Centrala Termica Pierde Presiune – Ce Trebuie Sa Fac?Nu este necesar sa te sperii daca centrala termica pierde presiune. Mai ales daca ai contract de service la centrala termica (ai facut revizia centralei?) sau daca cunosti un instalator bun.

Atunci cand presiunea centralei termice scade sau centrala termica pierde presiune, acest ghid si alte articole scrise pe Blog de Instalatii o sa-ti fie de mare folos.

Centrala Termica Pierde Presiune - Ce Trebuie Sa Fac?

Pentru presiune scazuta a apei la centrala termica nu este necesar intodeauna sa suni la service. S-ar putea sa poti si tu sa rezolvi problema si sa bagi din nou presiune in calorifere in cateva minute.

Centralele termice moderne au incorporat un manometru pe care poti sa-l folosesti ca sa verifici presiunea. Este necesara presiune constanta in circuitul de calorifere ca sa functioneze centrala termica.

Apa vine de la retea sau de la hidrofor si tine presiunea din calorifere la un nivel relativ constant.

Majoritatea centralelor termice trebuie sa aiba presiunea la 1 bar sau la 1,5 bar. Manometrul care indica presiunea poate sa aiba o dunga rosie care indica cand presiunea este prea mare sau prea mica sau care marcheaza presiunea ideala pentru centrala.

centrala termica pierde presiune Blog de Instalatii

Centrala termica pierde presiune

Daca curge apa pe la centrala termica, pe la tevi sau pe la calorifere, pot sa reduca presiunea din circuitul de incalzire.

Arunca o privire prin casa pentru a vedea daca sunt pete de apa suspecte in zona caloriferelor si a tevilor sau scurgeri vizibile.

S-ar putea ca sa poti repara chiar tu scurgerile, dar nu incerca sa faci reparatii daca nu esti sigur pe tine si pe abilitatile tale, fiindca poti sa inrautatesti lucrurile sau sa te pui in pericol.

Sa nu incerci sa scoti carcasa centralei termice decat daca esti autorizat ISCIR pentru reparatia centralelor, altfel este ilegal si chiar foarte periculos.

Verifica instructiunile de pe centrala termica

Robinet de incarcare centrala termica Ariston

Robinet de incarcare centrala termica Ariston

Cele mai multe centrale termice vin cu instructiuni pe panou sau in manualul de utilizare.

Aceste instructiuni de utilizare ar trebui sa te indrume ca sa refaci presiunea in centrala.

Ar putea fi un robinet de incarcare de la care poti sa reumpli centrala ca sa refaci presiunea. Sau o rozeta pe care trebuie sa o rotesti putin.

Dar daca robinetul de umplere este stricat, trebuie sa chemi service-ul ca sa-l schimbe.

Poate fi supapa de siguranta stricata

Daca nu-ti dai seama care este problema cu centrala ta, atunci poate fi o problema de la supapa de siguranta. Aceasta permite apei sa iese daca presiunea este prea mare.

In unele cazuri, este trasa o teava de la supapa de siguranta la canalizare sau in exteriorul casei. Daca pe aceasta teava curge apa, aceasta poate fi problema pentru care centrala termica pierde presiune.

Dupa ce ai facut toate aceste verificari si nu i-ai dat de cap, este timpul sa chemi serice-ul ca sa rezolve problema cu presiunea centralei termice de apartament.

Pe de alta parte, daca nu sti exact ce presiune trebuie sa aiba o centrala termica, ghidul pe care l-am scris aici te poate ajuta cu raspuns la aceasta intrebare.

Iti recomand sa citesti si aceste articole care te pot ajuta:

Ce Presiune Trebuie Sa Aiba O Centrala De Apartament?

De Ce Scade Presiunea In Centrala Termica?

Ce Se Întâmplă Dacă Scade Presiunea Centralei Termice? Metoda Hârtiei

Si acum hai sa vedem acest video in care iti explic mai multe detalii:

Daca ti-a placut articolul, te invit sa te inscri la newsletter pentru a primi pe mail sfaturile mele si articolele noi.

Iar daca ti-a placut foarte mult articolul, distribuie-l pe facebook, ca sa ajutam cat mai multi oameni. Multumesc 🙂

Ai avut situatii in care centrala termica pierde presiune? Cum ai aflat pe unde pierdea apa si in ce fel ai remediat situatia?Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: