20 De Probleme Cu Caloriferele (Și Rezolvarea Lor)Îți recomand acest articol dacă întâmpini probleme cu caloriferele și cauți soluții.

Mai jos îți prezint 20 dintre cele mai frecvente întrebări (inclusiv răspunsurile la acestea), pentru cei care se confruntă cu defecțiuni ale caloriferelor.

20 De Probleme Cu Caloriferele (Și Rezolvarea Lor) blogdeinstalatii.ro

1. Caloriferul nu se încălzește. Am probleme cu caloriferele!

În cazul în care unele calorifere funcționează corespunzător, în timp ce altele nu se încălzesc, problema cu caloriferele poate fi legată de echilibrarea hidraulică a acestora. Rezolvarea poate fi prin acționarea robinetului caloriferului, sau dacă acesta nu există, se poate monta unul.

Nu ai cum sa fi pregatit pentru asta: Vine ziua cu cele mai multe reduceri din an! 

2. Caloriferul demontat creează probleme

Dacă ai demontat un calorifer, iar acum întâmpini dificultăți, atunci anumite părți din instalatie au fost montate incorect.

Din cauza posibilelor complicații, nu sunt recomandate reparațiile pe cont propriu și va fi nevoie să apelezi la un instalator specializat.

3. Mutarea unui calorifer cauzează probleme în instalatie

Atunci când muți un calorifer, si opteazi pentru extinderea țevilor în loc de a le deplasa cu totul, atunci nu ar trebui să întâmpini probleme.

Totuși, din cauza distanței la care se află caloriferul, cu cât va fi mai departe, cu atât se va încălzi într-un timp mai lung. Tine cont de faptul că dacă caloriferul nu se încălzește la fel de repede ca și celelalte atunci centrala va porni și se va opri mai des.

Pentru aceste probleme îți recomand să apelezi la un instalator.

Citeste: Cum Fac Echilibrarea Hidraulica A Caloriferelor? Ghid cu 11 Pasi

schema de montaj calorifere - probleme calorifere - blogdeinstalatii.ro

4. Ce se poate întâmpla dacă mut un calorifer

La mutarea caloriferului, este bine daca poti mentine ca pozitie de montaj locul de sub geam. In acest fel, eviti formarea de condens, mucegai sau alte problem care pot aparea.

Cumpara: teava de cupru pentru calorifere

5. Ce pot face dacă am zgomot în calorifer

Dacă ai probleme cu un calorifer zgomotos, acest lucru se poate întâmpla din cauza acumulării de aer în sistem, din mai multe motive.

Unul dintre motive poate fi faptul că sistemul de încălzire necesită o curățare sau faptul că intre aer prin anumite locuri. Daca scade presiunea centralei termice, poti identifica locurile pe unde curge apa folosind metoda hartiei pentru calorifere.

Întotdeauna este recomandat să apelezi la un instalator care să verifice și să curețe întreaga instalație.

6. Cum pot opri aerul să pătrundă în calorifer

Răspunsul la această întrebare se află în paragraful de mai sus, ‘Ce pot face dacă am zgomot în calorifer’, însă o altă opțiune este de a avea un aerisitor automat.

Care este sensul de deschidere al robinetului de calorifer? În mod normal, robinetul de calorifer se închide în sensul acelor de ceasornic și se deschide în sens invers acelor de ceasornic.

Citeste: 7 Pasi pentru a afla cum aerisesti caloriferul

aerisire calorifer

7. Caloriferul a început să curgă

Dacă problema se referă la un calorifer care curge sau un calorifer care picura, atunci singura opțiune este de a închide caloriferul de la robinet și de a chema cât de curând un instalator. Trebuie vazut pentru caloriferele de fonta sau aluminium daca trebuie stranse niplurile, sau inlocuite garniturile. Sau daca este vorba de o fisura a caloriferului.

8. Cum pot preveni ruginirea caloriferului

Pentru a preveni ruginirea caloriferului și a prelungi durata sa de viață, este recomandat să utilizezi o substanță chimică de protecție pe care să o introduci în sistemul de încălzire.

Cumpara aceasta solutie: Sentinel X200 Inhibitor.

Pentru baie, este bine de știut că dacă nu ai o fereastră prin care să ventilezi periodic spațiul, este foarte posibil să apară rugina pe caloriferul de baie.

9. Încălzirea caloriferului durează prea mult

În cazul în care un calorifer se încălzește prea greu, în timp ce altele funcționează corespunzător, atunci va trebui să te ocupi de echilibrarea hidraulică a acestora prin a da mai încet caloriferul cel mai fierbinte și a-l verifica apoi pe următorul ca și temperatură.

10. Caloriferul se încălzește prea mult

Dacă caloriferul se încălzește prea mult, asigură-te că micșorezi temperatura acestuia cu ajutorul robinetului termostatic.

Caloriferul tau nu are inca robineti termostatici? Cumpara acest set: Set Robineti Termostatici Giacomini

În cazul în care caloriferul nu are robinet, poți monta unul. Uneori caloriferul se poate încălzi prea mult din cauza unui thermostat de camera defect care trebuie înlocuit. Încearcă de asemenea să micșorezi temperatura pe tur din centrala termica.

Cum montez un calorifer blogdeinstalatii.ro

11. Robinetul caloriferului curge, sau robinet calorifer defect

Dacă întâmpini o problemă cu un calorifer al cărui robinet curge, atunci este recomandat să strângi mai mult robinetul. Este recomandat să rotești robinetul în sensul acelor de ceasornic. Însă în unele cazuri mai rare, acest lucru poate duce la agravarea defecțiunii și necesitatea de a apela de urgență la un instalator.

12. Caloriferul s-a desprins de pe perete

În cazul în care caloriferul s-a desprins de pe perete, în majoritatea cazurilor nu este sigur să îl montezi la loc. Acest lucru se putea întâmpla din cauza unei probleme a suporturilor sau a șuruburilor înfiletate deficitar. Problema poate fi inclusiv de la rezistența peretelui pe care caloriferul este montat. Este recomandat să chemi un instalator pentru a verifica dacă peretele este sigur pentru caloriferul respectiv.

Pentru pereții de rigips, este recomandat să fie montată o întăritura de lemn în spate, pentru a susține greutatea caloriferului.

13. Cum aerisesc caloriferul

Pentru a face aerisirea caloriferelor, singura opțiune este de a acționa aerisitorul. Dacă nu iese aer sau apă, poate fi din cauza tipului de sistem sau din cauza unor probleme mai grave. Este recomandat să apelezi la un instalator pentru a rezolva această problemă cu caloriferul.

probleme cu caloriferele - curg robinetii

14. Cum echilibrez hidraulic caloriferele

Pentru problemele cu echilibrarea hidraulică, este recomandat ca cel mai fierbinte calorifer să fie dat mai încet cu o tura sau două de robinet, apoi să treci la următorul calorifer fierbinte, până când cel mai rece calorifer începe să se încălzească. In acest fel permițem debitului de agent termic să ajungă chiar și până la cele mai îndepărtate calorifere.

15. Cum opresc o scurgere la un robinet de calorifer

4 din 5 cazuri în care există o scurgere sub robinetul caloriferului sunt rezolvate prin strângerea acestuia. Dacă anterior robinetul a fost strâns prea mult și acum nu mai poate fi acționat, trebuie să apelezi la un instalator care să verifice și să golească instalația pentru a repara scurgerile în cazul acestor probleme specifice.

16. Ce efect are diametrul țevilor asupra caloriferului

Montarea unor țevi cu un diametru mai mic scade costurile și accelerează procesul de încălzire, însă poate cauza de asemenea probleme deoarece debitul este restricționat și predispus la blocaje. O instalație cu țevi mai înguste trebuie menținută curată pentru o bună circulație a apei.

Citeste: De Ce Am Caloriferul Rece Jos? Poate Ai Un Calorifer Înfundat?

17. Cum procedez pentru a repara un calorifer care curge

Dacă ai un calorifer spart sau care curge, atunci robinetul acestuia poate fi oprit pentru a rezolva problema. Nu deschide aerisitorul și așteaptă o oră pentru ca scurgerile să scadă datorită diminuării presiunii apei și a intrării aerului în calorifer, creând astfel un efect de neutralizare.

instalator calorifer

18. Cum să opresc caloriferul și să îl demontez de pe perete pentru a vărui

Este în regulă dacă dorești să oprești robinetul caloriferului și în același timp să îl demontezi de pe perete. Este foarte important să te asiguri că încăperea nu va fi prea rece si ca robinetul caloriferului să nu se deschidă singur. Si este recomandat să montezi niște dopuri pentru a rezolva această problema.

19. Cum pot face caloriferul să funcționeze mai bine

Pentru a te asigura că caloriferul funcționează la parametri optimi, este recomandat să te asiguri că apa din calorifer este curată. De asemenea, poți utiliza o substanță chimică potrivită pentru instalația termică astfel încât să obții cele mai bune rezultate. Este foarte important să citești eticheta produsului pentru a fi sigur că ai substanța chimică corespunzătoare.

20. De ce caloriferul este cald sus și rece jos?

Dacă caloriferul este cald în partea de sus și rece în partea de jos, atunci cel mai probabil este vorba despre pompa de încălzire. Aceasta va trebui reparată sau înlocuită. Alte posibile probleme pot fi aerisirea caloriferelor și echilibrarea hidraulică a caloriferelor.

Esti nou pe acest blog?

Am Creat o Pagină Doar Pentru Tine cu Resurse Utile Numită Newsletter Gratuit!

Dacă ți-a plăcut acest articol, împarte-l cu prietenii tai… De exemplu poți să-l distribui pe facebook aici: https://www.facebook.com/blogdeinstalatii.ro

Îți doresc să ai o zi grozavă și minunată, și te aștept din nou să vizitezi blogul.


surse: diydoctor.org.uk  diy.com emergencyplumber.uk.comClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: