Calorifer De Baie Portprosop. Ghidul Pentru Calorifere de BaieUnul din beneficiile unui calorifer de baie, este ca atunci cand iesi de la dus sau din cada si gasesti un prosop cald sau un halat cald, poti spune ca te bucuri de o viata luxoasa.

Asa ca tine-ti prosoapele calde cu un calorifer de baie portprosop!

Pentru ca sunt ideale pentru uscarea prosoapelor, dar si pentru incalzirea baii. Unele modele de calorifere de baie decorative sunt foarte atractive si iti incanta ochii.

Poti vedea aici pretul caloriferelor de baie vandute de eMag.ro. Si sa le compari cu cele vandute aici

Calorifer portprosop electric sau cu agent termic?

Casa ta probabil are deja un sistem de incalzire pe gaz, lemne sau electric. Dar nu esti limitat sa folosesti sistemul existent cand montezi un calorifer portprosop nou.

Daca deja ai un sistem de incalzire instalat, poti alege fie un calorifer portprosop electric, fie unul cu apa calda.

Calorifer de baie cu apa calda

Daca vrei sa inlocuiesti un calorifer de baie existent sau un calorifer mai mic obisnuit, un calorifer portprosop poate fi cea mai buna alegere pentru ca foloseste deja tevile existente.

Si este simplu asa pentru ca vei porni centrala termica si veai avea caldura si in baie. Nu trebuie sa mai ti minte sa pornesti si sa opresti caloriferul portprosop electric.

Daca vrei sa ai o baie frumoasa, cumpara si un calorifer frumos. De exemplu un calorifer de baie decorativ.

Calorifer portprosop electric

Un calorifer portprosop electric este o solutie buna daca nu vrei sa mai tragi tevi pana in baie.

Caloriferele de baie electrice functioneaza cu sistemul electric existent si au clasa energetica potrivita pentru a functiona in mediul cu umiditate mare.

La fel ca un calorifer de baie portprosop ele se monteaz pe perete, si se racordeaza la curent.

Unele calorifere de baie portprosop electrice vin cu un termostat pentru control. Asta iti permite sa stabilesti ce temperatura doresti in baie si poate sa faci chiar si programare.

Cu acest termostat pentru calorifer de baie poti sa ai si protectie antiinghet daca temperatura exterioara coboara atat de mult incat pune in pericol tevile cu apa.

Va trebui sa lasi caloriferul pornit pentru asta, dar nu va face caldura decat daca este foarte frig (sub 6 grade). Este ideal pentru atunci cand pleci de acasa o perioada mai mare de timp.

Cumpara acum un calorifer scarita electric pentru baie

Unde montezi un calorifer portprosop?

Va trebui sa te gandesti bine unde vrei sa montezi caloriferul portrosop de baie. Daca acum redecorezi sau faci modificari in baie, va trebui sa zugravesti peretele din spatele caloriferului sau sa pui faianta pe el, pentru ca va fi mai usor.

Pentru caloriferele de baie cu agent termic, tine cont de tevile existente. Daca schimbi caloriferul de baie, va trebui sa cauti ‘’calorifer de baie dimensiuni’’ pentru ca poti lua o dimensiune de calorifer asemanatoare ca sa nu modifici tevile.  

calorifer de baie blogdeinstalatii.ro

Cati kw sa aiba un calorifer de baie?

Puterea termica a caloriferului o masuram in kW. Aceasta este unitatea de masura pentru cantitatea de caldura produsa de un calorifer.

Poti folosi un calculator pentru calorifere pentru a afla necesarul termic. Daca ai o baie de dimensiuni obisnuite, poti folosi un calorifer de baie portprosop.

Insa daca baie aeste mai mare, poti folosi o combinatie formata dintr-un calorifer panou si un calorifer de baie scarita.

Vezi aici exemple de calcul ale puterii caloriferelor: Calculul Caloriferelor. 8 Site-uri Pentru Calcul Necesar Termic + 2 Exemple

Am nevoie de robineti de calorifer?

Da, o sa ai nevoie de o pereche de robineti pentru a controla agentul termic din caloriferul de baie portprosop.

Robinetii de calorifer se cumpara separat. Daca vrei sa aflii, poti vedea ici ce poate sa faca un robinet termostatic. Si cumpara robineti de calorifer de la eMag

Calorifer portprosop tip scarita

Asa cum sugereeaza si numele, un calorifer portprosop tip scarita este bazat pe forma de scara, cu treptele care-ti prmit sa agati mai multe prosoape.

Sunt montate pe perete si ca forma putem gasi doua variante:

  • calorifer portprosop scarita drept
  • calorifer portprosop scarita curbat

Un calorifer scarita drept este mai subtire si ocupa putin spatiu, pe cand cele curbate se potrivesc in camerele mai mari unde este mai mult spatiu si este usor sa agati mai multe prosoape.

Caloriferele scarita sunt disponibile in diverse dimensiuni pentru a se potrivi in majoritatea bailor si pot avea si finisaje cromate.

Alege alb ca sa asortezi cu decorul existent, sau un calorifer de baie cromat ca sa fie mai stilat. Merita spus aici ca la caloriferele portprosop albe puterea termica este mai mare.

Vezi pretul eMag.ro 

calorifer de baie portprosop cromat curbat blogdeinstalatii.ro

Calorifer de baie tip panou

Daca montezi in baie un calorifer obisnuit tip panou, trebuie sa ti cont ca acesta nu rezista prea bine la umezeala. In timp pot sa apara pete de rugina pe el.

Ca sa eviti acest lucru, trebuie sa ai o aerisire a baii prin fereastra pe care sa o folosesti constant.

Uite cateva idei de suport de prosop pe care le poti folosi:

Calorifer portprosop cromat

Un calorifer de baie portprosop cromat este o optiune ideala daca vrei ca radiatorul tau sa iasa in evidenta in baie.

Sunt disponibile intr-o gama larga de forme si dimensiuni, cum ar fi de exemplu un calorifer cromat eMag

Concluzie

O sa ai nevoie de un calorifer de baie drept daca vrei sa folosesti cat mai putin spatiu posibil. Daca ai spatiu mai mult, un calorifer de baie curbat poate sa fie o solutie buna, pentru ca este usor sa agati prosoape de ele.

Pe langa variantele cromate sau de inox, poti gasi si calorifere decorative care au un design modern.

Ti-a placut articolul? Mai am si altele cel putin la fel de interesante. Inscrie-te acum gratuit la newsletter, si le vei primi pe email.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: