5 Probleme Cu Centrala Termică Ferroli (Și Rezolvarea Lor)

Dacă te afli aici, înseamnă că poate ai o probleme cu centrala termică Ferroli. În cadrul acestui articol vom parcurge cele mai frecvente probleme cu centrala Ferroli (unele cu rezolvări rapide).

Este foarte important să apelezi la un instalator autorizat pentru a remedia defecțiunea.

Acesta te poate consilia dacă centrala trebuie reparată sau, în cazul în care reparația este prea costisitoare, te va informa cu privire la costurile instalării unei noi centrale termice.

Dacă centrala ta prezintă o defecțiune care nu apare în această listă, poți lăsa un comentariu mai jos.

probleme cu centrala termica Ferroli si rezolvari

sursa foto: boilerguide.co.uk

Defecțiunea 1 a centralei Ferroli: Centrala se opreste

Opririle centralei termice pot fi foarte frustrante. Este ca și cum ar încerca să pornească, apoi se oprește brusc. În unele cazuri, poate porni pentru câteva secunde pentru ca apoi să se deconecteze.

Există câteva mecanisme de protecție ale centralei Ferroli care nu o vor lăsa să pornească (și astfel să se deconecteze).

De cele mai multe ori, problema are legătură cu placa electronică a centralei, care reprezintă un dispozitiv esențial al centralei termice.

Remedierea deconectărilor centralei

Un instalator va face un test electronic cu ajutorul unui multimetru. Acesta va verifica dacă există vreo întrerupere a circuitului. În cel mai bun caz, se va identifica o mică problemă de cablaj care poate fi ușor rezolvată, iar în caz contrar defecțiunea va fi mult mai costisitoare.

Dacă cablurile sunt într-o stare optimă, atunci este nevoie de o nouă placă electronică. În general, aceasta nu este o veste prea bună.

O căutare rapidă pe Google vă va arăta că placa electronică pentru Ferroli  poate costa peste 1000 lei, plus costurile de instalare între 200 și 500 lei.

La fel ca în cazul mai multor probleme ale plăcii electronice, cea mai potrivită opțiune este de a înlocui centrala termică.

Costul unei noi plăci electronice pur și simplu nu se justifică pentru a schimba o centrală veche și nesigură.

centrala ferroli se opreste

sursa foto: youtube.com

Defecțiunea 2 a centralei Ferroli: Centrala pornește, apoi se oprește imediat

Această defecțiune la centrala termică Ferroli este foarte des întâlnită la modelele mai vechi Sigma, precum Sigma 50 și Sigma 60. După deconectare, centrala afișează de obicei un cod de eroare A01 sau A06.

Dacă centrala ta pornește pentru câteva secunde sau dacă face un zgomot și apoi se oprește, atunci este posibil să fie o problemă cu sistemul de evacuare a gazelor.

Acesta poate funcționa defectuos din cauza uzurii pieselor de-a lungul timpului sau din cauza blocajelor. Pe scurt, centrala ta termică nu poate evacua gazele corect.

Remedierea problemelor de evacuare

Mai întâi verificați ca sistemul de evacuare a gazelor să nu fie blocat. Există riscul ca frunzele sau reziduurile să intre în coșul de evacuare și să împiedice ventilarea corectă.

Dacă întreaga tubulatură este liberă, este posibil ca sistemul de evacuare a gazelor să se fi corodat de-a lungul timpului. Trebuie să apelați la un instalator pentru a-l înlocui.

Costul remedierii acestei probleme poate varia. Principala diferență va apărea în funcție de tipul de sistem de evacuare pe care îl aveți.

De exemplu, un kit de evacuare gaze arse va costa 150-250 lei. Un coș vertical de evacuare va avea un preț în intervalul 450-600 lei.

Dacă veți avea nevoie de racorduri, acestea costă în general 100-150 lei bucata. În plus, bineînțeles, trebuie să includeți și costurile cu manopera.

Per total, înlocuirea sistemului de evacuare a gazelor poate ajunge la 400-1000 lei.

kit de evacuare ferroli

sursa foto: gumtree.com

Defecțiunea 3 a centralei Ferroli: Centrala pierderea presiune și se opreste

Unele centrale termice Ferroli se vor opri dacă presiunea scade prea mult. Creșterea presiunii din centrală reprezintă cu siguranță o remediere provizorie, însă cu siguranță nu rezolvă problema.

Pentru a scăpa de codurile de eroare A23 și A37, aveți nevoie de o remediere permanentă.

Scurgerile sunt cea mai frecventă cauză a problemelor cu pierderea presiunii. De obicei, aceste scurgeri vor apărea pe la robineții caloriferelor sau suporturilor pentru prosoape.

Totuși, problema poate proveni uneori și de la aerisirea automată a centralei sau de la vasul de expansiune.

Dacă nu a fost identificată nici o scurgere, cauza poate fi reprezentantă de acumularea de aer în calorifere. Vezi aici cum poti sa faci aerisirea caloriferelor.

Remedierea pierderii presiunii

Cel mai ușor lucru pe care îl puteți face este să verificați dacă nu există scurgeri vizibile. Dacă scurgerea provine de la o supapă sau un robinet, încercați să îl strângeți ușor.

Dacă nu există scurgeri, aveți în vedere aerul din calorifere. Puteți utiliza o cheie potrivită pentru a face aerisirea. Închideți aerisitorul atunci când nu mai iese aer și începe să curgă apă.

Dacă nici unul dintre aceste lucruri nu rezolvă problema, este posibil să existe o pierdere de presiune în vasul de expansiune.

Un instalator poate verifica vasul de expansiune pentru a se asigura că nu există alte defecțiuni cu sistemul de încălzire. Aveți în vedere înlocuirea vasului de expansiune dacă este cazul.

presiunea centralei ferroli

Defecțiunea 4 a centralei Ferroli: Centrala prezintă scurgeri de apă

Multe probleme cu centrala termică Ferroli provin de la probleme ale supapelor de siguranta. Un simptom tipic este acumularea picăturilor de apă sub centrală.

Totuși, există și alte probleme care pot cauza scurgerile. De exemplu, o pompă slăbită. Pompa poate să prezinte scurgeri care afecteaza multe alte piese învecinate.

Remedierea scurgerilor de apa din centrală

Dacă problema este izolată la supapa de sigurantă a centralei dvs. termice Ferroli, atunci soluția este înlocuirea ei. În majoritatea cazurilor, supapele de siguranta trebuie înlocuite, neputând fi reparate.

Dacă problema se referă la pompa de circulatie, încercați să o fixați mai bine de carcasă. Acest lucru rezolvă de obicei problema. Totuși, există riscul ca garnitura să fie supusă unei tensiuni mai mari decât de obicei. Dacă pompa este în continuare funcțională, atunci trebuie schimbată doar garnitura.

curge apa din centrala termica - probleme cu centrala

sursa foto: villageheating.co.uk

Defecțiunea 5 a centralei Ferroli: Centrala pornește sau se oprește brusc

Nu este vorba neapărat despre o defecțiune a centralei. De multe ori când clienții se plâng că centrala funcționează ciudat, de fapt problema este cu termostatul de ambianta.

Înainte de a cheltui bani pe reparații inutile, poate fi o idee bună să apelați la un instalator care să verifice dacă termostatul funcționeaza.

Câteva dintre codurile de eroare care se referă la această problemă a componentelor electronice includ A34, A35, A36 și A62.

Remedierea problemelor centralei

Cea mai la îndemână remediere este înlocuirea termostatului cu un termostat nou, poate chiar un termostat cu comanda prin internet.

Țineți cont de faptul că există și alte motive din cauza cărora centrala termică poate acționa astfel. Centralele cuprind diverși senzori de presiune și de flacără. Dacă aceștia sunt acoperiți cu reziduuri, nu mai pot funcționa corespunzător. Acest lucru ar putea explica comportamentul ciudat.

Centrala pornește sau se oprește brusc - probleme cu centrala Ferroli

sursa foto: propertyheatingsolutions.com

Resurse utile

Cumpara echipamente Ferroli: vezi pretul pe eMag.ro

Centrala termice cu condensatie de la Romstal.ro

Firme de service Ferroli: ferroli.ro/parteneri/service

Coduri de eroare Ferroli: superwarm.co.uk ferroliboilerguide.co.uk plumbheat.info boilerguide.co.uk

Concluzie

Acestea sunt cele mai frecvente probleme cu centrala termica Ferroli.

Te invit să scrii mai jos comentariile și întrebările tale, si sa te inscrii la newsletter pentru a primii urmatoarele articole noi.

Click Here to Leave a Comment Below

Irimie - last year Reply

Buna dimineata. Citesc frecvent articolele tale, buna treaba faci! Indraznesc sa cer o recomandare de ambient(2-3 modele daca se poate) pentru o ct. electrica Ferroli LEB 9. Am citit si art. tau cu termostatele si nu stiu ce ar fi mai indicat sa cumpar. Salutari si spor la treburi.

Dan - last year Reply

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce filtre trebuie sa montez la un hidrofor ( ma refer la filtre de particule si la filtre de calcar ) sa protejez instalatia (centrala pentru incalzire si boilerul pentru ACM pentru ca am doua circuite separate(incalzire si ACM).
Ma gandesc ca trebuie montate in caminul unde este hidroforul. Am put de 25 metri adincime cu 9-10 metri oglinda de apa. Asa mi-a spus constructorul casei.
Va multumesc anticipat.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua Domnule Dan,

  Puteti monta urmatoarele filtre:
  Pentru impuritati:
  – Un filtru de plastic lavabil. Acesta are in pahar o sita care poate fi spalata si curatata.
  – Si un filtru cu tesatura. Acesta este mai fin, si se inlocuieste cand s-a murdarit. 
  Pentru calcar:
  – Solutia buna si sigura este o statie de dedurizare
  – Ca varianta puteti monta filtre magnetice inainte de boiler si de centrala termica.

  Sper sa va fie de folos.

  Toate cele bune,

  Cosmin

DAN - last year Reply

Buna ziua,
Am o casa P+M 120mp locuibil cu 7 calorifere. In momentul de fata am totul pe electric. Am facut contract pentru gaze, s-a facut bransament, urmeaza lucrarea de la poarta in casa. Am inceput sa studiez piata pentru o centrala in condensare.
Ma gandesc la una de 28kw.
Ce parare aveti despre: Saunier Duval Semiatek Condens 28kw sau Immergas Victrix Exa 28 1 ERP. Pe care ma sfatuiti sa o iau?? Sau ce ma sfatuiti??
Multumesc

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua Dan,

  Dintre cele doua marci, as inclina catre Saunier Duval.

Adrian - last year Reply

Bună ziua,
Folosesc o centrala murală pe gaz 4000 W model ZWA 24-2
A 23. Vroiam doar să întreb de ce nu se menține apa calda mai mult timp când
fac duș? (după aproape un minut vine apa rece și trebuie sa opresc/pornesc
robinetul sa aștept 1 minut sa revină apa calda ce pot sa fac?

O zi mai bună!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Ar trebui vazuta de service. Poate fi vorba de setarile ei, sau poate este o defectiune.

  Adrian - a few months ago Reply

  Buna ziua, Gaz 4000 are schimbator de caldura bitermic, probabil ca este incarcat cu depuneri pe partea de apa calda menajera!

Adrian - last year Reply

Am o centrală pe peleti Ferroli si vreau să o instalez la părinții mei,  dar vreau să leg si un panou solar care să-mi aducă un aport de căldura în instalație iarna, iar vara să-mi încălzească două boilere cu dubla serpentina ptr apă caldă la baie si la bucătărie. Nu am pufar (ptr că am văzut multe schițe de instalare prin pufar), ce schema-mi recomanzi care să fie utilă ținând cont că vreau să fac o rampă de distribuire către radiatoare si boilere, dar neclaritatea mea este unde racordez panoul solar si ce senzori mi-ar trebui si de asemeni repartitor automat comandat de senzor.
Te rog dacă mă poți ajuta cu o schemă de instalare detaliata ptr acest sistem…..
Îți mulțumesc mult 
Cu stimă Adrian 

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua Adrian,

  Daca centrala termica Ferroli prepara apa calda menajera instant, aceasta nu este compatibila cu un boiler.
  Un panoul solar nu este suficient pentru aport la incalzire. Poti sa-l folosesti pentru apa calda menajera, si atat.
  Puffer-ul se foloseste pentru acumulare la centrale pe lemne, sau pompe de caldura. La centrala pe gaz nu este necesar.

Simona - last year Reply

Buna ziua,
Am fost plecata 2 luni de acasa si cand m am intors am gasit presiunea scazuta in centrala si un beculet ce indica F37 palpaind …e vorba despre o centrala termica ferroli pe care o am de 7 ani si a functionat fara probleme. An readus -o la presiune normala si a functionat ok timp de 3 zile .Am plecat de acasa, am lasat o pe modulul vara sa nu porneasca caldura intrucat chiar si la ger in aprtament sunt 15 /16 grade iarna.
Precizez ca am verificat la calorifere …daca picura si alte chestii din acestea..
Intrebarea mea este daca e normala scaderea presiunii cand nu e folosita si daca pot s -o inchid de la butonul de inchidere / pornire fara sa o scot insa din priza. Am plecat de acasa ….voi reveni peste 3 luni…se intampla ceva daca intra iar cu F37 pe display. MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU SFATURI si Raspuns !!!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Eroarea F37 la centrala termica Ferroli apare din cauza presiunii insuficiente.
  Probabil se pierde apa pe undeva. Puteti gasi detalii in acest articol: https://blogdeinstalatii.ro/scade-presiunea-centralei/
  Puteti inchide centrala, doar sa stiti ca nu va mai functiona protectia antiinghet atunci.

Viorel - last year Reply

Stimate domnule Cosmin,
Ca sa nu va rapesc mult timp , va intreb : puteti sa ma ajutati sa setez un Ferroli Breta 24 kw sa arda mai putini peleti ?
Casa nu este mare , apa ajunge repede la 65 grade si se preste pana se mai raceste (cam 1ora), dupa care, ciclul se reia.
Mi-ar placea sa mearga la putere mai mica , dar daca nu permanent, cel putin cu pauze mai mici.
Cu stima

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Cel mai bun lucru pe care puteti sa-l faceti pentru a optimiza consumul de peleti la termosemineul Ferroli, este sa montati un termostat de camera.
  Acesta va mentine temperatura constanta si va porni doar daca este nevoie.
  Puteti face economie de pana la 30%.

  Toate cele bune,

  Cosmin

Nicu - last year Reply

Buna seara,am o centrala Ferroli DivaF24,a ramas blocat pe deschis apa calda cu toate ca nu e deschis nici un robinet!

Popescu Ion - last year Reply

Buna ziua! Avem de 3 luni doua centrale pe gaz Ferroli divacondens f24. La ambele ni s-au ars pompele de apa la o pana de curent, iar dupa ce ni s-au schimbat nu mai apare nicio picatura de condens cu toate ca le tinem pe 55 grade(am incercat si cu 52). De asemenea la una din ele nu se mai opreste pompa cu toate ca folosim termostat iar la cealalta se aude un zgomot ca de ciocanele metalice la fiecare pornire si oprire a pompei(ca si cum ar fi dezamorsata). Multumesc!

Leonard - last year Reply

Buna ziua,
Sunt din Brașov și am o centrala Domitop f24e care fluctueaza temperatura pe ACM. Am intrat pe site Ferroli carora le-am lăsat un mesaj despre faptul că toți colaboratorii lor de pe site nu raspund, raspund însă nu vin la intervenția programată sau îți spun “Fa cutare si cutare si ne mai auzim la telefon “.
I-am întrebat cand au facut ultimul audit colaboratorilor însă nu am primit raspuns pana acum. Un service profesionist si prompt aduce clienti noi si îi păstrează pe cei existenți mai ales pe cei care gandesc pe termen lung….
In ceea ce ma priveste nu cred ca o sa înlocuiesc centrala tot cu Ferroli tocmai din cauza service-ului neprofesionist.
Romstal la Sibiu merge ceas. Probabil ca o sa aleg un Vaillant.
Cam atât.

gheorghe marginean - last year Reply

buna am o centrala ferolli new elite f 24 care arata f 9 nu porneste deloc ,mi-a fost schimbat placa electronica si vana de gaz tot nu porneste tot f9 indica , daca ma poate ajuta cineva cu un sfat..o idee.multumesc

Ioana - last year Reply

Buna ziua!

Foarte interesant articolul, mai ales ca de vreo 2 saptamani am probleme cu centrala. Cand este foarte frig afara si bate vantul, centrala se opreste, merge putin timp, scoate un sunet ciudat ca si cum s-ar ineca si apoi se opreste brusc. Cu vantul nu am ce face…astept sa isi revina vremea si apoi apas pe Restart si e cat de cat ok.
Dar, nu stiu de ce..noaptea scade presiunea sub 1 si dimineata e pe rosu si nu merge centrala sau pur si simplu daca dau drumul la apa calda, iar se opreste centrala cu aceleasi sunete de inecare si nici nu mai incalzeste cum trebuie. Am o temperatura de 50 de grade in calorifere si apa e fierbinte numai putin timp. Am bagat presiune cand scade sub 1 si am scos aerul din calorifere cand trece de 2 jumatate, dar nu stiu de ce se opreste brusc desi nu bate vantul si are si presiunea normala.
Ma puteti ajuta cu un sfat/idee?

Multumesc frumos!

Marian - 11 months ago Reply

Buna ziua am o o centrala ferolli și cînd PLEACA sa încălzească apa in calorifere se opreste flacăra apare o eroare d3 și pleaca din nou și tot așa pînă ajunge la temperatura ei și se opreste ce poate fi ma ajutati,multumesc

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  În caz de anomalie afisajul indicã codul de defectiune (part. 11 – cap. 4.4), iar în intervalul de asteptare de sigurantã, mesajul „d3”.

  Este posibil sa aveti si alta eroare in afara de D3

Catalin - 11 months ago Reply

Buna ziua,am o centrala Ferroli Diva condens f24 de apartament din noiembrie 2016 si am avut numai probleme cu ea,cresteri de presiune care de depaseau 2.5 bari chiar ajungea si in 3 bari daca nu o aeriseam la timp.Problemele au inceput dupa doar 3 luni de la punerea in functiune,precizez ca am instalatia facuta pe cupru si am si trei calorifere de aluminiu din totalul 6 care le-am in apartament.Prima schimbare facuta de cei care fac service-ul a fost Presostatul de aer dar nu s-a rezolvat problema pentru ca a venit primavara si centrala a ramas doar pe apa calda in functiune.Toata primavara si vara in centrala crestea presiunea fara a fi caldura pornita doar la folosirea apei calde.In septembrie am cerut si alte pareri in afara de cei de la service.Parerea altora a fost sa schimb Schimbatorul de caldura deoarece reactia cupru aluminiu nu are cum sa faca presiune asa mare de 0,5 bari sau chiar mai mult daca nu o aeriseam la timp.Am rugat baietii de la service cand au venit la interventie sa imi schimbe Schimbatorul de caldura,au facut comanda si au renit dupa vre-o 2 saptamani sa il puna pe cel nou.Dupa schimbare a mers chiar bine apa calda se facea chiar mai fierbinte la robinet decat inainte si caldura mergea normal.Am cumparat termostat ambiental din septembrie care se opreste la temperatura setata 23 de grade.Pana in ianuarie imi crestea presiunea foarte putin 0,1 bar cand era apa la 25-30 de grade in centrala(termostat oprit circa 2-3 ore pe zi pana la urmatoarea declansare de temperatura)dar acum a inceput sa cresca din nou 0,4 bari in 7 zile.As dori o parere daca aceasta crestere are sau nu vre-o legatura cu reactia cupru-aluminiu sau este altceva defect?Mai am garantie pana in noiembrie si vreau sa rezolv odata aceasta problema cu schimbatul centralei sau sa gasesc o alta solutie de remediere!Multumesc!

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Buna ziua,

  Se poate sa aiba legatura si cu reactia cupru-aluminiu, dar este greu de identificat asta.
  Probabil s-au verificat, dar mai trebuie verificate odata:
  – Vasul de expansiune al centralei – trebuie sa aiba presiune in membrana.
  – Robinetul de incarcare al instalatiei.

  Toate cele bune,

  Cosmin

Imobiliare - 11 months ago Reply

Buna ziua,
Intr-un apartament am montata o centrala Junkers ceva mai veche. Din ce ma inteles aceasta nu se mai fabrica. De asemenea am montat un termostat wireless ferroli care a inceput sa imi arate o eroare A1, iar centrala merge pe caldura fara intrerupere. Cand plec de acasa trebuie sa o scot din priza, ca baga caldura pana ma plictisesc. 😉 Aveti vreo idee ce ar putea fi?

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Poate sa fie de la conexiunea firelor, poate de la baterii sau o alta defectiune.
  Este bine sa chemati un instalator sau o firma de service.

  Cel mai sigur este sa schimbati termostatul. Probabil gasiti la 200 de lei unul nou.

craciun - 11 months ago Reply

Buna seara.As vrea sa stiu daca la o centrala ferroli se poate schimba o componenta,mai precis pierd apa pe la filetul unde este racordat returul pe caldura.Acel racord pare din plastic si are filetul aproape ras,astfel incat nu mai pot face etansarea eficienta.Va multumesc!

Cristina - 11 months ago Reply

Buna dimineata. Doresc un sfat urgent de la un specialist in instalatii termice.Avem o centrala Ferroli pe peleti de vreo 3 ani pana acum a functionat perfect dar de ceva timp sunt probleme.din cauza rezistentei care s-a defectat ceva la placa de baza la care de la service a facut legatura pe direct.Aceasta problema s-a remediat atunci dar acum peletii se aprind foarte greu si pana cand se aprind iese ingrozitor de mult fum atat pe cosul de afara cat si in spatele centralei prin cosul care iese din centrala in cosul exterior.la panoul de comanda apar tot felul de alarme ….nu scrie de doua ori aceiasi problema.

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Buna dimineata,
  Este bine sa cereti opinia si la alta firma de service. Posibil ca placa electronica si rezistenta sa trebuiasca inlocuite.

Necajitul - 11 months ago Reply

Vă salut
Este posibil să am eu ghinion sau centralele ferroli sunt de o calitate îndoielnică? Acum 3 ani am achiziționat o centrală ferroli divaproject f24,încă de la început am constatat că este foarte zgomotoasă, am chemat firma care a facut punerea în funcțiune care zic ca asa e normal sa fie. Nu după mult timp au început alte zgomote ciudate să se audă( adică la aprindere sa faca un fel de explozie mai pronunțată de zici ca acum sare în aer…).Chemat din nou meseriașii, nu au găsit nicio problemă si uite asa de trei ani plătesc în continuu tot felul de firme si pseudo profesioniști care nu fac altceva decât să încaseze constatări și deplasări fără să rezolve problema, au curățat coșul, au schimbat presostat,au curățat instalația,au mai montat si un filtru magnetic,ba la schimbarea presostatului au lăsat slabă piulita de la recordul flexibil la alimentarea cu gaze ,noroc ca am simtit miros de gaz și i-am chemat înapoi….
Mai pe scurt acum după ce au curățat si coșul centrală nu mai merge deloc !!! Si uite așa în luna februarie mă încălzesc cu aerul conditionat deoarece centrală intră în avarie imediat după ce încearcă să pornească, dau reset ,pleacă pt câteva secunde si se oprește din nou…meseriașii spun că domne’ ei nu au nicio vina si cică s-ar fi stricat partea electronică chiar după ce au montat ei ceea ce demontasera pe acolo.
Banii investiți în toate interventiile astea ajungeau să achiziționeze alta noua cu siguranta, nu mai zic de peri albi si nervi consumati în trei ani….

MF - 8 months ago Reply

Buna seara
Va rog sa-mi spuneti,la o centrala Feroli Bluehelix 25C imi apare codul de eroare f66.Este grav?Carui fapt se datoreaza aceasta eroare.Din manualul de utilizare reiese ca ar fi de vina unitate de comanda.
Cu stima M.F.

Flory - 8 months ago Reply

Buna ziua ,
Am probleme cu centrala pe peleti cu arzator Ferolli . E montata de un meserias instalator si pusa in functiune de firma autorizata .Problema este ca atunci cand ajunge la temperatura se opreste si nu mai reporneste, se blocheaza.Isi trage peleti dar arzatorul nu porneste .Am chemat reprezentantul firmei de cateva ori , spune ca totul e ok , ia banii si pleaca . Si asa se repeta povestea din noiembrie .Pe afisaj apare un triunghi si flacara si A01 .Respect indicatiile din carte , aplic ce citesc…rezultatul e acelasi . Nu cunosc , nu sunt in domeniu de asta apelez la Dv. Poate imi puteti da o idee , o sugestie . Va multumesc . O zi buna.

  Blog de Instalatii - 8 months ago Reply

  Buna ziua,

  Ar trebui sa chemati o alta firma care sa constate de ce nu merge.
  Sau sa luati legatura cu reprezentanta ferroli Romania.

Bud - 7 months ago Reply

Buna ziua am o eroare la centrala si nu am apa calda, eroarea ii SA si alaturi apare un trunghi cu o flacara in mijloc.

  Bud - 7 months ago Reply

  Buna ziua am o eroare la centrala si nu am apa calda, eroarea ii SA si alaturi apare un trunghi cu o flacara in mijloc. Centrala ii feroli pe gaz

Nicolae - 7 months ago Reply

salutare
am o centrala de apartament ferroli domiproject f24 … care are deja 10 ani … o sa ziceti ca trebuie schimbata
sunt multumit de ea, a mers bine (cu ceva probleme la tensiunea de alimentare a placii – care s-a rezolvat cu alta sursa independenta)
acum din senin … toate cele 3 leduri … palpaie repede
in carte nu apare ca defectiune … ci “modul test” – deci nu stiu de unde s-o apuc
am scos-o din priza, lasata ceva timp, apoi la conectare … 2-3 sec palpaie normal ledul verde … dupa care se aprind toate 3 si palpaie incontinuu
*- functioneaza apa calda
*- functioneaza instalatia de caldura
vreo idee???
multumesc

marius - 6 months ago Reply

Buna,

in urma primirii aprobarii pentru debransarea de la incalzirea centralizata, vreau sa tai coloanele vechi si sa le arunc la gunoi, deoarece pregatesc apartamentul pentru centrala.
Problema e ca in baie in loc de doua tevi tur si retur am trei tevi, adica doua mai groase pe post de calorifer si una mai subtire intercalata intre cele doua groase, care habar nu am ce rol are.
Ce rol ar putea avea a treia teava, cea subtire?

Sincer nu as baga inca “flexul”, inainte de a ma edifica de rostul sau utilitatea acestei tevi subtiri.

cu multumitri anticipate pentru raspuns

Teodoru - a few months ago Reply

As vrea sa mentionez urmatoarele:
1. Centralele Ferroli sunt cele mai slabe din aceasta categorie.
2. Repar placi de centrale de ceva ani. Nu mai incurajati achizitionarea unei centrale noi la defectarea placii: centralele noi sunt gunoaie, tot mai mult plastic si calitate indoielnica (mai ales cele in condensatie), o placa reparata corect si cu piese noi va mai tine inca multi ani.
Va doresc succes, si noroc sa nu vi se strice centrala

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Domnule Teodoru,

  Multumim pentru detalii.
  Puteti sa ne lasati datele de contact (telefon) daca doriti si judetul in care activati. Poate sunt beneficiary care vor sa apeleze la dumneavoastra.

Teodoru - a few months ago Reply

Telefon : 0722347699, Tg.Mures, jud. Mures

Raluca - a few months ago Reply

Buna ziua. Am cumparat acum 5 ani o centrala Ferroli F24. De ieri imi apare o eroare F34 si nu mai functioneaza deloc. Am citit in manual ca nu ar avea destulă tensiune. Soțul a verificat si tensiunea este buna. Ce ar fi de facut? Multumesc anticipat

  Teodoru - a few months ago Reply

  Buna ziua, d.na Raluca,
  La dvx. e placa defecta, daca doriti v-o pot repara, dar trebuie sa ajunga la mine.
  Mai sus gasiti nr. meu de telefon.
  Cele bune

Raluca - a few months ago Reply

Buna ziua d.nul Teodoru. Multumesc mult ptr informatie. Din pacate centrala este in Belgia. O sa incerc aici sa gasesc pe cineva care ne poate ajuta. Va multumesc mult. Numai bine

Carmen Elena - a few months ago Reply

Buna ziua,

In primul rand felicitari pentru articol, este foarte bine scris (si noi oamenii deloc tehnici intelegem ).
Am si eu probleme cu centrala Ferolli, si anume primesc eroarea A51. Cosul nu este infundat, iar eroarea apare mereu dupa o oprire a gazului. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat?
Multumesc foarte mult si va doresc mult succes pe viitor.

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Eroarea A51 la Ferroli inseamna ca centrala a incercat sa faca aprinderea si nu s-a sesizat flacara, sau nu s-a aprins.
  Sunt mai multe cauze probabile:
  – Electrodul de ionizare defect sau incarcat
  – Flacara instabila
  – Vana de gaz defecta
  – Tubulatura de evacuare blocata
  Trebuie sa chemati o firma de service Ferroli pentru a face o constatare.

Gheorghe iordache - a few months ago Reply

Mi-a pornit 1 iar a 2 da scânteie dar nu se aprinde , presiune am pt că am văzut că are lamela desprinsă unde arată grade celsius ,ce poate să aibă

Andrei - a couple of months ago Reply

Bună ziua!
Cazan biopellet nou, instalat de o luna, nu mai da niciun semn. Ecranul e stins. Ce poate avea?

Teodoru - a couple of months ago Reply

Placa electronica defecta.

Stefanescu Adrian - a couple of months ago Reply

Centrala Ferroli porneste si se opreste scutr fara comandadin termostst in rest functioneaza fff bine

Maria - a couple of months ago Reply

Buna ziua!
Am o centrala feroli pe lemne si nu se inchide bine portita de la arzator (unde bag lemne) imi iese fum
Ce ar trebui sa fac

  Blog de Instalatii - a couple of months ago Reply

  Daca are un jnur de azbest, acesta se poate inlocui.

Elisabeta - last month Reply

Centrala Vaillant evo tec pro pe condensatie evacuueaza gazele tot timpul sau doar intermitent?

  Blog de Instalatii - last month Reply

  Centrala termica evacueaza gaz doar atunci cand functioneaza.

Durko Cristian - last month Reply

Buna ziua.Am o centrala divatop f37 si foarte des mai nou,cand facem dus centrala nu decupleaza de pe caldura cred si se incalzesc calorifere foarte tare .Presiunea ajunge peste 2 bari.Va rog o parere.

  Blog de Instalatii - last month Reply

  Pentru cresterea de presiune, verificati vasul de expansiune.
  trebuie refacuta presiunea de aer, sau schimbat vasul.

Teodoru - last month Reply

Verificati vana cu trei cai.

Durko Cristian - last month Reply

Multumesc frumos.

aura - last month Reply

Buna ziua.Am achizitionat o casa care avea deja centrala ferolli peleti.Noi nu locuim in casa dar sta mama nici noi nici ea nu se pricepe la centrale.I-am dat drumul in octombrie.Intrebarea este de ce arde tot timpul cu flacara mare?De unde si cum se da flacara mai mica ? .Este setat la 21 grade .

  Blog de Instalatii - last month Reply

  Chemati o firma de service partenera Ferroli din zona dumneavoastra.
  Tehnicianul de service va poate face o revizie la centrala (recomandata sa fie annual) si va poate explica cum functioneaza si cum o puteti regla.
  Puteti gasi lista cu firme aici: https://www.ferroli.com/ro/service_distributie

Simona - last month Reply

Am făcut aerisire a la calorifere si mia scăzut presiunea de tot si imi apare F-37 nu mai intra presiune deloc ce trebuie să fac?urgent

  Blog de Instalatii - last month Reply

  Trebuie refacuta presiunea, adica sa incarcati cu apa.
  Sub centrala ar trebui sa fie un robinet de incarcare. Il deschideti usor pana ajunge presiunea intre 1 – 1,5 bar.

florea - 3 weeks ago Reply

am o centrala feroli f24 in condensatie setata pe incalzire la 55 grade si dela un timp nu mai evacueaza condensul ce poate sa fie? multumesc tuturor care poate ajuta.

Teodoru - 3 weeks ago Reply

Ati citit manualul centrale inainte ?

  Bogdan - a couple of weeks ago Reply

  Bună ziua tuturor
  Am probleme cu apa calda la un feroli divacondens f24, când e deschisa, ba vine rece, ba vine calda, ba rece, ba calda, am înțeles ca e un releu din ce 5 care sunt pe placa, mi ați putea spune va rog care e din ele e, sunt 4 m ai micute și unul m ai mare, mulțumesc frumos 0731757558

florea - 3 weeks ago Reply

am citit dar tot nu mam lamurit poate imi dati o sugestie multumesc de raspuns

florea - 3 weeks ago Reply

am rezolva singur dupa mai multe incercari ,sub centrala este un pahar din plastic lam demontat si acolo am gasit apa si multa mizerie lam curatat lam pus la locul lui si condensul a porni .TOATA OPERATIUNEA O FACETI CU CENTRALA OPRITA SI ALIMENTAREA CU APA RECE OPRITA.

Vasile - a couple of weeks ago Reply

Am ocentrala FEROLI DIVA si cind porneste face mult zgomot, iar acum cind s-a racit afara dupa ce porneste incalzirea scoate un fluierat citeva secunde, care suna ca apa turnata pe o serpentina incinsa. Am chemat firam care a instalat-o si spune ca e normal zgomotul respectiv. Dar ma deranjeaz foarte tare .

Stefan - 5 days ago Reply

Salutare! Am o eroare la centrala ferroli, F47! În carte am citit ca ar fi o anomalie de presiune apa!? De la ce ar putea fi!?
Posibil am pierderi pe circuit!?

  Blog de Instalatii - a couple of days ago Reply

  Verificati presiunea din circuit. Trebuie sa fie intre 1 – 1,5 bar.

Leave a Reply: