Cand Trebuie Folosita O Bormasina Cu Percutie?



Acest articol este un guest post scris de echipa de la Probado.ro.

O bormaşinã cu percuţie este un echipament electric foarte util pentru găurirea prin suprafețe dure și sfãrâmicioase precum zidăria.

Există multe proiecte de îmbunătățire a casei care sfârșesc prin a te obliga să găureşti în beton sau zidărie. De exemplu, sã presupunem că doreşti să agãţi ceva de un perete. Pentru a face acest lucru, va trebui să găseşti o modalitate de a perfora zidăria.

O bormaşinã obișnuitã se poate strica foarte repede dacă încerci să o utilizezi pe zidărie. Deci, ce ar trebui să faci cand trebuie sa dai gauri in caramida sau beton? Poți utiliza un burghiu pentru zidărie pe bormaşina normalã dacă este o lucrare ușoară, dar va dura foarte mult timp.

Cu toate acestea, există instrumente de specialitate destinate să ajute începãtorii și profesioniștii deopotrivă să treacă prin zidărie și beton în cel mai scurt timp.

În acest articol, vom vorbi despre acest tip de echipament: bormaşina cu percuţie. Îți voi spune cateva lucruri importante pe care trebuie să știi despre acest instrument electric util.

Cand Trebuie Folosita O Bormasina Cu Percutie Blogdeinstalatii

Ce este o bormaşinã cu percuţie și cum funcționează?

Bormasina cu percutie este o unealtă electrică şi oferã o mișcare rotativă combinată cu o acțiune de ciocan pulsant. Forajul rotativ taie materialul ca un burghiu obișnuit, în timp ce loviturile pulsatorii rapide în direcția de foraj forțează burghiul să pătrundă în material.

Bormaşinile cu percuție funcționează printr-o serie de mecanisme care interacționează între ele.

  • Două discuri crestate care sunt aşezate unul peste altul produc mișcarea rapidă de ciocãnire.
  • Acțiunea combinată a angrenajelor rotește burghiul, în același timp ciocănind burghiul în față.

Astfel, o bormaşinã cu percuţie este capabilã să pulverizeze rapid și eficient materiale dure precum betonul sau cărămida. Cea mai simplã bormaşina cu percuţie este suficientã pentru majoritatea lucrărilor de bricolaj sau de instalare.

bormasina cu percutie bosch

Cand se foloseşte bormaşina cu percuţie?

Bormaşina cu percuţie are o utilizare foarte specifică: găurirea prin zidărie și beton. Poți utiliza bormaşini obișnuite pentru proiect, dar va dura mai mult și va fi mai puțin eficient.

Foloseşte o bormaşinã cu percuţie atunci când trebuie să dai 40 de găuri în beton într-o singură zi. Acest lucru le face utile pentru o mare varietate de proiecte de renovare a casei.

Cand alegi bormasina, ghideaza-te dupa aceste criterii:

  • Greutatea bormasinii.
  • Cat de usor e de folosit si cat e de manevrabila.
  • Tensiunea de alimentare la bormasina cu acumulatori. Poate sa fie intre 6 si 36 V curent continuu. Daca tensiunea este mai mare, poate sustine un motor mai puternic.

bormasina cu percutie bosch pentru gauri in beton Blogdeinstalatii

Concluzie

Acestea sunt cateva din lucrurile pe care trebuie să le știi despre bormaşinile cu percuţie. Sunt instrumente utile de păstrat în jurul casei si de folosit la proiectele tale.

Dacă vreodată te simți nevoit să găureşti prin material dificil, atunci cea mai bună opțiune este o bormaşinã cu percuţie. Recomand tuturor cu încredere să păstreze una în cutia cu scule.

Dacã vrei o listã detaliatã a celor mai bune bormaşni cu percuţie, te invit sa accesezi probado.ro.



Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: