6 Probleme Cu Piscina Si Solutiile Pentru Ele

147 Shares


Ca sa tii apa din piscina curata, si sa nu ai probleme cu piscina, poate fi o sarcina destul de solicitanta. Odata cu venirea verii, este timpul sa faci o saritura in piscina ca sa mai scapi de caldura.

Nu toata lumea este un chimist profesionist (nici mie nu-mi place chimia 🙂 ), si de asta expertii in piscine recomanda sa-i contactezi mai intai pe ei pentru problemele pe care le intalnesti.

Atunci cand apelezi la o firma specializata pentru piscine, ei pot face diverse teste pentru a vedea daca parametrii masurati sunt normali.

Ai probleme cu piscina si totusi vrei sa aplici singur tratamentul cu substante pentru piscina? Iata care sunt motivele si remediile rapide pentru cele mai comune probleme cu piscina:

6 Probleme cu Piscina Si Solutiile Pentru Ele1. Probleme cu piscina din cauza algelor

Descriere: Aceasta este probabil cea mai comuna problema cu piscina. Apa din piscina este verde, iar cei care indraznesc sa innoate in ea arata ca niste monstri in mlastina.

Cauza: Algele invadeaza piscina si in 90% din timp, cauza este ca nivelul de clor din piscina este prea scazut.

Solutia: Aplica un tratament de soc pentru piscina! Este recomandat sa faci un tratament soc folosind de trei ori cantitatea normala de clor. Daca cuplezi si cu o substanta algicid, algele vor fi exterminate.

Substante de piscina recomandate:

Citeste si: Cel Mai Bun Dus Solar Pentru Piscina

2. Probleme din cauza filtrului de piscina infundat

Descriere: Toate resturile, mizeria si praful se acumuleaza si cand verifici gasesti filtrul infundat.

Cauza: Relaxeaza-te, asta nu este o problema foarte grava. In principiu inseamna ca filtrul de piscina functioneaza si s-a infundat deoarece apa din piscina este murdara.

Solutia: Trebuie sa asiguri spalarea si curatarea periodica a filtrului de fiecare data cand s-a infundat. Cel putin odata pe an trebuie sa fie curatat chimic pentru a lungi durata lui de viata.

Echipamente de piscina recomandate:

3. Probleme cu piscina din cauza spumei

Descriere: Piscina subterana arata de parca este pregatita sa gazduiasca o petrecere cu spuma, si nu este amuzant deloc. La suprafata se vede spuma de culoare alba.

Cauza: de cele mai multe ori, cauza din care apare spuma la suprafata apei, este folosirea de algicid de proasta calitate. Cum poti sa identifici aceste substante algicide necalitative? Simplu, sunt produse foarte ieftine, de obicei gasite in magazinele de bricolaj sau chiar la supermarket.

Solutia: Apeleaza la un magazin online cu accesorii pentru pisicina de incredere, care garanteaza pentru calitatea produselor.

Substante de piscina recomandate:

 

6 Probleme Comune Ale Piscinelor Si Solutiile Pentru Ele-24. Probleme cu pisicna din cauza fierului

Descriere: Culoarea apei din piscina ajunge sa fie catre maroul de la ciocolata cu lapte, sau catre culoarea icetea-ului.

Cauza: Valoarea mineralelor din apa prea mare este sursa principala. In piscinele care au valoare mare a fierului in apa, pe margine se vede o dunga maro.

Solutie: Magazinele specializate cu substante de pisicina au diferite substante chimice pentru a elimina mineralele din apa. Cumpara si foloseste o substanta care sa trateze aceasta problema a piscinei.

Substante de piscina recomandate:

5. Problema din cauza apei tulbure din piscina

Descriere: Apa din adancul piscinei este un mister! Ce se poate ascunde la fundul piscinei? Nimeni nu stie.

Cauza: Nivelul ph-ului din piscina este necorespunzator, si mai poate ajuta si ploaia la lucrul asta. Daca ploaia este acida, afecteaza apa din piscina.

Solutie: Testeaza nivelul PH-ului din apa piscinei si regleaza-l corespunzator.

Substante de piscina recomandate:

6. Probleme cu piscina din cauza petelor

Descriere: Exista pete si dungi de culoare cafeniu ciudata pe peretii si pe podeaua piscinei. Nimeni nu stie de unde apar.

Cauza: Poate fi din cauza fierului din piscina (vezi numarul 4 de mai sus).

Solutia: Tratamentul trebuie facut de firme profesioniste de piscine care trebuie sa faca teste si sa dea o solutie. Tratamentul trebuie aplicat repede, sau petele pot deveni greu de scos! Este ca la petele de pe haine, cu cat stau mai mult timp nespalate, cu atat mai greu va iesi pata.

6 Probleme Comune Ale Piscinelor Si Solutiile Pentru Ele-1

Concluzie

Nivelul de clor corespunzator este o modalitate de baza pentru a reduce problemele cu piscina care pot sa apara. Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa menti un nivel un nivel al PH-ului si clorului corespunzator.

Evaluarea nivelului substantelor din piscina se poate face foarte rapid folosid un tester pentru apa din piscina.

surse: blog.pennlive.com swimmingpoolnow.com swimming-pools-nc.com


147 Shares

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:147 Shares
Share147