Ce Inseamna HVAC?Raspunsul pentru intrebarea ce inseamna HVAC este: (H) Incalzire, (V) Ventilatie, (AC) Aer Conditionat, sau in engleza Heating, ventilation, air conditioning.

Acestea sunt considerate cele 3 caracteristici importante ale unui sistem care mentine aerul din cladire la un nivel confortabil.

Ce inseamna HVAC

 

  • Sistemele de incalzire

Cele mai multe case sau cladiri din Romania au un sistem de incalzire de un anumit fel care face caldura in perioadele reci. Pentru spatiile de locuit, ele sunt de cele mai multe ori sub forma unei centrale termice, convector electric sau pompa de caldura

  • Sisteme de ventilatie

Un sistem de ventilatie inlocuieste aerul statut cu aer curat, cu scopul de a oferi o calitate mai buna a aerului. Imbunatatirea calitatii aerului poate implica dezumidificare, eliminarea prafului, si a altor particule poluante.

Asta ajuta pentru ca previne umezeala si mucegaiul din cladire dar previne si anumite boli cum ar fi asmul precum si altele.

  • Sisteme de aer conditionat

In multe apartamente si case din Romania sunt instalate aparate de aer conditionat pentru ca sunt foarte necesare vara. Sisteme de racire mai gasim si in cladirile de birou, spatii comerciale, restaurante, sali de sport.

Cum sa montezi un sistem HVAC

Daca intentionezi sa ai un sistem HVAC instalat, trebuie sa soliciti intodeauna ajutorul unui instalator. Acest lucru este deosebit de important mai ales cand vine vorba de orice aparat care functioneaza pe gaz, pentru ca greselile pot provoca accidente mortale.

O imagine de ansamblu despre ce inseamna HVAC

Incalzirea, ventilatia, si aerul conditionat sunt toate legate intre ele, mai ales atunci cand confortul termic si calitatile aerului din interior trebie sa fie furnizate cu costuri rezonabile.

Sistemele HVAC pot asigura ventilatia unui spatiu, reducerea infiltrarii unor curenti de aer nedoriti si chiar mentine presiuni relative in spatiile cladirii.

Sisteme individuale

La cladirile moderne, unul sau mai multe sisteme HVAC sunt incorporate in designul cladirii. La fel si sistemele de control pentru manipularea performantelor lor.

Pentru cladirile mari, echipamentele sunt calculate de ingineri proiectanti care asigura configurarea adecvata.

Ce inseamna HVAC?

Priveste filmul de mai jos ca sa intelegi mai bine integrarea sistemelor HVAC in cladiri:

surse: wikipedia.org/wiki/HVAC boilerguide.co.uk razorheating.comClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: