Cum Se Pregatesc Instalatorii Pentru Iarna? (6 Moduri)Prima zapada de iarna ne ia prin surprindere ca de obicei, si vine cu defectiuni la sistemul de incalzire, tevi inghetate si cedarea unora din milioanele de centrale termice din Romania.

Instalatorii din intreaga tara se pregatesc sa faca trecerea de la lucrarile planificate la service in ceea ce este de multe ori cel mai profitabil sezon pentru ei.

Fie esti nou in aceasta industrie sau ai experienta sunt mereu sfaturi si trucuri pe care poti sa le aplici ca sa faci munca de zi cu zi mai usoara.

Secretul ca sa ai constant clienti, sa faci mai multi bani, sa cresti baza de date de clienti fideli multumiti, este sa te pregatesti din timp pentru surprizele pe care le pot aduce lunile reci.

Uite 6 moduri prin care instalatorii pot sa se inarmeze pentru a fi pregatiti pentru iarna:

6 Moduri In Care Instalatorul Se Poate Inarma Pentru A Fi Pregatit de Iarna

  1. Inarmeaza-te cu cunostinte

Dupa ultimele statistici, o treime din beneficiarii de centrale termice e gaz, anticipeaza aparitia defectiunilor. Si aproape jumatate au avut avarii la centrala termica sau semne de uzura in ultimii 3 ani.

Desi multi dintre ei iau in considerare posibilitatea repararii inainte de a veni iarna, putine familii sunt dispuse sa plateasca interventia si piesele de schimb ce pot ajunge si la jumatate din valoarea centralei termice.

Din cauza presiunii financiare a pretului pieselor de schimb si a manoperei de reparare, pot aparea tensiuni si nemultumiri ale beneficiarilor. Ei pot fi sfatuiti pentru a face o alegere informata cand vine vorba de a inlocui sau repara centrala termica.

Sunt informatii din abundenta disponibile pentru instalatorii care vor sa cunoasca bine domeniul lor.

Toti marii producatori de centrale termice ofera cursuri de specializare. Chiar si cele mai simple statistici pot linisti pe cineva care trebuie sa schimbe centrala.

De exemplu poti sa le spui ca o centrala termica in condensatie poate sa le reduca factura lunara cu o treime, poate sa-i faca sa se simta mai usurati in cautarea unei centrale noi.

  1. Inarmeaza-te cu abilitatea de a vinde produse superioare

Cand vine vorba de sistemul de incalzire, sa vinzi produse superioare este relativ usor, pentru ca poti sa vezi imediat beneficiile dupa cumparare.

Upgrade-ul la produse superioare este un pas usor si logic.

De exemplu poti monta in locul cronotermostatului de camera programabil un termostat cu comanda prin internet Salus iT500.   Acesta se poate comanda foarte comod de pe smartphone.

  1. Inarmeaza-te cu flexibilitate in munca

Atunci cand treci de la lucrari de instalatii programate la reparatii de service, modul de lucru este putin diferit. Acesta este momentul perfect sa adopti o atitudine flexibila, pentru a avea o munca mai putin stresabila si mai mult profitabila.

De exemplu este de preferat sa eviti sau sa spui nu la deplasarile care nu sunt necesare. Mai ales daca afara este zapada si se circula greu, poti economisi timp.

Pregatiri simple ca localizarea adresei pe harta, sau folosirea unui GPS, te pot ajuta ca sa identifici rapid care adresa este mai aproape de tine.

  1. Inarmeaza-te cu cele mai bune tehnici de customer service

Daca oferi servicii clientilor de calitate mult mai buna decat competitorii tai, este un mod sigur de a castiga loialitate si cel mai important recomandari noi (chiar fara sa le ceri).

Iarna este momentul ideal sa implementezi tehnici noi de satisfacere a clientilor cum ar fi:

  • confirmarea programarii cu un sms sau apel telefonic,
  • apelarea clientului pentru a anunta ca ca vei sosi la locatie.

Atunci cand ai urgente la care intervi, informeaza clientul ca sa stie in cat timp sosesti. In felul acesta el va fi mai putin stresat.

Daca ai un site de internet sau o pagina de facebook, de ce nu-i ceri sa te recomande? Te ajuta pentru vizibilitate si pentru momentul cand clientii noi cauta informatii despre tine.

  1. Inarmeaza-te cu piesele de schimb potrivite

Cele mai profitabile in sezonul de incalzire, sunt piesele de schimb. De aceea trebuie sa te asiguri ca ai piesele de schimb potrivite atunci cand e nevoie de ele.

Fa-ti din timp temele ,vezi care piese sunt necesare cel mai des si asigura-te ca le ai tot timpul la dispozitie.

  1. Inarmeaza-te cu echipamente pentru iarna

Masina ta este calul tau de povara. Fara ea, sezonul de reparatii profitabile pe care l-ai planuit pentru iarna poate fi nemultumitor.

Este mai bine sa previ defectiunile inainte sa apara si redu posibilitate ca masina ta sa se strice facand o verificare inainte de iarna.

Ca sa fi pregatit pentru vreme rea, fa cel putin verificarile de rutina cum ar fi:

 

Acestea au fost sfaturile si recomandarile mele pentru instalatorii care vor sa fie pregatiti pentru iarna.

Vrei sa contribui si tu?

sursa foto: business-opportunities.bizClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: