De Ce Scade Presiunea In Centrala Termica?Atunci cand scade presiunea in centrala termica nu este bine, pentru ca poate fi semnul unei avarii.

Presiunea scazuta a apei in centrala termica este usor de diagnosticat. Majoritatea centralelor au un manometru de apa incorporat sau afisaza pe display-ul digital valoarea presiunii din sistem.

In unele cazuri, poti sa remediezi tu situatia atunci cand scade presiunea in centrala termica. Poti sa incarci instalatia cu apa pe la robinetul de incarcare al centralei, sau poti incarca instalatia cu o pompa de incarcare a instalatiei termice.

de ce scade presiunea in centrala termica

De ce scade presiunea in centrala termica?

Presiunea constanta este esentiala pentru o buna functionare a centralei termice de apartament.

La majoritatea sistemelor de incalzire, presiunea este mentinuta prin apa rece care vine de la retea printr-un mecanism numit “robinet de incarcare pentru centrala” sau “robinet de umplere pentru centrala”.

Cum reglez presiunea scazuta in centrala termica Ariston?

Vezi mai multe detalii si un tutorial in acest scurt film de prezentare despre incarcarea cu apa a centralei termice:

Cauze pentru scaderea presiunii la centrala termica

O serie de lucruri poate duce la situatia cand scade presiunea in centrala termica. Una dintre cauze este ca ai o scurgere undeva in circuitul de incalzire.

Sau daca ai aerisit caloriferele recent, poate fi din cauza ca ai pierdut presiune atunci. Oricum, nu poti sa sti ca ai o problema, pana cand nu verifici presiunea la manometru.

De exemplu o scurgere de apa poate fi foarte mica si sa scape neobservata la inceput, iar apoi sa creasca mai mare.

Verifica presiunea apei in centrala termica

Uita-te la manometrul centralei termice care este de obicei pe panoul frontal. Presiunea normala pentru centrala termica este in jur de 1 bar.

Pozitia presiunii setate la montajul centralei este uneori indicata cu un indicator rosu. Daca ai avut repetate scaderi de presiune, verifica des manometrul. Atunci cand scade presiunea in centrala termica, indica o defectiune care trebuie remediata.

manometru centrala scade presiunea

Presiunea apei in centrala termica de apartament

Fiecare centrala termica va veni cu anumite instructiuni despre presiunea de incarcare. Verifica manualul de montaj pentru centrala termica ca sa vezi daca poti sa incarci instalatia de unul singur.

Mai poti gasi instructiuni pe panoul interior al centralei termice. Dar daca ai nevoie de scule si unelte ca sa dai jos carcasa, mai bine nu te atingi de ea si chemi un instalator.

Daca continui sa ai probleme dupa ce ai incarcat circuitul cu apa si ai refacut presiunea, un instalator poate diagnostica si repara problema pentru tine.

Iti recomand sa citesti si aceste articole care te pot ajuta:

Ce Presiune Trebuie Sa Aiba O Centrala De Apartament?

Centrala Termica Pierde Presiune – Ce Trebuie Sa Fac?

Ce Se Întâmplă Dacă Scade Presiunea Centralei Termice? Metoda Hârtiei

Si hai sa vedem in video-ul acesta detalii complete despre presiunea centralei:

Concluzie

Daca ti-a placut articolul, te invit sa te inscrii la newsletter pentru a primi pe mail sfaturile mele si articolele noi.

Iar daca ti-a placut foarte mult articolul, distribuie-l pe facebook, ca sa ajutam cat mai multi oameni. Multumesc 🙂Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: