Cum Aleg un Ventilator de Baie Silentios? 3 Modele RecomandateEste destul de simplu să alegi un ventilator de baie silentios, dar e bine să cunoști câteva lucruri înainte.

Înainte de a cumpăra un ventilator de baie, este bine să măsori bine dimensiunile camerei.

Măsurătorile trebuie să fie făcute în metri. Iar calculul volumului total se face cu ajutorul unei formule pe care Blog de Instalatii ti-o prezinta mai jos..

Cum aleg un ventilator de baie bun

sursa foto

Fomula de calcul pentru alegerea unui ventilator de baie

Să presupunem că baia ta are o lungime de 3 metri, o lățime de 2 metri, și o înălțime de 2.8 metri.

Volumul camerei de baie este în acest caz 3 m x 2 m x 2.8 m = 16.8 m3, respectiv lungimea x lățimea x lungimea încăperii.

Pentru o baie se recomandă asigurarea a 10 schimburi de aer pe oră, sau un minim de 54 m3/oră (15 litri/secundă).

Revenind la exemplul de mai sus, cantitatea de aer care ar trebui exhaustată de către un ventilator de baie este:

 • 8 m3 (volumul camerei de baie) X 10 aerisiri pe oră = 168 m3/oră

Se observă că acest rezultat depășește valoarea minimă recomandată de noi, de 54 m3/oră.

Așadar, în acest exemplu, pentru o baie de 3 metri x 2 metri x 2.8 metri este necesar un ventilator de baie cu o capacitate de:

 • 168 m3/oră

Când cumperi un ventilator de baie silentios, verifică specificațiile acestuia. Pentru a te asigura că capacitatea ventilatorului ales (expimată în m3/oră sau litri/secundă) este potrivită camerei tale de baie.

Majoritatea producătorilor afișează această informație la vedere.

Alegem un ventilator baie silentios Elicent Elegance 120 cu clapeta antiretur si motor long life.

Ventilator de baie silentios preț

Haide sa vadem alte cateva modele de ventilatoare de baie:


Ventilator de baie cu senzor de umiditateventilator de baie cu senzor de umiditate Vent-Axia

Vezi detalii si pret


Ventilator de baie cu jaluzele automateventilator de baie cu jaluzele automate

Poti comanda aici

Ventilator de baie silentios cu clapeta antireturVentilator de baie cu clapeta antiretur

Comanda acum


Alegerea unui ventilator de baie: criterii de bază

După ce ai aflat performanța (sau capacitatea) necesară camerei tale de baie, poți trece la următoarele criterii de alegere a unui ventilator de baie:

 • Costul ventilatorului de baie
 • Designul și construcția acestuia
 • Nivelul de zgomotul generat în timpul funcțiunii
 • Funcțiile suplimentare, cum ar fi clapetă antiretur, timer, senzor umiditate, senzor infraroșu, ventilator baie cu capac.

Notă importantă – Normativele de construcție prevăd că, în încăperile cu ferestre care nu se deschid sau cele care nu au ferestre, trebuie montat ventilatoare cu funcție intermitentă care se activează la minim 15 minute.

Detalii pentru ventilatoarele de baie

Presupunem că majoritatea cumpărătorilor iau criteriile de mai sus în considerare atunci când cumpără un ventilator de baie, iar prețul este de obicei pe primul loc. Pentru satisfacție maximă, este bine să ții cont și de aceste lucruri:

 • Zgomotul ventilatorului de baie – Nimănui nu-i place să se relaxeze într-o baie cu un ventilator zgomotos pe fundal. Recomandăm un ventilator de baie silentios cu un nivel de zgomot care să nu fie mai mare de 45 dB (A) la o distanță de 1.5 metri. Doar astfel vei beneficia de comfort și relaxare.
 • Prețul ventilatorului de baie – Alegerea unui ventilator de baie poate fi privită ca o investiție. Există modele de ventilatoare ieftine, dar riști să trebuiască să le înlocuiești la scurtă vreme.
 • Design – Ai cerințe de design deosebite? E bine să nu te grăbești în alegerea ta. Cu puțină răbdare poți găsi un ventilator de baie de design cu aspect frumos.
 • Mediul înconjurător – Ca și alte aparate electrocasnice, ventilatoarele sunt supuse anumitor cerințe de funcționare ecologică. Astfel, poți găsi ventilatoare eco și ventilatoare cu consum redus. Acestea pot fi mai scumpe, relativ, dar dacă te gândești că un ventilator de baie poate fi folosit mulți ani, costul suplimentar se va amortiza în cele din urmă.
 • Funcțiile suplimentare – După ce ai luat în calcul criteriile de mai sus, poți să te gândești și la funcții suplimentare pentru ventilatorul de baie. Credem că e bine ca ventilatorul să fie prevăzut cu o clapetă anti retur. În ceea ce privește restul opțiunilor, ele țin mai mult de gusturile fiecărui cumpărător. Dacă ventilatorul este conectat la întrerupător, va funcționa de fiecare dată când folosești baia și aprinzi lumina, fără să mai fie nevoie de alte extra opțiuni. Dacă nu, recomandăm folosirea unui ventilator de baie cu senzor de prezență, pentru a te asigura că funcționează de fiecare dată când intri în baie.
 • Notă privind Funcțiile Extra – Dacă vrei ca un ventilator de baie silentios să aibă funcții suplimentare, te sfătuim să le cumperi separat. De exemplu, dacă dorești un ventilator de baie cu higrostat, cumpără ventilatorul și higrostatul ca două produse separate. Un ventilator cu higrostat inclus costă mult mai mult decât unul fără această funcție, iar dacă ventilatorul sau higrostatul se defectează, va trebui să cheltui mai mulți bani pentru a le înlocui. Cumpărându-le separat, trebuie să înlocuiești doar partea defectă. Astfel, economisești bani și protejezi și mediul înconjurător, reducând cantitatea de deșeuri electrice.

Ai gasit ventilatorul potrivit pentru tine? Scrie un comentariu mai jos si hai sa discutam!

 Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: