10 Sfaturi Si Trucuri Pentru Piscina SubteranaPoti pastra in forma si curata piscina subterana cu o intretinere simpla si de rutina, nimic complicat. Atunci cand construiesti o piscina in curtea ta, beneficiile pe care ti le ofera sunt multiple:

  • timp liber,
  • diverisment,
  • posibilitatea de a face sport,
  • si creste valoarea de vanzare a casei tale.

Un studiu din 2003 afacut de National Association of Realtors din Illinois, Statele Unite, a constatat ca o piscina subterana adauga aproxmativ 8% la valoarea casei tale. Programul tipic de intretinere al piscinei implica sarcini saptamanale si lunare impreuna cu cateva activitati zilnice.

Daca nu ai in zona un magazin cu substante pentru piscina mai poti cauta la magazinele de bricolaj, la supermarketuri sau la magazinele online cu echipamente si substante de piscina.

Cum Sa Ai Grija De Piscina Subterana 10 Sfaturi Pentru O Apa Curata

Hai sa vedem cum facem intretinerea la piscina subterana si ce substante de piscina e bine sa folosim.

1. Verifica valoarea pH-ului si clorul din piscina ta de cel putin doua ori pe saptamana

Apa din piscina ar trebui sa aiba un pH de 7,4 pana la 7,6 si un nivel de clor de 1,0 pana la 3,0 parti pe milion (ppm).

Testeaza nivelul apei din bazin seara, la cel putin patru ore dupa ce a iesit ultimul om din apa, si cel putin opt ore dupa o furtuna , ploaie sau vant. Urmeaza instructiunile producatorului pentru benzile de testare.

Daca este nevoie, adauga substante pentru tratarea apei din piscina pentru a reechilibra nivelul.

2. Curata piscina cel putin odata pe saptamana

Pentru o curatare cat mai buna, goleste cosurile skimmerelor, scoate frunzele si alte resturi din apa. Daca sunt resturi pe fundul piscinei subterane, foloseste un robot aspirator de piscina. Curata suprafata apei cu o plasa de curatare.

3. Curata peretii piscinei aproape de oglinda apei

Aceasta curatare a piscinei, elimina petele depuse aproape de linia de plutire pentru a da piscinei un aspect curat. Poti folosi substante de curatare pentru piscina si o perie de piscina. Dupa ce ai frecat si s-a curatat partea de la suprafata, baga peria si in apa si curata rapid peretele de sub suprafata apei.

4. Fa un tratament cu clor soc piscinei odata pe saptamana.

Tratamentul cu clor soc pentru piscina presupune sa adaugi o doza mare de clor pentru a elimina algele si alte substante care contamineaza. Cantitatea de clor soc pentru tratarea piscinei variaza variaza in functie de marca produsului, cantitatea de apa din piscina.

Intodeauna sa urmezi instructiunile producatorului – citeste eticheta produsului.

Tratamentul soc cu clor pentru piscina este indicat sa-l faci seara pentru a permite pompei de piscina sa mearga si sa filtreze pe timpul noptii, si sa eviti innotatul pentru o perioada de 24 ore dupa tratament.

5. Foloseste pompa si filtrul piscinei cat mai mult posibil.

Daca iti permiti le poti folosi in mod constant pe timp de vara. Daca apa este in continua miscare si este filtrata bine, este mai putin probabil sa devina afectata de mizerie, praf, bacterii, uleiuri de corp sau alti poluanti.

Cum Sa Ai Grija De Piscina Subterana 10 Sfaturi Pentru O Apa Curata 1

Iar acum sa vorbim despre intretinerea la piscina subterana si substante folosite in afara sezonului.

6. Fa o inspectie inainte de perioada cand nu mai folosesti piscina.

Verifica sa nu ai scurgeri, fisuri, sau orice alt tip de dauna care trebuie reparata. Din moment ce temperaturile aspre de iarna vor face numai daune, e mai bine sa stabilesti si sa repari problemele inainte de a inchide piscina.

7. Testeaza nivelul chimic al apei si regleaza-l in mod corespunzator

Utilizeaza aceleasi proceduri si substante de piscina pe care le folosesti si in timpul sezonului. Curata apa si aplica tratament soc folosind aceleasi reguli dinainte.

8. Elimina toate obiectele din piscina

Adica inclusiv scarile de piscina, trambuline, tobogane, jucarii de piscina, franghii, cosuri de skimere si orice alte accesorii scufundate in apa.

9. Goleste de apa toate echipamentele de piscina

Goleste pompa de piscina, filtrul, si toate tevile de legatura. Daca ramane apa in instalatie pe timpul iernii si ingheata, echipamentele piscinei pot ingheta si se pot sparge.

10. Acopera piscina cu o prelata pentru siguranta

O prelata de iarna se poate folosi care se monteaza pe suprafata piscinei. Aceasta se va inspecta la fiecare cateva saptamani in extrasezon. Daca observi ca aceasta se slabeste sau nu este prinsa bine, trebuie inlocuita imediat.

Cum Sa Ai Grija De Piscina Subterana 10 Sfaturi Pentru O Apa Curata 2

O sa ai nevoie de aceste lucruri:

Sfat util:

In timpul sezonului de piscina, sa te asiguri ca menti pompa de piscina si sistemul de filtrare neacoperite. Daca se gasesc intr-un camin tehnic, evita sa le acoperi sau sa le ingropi si sa ramana fara aerisire.

Lipsa oxigenului, umiditatea crescuta si posibilitatea de inundare, pot strica motorul pompei de piscina. In afara sezonului cand pompa de piscina nu functioneaza, se poate acoperi cu o prelata.

Cum Sa Ai Grija De Piscina Subterana 10 Sfaturi Pentru O Apa Curata

Averizare

Daca nu esti sigur de ce tip de substanta pentru piscina sa folosesti,  si ce cantitate, consulta o firma de piscine specializata.

De exemplu daca pui la intamplare substante chimice, acestea pot modifica in mod periculos echilibrul chimic al apei, si cel mai grav este ca poate deveni periculos pentru inotatori.

Sper sa-ti fie de ajutor articolul si sa gasesti informatiile de care ai nevoie. Scrie un comentariu mai jos si spune-mi ce situatie ai cu piscina.

poze si surse: flickr.com  homeguides.sfgate.com h2opoolservice.comClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: