Pompa de Căldură HeizTech de la Melinda Instal: Alegerea Ecologica Pentru Incalzire si RacirePompa de căldură este o soluție eficientă de încălzire și răcire care devine din ce în ce mai populară în zilele acestea.

Este extrem de economică, mai ales atunci când este combinată cu panouri solare fotovoltaice.

Plus ca este o soluție ecologică și eficientă din punct de vedere energetic pentru încălzirea locuințelor inclusiv pentru prepararea apei calde menajere.

Cu toate acestea, se pune întrebarea atunci de ce nu este mai frecventă în clădirile noi sau în cele renovate?

Ca să răspundem la întrebarea aceasta este important să înțelegem ce este mai exact o pompă de căldură și ce funcții are.

In acest articol,  Szavuj Attila de la Melinda Instal ne prezinta pompa de caldura HeizTech de la Melinda Instal si ne arata de  e este o alegere eclogica pentru incalzire si racire.

Pompa de Căldură HeizTech de la Melinda Instal

Cum functioneaza pompa de caldura?

Pompa de căldură este un dispozitiv de încălzire si răcire care transportă căldura extrasă dintr-un mediu, în sistemul centralziat din casa.

Funcționează într-un mod prietenos cu mediul, valorificând energia gratuită disponibilă din natură.

Pe lângă funcția de încălzire, poate fi utilizată și pentru producerea apei calde menajere, eliminând astfel utilizarea combustibililor fosili.

În modul de răcire, pompa de căldură funcționează și în mod invers, circulând aerul rece în sistem.

Astfel spre deosebire de încălzirea cu gaz, pompa de căldură poate funcționa în ambele direcții, atât pentru încălzire, cât și pentru răcire.

Pompa de căldură utilizează energia din medii diverse, cum ar fi solul, apa subterană sau aerul.

Funcționarea are loc într-un mod prietenos cu mediul și poate fi realizată fără emisii nocive. De exemplu, prin utilizarea panourilor solare fotovoltaice.

Pompa de căldură funcționează eficient și la temperaturi ambientale scăzute, chiar și în condiții de -20°C. Este capabilă să producă apă caldă sau aer cald pentru încălzire, fiind potrivită pentru condițiile climatice din România.

principiul de functionare al pompei de caldura EMlinda Instal

Care este principiul de functionare al pompei de căldură ?

Principiul de funcționare al pompei de căldură poate să pară mai complicat la început. Dar nu este.

Transferul natural de căldură trece întotdeauna de la mediul mai cald (aer, apă, gaz) la cel mai rece.

Adică mediul cald transferă întotdeauna căldură către cel rece, pe care îl încălzește.

Acest lucru este valabil pentru orice diferență de temperatură. De exemplu un cub de gheață se va topi nu numai la o căldură de 30 °C, ci și la un frig de 2 °C în timpul iernii, doar că mult mai lent.

Orice corp mai cald decât zeroul absolut, are energie internă pe care o poate transfera unui mediu mai rece sub formă de căldură.

Pornind de la aceste ipoteze fizice de bază, putem vedea că o pompă de căldură poate extrage energie de la o temperatură exterioară mai scăzută, pentru a furniza căldură pentru casele noastre.

Funcționarea unei pompe de caldura poate fi descrisă în 4 etape:

 • evaporare,
 • comprimare
 • condensare,
 • lichefiere,

În timpul procesului de încălzire cu pompă de căldură, aproximativ 75% din căldură este extrasă din mediul înconjurător și 25% provine din energia generată în timpul compresiei.

Pompa de caldura apa calda

Tipuri de pompe de căldură

Există mai multe tipuri de pompe de căldură, în funcție de mediul din care este extrasă și furnizată energia pentru încălzire sau răcire.

 • Pompele de căldură aer-apă, în care căldura este extrasă din aer și utilizată pentru a încălzi apa,
 • Pompele de căldură apă-apă, în care apa subterană este folosită pentru a produce căldură, și
 • Pompele de căldură cu sursă de căldură din pământ, în care se utilizează căldura geotermală (căldură geotermală).

Pompele de căldură HeizTech fac parte din categoria de pompe de căldură aer-apă. Sunt sisteme care preiau energia din mediul înconjurător, adică din aer și o transferă într-un sistem de încălzire.

Acestea sunt modele de pompă de căldură cu sursă de căldură din aer, dar funcționează mai eficient decât aparatele de aer condiționat sau încălzitoarele convenționale.

Pompele de căldură HeizTech pot asigura încălzirea spațiilor și producerea de apă caldă menajeră într-un singur sistem. Unele dintre avantajele pompelor de căldură aer-apă HeizTech sunt:

 • Folosesc energia regenerabilă din aer și reduc dependența de combustibilii fosili.
 • Au costuri de funcționare și emisii de carbon mai mici decât cazanele sau încălzitoarele electrice.
 • Pot fi ușor de instalat și integrate cu sistemele deja existente.
 • Pot funcționa în diverse climate și anotimpuri, atât timp cât temperatura aerului exterior este mai mare de -20°C.

Pompe de caldura de la Melinda Instal

Pompele de căldură HeizTech au fost proiectate cu specificații tehnice care le ridică în top-ul industriei HVAC.

Melinda Instal are o prioritate ridicată în ceea ce privește păstrarea integrității mediului înconjurător.

După cum probabil ați putut întâlni deja mai devreme, compania se implică activ într-o serie de acțiuni comunitare pentru a sprijini mediul înconjurător.

Printre altele, sustenabilitate și impactul pozitiv asupra mediului înconjurător se evidențiază și prin concentrarea sa puternică pe linii de produse precum pompele de căldură.

Pompele de căldură HeizTech, captează căldură din mediul înconjurător și o transferă în locuința dvs.

Acestea utilizează electricitatea pentru acest proces, dar cantitatea de căldură livrată în locuința dvs. este mult mai mare decât cantitatea de electricitate utilizată de sistem.

Deoarece pompele de căldură HeizTech captează căldura deja prezentă în mediu, sistemul în sine nu arde combustibil și prin urmare, nu emite dioxid de carbon.

Sistem complet pompa de caldura

 

Eficiența pompelor de căldură

Pompele de căldură HeizTech sunt mai eficiente decât alte sisteme de încălzire, deoarece cantitatea de căldură produsă este mai mare decât cantitatea de electricitate utilizată.

Eficiența este exprimată prin coeficientul de performanță, fiind scurtat în cele mai multe cazuri în forma COP.

Performanțele pompelor de căldură aer-apă depind de mai mulți factori, cum ar fi temperatura aerului exterior, temperatura apei și modelul de pompă de căldură.

Totuși cu cât este mai mare COP-ul, cu atât pompa de căldură este mai eficientă.

COP-ul mediu al pompelor de căldură aer-apă variază între 2,5 și 4,5, ceea ce înseamnă că acestea pot produce de la 2,5 până la 4,5 ori mai multă căldură decât energia electrică pe care o consumă.

Cu toate acestea, COP poate varia în funcție de condițiile de funcționare și de calitatea pompei de căldură.

Condițiile optime de funcționare pentru pompele de căldură aer-apă sunt în care temperatura aerului exterior este moderată – aproximativ 7 °C și temperatura apei din sistemul de încălzire este scăzută – aproximativ 35 °C.

Aceste condiții sunt ideale pentru încălzirea spațiilor cu sisteme de încălzire prin pardoseală sau radiatoare cu temperatură scăzută.

Atunci când temperatura aerului exterior este foarte scăzută sau foarte ridicată, pompa de căldură trebuie să lucreze mai mult pentru a menține temperatura dorită a apei, iar COP scade.

Când temperatura apei este foarte ridicată – peste 55 °C, este posibil ca pompa de căldură să nu poată furniza suficientă căldură și să fie nevoie de un încălzitor de rezervă.

Aceste condiții sunt mai frecvente în cazul producerii de apă caldă menajeră sau al radiatoarelor cu temperatură ridicată.

Pompa de caldura monobloc sau split

Trebuie să discutăm și despre diferențele care privesc structura pompelor de căldură HeizTech.

Acestea pot fii pompe de căldură tip monobloc și pompe de căldură aer-apă tip split.

Pompele de căldură monobloc aer-apă sunt alcătuite dintr-o singură unitate exterioară. Acest design compact simplifică instalarea și întreținerea, ceea ce o face o soluție atractivă pentru mulți proprietari de locuințe.

Pe de altă parte, pompele de căldură aer-apă split sunt împărțite în unități exterioare și interioare.

Deși sistemele split oferă avantaje evidente în ceea ce privește flexibilitatea și zonarea, acestea sunt în general mai complexe și mai costisitoare de instalat.

pompa de caldura monobloc aer apa Heiztech Melinda Instal

Pompa de căldură monobloc

Așa cum am menționat mai sus, își face treaba fiind încadrată într-o singură unitate exterioară. Acest design are câteva avantaje notabile.

Pompa de căldură monobloc economisește spațiu, ceea ce o face potrivită pentru instalarea în zone cu spațiu limitat, cum ar fi curțile mici sau acoperișurile.

În general, este mai ușor de instalat și de întreținut decât omologii săi cu sistem divizat. Având mai puține componente de gestionat, riscul de complicații este redus.

Sistemele monobloc au adesea un cost inițial mai mic în comparație cu sistemele split, ceea ce le face o opțiune atractivă pentru proprietarii de locuințe cu bugete mai mici.

Pompele de căldură monobloc sunt o alegere excelentă pentru casele sau clădirile cu spațiu exterior limitat. Designul compact permite o instalare ușoară, fără a sacrifica funcționalitatea.

Pompele de căldură monobloc sunt proiectate pentru eficiență, oferind performanțe fiabile de încălzire și răcire, reducând în același timp la minimum consumul de energie.

Poate fi utilizat pentru o varietate de aplicații, inclusiv pentru încălzirea spațiilor, răcire și, în unele cazuri, chiar și pentru încălzirea radiatoarelor.

Pompele de căldură aer-apă monobloc HeizTech, au aproape toate componentele necesare pentru funcționare integrate într-o singură unitate.

Acest tip de sistem este proiectat pentru a extrage căldura din aerul exterior și a o transfera în interiorul clădirii pentru a asigura încălzirea.

Deoarece toate componentele majore sunt încorporate într-o singură unitate, instalarea acestor pompe de căldură monobloc este considerată mai ușoară în comparație cu alte sisteme mai complexe.

În general, este necesar doar să le amplasați în aer liber. Spre deosebire de unele sisteme care necesită conducte extinse pentru agentul frigorific, pompele de căldură monobloc HeizTech necesită doar racorduri simple de apă pentru conectarea la sistemul de încălzire al casei.

Aceste sisteme pot fi conectate relativ ușor la instalațiile sanitare ale casei folosind racorduri de apă. Acest lucru face instalarea și integrarea cu sistemul existent de încălzire mult mai convenabile.

Pompele de căldură monobloc HeizTech folosesc R32 ca agent frigorific. R32 este considerat mai ecologic și are un potențial de încălzire global mai mic decât alte agenți frigorifici.

În oferta Melinda Instal se găsesc pompe de căldură monobloc HeizTech de la 6 kW până la 19 kW.

Pompele de căldură monobloc HeizTech sunt o soluție ideală pentru încălzirea și răcirea caselor unifamiliale, a clădirilor mici de apartamente și a clădirilor industriale.

Pompele de căldură sunt de tip aer-apă, ceea ce înseamnă că extrag căldură din aer și o folosesc pentru încălzirea sau răcirea locuinței sau clădirii. Pompele de căldură sunt disponibile cu o putere de la 6 kW la 19 kW, astfel încât să satisfacă toate nevoile.

Pompele de căldură mai mici, de 6-8 kW, sunt ideale pentru încălzirea caselor unifamiliale. In timp ce pompele de căldură mai mari, de 15-19 kW, sunt potrivite pentru încălzirea clădirilor mai mari, cum ar fi clădirile de apartamente sau clădirile industriale.

Melinda Instal pompe de caldura

 1. Pompa de caldura aer apa de 6 kw monobloc PC 6-M Heiztech

Acest echipament oferă încălzire, răcire și apă caldă menajeră, având o capacitate maximă de încălzire de 6,5 kW și o capacitate maximă de răcire de 7,45 kW.

Are un coeficient de performanță (COP) de 4,61, asigurând eficiență energetică ridicată și costuri de funcționare reduse.

Este potrivit pentru diverse aplicații, cum ar fi încălzirea/răcirea cu suprafață radiantă, încălzirea cu ventiloconvectoare sau prepararea apei calde menajere.

Pompa de căldură este echipată cu un compresor Twin Rotary și utilizează agent frigorific R32, având un impact redus asupra mediului.

Are un nivel redus de zgomot, fiind echipată cu un modul antiîngheț și un sistem integrat WiFi pentru control și monitorizare.

Unitatea interioară are dimensiunile de 570 x 550 x 255 mm și o greutate netă de 25 kg, în timp ce unitatea exterioară măsoară 1010 x 370 x 700 mm și are o greutate netă de 65 kg.

Specificații tehnice pentru pompa de caldura aer apa de 6 kw:

 • Capacitate de încălzire: 6.5 kW
 • Greutate: 65 kg
 • Capacitate de răcire: 4.5 kW
 • Nivel de zgomot unitate internă: 44 dB(A)
 • Clasă energetică: A+++
 • Tensiune de alimentare: 220 – 240 – 50 Hz
 • Dimensiuni: 255mm x 570mm x 550mm
 • COP: 4.81

Vezi detalii si pret

pompa de caldura cu boiler incorporat Heiztech Melinda Instal

 1. Pompa de caldura aer apa de 9 kw monobloc PC 9-M Heiztech

Pompa de căldură aer-apă, 9 KW, monobloc, PC 9-M, HeizTech este o soluție eficientă pentru încălzire, răcire și preparare a apei calde menajere, utilizând agentul frigorific R32.

Pompa de căldură este potrivită pentru aplicații rezidențiale și comerciale, având caracteristici durabile, ecologice și eficiente energetic.

Este echipată cu un afișaj tactil de 4.3 cm, oferind opțiuni de setare în limba română și facilitând monitorizarea datelor și rezolvarea erorilor.

Utilizează agent frigorific R32, având un impact redus asupra mediului, și poate funcționa eficient într-o gamă largă de condiții climatice și aplicații.

Dotată cu un compresor inverter reversibil și un sistem anti-îngheț în mai multe trepte, asigurând protecția împotriva înghețului în timpul sezonului rece.

Una dintre cele mai silențioase pompe de căldură de pe piață, reprezentând o opțiune excelentă pentru aplicații rezidențiale unde liniștea este importantă.

Versatilitatea sa permite utilizarea în diverse aplicații rezidențiale și comerciale, precum încălzirea prin suprafață radiantă, ventiloconvectoare și încălzirea piscinelor interioare.

Specificații tehnice pentru pompa de caldura aer apa de 9 kw:

 • Clasă energetică: A++
 • Tensiune alimentare (V): 240
 • Tip: Pompe de căldură – încălzire, răcire, apă caldă menajeră
 • Capacitate de încălzire (kW): 9.2
 • Capacitate de răcire (kW): 9.5
 • COP: 4.38
 • Nivel de zgomot unitate internă (dB(A)): 44
 • Nivel de zgomot unitate externă (dB(A)): 52

Vezi detalii si pret

 1. Pompa de caldura aer apa de 6 kw monobloc PC 6-M Heiztech

Această pompă de căldură oferă încălzire, răcire și apă caldă menajeră, având un consum redus de energie și un impact redus asupra mediului.

Poate funcționa la o temperatură maximă pe tur de 60 °C pentru încălzire și 40 °C pentru răcire, și la o temperatură minimă pe tur de 20 °C pentru încălzire și 7 °C pentru răcire.

Este echipată cu un afișaj tactil în limba română, modul WiFi și control MODBUS pentru monitorizare și control de la distanță.

Beneficiază de un sistem anti-îngheț în mai multe trepte pentru protecție împotriva înghețului în timpul sezonului rece.

Funcționează silențios și eficient, având un compresor cu inverter reversibil optimizat pentru funcționarea pe termen lung.

Pompa de căldură HeizTech este potrivită atât pentru aplicații rezidențiale, cât și comerciale, având o gamă largă de funcționalități și utilizări.

Specificații tehnice pentru pompa de caldura aer apa de 12 kw:

 • Clasă energetică A++,
 • Tensiune alimentare (V) 240,
 • Tip Pompe de căldură – încălzire, răcire, apă caldă menajeră,
 • Capacitate de încălzire (kW) 11.6,
 • Capacitate de răcire (kW) 9.8, COP 11.2,
 • Nivel de zgomot unitate internă (dB(A)) 44,
 • Nivel de zgomot unitate externă (dB(A)) 52,
 • Înălțime (mm) 1720, Lungime (mm) 600, Lățime (mm) 710,

Vezi detalii si pret

 1. Pompa de caldura aer apa de 15 kw monobloc PC 15-M Heiztech

Pompa de căldură aer-apă, 15 kW, monobloc, PC 15-M, HeizTech, oferă încălzire, răcire și apă caldă menajeră eficientă și ecologică.

Pompa de căldură este echipată cu diverse componente esențiale pentru transferul eficient al căldurii.

Utilizează agentul frigorific R32, având un impact redus asupra mediului înconjurător.

Dispune de un afișaj tactil pentru setări și monitorizare, inclusiv control MODBUS pentru sistemul de management al clădirilor.

Poate funcționa eficient într-o gamă largă de temperaturi, asigurând confort termic și economii de energie.

Una dintre cele mai silențioase pompe de căldură de pe piață, potrivită pentru aplicații rezidențiale și comerciale.

Dotată cu un sistem anti-îngheț pentru protecție în condiții de temperatură scăzută.

Specificații tehnice pentru pompa de caldura aer apa de 15 kw:

 • Refrigerant: R32 / 2.6kg
 • Ventilator: 2
 • Flux de aer: 6200 m3/h
 • Putere nominală: 90W
 • Nivelul de zgomot: 44 dB(A) (interior) / 55 dB(A) (exterior)
 • Schimbător de căldură pe partea apei: Schimbător de căldură cu plăci
 • Căderea de presiune a apei: 26 kPa
 • Conexiune țevi: G1″-1/4″

Vezi detalii si pret

 1. Pompa de caldura aer apa de 19 kw monobloc PC 19-M Heiztech

Pompa de căldură aer-apă, 19 kW, monobloc, PC 19-M, HeizTech este potrivită pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră în aplicații rezidențiale și comerciale.

Utilizează agentul frigorific R32, având un GWP de 675 și o inflamabilitate redusă, contribuind la protejarea mediului înconjurător.

Echipată cu un afișaj tactil de 4.3 cm, poate fi monitorizată și controlată de la distanță prin modul WiFi și control MODBUS.

Versatilitatea acestei pompe de căldură permite utilizarea în diverse aplicații rezidențiale și comerciale, oferind un raport excelent între calitate și preț.

Este una dintre cele mai silențioase pompe de căldură de pe piață, garantând confort termic fără zgomot excesiv.

Sistemul anti-îngheț în mai multe trepte asigură funcționarea în condiții de temperatură scăzută, oferind protecție împotriva înghețului.

Soluția eficientă energetic, ușor de instalat și întreținut, oferă încălzire, răcire și apă caldă menajeră, fiind potrivită pentru diverse aplicații rezidențiale și comerciale.

Specificații tehnice pentru pompa de caldura aer apa de 19 kw:

 • Compresor: Twin Rotary
 • Refrigerant: R32 / 3.0kg
 • Ventilator: 2
 • Flux de aer: 7000 m3/h
 • Putere nominală: 120 W
 • Nivelul de zgomot: 44/59 dB(A)
 • Schimbător de căldură pe partea apei: Schimbător de căldură cu plăci
 • Căderea de presiune a apei: 26 kPa
 • Conexiune țevi: G1-1/4″

Vezi detalii si pret

pompa de caldura cu calorifere Heiztech

Avantajele pompelor de caldura Heiztech de la Melinda Instal

Pompele de căldură HeizTech au o serie de avantaje. Sunt eficiente, ecologice și economice.

Prin utilizarea pompelor de căldură, consumul de energie poate fi redus semnificativ, împreună cu costurile de încălzire.

Angajații companiei Melinda Instal sunt calificați să vă ajute să alegeți și să instalați pompa de căldură potrivită.

Pompele de căldură HeizTech funcționează cu tehnologie invertor, ceea ce înseamnă că puterea lor termică variază în funcție de temperatura exterioară.

Acest lucru permite pompelor de căldură să funcționeze întotdeauna în cel mai eficient mod posibil. Pompele de căldură HeizTech sunt extrem de silențioase, astfel încât să nu perturbe liniștea locuitorilor.

Pompele de căldură aer-apă de tip split

În cazul pompelor de căldură aer-apă de tip split, în modul de iarnă, unitatea externă răcește aerul ambiental (extrage căldura din el), iar gazul comprimat rezultat încălzește apa dintr-un rezervor tampon prin intermediul unui schimbător de căldură în unitatea interioară.

Datorită transferului direct de căldură, eficiența acestora este mai mare decât cea a pompelor de căldură monobloc amplasate în exterior.

Incalzire cu pomap de caldura

Cum se poate extrage căldura din aerul rece de iarnă?

Din fizică știm că zero absolut este 0 Kelvin, adică -273,15 grade Celsius. Orice temperatură mai ridicată decât aceasta, de exemplu, aerul de iarnă la -10 grade Celsius, care este cu 263 de grade Celsius mai cald, dispune de o energie termică extraordinară, care poate fi extrasă cu ajutorul unei pompe de căldură.

Unitatea externă a pompelor de căldură aer-apă de tip split seamănă foarte mult cu unitatea externă a sistemelor de climatizare.

Unitatea interioară a pompelor de căldură aer-apă este o cutie relativ mare (poate fi montată pe podea sau pe perete), în care se găsește schimbătorul de căldură gaz-apa.

De obicei, dispune de un rezervor tampon pentru apă caldă de uz casnic (cel puțin este recomandat să se achiziționeze unul), iar două țevi suplimentare vor fi conectate la sistemul de încălzire al casei.

Pompele de căldură funcționează cel mai economic cu apă de încălzire la temperaturi scăzute, motiv pentru care este recomandată utilizarea încălzirii prin pardoseală și a ventiloconvectoare, care la prima vedere, seamănă cu unitățile interioare obișnuite de climatizare.

Diferența constă în faptul că acestea circulă cu apă caldă de încălzire și ventilatorul lor suflă căldura.

Funcționarea economică ale pompelor de căldură depinde cel mai mult de tipul de combustibil înlocuit și de costurile acestuia, tariful de electricitate, eficiența pompei de căldură, proiectarea sistemului de încălzire centrală și temperaturile medii din zona dvs.

Pentru cei care utilizează centrale termice pe gaz, pompele de căldură pot fi puțin mai costisitoare la achizitie.

Dar prețurile la utilități se schimbă în timp. Scopul unui sistem bine proiectat este de a reduce temperatura apei de încălzire cât mai mult posibil pentru a obține o eficiență maximă și costuri reduse.

Pompele de căldură HeizTech de tip split reprezintă soluții inovatoare în domeniul eficienței energetice, oferind performanțe remarcabile în intervalul de putere cuprins între 6 și 19 kW.

Această gamă versatilă acoperă o varietate de nevoi de încălzire și răcire pentru locuințe și spații comerciale, oferind un echilibru optim între eficiență și putere.

Pompa de caldura aer apa split Heiztech Melinda Instal

 1. Pompa de caldura aer apa split de 6 kw PC 6-S Heiztech

Pompa de căldură aer-apă, 6 kW, split, PC 6-S, HeizTech, este o soluție eficientă și ecologică pentru încălzire, răcire și prepararea apei calde menajere.

Eficiența energetică ridicată poate atinge nivelul energetic A+++, cu curbe inteligente de control al temperaturii.

Pompa de căldură are tehnologie invertor DC, oferind un control precis al temperaturii și un consum redus de energie.

Utilizează surse de energie regenerabilă, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Poate fi utilizată pentru încălzire și răcire, oferind un COP de până la 5, ceea ce reduce costurile de operare.

Debitul de apă permis – Min./Nominal/Maxim: 0,21/0,29/0,35 L/S

Dimensiunea netă (L × A × Î) – Unitatea interioară: 800x505x300 mm – Unitatea exterioară: 1010x370x735 mm

Vezi detalii si pret

 1. Pompa de caldura aer apa split de 12 kw PC 12-S Heiztech

Pompa de căldură aer-apă, 12 kW, split, PC 12-S, HeizTech, este un produs eficient energetic și ecologic, potrivit pentru încălzire, răcire și prepararea apei calde menajere.

Pompa de căldură are un nivel redus de zgomot, de doar 38 dB(A) la 2,1 metri, fiind potrivită pentru utilizarea în medii rezidențiale sau comerciale.

Clasa energetică A+++ și tehnologia invertor DC contribuie la eficiența energetică ridicată și la un control precis al temperaturii, reducând costurile de energie.

Pompa de căldură este echipată cu un modul WiFi și o aplicație mobilă de control pentru monitorizarea de la distanță a sistemului.

Drept de retur de 14 zile și 2 ani de garanție, conform certificatului de garanție furnizat.

Specificațiile tehnice detaliate includ capacitatea maximă de încălzire și răcire, coeficientul de performanță, presiunea maximă de operare și agenții frigorifici utilizați.

Pompa de căldură are caracteristici avansate, cum ar fi modul de răcire nocturnă și modul de economisire a energiei, pentru a optimiza consumul de energie conform nevoilor specifice.

Specificații tehnice pentru pompa de caldura aer apa split de 12 kw:

 • Dimensiunea netă (L × A × Î) a unității interioare: 800 x 505 x 300 mm
 • Dimensiunea netă a unității exterioare: 1165 x 370 x 845 mm
 • Greutatea netă a unității interioare: 39 Kg
 • Greutatea netă a unității exterioare: 80 Kg
 • Clasă energetică: A+++
 • Tensiune alimentare (V): 220 – 240
 • Capacitate de încălzire (kW): 11.6
 • Capacitate de răcire (kW): 9.8
 • COP: 4.3

Vezi detalii si pret

 1. Pompa de caldura aer apa split de 9 kw PC 9-S Heiztech cu rezervor incorporat

Funcții: Curbe inteligente de control al temperaturii, modbus, două circuite de amestecare, comutare automată încălzire-răcire, dezghețare inteligentă

Control: Ecran tactil, control WiFi prin aplicație dedicată

Avantaje: Funcționare silențioasă, poate lucra la temperaturi extreme, soluție WiFi pentru monitorizare și control facil

Sursă de alimentare / Refrigerant: 220-240/50/1 – R32

Capacitate de încălzire: 9,2 kW, C.O.P.: 4,38

Capacitate de răcire: 9,5 kW, E.E.R.: 4,23

Interval de temperatură ambiantă de lucru: -25~43 ℃

Nivel de zgomot: 44/52 dB(A)

Specificații tehnice:

– Clasă energetică: A+++

– Tensiune alimentare (V): 220 – 240

– COP: 4.38

Vezi detalii si pret

 1. Pompa de caldura aer apa split de 15 kw PC 15-S Heiztech

Pompa de căldură aer-apă HeizTech PC 15-S este un produs inovator pentru încălzire, răcire și prepararea apei calde menajere, cu eficiență energetică ridicată și control inteligent.

Este ideală pentru confortul locuinței și protejarea mediului, fiind o investiție în viitorul dvs. și al generațiilor următoare.

Specificațiile tehnice includ capacitate maximă de încălzire de 15,35 kW, nivel de zgomot redus de 38 dB(A) și coeficient de performanță de până la 5, asigurând economii semnificative la facturile de energie.

Utilizează aerul exterior ca sursă de căldură, contribuind la protejarea mediului și reducerea amprentei de carbon a locuinței, fiind o soluție ecologică pentru combaterea schimbărilor climatice.

Clasă energetică: A+++

Tensiune alimentare (V): 380

COP: 4.78

Vezi detalii si pret

 1. Pompa de caldura aer apa split de 12 kw PC 12-S Heiztech cu rezervor incorporat

Acest produs oferă eficiență energetică ridicată, funcționare silențioasă și diverse funcții avansate, fiind potrivit atât pentru locuințe, cât și pentru clădiri comerciale.

Este potrivit pentru diverse aplicații, inclusiv pentru clădiri rezidențiale, comerciale, publice, hoteluri și spații industriale.

Pompa de căldură se încadrează în clasa energetică A+++, având un design compact și eficient din punct de vedere al spațiului.

Este echipată cu un panou de operare cu ecran tactil, mod WIFI și control APP, stocare apă caldă, curbă de încălzire, Modbus, două circuite de amestecare și comutare automată încălzire-răcire.

De asemenea, are funcții de dezghețare inteligentă și operare de urgență, iar rezervorul de apă caldă încorporat economisește spațiu.

Nivelul de presiune acustică este redus, făcându-l potrivit pentru diverse aplicații în care funcționarea silențioasă este importantă.

Pompa de căldură este alimentată la 220-240 V/ 50 Hz/ 1 Ph, utilizând refrigerant R32.

Capacitățile de încălzire și răcire, precum și parametrii tehnici sunt specificați în detaliu în descrierea produsului.

Nivel de zgomot: 44 dB(A) (interior) / 52 dB(A) (exterior)

Dimensiune netă (L × A × Î):

– Unitate interioară: 600 x 710 x 1720 mm

– Unitate exterioară: 1165 x 370 x 845 mm

Greutate netă:

– Unitate interioară: 125 Kg

– Unitate exterioară: 75 Kg

Vezi detalii si pret

Pompa de caldura aer apa split sau monobloc Heiztech Melinda Instal

 1. Pompa de caldura aer apa split de 15 kw PC 15-S Heiztech

Pompa de căldură aer-apă, modelul PC 19-S dezvoltată de HeizTech, oferă o capacitate de 19 kW și este proiectată pentru a asigura confort termic optim în orice mediu.

Eficiența energetică ridicată și tehnologia avansată a invertorului de curent continuu contribuie la obținerea unui nivel energetic A+++ conform reglementărilor UE.

Pompa de căldură este echipată cu curbe inteligente de control al temperaturii și poate fi monitorizată și controlată de la distanță prin modulul Wi-Fi și aplicația mobilă dedicată.

Este compatibilă cu protocolul Modbus, permițând integrarea ușoară în sistemele de automatizare și control industrial.

Nivelul redus de presiune acustică de doar 38 dB(A) la o distanță de 2,1 metri asigură un mediu liniștit și confortabil.

Pompa utilizează surse de energie regenerabilă, extrăgând căldura din aerul exterior și transferând-o în interiorul locuinței sau clădirii.

Specificațiile tehnice includ informații despre sursa de alimentare, capacitatea de încălzire și răcire, temperaturile de lucru, dimensiuni, greutate, presiuni de operare și nivelul de zgomot.

Se beneficiază de 2 ani de garanție, livrare gratuită, drept de retur de 14 zile și posibilitatea de achiziționare prin S.I.C.A.P.

Vezi detalii si pret

 1. Pompa de caldura aer apa split de 15 kw PC 15-S Heiztech cu rezervor incorporat

Pompa de căldură aer-apă All-in-One, 15 kW, split, cu rezervor de apă incorporat de 250 litri, PC 15-S, HeizTech, este disponibilă la prețul de 25.852,06 Lei, inclusiv TVA.

Pompa de căldură este eficientă energetic, silențioasă și este potrivită pentru clădiri rezidențiale, comerciale, publice, hoteluri și spații industriale.

Dispune de funcții avansate precum panou de operare cu ecran tactil, modul WIFI și control APP, curba de încălzire, modbus, două circuite de amestecare, comutare automată încălzire-răcire, dezghețare inteligentă și operare de urgență.

Are un rezervor de apă caldă încorporat de 250 litri, integrat în unitatea interioară, reducând spațiul necesar pentru instalare.

Nivelul de zgomot al pompei de căldură este redus, având o presiune acustică de 38dB(A) la o distanță de 2,1 metri.

Specificațiile tehnice includ informații despre sursa de alimentare, capacitatea de încălzire și răcire, compresor, agent frigorific, ventilator, flux de aer, putere nominală și nivel de zgomot.

Produsul beneficiază de o garanție de 2 ani și este disponibil pentru achiziție prin intermediul S.I.C.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice).

Melinda Instal, cu peste 29 de ani de experiență, oferă produse de calitate superioară și soluții personalizate pentru clienți, cu opțiuni de livrare gratuită și drept de retur de 14 zile.

Vezi detalii si pret

 1. Pompa de caldura aer apa split de 19 kw PC 19-S Heiztech cu rezervor incorporat

Pompa de căldură aer-apă All-in-One, 19 kW, split, cu rezervor de apă incorporat de 250 litri, PC 19-S, HeizTech, este disponibilă la prețul de 26.469,70 Lei.

Produsul include o gamă largă de caracteristici, cum ar fi panoul de operare cu ecran tactil, controlul WiFi și funcții puternice precum ajustarea automată a temperaturii și comutarea între încălzire și răcire.

Capacitatea de operare a pompei de căldură este între -25 și 43 de grade Celsius, iar nivelul de zgomot este redus la 38 dB(A) la 2,1 metri.

Aceasta are un design compact și include un rezervor de apă caldă de 250 litri, eliminând necesitatea unui rezervor de acumulare suplimentar.

Pompa de căldură este concepută pentru eficiență energetică ridicată, fiind clasificată cu A+++ conform reglementărilor UE, și folosește agent frigorific R32.

Specificații tehnice:

 • – Clasă energetică: A+++
 • – Tensiune alimentare (V): 380
 • – COP: 4.47
 • – Nivel de zgomot unitate internă (dB(A)): 44
 • – Nivel de zgomot unitate externă (dB(A)): 59

Vezi detalii si pret

pompe de caldura aer apa Melinda Instal

Pompe de caldura pareri

Aceste pompe de căldură de ultimă generație sunt proiectate pentru a asigura un climat confortabil în orice sezon, iar tehnologia de tip split aduce cu sine beneficii semnificative.

Unitatea exterioară și cea interioară funcționează în sincron pentru a extrage căldura din aerul ambiental și a o transfera eficient în interiorul clădirii în timpul sezonului de încălzire. Si invers, pentru a dispersa căldura din interior în exterior în timpul sezonului de răcire.

Cu o atenție deosebită acordată inovației și eficienței energetice, pompele de căldură HeizTech split integrează tehnologii avansate pentru a minimiza consumul de energie și a reduce impactul asupra mediului.

Acestea beneficiază de caracteristici precum compresoare inverter, care ajustează automat puterea de funcționare în funcție de necesități, și sisteme inteligente de control care optimizează performanța în timp real.

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, trebuie să vorbim despre două produse foarte interesante, care datorită eficienței și practicității lor, ar putea fi utile în orice gospodărie.

Boilerele HeizTech cu pompă de căldură de 3 kW, cu o capacitate de 200 și 300 de litri, reprezintă o soluție eficientă, economică și ecologică pentru producerea apei calde menajere în gospodării.

Boiler cu pompa de caldura HeizTech Melinda Instal

 1. Boiler cu pompa de caldura HeizTech All in One 3Kw, 200 litri

– Boiler cu pompă de căldură, all-in-one, 3 kW, 200 L, HeizTech este o soluție eficientă pentru apă caldă în locuințe și clădiri rezidențiale

– Are o capacitate de încălzire de 3 kW și un rezervor de 200 litri

– Eficiența termică poate atinge aproximativ 4,15 conform principiului de funcționare al pompei de căldură

– Montare flexibilă, cu țevi lungi pentru admisia și evacuarea aerului

– Are funcții inteligente, cum ar fi pornirea și oprirea automată, degivrarea automată

– Este echipat cu un circuit bine proiectat și componente de calitate, precum compresorul R134A și schimbătorul de căldură tip aripioară de aluminiu

– Necesită amplasare într-un loc uscat și bine ventilat, cu o temperatură constantă de peste 4 grade Celsius

Vezi detalii si pret

 1. Boiler cu pompa de caldura HeizTech All in One 3Kw, 200 litri

– Alegere potrivită pentru asigurarea apei calde menajere în locuințe și clădiri rezidențiale, oferind izolare completă dintre apă și electricitate, funcționare igienică și eficiență termică înaltă

– Recomandat pentru gospodăriile de dimensiuni medii și mari, cu o capacitate de încălzire de 3 kW și un rezervor de 300 de litri

– Eficiență termică de aproximativ 4,15, absorbind căldura din aerul exterior pentru a produce apă caldă

– Funcții inteligente, cum ar fi pornirea și oprirea automată, precum și degivrarea automată, pentru economisirea energiei și funcționare optimă

– Sursă de alimentare: 230V~50Hz, greutate netă: 130 kg, greutate brută: 140 kg

– Zgomot la 48 dB, cu un interval de temperatură de funcționare între -7°C și 43°C

– Montare flexibilă cu țevi lungi pentru admisia și evacuarea aerului, potrivit pentru amplasare variată

Vezi detalii si pret

Boilere cu pompa de caldura

Boilerele HeizTech sunt o alegere ideală pentru iubitorii de soluții ecologice.

Cu ajutorul pompei de căldură, acestea utilizează căldura din aerul exterior pentru a încălzi apa, astfel încât nu necesită surse de energie convenționale, cum ar fi de exemplu gazul.

Acest lucru poate duce la economii semnificative pentru gospodării, deoarece costul de funcționare al pompei de căldură este mult mai mic decât cel al boilerelor convenționale.

Boilerele HeizTech sunt de asemenea practice și ușoare. Dimensiunile dispozitivelor permit amplasarea acestora în orice loc, iar greutatea lor redusă le face ușor de mutat.

Boilerele cu pompă de căldură HeizTech sunt o alegere excelentă pentru cei care caută o soluție eficientă, economică și ecologică pentru producerea apei calde menajere. Sunt potrivite atât pentru familii, cât și pentru întreprinderi.

Concluzie

Pompele de căldură HeizTech de la Melinda Instal reprezintă alegerea ideală pentru cei care caută o soluție de încălzire și răcire ecologică, economică și eficientă.

Cu capacitatea lor de a valorifica energia gratuită din natură, aceste pompe reduc dependența de combustibilii fosili și costurile de funcționare.

Ele sunt proiectate pentru a asigura performanțe optime chiar și în condiții climatice diverse, oferind un confort termic constant în locuința ta.

Având un design inovativ, fie că este vorba despre modelele monobloc sau cele split, ele se integrează ușor în orice tip de clădire.

În plus, tehnologia invertor le permite să funcționeze într-un mod extrem de eficient, adaptându-se la nevoile specifice de temperatură, iar nivelul lor redus de zgomot asigură un mediu liniștit și plăcut în casă.

Așadar, alegerea unei pompe de căldură HeizTech de la Melinda Instal nu este doar o investiție în confortul personal, ci și un pas important către un viitor mai sustenabil

Articol scris de: Szavuj Attila de la Melinda InstalClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: