De Ce Nu Am Presiune La Apa Rece?Daca nu ai presiune la apa de la robinet, sau ti se pare ca este nevoie de mult timp pentru a umple cada, poate fi de vina presiunea scazuta a apei.

Un fluierat ciudat care se aude de la teava jetul de apa mai mic decat de obicei, pot fi semne ca presiunea nu este cat trebuie.

Oricum ai privi aceasta situatie, lipsa de presiune la apa este o problema enervanta, care poate interfera cu treburile casnice si cu cu igiena de rutina.

Citeste mai departe si vei afla cateva motive din cauza carora presiunea pe care o ai poate fi mai mica decat cea necesara, si ce poti face pentru asta.

De Ce Nu Am Presiune La Apa

Nu merge reductorul de presiune

Multe case care au alimentare cu apa curenta, au un reductor de presiune fie inainte de apometru, fie la intrarea tevii de apa in casa.

Daca reductorul de presiune nu functioneaza bine sau este reglat gresit, presiunea va scadea treptat.

Solutia este sa inlocuiesti produsul vechi cu un reductor de presiune nou.

Daca reductorul de presiune vechi nu este setat bine, este deajuns sa reglezi presiunea necesara, care poate fi crescuta de la el.

Hidroforul este stricat sau infundat

Daca nu ai presiune la apa, poate fi din cauza ca hidroforul compet echipat care alimenteaza casa nu mai functioneaza bine, este stricat sau infundat.

Solutia este sa montezi un hidrofor nou, sau sa-l repari pe cel vechi daca se mai poate.

Daca este stricat, si are multi ani de cand il ai, este mai bine sa inlocuiesti hidroforul. Daca este doar infundat, inseamna ca se poate curata si repara.

Poate fi o teava sparta

Daca ai o scurgere din cauza unei tevi sparte, faptul ca nu ai presiune la apa, este cea mai mica problema a ta.

De fapt ar trebui sa fi recunoscator pentru acest indiciu, pentru ca daca apa curge si nu sti pe unde, iti poate creste factura la apa, poate strica peretii si sa produca aparitia mucegaiului.

Stai cu ochii pe apometru de apa ca sa verifici consumurile neobijnuit de mari de apa si daca apar pete decolorate pe ziduri, tavane sau pardoseli.

Daca descoperi o scurgere, cheama un instalator ca sa repare inainte de a produce pagube majore.

Depuneri in tevi

Tevile sunt netede la interior si sunt proiectate pentru a permite apei sa circule fara efort si fara pierderi de presiune, cu frecare minima.

Dar sunt diversi factori ce permit ca depunerile sa apara pe tevi si in instalatie si sa incetineasca trecerea apei.

Daca locuiesti intr-o zona cu apa dura, acaeasta poate crea depuneri de minerale in tevi de-a lungul timpului.

O solutie posibila este sa folosesti o statie de dedurizare pentru apa.

De ce nu am presiune la apa?

Uneori mizeria, malul si alte resturi, pot ajunge in instalatie din cauza unei avarii in sistemul de alimentare cu apa. Acest tip de acumulare poate fi indepartat prin spalare cu substante chimice, sau fizic daca se poate localiza blocajul din interiorul tevilor.

In cele din urma, tevile se pot coroda, in functie de materialele din care sunt facute.

In acest caz, te poti gandi sa schimbi complet tevile inainte de a fi prea tarziu.

De Ce Nu Am Presiune La Apa 2

Lipsa de presiune la apa de la retea

Uneori, presiunea scazuta a apei nu este de la casa ta, ci de la reteaua de apa care te alimenteaza.

Poate fi o scurgere undeva pe traseu care din cauza careia nu ai presiune la apa, sau pot fi alte probleme.

In cazul in care banuiesti ca acesta este motivul din care ai presiune scazuta la apa, suna la firma de apa ca sa afli daca ei stiu de acesta situatie. 

Sfaturi

  • Suna vecinii ca sa afli daca si ei se confrunta cu aceeasi problema. Daca si ei au probleme cu presiunea apei, poate fi o avarie care afecteaza toata reteaua de apa sau tot blocul.
  • Cheama un instalator care sa verifice tevile de apa din apartament sau din bloc. Acestea pot fi infundate. Daca se intampla asta, inlocuieste-le cu teava de cupru sau teava de PPR ca sa ai din nou presiune la apa. 
  • Fi atent la momentul cand fluctueaza presiunea la apa. Presiunea la apa poate scadea cand mai multe persoane folosesc apa in acelasi timp. Dimineata si seara sunt varfurile de consum

Faptul ca nu ai presiune la apa este una din primele 5 cele mai fregvente motive din care proprietarii de case cheama instalatorul. Deci este important sa cunosti cele mai importante cauze, si inainte de a inlocui un echipament scump, verifica mai intai ca nu este doar infundat.

Sper sa-ti fie de folos aceste sfaturi si sa nu mai ai probleme de presiune la apa.

Daca ti-a placut articolul, da-i un share pe retelele de socilaizare, pentru a fi de folos si prietenilor tai.

Ca sa fi la curent cu ultimele articole publicate, inscrie-te la newsletter.

surse: benjaminfranklinplumbing, contractors, lowesforprosClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: