Top 3 Lucruri Care Influențează Prețul pentru Aparatul de Aer CondiționatDacă te gândești să îți schimbi aparatul de aer condiționat, sau să cumperi altul nou, acest articol îți va prezenta cele 3 lucruri care vor influența prețul noului tău aparat de aer condiționat.

Vei afla cum și cât de mult fiecare dintre acești factori afectează prețul unui aer condiționat.

Top 3 factori care dictează prețul pentru aparatul de aer condiționat

  1. Eficiența  energetică (SEER rating)
  2. Tipul aparatului, inverter sau on off?
  3. Dimensiunea aparatului sau capacitatea

Top 3 Lucruri Care Influențează Prețul pentru Aparatul de Aer Condiționat

#1 EFICIENȚA (numita și SEER rating)

Eficiența energetică SEER Seasonal Energy Efficiency Ratio a pentru aparatul de aer condiționat, este evaluată diferit decât cea a unui cuptor cu microunde de exempu.

În cazul unui cuptor, eficiența se exprimă sub formă de procentaj (ex: 80% eficient).

În cazul unui aparat de aer condiționat eficiența nu poate fi măsurată atât de exact. Pentru aceasta există un sistem denumit SEER rating (rata sezonieră de eficienţă energetică în cazul răcirii).

Pret aer conditionat

#2 Aparatul de aer condiționat inverter sau on off?

Aparatul de aer condiționat de tip inverter este în general mai scump decât unul de tip on off. Din punctul de vedere al prețului, ai putea spune că aparatul de tip split normal este mai bun.

Pe termen lung însă un aer condiționat de tip inverter merită investiția și este mult mai performant.

Aparatul de aer conditionat de tip inverter va menține o temperatură constantă în cameră, ceea ce ajută la crearea confortului pentru un somn liniștit.

Comparând consumul aparatelor, cel de tip invertor va consuma cu 40% mai puțină energie electrică.

Este și mult mai silențios și mai durabil și rezistent (funcționează la viteze mai mici iar compresorul său se uzează mult mai greu).

Vezi pretul!

#3 Dimensiunea aparatului de aer condiționat de care ai nevoie

Atunci când cumperi o unitate de aer condiționat, cel mai probabil vei consulta un specialist sau angajat al unui magazin mare de instalații.

Dimensiunea casei tale este, in mod evident, cea mai importantă variabilă în alegerea unui aparat de aer condiționat.

Ea nu este însă singura variabilă ce trebuie luată în calcul. Poziționarea (față de soare) a casei tale, cât de umbrită este, numărul de ferestre și orientarea acestora este reprezintă alti factori importanți.

Ce costuri implică dimensiunea unității de aer condiționat?

Ca regulă generală, cu cât este mai mare casa, cu atât mai mare va fi aerul condiționat.

Cu cât este mai mare aerul condiționat, cu atât costă mai mult.

Concluzie

Sper că acest articol este de ajutor în întelegerea unor aspecte de bază si a ”jargonului industrial” cu care vă veți întâlni atunci când va cumpărați un aer condiționat nou dar și în înțelegerea celor 3 lucruri ce au un impact asupra costului.

Facturile electrice pe care le primiți în timpul lunilor de vară sunt probabil cele mai ridicate ale anului, datorită aparatului dumneavoastră de aer condiționat.

Dacă aparatul se afla ”pe ultimul drum” sau tocmai v-ați mutat într-un apartament nou și aveți nevoie de o unitate nouă de aer condiționat, învățați cum să calculați dimensiunea potrivită.

Aparatul de aer condiționat cu dimensiuni adecvate, vă recompensează cu economii de energie toată vara.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: