5 Probleme La Filtru De Piscină Cu Nisip (și soluții)



Din acest articol, vei afla despre cele mai multe probleme cu filtru de piscină cu nisip, precum și modul eficient în care acestea se pot rezolva.

Filtrul de piscină cu nisip reprezintă una din componentele eseniale ale sistemului de filtrare. Funcționalitatea lui este să mențină apa din piscină  proaspătă și curată, astfel încât trebuie să cunoașteți principalele tipuri de filtre.

Probleme cu Filtru de Piscina cu nisipsursa foto

Filtru de piscină cu nisip – caracteristici

Filtrul de piscină cu nisip – poate filtra particule într-un interval de la 20 la 40 de microni. Este cea mai veche și cea mai frecvent utilizată metodă de filtrare a apei din piscină, utilizînd un tip de nisip special – abraziv.

E cea mai ieftină metodă de filtrare a piscinei, având dezavantajul filtrării în mod exclusiv a particulelor mari.

* Te-ar putea interesa si substante pentru piscină

Filtru de piscina cu cartus – acesta poate filtra particulele în intervalul cuprins între 10 și 20 de microni. Cartușul de filtrare a devenit foarte popular în ultima perioadă, deși este folosit de foarte mult timp în filtrarea apei.

Funcționează foarte asemănător cu filtrul de nisip, dar când apa trece prin cartuș, particulele contaminante vor fi reținute în interiorul acestuia.

Tot ce trebuie să faceți este să scoateți periodic cartușul și să îl clătiți cu un furtun de grădină obișnuit.

Filtru de piscină cu nisip – preț


Filtru de piscină cu nisip 4 m3/hfiltru de piscina cu nisip 4m3h

 

> Vezi AICI prețul! <

 

> Nu uita sa iei si nisip pentru filtru de piscina

 


Probleme ale filtrelor la piscinele îngropate

Prin asigurarea mentenanței periodice a sistemului dumnevoastră de filtrare a apei din piscină, cel puțin o dată pe sezon, puteți preveni orice fel de probleme de filtrare.

>> Citeste si 6 Probleme Cu Piscina Si Solutiile Pentru Ele

Cu toate acestea, accidente se pot întâmpla oricînd, așa că este întotdeauna bine să știți ce posibile probleme ar putea apărea, de exemplu, problema ca filtrul de piscină cu nisip care trage aer.

Cele mai des întîlnite probleme sunt:

filtru de piscina cu nisip

sursa foto

1. Scurgeri de apă la filtru de piscina cu nisip

Acesta este cea mai ușoară problemă care poate apărea. Veți găsi apă sub filtrul de apă, sau pur și simplu veți auzi zgomot de picurat cînd stați lîngă filtru.

Încercați să localizați scurgerea. Dacă găsiți o gaură ruginită în filtru de piscina cu nisip, în majoritatea cazurilor, va trebui să înlocuiți filtrul. Un rezervor recondiționat nu are durată de viață lungă, deci este mai bine să îl înlocuiți complet.

pompa de piscina si filtru de piscina

sursa foto

2. Cicluri scurte de filtrare

După ce ați folosit piscina pentru o perioadă de timp, poate apărea problema ciclurilor scurte de filtrare între perioadele de curățare. Dacă acest lucru se întâmplă periodic atunci când nu utilizați piscina, cauza ar putea fi un debit prea mare.

Există mai multe explicații posibile pentru problemele legate de filtru de piscină cu nisip: există posibilitatea subcalibrării echipamentului de filtrare, pompa de piscină prea puternică iar filtrul prea mic (dacă dețineți o piscină prea mare, cu siguranță varianta a doua).

Dacă sistemul de filtrare este potrivit pentru dimensiunea bazinului, încercați să folosiți spălarea in contracurent, să îl spălați mai mult timp, până când apa devine clară. Prin funcția contracurent apa circuă în sens invers în filtru de piscina.

După o spălare de 3-5 minute, murdăria este eliminată în exterior pe furtunul de evacuare.

Contaminările, cum ar fi algele, pot cauza de asemenea funcționarea în cicluri scurte a filtrelor. În acest caz, ajustați nivelul de clor folosind substante pentru piscină pentru a preveni acumularea de alge.

Problemele legate de filtru de piscină cu cartuș sunt în mod obișnuit legate de înmulțirea algelor, deci asigurați-vă că înlocuiți cartușul ori de cîte ori este necesar.

piscina subterana

sursa foto

3. Nisip în piscină

Aceasta este o problemă dificilă. Majoritatea oamenilor cred că piscinele lor nu pot fi contaminate decât din exterior, dar nu și în acest caz!

Problemele cu filtrele de nisip ale piscinelor apar des. Filtrele piscinelor pot cauza și apariția mizeriei în piscină.

Dacă folosiți un filtru de nisip, rețineți că de-a lungul timpului filtrul se uzează și capacitatea de a susține impuritățile se diminuează, putînd apărea mizerie și nisip în piscină.

Dacă observați o cantitate mică de nisip după procedura de spălarea in contracurent (backwash), nu intrați în panică, este un fenomen normal.

Filtrele de nisip pot lăsa să  treacă unele resturi mici înapoi în piscină, și poate fi considerat normal, mai ales dacă impuritățile aspirate sunt foarte fine. Puteți vedea un flux revenind pe liniile de retur  în timpul aspirării sau imediat după spălare.

Verificați și țeava de aspirație a filtrului de nisip pentru o eventuală fisură.

probleme la apa din piscina

sursa foto

4. Presiune incorectă în filtru de piscină cu nisip

Trebuie să controlezi permanent presiunea din sistemele de filtrare al piscinei.

Care este presiunea normala in filtru de nisip? In jur de 1 bar este de obicei, dar depinde de mărimea pompei, mărimea țevilor și rezistența provenita de la alte echipamente din sistemul de filtrare. Deci, o presiune normală filtru ar putea fi intre 0,5-1,7 bar.

Există doar două abateri de la normă – presiune mai mare sau mai mică. Cauza principală a presiunii incorecte, deobicei sunt impuritatile.

Alte cauze ale presiunii incorecte:

  • Nisip de calitate scazuta, probabil gras și murdar. Înlocuiți nisipul cuartos pentru filtru piscinei sau folositi substante pentru curatarea nisipului.
  • Obstrucția după filtru de piscina. Supapă parțial închisă, tevi înfundate.
  • Obstrucție înaintea filtrului. Debitul de apă redus în filtru.

5. Problemele filtrelor la piscine supraterane

Nu există diferențe tehnice între filtrele piscinelor îngropate și cele supraterane. Singura diferență este cantitatea de apă care se spală prin procedura contra-curent.

Cantitatea estimată de apă pentru o piscina îngropată este de 1000-2000 litri, pe când în cazul piscinelor supraterane, cantitatea de apă este de doar 200-600 litri.



Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: