Cel Mai Bun Instant Pe Gaz. Află Tot Ce Trebuie Să Ştii Despre ElUn incălzitor instant pe gaz a devenit una dintre cele mai populare opţiuni de încălzire a apei calde menajere pentru proprietarii de case.

Comparate cu centralele termice pe gaz cu tiraj forţat care folosesc boilere cu serpentina, aceste produse oferă o multitudine de avantaje.

Cu toate că se pot identifica câteva beneficii la instalarea unui instant pe gaz, este foarte posibil să nu fie cea mai bună opţiune pentru casa sau situaţia ta.

Înainte de a cumpăra un nou încălzitor instant pe gaz, ia în considerare argumentele mele de mai jos.

Cel mai bun instant pe gaz

De ce să alegi un instant pe gaz pentru apă caldă?

Încălzitoarele instant pe gaz metan pentru apă caldă, pot încălzi apa la cerere, în loc să stocheze apa preîncălzită pentru a fi folosită mai târziu.

Este adevărat că vei aştepta puţin mai mult ca apa să se încălzească şi să ajungă la robinet.

Dar un model de instant pe gaz sau pe GPL, fără rezervor, îţi poate furniza o sursă de apă caldă nelimitată, spre deosebire de o centrală termica cu boiler separat.

Dezavantajul unui instant pe gaz cu tiraj forţat, este că nu poţi folosi simultan apa caldă la mai multe puncte de consum.

În funcţie de debitul in litri pe minut al instantului pe gaz de apă, este posibil ca acesta să nu poată ţine pasul cu necesităţile din locuinţa ta.

Instant pe gaz preţ

În ceea ce priveşte preţul şi fiabilitatea, iată câteva dintre cele mai accesibile soluţii de pe piaţă, la ora actuală:

 • Încălzitorul instant pentru apă Ariston este un echipament cu instalare murala, ce are un debit de 11 litri şi are aprindere cu baterie. Vezi AICI pretul.

Pret Ariston Fast Evo

 • Instant pe gaz Ferroli cu afisaj LCD si debit de 11 l/min

Preţ instant Ferroli

 • Instantul pe GPL Calore încântă cu un afişaj de tip LCD, un debit de 11 litri pe minut de apă caldă, precum şi un sistem de siguranţă foarte eficient. Vezi AICI pretul.

Preţ instant Calore

 • Încălzitorul instant pe gaz metan Bosh are un debit de 11 litri, si nu are nevoie de curent electric pentru a funcţiona. Vezi AICI pretul.

Preţ instant Bosh

Vezi ce pericole pot aparea la centrala cu GPL in acest interviu pe care l-am dat la Radio Romania Constanta

Care sunt criteriile de care trebuie să ţii cont când achiziţionezi un încălzitor instant pentru apă pe gaz?

Atunci când îţi alegi un încălzitor instant pentru apă pe gaz metan trebuie să iei în considerare, pe lângă preţul de achiziţie şi alte caracteristici:

 • Eficienţa energetică: alege întotdeauna acele boilere instant pe gaz care se încadrează într-o clasă superioară de eficienţă energetică (clasa A şi A+ sunt cele mai recomandate);
 • Debitul de apă un debit mai mare de apa calda este recomandat;
 • Controlul: alege acele instanturi pe gaz care oferă control de tip electronic in loc de flacara de veghe.

 incalzitor pe gaz pret

Consideraţii legate de preţul unui instant pe gaz cu gpl

Preţul este unul dintre factorii majori de care ţin cont majoritatea proprietarilor de case atunci când se decid să-şi achiziţioneze un încălzitor instant pe gpl.

Tipul acesta de încălzitoarele de apă sunt, în general, mai scumpe decât boilerele pe gaz.

Cu toate acestea, nu lăsa preţul echipamentului să te influenţeze în luarea celei mai bune decizii.

Deşi modelele cu rezervor au un preţ de cumpărare mai mic, încălzitoarele instant pe gaz fără rezervor sunt mai eficiente şi au o durată de viaţă mai lungă. Ofera costuri de funcţionare reduse şi care se amortizează pe termen lung.

Trebuie luată în considerare fie perioada de amortizare a echipamentului achiziţionat, fie tipul de încălzitor instant pe GPL, înainte de a lua decizia. Se poate observa că un produs care este mai scump în momentul achiziţionării va avea un grad de amortizare mai avantajos (va fi mai ieftin) pe termen lung.

Ce marcă de instant pe gaz/cu gpl să aleg?

Pe piaţă găseşti mai multe variante din care să alegi, toate beneficiind de caracteristici tehnice deosebite:

 • instant pe gaz Vaillant
 • instant pe gaz Dedeman
 • instant pe gaz Calore
 • instant pe gaz Ferroli
 • instant pe gaz Electrolux
 • instant gaz Bosch
 • instant pe gaz eMag
 • instant gpl Bosch

Instant pe gaz Vaillant mag pro 11 l/min

Dimensiunea unui instant pe gaz chiar contează!

Un încălzitor de apă pe gaz cu boiler necesită o anumită zonă pentru instalare, ocupând destul de mult spaţiu într-o locuinţă.

Încălzitoarele de apă GPL sunt mult mai mici şi, de obicei, se montează pe perete.

Aceste echipamente de încălzit pe gaz metan sunt ideale pentru acele locuinţe în care spaţiul de instalare este limitat.

Dacă locueşti într-o casă sau într-un un apartament mai mic, investiţia într-un încălzitor de apă fără rezervor poate face diferenţa în ceea ce priveşte spaţiul pe care îl vei avea la dispoziţie.

Un instant pe gaz eficient te ajută să economiseşti la facturile de utilităţi

Datorită faptului că instantul GPL acţionează numai atunci când este nevoie de apă caldă şi nu are un rezervor de stocare pentru încălzirea şi reîncălzirea apei, tehnologia fără rezervor te ajută la economisirea energiei şi a costurilor la utilităţi.

Utilizarea unei aprinderi electronice înseamnă că nu există flacară de veghe permanentă care să folosească în mod constant gaz.

Costurile legate de cantitatea de energie  utilizată de flacara de veghe permanentă a unui încălzitor de apă pe gaz metan instant, variază de la un model la altul.

Poţi solicita vânzătorului sau producătorului să-ţi precizeze care este cantitatea utilizată pentru modelul pe care intenţionezi să-l achiziţionezi.

Dacă cumperi un model care utilizează flacară de veghe de tip pilot, îl poţi opri atunci când nu este utilizat pentru a economisi energie.

Ai vreo întrebare legată de încălzitoarele de apă fără rezervor? Întreabă mai jos – sunt aici pentru a te ajuta!

sursa foto: 1 2Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: