Cat Costa O Reparatie Pentru Aer Conditionat?

156 Shares

Nu este nimic mai rau decat sa ti se strice aparatul de aer conditionat in mijlocul unei veri lungi si fierbinti si sa trebuiasca sa faci o reparatie pentru aer conditionat.

Te poti asigura ca aparatul este in conditii bune de functionare dealungul anului, daca-i faci mentenanta la timp.

Oricum ar fi, cateodata sunt necesare interventii pentru compresor sau pentru a incarca cu freon. Daca ai nevoie de o reparatie pentru aer conditionat, iata mai jos cateva informatii ca sa te ajute sa rezolvi repede, profesional si economic.

Cat Costa O Reparatie Pentru Aer Conditionat

Cat costa o reparatie pentru aer conditionat?

Uite care sunt cateva probleme comune pentru aparatele de aer conditionat:

 • detectarea scurgerilor de freon si reparare lor
 • reincarcare cu freon
 • inlocuirea placii electronice a aerului conditionat
 • reparatia compresorului de aer conditionat
 • inlocuirea compresorului
 • inlocuirea ventilatorului de aer conditionat
 • reparatia pompei de condens a aerului conditionat

* Citeste si: Nu Cumpara Un Aparat De Aer Conditionat Inainte Sa Citesti Asta 

O reparatie de service pentru aparatul de aer conditionat poate avea pretul cuprins intre 50 – 150 lei, depinzand de locul unde este aparatul montat si de perioada din an in care se face reparatia.

Sezonul de varf pentru firmele de montaj aer conditionat este in perioada de vara.

7 semne ca ai nevoie de reparatie pentru aer conditionat

Cat Costa O Reparatie Pentru Aer Conditionat 4

 1. Aparatul tau de aer conditionat nu functioneaza deloc

Inainte sa chemi instalatorul ca sa repare aerul conditionat, poate vrei sa verifici cateva lucruri inainte.

 • daca ai un termostat de ambianta, verifica sa fie trecut pe “rece”
 • temperatura setata la aparat sa fie mai mica decat temperatura din camera
 • la tabloul electric uita-te sa nu ai siguranta sarita

Daca ai verificat toate aceste lucruri si aparatul de aer conditionat nu functioneaza, este timpul sa chemi un profesionist.

 1. Auzi ca merge aparatul de aer conditionat dar nu raceste sau raceste foarte putin.

Citeste si: Ce Aer Conditionat sa Cumpar? Cum aleg un Aparat de Aer Conditionat?

Daca ai pus o temperatura mica la telecomanda si tot nu ai rece in casa inseamna ca aparatul de aer conditionat nu functioneaza cum trebuie.

 1. Se aud zgomote ciudate de la aparatul de aer conditionat.

Sti bine ce sunet se aude de la aparatul de aer conditionat daca-l ai de mai mult timp. Deci daca auzi zgomote care suna diferit fata de cele obijnuite, este timpul sa faci o reparatie pentru aer conditionat.

 1. Aparatul tau de aer conditionat miroase urat

Mirosurile neobijnuite ce vin de la unitatea interioara indica faptul ca in filtru s-a strans mizerie si praf sau chiar bacterii ce pot circula si pot contamina aerul din incapere. Iata ce poti face pentru asta:

 1. Aparatul de aer conditionat functioneaza in cicluri scurte

Este perfect normal pentru aparatul tau de aer conditionat sa mearga in cicluri pornit/oprit pentru a mentine temperatura setata in casa.

Dar daca observi ca porneste si se opreste de mai multe ori decat de obicei, si temperatura de afara nu este mai ridicata decat de obicei, este posibil sa ai o problema cu aerul conditionat. Pornirile scurte “streseaza aparatul” si il poate face sa cedeze complet.

 1. Curge apa din si pe langa aparatul de aer conditionat.

O cantitate de apa de condens este normala, dar apa in exces indica o problema. Pentru ca aparatul de aer conditionata are componente electrice ce trebuie protejate sa nu faca scurt circuit, trebuie sa faci o reparatie pentru aer conditionat cu o firma specializata.

* Citeste si 213 Firme De Montaj Aer Conditionat

 1. Unitatea externa are gheata sau este inghetata.

Cum apa in exces indica o problema, la fel si gheata in exces indica o problema. Daca jetul de aer este restrictionat sau blocat, asta poate sa-ti inghete unitatea exterioara.

Daca sesizezi oricare din aceste probleme, este bine sa chemi o firma care face reparatii pentru aparate de aer conditionat.

7 sfaturi pentru mentenanta aparatului de aer conditionat

Cat Costa O Reparatie Pentru Aer Conditionat 1

 1. Schimba filtrele

Cel mai simplu si eficient mod de a mentine aparatul de aer conditionat in functiune este sa cureti filtrul peridic. Un filtru murdar sau infundat iti face aparatul de aer conditionat sa mearga mult mai greu decat ar face-o cu un filtru curat.

 1. Tine unitatea exterioara curata

Pe unitatea exterioara se poate depune praf sau mizerie care nu permit ventilatorului sa o raceasca. Daca ai acces la ea, o poti curata cu un furtun de gradina. Sa nu folosesti un aparat de curatire cu presiune pentru ca acesta poate strica unitatea.

 1. Tine unitatea exterioara neacoperita

Daca ai plantat tufisuri pe langa unitatea de aer conditionat ca sa nu se vada, lasa spatiu suficient pe langa ea ca sa poata functiona.

 1. Modifica temperatura la telecomanda.

Daca esti plecat pentru cateva ore, poti sa cresti putin temperatura la telecomanda aparatului de aer conditionat. Asta va scurta timpul cat merge unitatea si astfel creste durata de viata. Un alt beneficiu va fi o factura de curent mai mica.

* Ai pierdut telecomanda pentru aer conditionat? Poti folosi una universala, click sa vezi oferta de pret

 1. Programeaza o revizie tehnica anuala pentru aparatul tau de aer conditionat.

Un tehnician specializat poate sa faca o verificare de rutina, sa incarce cu freon daca este necesar, sa verifice si sa curate filtrele aparatului de aer conditionat. Toate astea te ajuta sa nu ai nevoie de reparatie pentru aer conditionat.

Cat Costa O Reparatie Pentru Aer Conditionat 1

Concluzia

Daca locuiesti intr-o zona unde soarele incalzeste foarte tare vara, aparatul de aer conditionat este o componenta esentiala pentru casa ta. Cel mai bine este sa faci o verificare de rutina si o revizie tehnica anuala. Cand ai nevoie de reparatie pentru aer conditionat, fi sigur ca lucrezi cu profesionisti ca sa ai cele mai bune rezultate. Urmarind sfaturile de mai sus, te asiguri ca vei avea confort si cel mai important: “aer rece” in sezonul de vara.

Acestea au fost recomandarile mele ca sa nu ai nevoie de o reparatie pentru aer conditionat. Inscrie-te la newsletter ca sa fi la curent cu noutatile si sa primesti articolele noi pe email.

sursa foto: flikr.com156 Shares

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

156 Shares
Share156