convectorul pe gaz Lampart

Raportat la mult mai costisitoarele centrale termice care funcţionează pe bază de gaze şi la tradiţionalele sobe pe lemne alimentate cu diferite tipuri de combustibil (lemn, peleţi sau cărbune), convectorul pe gaz Lampart prezintă un raport preţ randament foarte avantajos pentru utilizator.

 • Temperatura poate fi ajustată în funcţie de nevoia de căldură a utilizatorului, asigurându-se menţinerea unui nivel stabil pentru o perioadă de timp predeterminată;
 • Randamentul la convectorul pe gaz Lampart este la fel de bun ca în cazul unei centrale termice pe gaze, dar fără a implica un nivel al costurilor atât de ridicat ca în cazul acesteia;
 • Poate fi alimentat nu doar cu gaz natural, ci şi cu GPL (gaz petrolier lichefiat), ceea ce este foarte avantajos în cazul în care alimentarea cu gaze naturale este suspendată/oprită sau spaţiul se află amplasat într-o zonă lipsită de o reţea de gaze naturale;
 • Poate fi conectat la o instalaţie de generare a apei calde menajere, ca parte integrantă a acesteia;
 • Generează un randament foarte bun al căldurii, puterea nominală degajată fiind de până la 6 Kw, ceea ce asigură încălzirea eficientă a unui spaţiu cu dimensiuni de peste 50mp;
 • Spre deosebire de o centrală termică în care apa poate îngheţa, ceea ce va conduce la deterioararea instalaţiei şi, implicit, a unităţii, în cazul unor temperaturi negative, convectorul pe gaz nu o să aibă niciodată astfel de probleme.

În ceea ce priveşte costurile, convectorul pe gaz cu tiraj fortat implică unele dintre cele mai scăzute costuri.

Pentru că nu implică costuri de montare instalare prea ridicate. Iar preţul combustilului de alimentare este unul foarte scăzut comparativ cu centralele electrice, de exemplu.

Convectorul pe gaz Lampart

Lampart Budafoki Zomanc Kft este una dintre companiile care au o vechime de peste un secol şi care s-a remarcat printr-o serie de convectoare pe gaz extrem de fiabile şi accesibile oricărui buzunar.

Unul dintre liderii în materie de convectoare la nivelul Europei de Est, Lampart le oferă clienţilor săi unele dintre cele mai avantajose opţiuni de încălzire a locuinţei.

Poţi alege între produse cu tiraj normal sau cu tiraj forţat, la preţuri care sunt cuprinse între 1250 şi 1570 Ron.

 

Convectorul pe gaz Lampart LB 20 K

Este un convector pe gaz care are:Convector pe gaz Lampart LB 20 K, putere nominala 3KW, racord la cos

 • tiraj natural şi o putere nominală de 3 Kw, încălzind încăperi cu o suprafaţă de maxim 60 mp;
 • design modern şi dimensiuni compacte (50X26 X 72) care îi permite o integrare în orice tip de spaţiu;
 • 7 trepte de reglare a puterii pentru a-ţi asigura excat nivelul de căldură pe care ţi-l doreşti în cameră;
 • alimentare atât cu gaz natural, cât şi cu GPL, ceea ce constituie un avantaj pentru acele zone în care lipseşte reţeaua de gaze naturale.

Vezi detalii si pret

Convectoul pe gaz Lampart LB 30 PP

Se remarcă prin următorul sistem de caracteristici :Convector pe gaz Lampart LB 20 K, putere nominala 3KW, racord la cos

 • tiraj forţat şi o putere nominală de 4,1 Kw, care poate asigură încălzirea pentru spaţii cu o suprafaţă de până la 80 mp;
 • randament termic de peste 88%, fiind încadrat în clasa de eficienţă termică 1 şi 7 trepte de ajustare a puterii;
 • alimentarea cu combustibil este de tip dual (GPL şi gaze natural), ceea ce ajută utilizatorii din zonele în care reţeaua de gaze naturale nu are o presiune prea bună sau este inexistentă;
 • dimensiuni compacte (790 X 270 X 710) şi un design care îl face uşor de integrat în diverse combinaţii estetice.

Vezi aici pretul!

Convectorul pe gaz lampart - putere prietenoasa

Care sunt criteriile de alegere la un convector pe gaz?

Alegerea unui convector pe gaz nu este deloc dificilă dacă ştii care sunt caracteristicile pe care trebuie să le urmăreşti la produsul pe care ţi l-ai propus să-l achiziţionezi.

Iată care sunt unele dintre cele mai importante aspecte de care trebui să ţii cont atunci când alegi un convector pe gaze:

 • Puterea nominală a convectorului pe gaz – este foarte important ca aceasta să se încadreze între 3 şi 6 Kw, puterea fiind raportată întotdeauna la suprafaţa care urmează a fi încălzită. O suprafaţă mare va necesită un convector cu o putere nominală sporită sau montarea a două surse de încălzire cu putere asemănătoare.
 • Designul convectorului pe gaze – chiar dacă nu pare atât de important, designul influenţează modul de dispunere a celorlalte obiecte dintr-o încăpere. În funcţie de destinaţie, designul trebuie să se potrivească locaţiei din punct de vedere estetic.
 • Combustibilul de alimentare – convectoarele pe gaz utilizează drept materie primă gazele natural, dar, ideal ar fi să-ţi alegi marca şi modelul în funcţie de necesităţile tale (în cazul în care reţeaua de gaze naturale nu este atât de stabilă optează pentru un convector alternativ, cu GPL).
 • Tirajul convectorului pe gaz – este un element care influenţează modul de ardere, fiind de preferat acele convectoare pe gaz care să aibă o tubulatură de tip concentric (tub în tub), astfel încât oxigenul implicat în ardere să fie preluat din mediul exterior.
 • Garanţia convectorului pe gaze – în mod obişnuit, garanţia standard este de 2 ani pentru astfel de produse, dar, alege întotdeauna şi extra-garanţia pentru un plus de siguranţă.
 • Costul convectorului pe gaz – preţul este un indicator de care trebuie ţinut seama atunci când când achiziţionezi acest tip de produs, mai ales atunci când ai un buget limitat.

Atât timp cât vei lua în calcul aceste elemente, cu siguranţă că vei achiziţiona un convector pe gaz foarte eficient.

De ce să aleg convectorul pe gaz Lampart?

Beneficiind de numeroase avantaje, oricare dintre modele furnizate de către acest producător sunt eficiente în asigurarea căldurii pentru locuinţa sau spaţiul tău comercial.

 • Convectorul pe gaz Lampart asigură unul dintre cele mai ridicate grade de protecţie în timpul funcţionarii (beneficiază de elemente de oprire automată a furnizării de gaz în caz de întrerupere);
 • Prezintă un sistem dual de alimentare cu gaz (gaze naturale sau GPL);
 • Are unul dintre cele mai ridicate niveluri de randament termic şi asigura menţinerea constantă a temperaturii reglate cu ajutorul treptelor de putere.

Întrebări frecvente despre convectorul pe gaz Lampart

După ce ai citit totul despre convectorul pe gaz Lampart, s-ar putea să ai câteva întrebări. Hai să le abordăm:

Este ușor de instalat? Da, instalarea unui convector pe gaz este simplă și nu necesită un specialist.

Este sigur pentru copii și animale de companie? Da, dar ca măsură de precauție, asigură-te că zona din jurul convectorului este liberă.

Ce tip de întreținere necesită? O verificare anuală de către un tehnician ar trebui să fie suficientă.

Cum să maximizezi eficiența convectorului pe gaz Lampart

Acest subcapitol poate oferi sfaturi practice despre cum să obții cel mai bun randament de la convectorul tău.

Montaj la locul potrivit: Unde să instalezi convectorul pe gaz pentru o distribuție eficientă a căldurii.

Reglaje optimale: Cum să folosești treptele de putere și termostatul pentru a economisi energie fără a compromite confortul.

Întreținere regulată: De ce este esențial să verifici și să cureți convectorul pentru a menține eficiența acestuia.

Concluzie

Alegerea unui convector pe gaz corespunzător te poate ajuta să-ţi asiguri pentru o perioadă îndelungată de timp una dintre cele mai accesibile surse de încălzire a locuinţei.

Respectând criteriile legate de caracteristicile produsului, convectorul tău pe gaze va fi cu siguranţă una dintre cele mai bune alegeri.

Iti las acum un articol despre alegerea convectorului pe gaz. Apasa pe link ca sa citesti acest articol interesant: https://blogdeinstalatii.ro/convector-pe-gaz/

sursa foto: lampart.roClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: