Detector De Gaz Portabil [Gaz Natural, GPL, Propan, Butan]Ai auzit vreodata la stiri despre evenimente unde oamenii au fost raniti din cauza acumularilor de gaz periculoase care au dus la explozii?

Scurgerile de gaz pot sa fie prevenite folosind un detector de gaz portabil cum este acest model.  

Este o soluție sigura si portabila pentru detectarea scurgerilor de gaz metan, GPL, propan, butan si freon.

Detector De Gaz Portabil [Gaz Natural, GPL, Propan, Butan]

De ce sa cumperi un detector de gaz portabil?

Vrei sa te asiguri ca ai casa si familia in siguranta in orice moment, indiferent unde te aflii. Si mai vrei sa te asiguri ca nu sunt pericole de explozie sau incendiu datorita scurgerilor de gaz.

Pentru toate acestea, detectorul de gaz Honeywell ZPFL1 EZ este solutia perfecta.

Este usor de folosit si de transportat. Iti permite sa detectezi rapid si precis gazele periculoase.

Are avertizare luminoasa prin leduri, si avertizare sonora prin sunete daca ai niveluri periculoase de acumulari de gaze.

Mai mult de atat, are o durata de viata lunga a bateriei si te poti baza pe acest detector de gaz portabil in orice moment.

Investeste in siguranta ta si a familiei tale. Cumpara acest detector de gaz portabil.

De ce sa cumperi un detector de gaz portabil

Avantajele unui detector de gaz portabil

Uite care sunt avantajele unui detector de gaz fara fir (portabil). Dupa ce le vezi, o sa-ti arat si cateva din dezavantajele lui.

Usor de folosit si de transportat

Un beneficiu al detectorului de gaz portabil este ca poate fi folosit si carat usor. Asta inseamna ca poate fi folosit in diverse locuri si situatii pentru a detecta scurgerile de gaz.

Detecteaza rapid si usor scurgerile de gaz

Acest detector de gaz mobil permite detectarea rapida si precisa a gazului metan. Asta inseamna ca poate identifica si te avertizeaza daca ai scurgeri de gaz. Asa vei fi mai sigur si eviti accidentele periculoase.

Are alarma sonora si luminoasa

Detectorul de gaz portabil avertizeaza prin semnale luminoase si prin sunete ca sa gasesti scurgerile de gaz. Asta inseamna ca nu vei rata alarma lui chiar daca este un mediu zgomotos sau fara lumina si-ti ofera siguranta.

Bateriile te tin mult

Bateriile la acest detector de gaz metan vin in cutia aparatului si au durata mare de viata. Il vei putea folosi pe perioade lungi de timp fara sa trebuiasca sa schimbi bateriile, astfel reduci costurile.

Avantajele unui detector de gaz portabil

Monitorizezi concentratia de gaz

Detectorul de gaze iti permite monitorizarea concentraltiei de gaze pentru ca are avertizari diferite in functie de cresterea concentratiei gazului metan.

Eviti pericolul de explozie

Nu vrem sa aparem la stirile de la ora 5 pentru ca se simte miros de gaz. Cu detectorul de gaz portabil, eviti pericolul de explozie pentru ca detecteaza si avertizeaza utilizatorul cand sunt nivele periculoase de gaz.

Este precis si exact

Detectorul de gaz portabil este precis si exact. Asta inseamna pentru tine ca vei fi avertizat si poti detecta nivelul periculos de gaz cu precizie. Poti evita daunele si pericolele foarte usor.

Pretul lui nu este mare

Nu costa foarte mult sa instalezi un detector de gaze. Daca vrei acest detector de gaze portabil poti sa-l cumperi la preturi accesibile. Aici gasesti pretul pentru el iar aici poti sa compari pretul. 

detector de gaz metan portabil

Dezavantajele unui detector de gaz portabil

Ti-am promis mai devreme ca vom vedea si dezavantajele unui detector de gaz. Hai sa trecem prin ele ca sa fii pregati si sa stii la ce sa te astepti.

Poate sa fie scump in functie de model

Unul din dezavantajele unui detector de gaz portabil este ca poate sa fie scump. Sunt unele modele cu senzori de precizie pentru uz profesional. Pretul lor este pe masura. Insa modele pe care ti-l recomand eu pentru uz casnic nu costa foarte mult.

Calibrare periodica

Tot la modelele de detectoare de gaz profesionale este neceara o calibrare periodica pentru a avea o precizie a detectarii. Asta inseamna ca vei cheltui bani suplimentari pentru a asigura functionarea la capacitate maxima si detectarea cu precizie a scurgerilor de gazelor periculoase.

Bateriile trebuie schimbate periodic

Un alt dezavantaj al detectorului de gaz portabil este schimbarea bateriilor periodic. Pentru ca nu are fir si nu se leaga la 220V, va trebui sa-i schimbi bateriile cand sunt consumate. La functionare continua, detectorul de gaz Honeywell ZPFL1 EZ Sense tine in jur de 4 ore.

Se poate strica repede

Un detector de gaz portabil are un senzor destul de fragil. Daca iti cade din mana poate sa nu mai detecteze la fel de repede si va deveni ineficient. Pentru a preveni asta, unele modele au un snur ca sa-l prinzi de mana, sa nu cada.

Nu poate detecta toate tipurile de gaz periculoase

In functi de modeldul de detector de gaz portabil pe care-l ai, nu vei putea detecta toate gazele periculoase ca sa faci verificari pentru scurgeri de gaz. Cumpara un model bun cum este acesta de exemplu, care poate detecta gaz metan, GPL, propan, butan.

Uneori nu merge la temperatur scazute

Senzorii de gaz pot sa fie foarte pretentiosi. Ai auzit doar despre detectorul de gaz ce porneste cand fierbi tuica sau de la oja. Detectoarele de gaz sunt limitate in ceea ce priveste functionarea la temperaturi foarte scazute.

Dezavantajele unui detector de gaz portabil

Instructiuni de utilizare detector de gaz

 1. Pentru a folosi un detector de gaz portabil EZ Sense ZPFL1 mai intai incepe prin a pune bateriile in corpul aparatului.
 2. Foloseste detectorul de gaz portabil intr-un mediu curat si fara impuritati, umezeala si praf. Porneste detectorul de gaz si vei auzi un semnal sonordupa 20 de secunde LED-ul verde se aprinde iar aparatul face un sunet la 3 secunde, confirmand ca este gata de utilizare.
 3. Verifica zona suspecta prin apropierea detectorului de gaz portabil de zona unde exista risc de neetanseitate. Daca sunt scurgeri de gaz aici, vei auzi un semnal sonor. In functie de concentratia scurgerii de gaz, se va aprinde si ledul galben sau rosu.
 4. Dupa ce ai terminat masuratoarea, opreste detectorul de gaz punand butonul lui in pozitia ‘’OFF’’.

detector de gaz portabil seitron

Detector de gaz portabil

Honeywell ZPFL 1 EZ Sense este o soluti perfecta pentru detectarea scurgerilor de gaze naturale, propan, butan, freon si GPL. 

Acest detector de gaz portabil este compact si usor de transportat fiind de dimensiunea unui pix foarte gros.

Este ideal pentru detectarea scurgerilor de gaz din tevi, imbinari, robineti sau chiar buteli de gaz.

Detector de gaz portabil

Date tehnice detector de gaze portabil Ez Sense ZPFL1

Senzorul de gaz este unul catalictic care nu necesita calibrare. Astfel devine o alegere convenabila pentru punerea in functine a instalatiei de gaz dar si pentru inspectiile periodice si service.

Poate sa fie folosi cu usurinta pentru a verifica zonele suspecte ca au scurgeri de gaze. Daca se simte miros de gaze, el indica prin alarma sonora si LED-urile verzi, galbene sau rosii. 

Pentru a proteja detectorul de gaz e bine sa-l pastrezi intr-un loc fara umiditate prea mare. daca va fi nefolosit pentru o perioada lunga, este mai bine sa-i scoti bateriile pentru a preveni orice deteriorare coroziva.

 • Detectorul de gaze portabil este usor si economic
 • Are zensor de gaze catalictic ce nu necesita calibrare
 • Detecteaza scurgeri de gaze naturale, propan, butan, freon si GPL
 • Detecteza scurgerea de gaz la tevi, fitinguri, robineti de gaz
 • Se poate folosi la punerea in functiune a instalatiei de gaz si la revizii periodice
 • Este dotat cu buzzer pentru semnal sonor
 • Masoara de la 0 la 10.000 ppm adica 20% din limita inferioara de explozie.
 • LED verde = pornit, concentratie mai mica de 500 ppm,
 • LED galben = prag 1 alarma, concentratie mai mare de 500 ppm,
 • LED rosu = prag 2 alarma, concentratie mai mare de 2000 ppm
 • 2 baterii alcaline AA incluse, consum 600 mW
 • Ø 30 x 188 mm, 110 grame,
 • Producator Honeywell, model Ez Sense ZPFL1 garantie 2 ani

Date tehnice detector de gaze portabil Ez Sense ZPFL1

Cum gasesti o scurgere de gaz?

Gasirea unei scurgeri de gaz poate sa fie un lucru dificil dar si periculos. Uite cateva metode simple si eficiente ca sa gasesti scurgerile de gaze.

Prima data e important sa fii atent la mirosul de gaz metan. Gazul metan are un miros similar cu cel de ou stricat sau miros de sulf.

Daca simti acest miros de gaz opreste imediat aragazul sau centrala termica si deschide ferestrele pentru a putea face aerisirea. Apoi suna la firma de gaze ca sa raportezi problema la gaze.

Alte semne ca sunt scurgeri de gaze sunt un sunet ca un suierat in jurul tevilor de gaz si flacara mare si albastra in jurul ochiurilor de aragaz precum si un miros de gaz metan in jur.

Prevenirea scurgerior de gaz este la fel de importanta ca si detectarea scurgerilor de gaze si repararea lor.

Verifica periodic tevile de gaze si nu ignora nici un semn de scurgeri de gaze. Cand iei aceste masuri, ajuti la prevenirea scurgerilor de gaz si te protejeaza pe tine si pe familia ta.

Cum gasesti o scurgere de gaz

Detector de gaz obligatoriu sau nu

Un detector de gaz cu electrovana este un dispozitiv care salveaza vieti. In Romania sunt reguli clare pentru instalarea detectorului de gaz care obliga toti proprietarii de locuinte.

Poate ca ti se pare scump sa montezi un detector de gaz cu electrovana, dar gandestete ca poate sa-ti salveze viata si previne exploziile ce produc daune si morti.

Un alt tip de detector de gaz este detectorul de monoxid de carbon. Monoxidul de carbon este un gaz invizibil si inodor ceea ce-l face periculos.

Cand se simt scurgeri de gaz, detectorul de gaz emite un sunet puternic care te avertizeaza ca sa te protejezi. In Romania este obligatoriu sa montezi un detector de gaz cu electrovana la orice consumator de gaz.

Daca esti proprietar de casa sau ai un birou, trebuie sa te asiguri imediat ca ai detector de gaz. Altfel firma de gaze pote sa-ti opreasca gazul la o inspectie.

E important sa tii detectorul de gaz in stare de functionare. Verifica-l anual si daca este un model pe baterii schimba-le odata la 1 sau 2 ani. 

Durata de viata a unui detector de gaz este de 10 ani sau mai putin in functie de model.

Detector de gaz obligatoriu sau nu

Concluzie

Un detector de gaz portabil este o investitie buna. Daca simti scurgeri de gaze pe scara blocului sau in casa, acum poti sa le verifici singur si nu trebuie sa astepti dupa Distrigaz.

Alege acest detector de gaz portabil ca sa fii protejat si pentru a evita pericolele ce pot aparea de la scurgerile de gaz.

Detetorul de gaz fara fir (portabil) este economic si usor avand un senzor catalictic ce nu necesita calibrare. 

Poate detecta cu precizie scurgerile de gaz natural. Dar poate fi folosit si ca detector de GPL sau propan butan si freon.

Are indicatoare luminoase LED si alarma sonora pentru avertizare. Se paote folosi usor si iti ofera siguranta si protectie. Este un produs de calitate si cu garantia de 2 ani poti avea incredere ca alegi un produs durabil.

Totusi nu orice detector de gaz este potrivit pentru toate tipurile de gaz. Citeste mai departe acest articol pentru a vedea ce detector de gaz este potrivit in fiecare situatie.

Cosmin Blog de Instalatii detector de gaz portabil Ez Sense ZPFL1Citeste mai departe aceste articole:
No related posts for this content

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: