Cum Vor Arata Casele Noastre Peste 100 De Ani?Super zgarie nori, orase subacvatice si spatii de locuit flexibile vor deveni realitate peste 100 de ani.

Acesta este verdictul unui nou studiu care prezinta o imagine a vietii noastre viitoare, sugerand ca modul in care vom trai, munci si ne vom juca se va schimba pe parcursul secolului urmator, dincolo de orice cunoastem acum.

Studiul numit SmartThings a fost realizat de o echipa de academicieni, inclusiv prezentatori TV, oameni de stiinta, arhitecti si urbanisti.

Vezi in filmuletul de mai jos ce poate face sistemul SmartThings:

 

Acest studiu a fost comandat in numele SmartThings, un sistem care permite cu usurinta oamenilor sa faca casa lor mai inteligenta. Asta inseamna ca in orice moment, si de oriunde, este posibil sa pornesti lumina, sa modifici temperatura in casa, sa blochezi o usa, toate printr-o aplicatie pe care-o accesezi de pe smartphone.

Ceea ce parea science fiction in urma cu zece ani, astazi este realitate.

 

Cum Vor Arata Casele Noastre Peste 100 De Ani

Studiul SmartThings evidentiaza:

Multe din predictii sunt influentate de conditiile de mediu, cu populatii in crestere, care conduc la dezvoltarea unor structuri ce sunt capabile sa faca fata constrangerilor de spatiu si diminuarea resurselor.

Spatiul din orase devine tot mai aglomerat si atunci vom construi mai adanc si mai inalt urmand sa creem:

  • Super zgarie-nori: nanotuburi de carbon si de diamant ne vor ajuta sa creem megastructuri care vor face zgarienorii de azi sa para niste pitici.
  • Blocuri in pamant: asa cum construim in sus, vom construi si in jos. Blocuri uriase cu 25 de etaje in subteran sau mai mult vor aparea in viitor.
  • Orase subacvatice: vor deveni si ele realitate. Cu ajutorul apei se va crea atmosfera respirabila si se va genera hidrogen pentru combustibil.
  • Drone personale zburatoare vor inlocui masinile. Un alt lucru nou vor fi dronele suficient de puternice pentru a transporta case intregi pentru a putea calatori in lume.

Pe masura ce tehnologia se va dezvolta mai mult, vom vedea si:

  • Imprimante 3D ce vor construi case si mobila. Vom putea tipari replici exacte pentru obiecte foarte mari, chiar si pentrucase.
  • Spatii de locuit flexibile si pereti inteligenti. Se vor adapta la nevoile noastre prin schimbarea camerei si a mobilei. Poti face dormitorul mai mic si livingul mai mare cand ai musafiri. Camerele iteligente se vor adapta pentru a se potrivi la starea ta de spirit.
  • Imprimantele 3D Michelin vor face sa nu mai existe livrari de pizza, pentru ca vei putea downloada diverse feluri de mancare de la bucatari celebri, adaptate la nevoile noastre personale. Vei putea face un tort la imprimanta 3D in cateva minute.
  • Sedinte virtuale si saptamana de lucru de 3 zile: viata la serviciu va fi transformata cu hologramele ce ne permit sa interactiona ca si cand am fi in aceeasi camera, fara sa parasesti confortul de acasa. Timpul economisit ne poate permite o saptamana de lucru mai scurta si o eficienta mai mare.

Si in sfarsit vom face:

  • Colonizarea altor planete: prima data Luna, apoi Marte, apoi mai departe prin galaxie.

Omul de stiinta Maggie Aderin-Pocock, co-autor a studiului, a spus:

“Viata noastra de azi este aproape de nerecunoscut fata de acum un secol in urma. Internetul a revolutionat modul cum comunocam, cum invatam, si cum este controlata viata noastra. In urma cu doar 10 ani, tehnologii precum SmartThings ar fi fost de neconceput, dar azi putem sa monitorizam si sa controloam casa cu o atingere pe smartphone.”

James Monighan, director la SmartThings Europa spune:

„Revolutia casei inteligente va avea implicatii pozitive asupra modului in care traim. Casele noastre sunt din ce in ce mai inteligente si pot detecta acum lucruri precum oameni, animale de companie, fum, umiditate, iluminarea, umiditatea. Si asta este doar inceputul.”

Publicarea studiului a coincis cu anuntul ca de la inceputul anului 2016, SmartThings va lucra cu sute de produse dintr-o gama larga de marci, si va comunica cu televizoarele Samsung, frigidere, masini de spalat, cuptoare, aspiratoare. 

Studiul complet SmartThings este disponibil pentru a putea fi citit si pentru a se descarca la aceasta adresa: www.samsung.com/uk/smartthings

Daca ti-a placut articolul, te invit sa-l distribui ca sa vada si prietenii tai ce ne rezerva viitorul 🙂

Ca sa fi la curent cu noutatile din domeniul instalatiilor si nu numai, te invit sa te abonezi la newsletter

sursa: installeronline.co.ukClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: