10 Avantaje Ale Centralelor Pe Lemne Cu Ardere Tip Lumânare LiepsneleFirma de centrale pe lemne Liepsnele este din ce în ce mai cunoscută și populară datorită celor peste 80.000 de centrale termice pe lemne vândute în Europa.

Mulți utilizatori recomandă această centrală pe lemne și lauda calitatea centralelor Liepsnele.

Ce înseamnă arderea tip lumânare?

La arderea tip lumânare nu există combustie în partea inferioară a centralei. Principiul de ardere al centralelor pe lemne Liepsnele include combustia superioară. Arderea are loc de sus în jos, fracționat în strat de 10-15 cm.

Acest lucru oferă centralei o autonomie foarte mare pentru că lemnul arde treptat și foarte încet, în loc să ardă tot odată.

centrala Liepsnele pareri blogdeinstalatii.ro

10 Avantaje ale centralelor Liepsnele

 1. Economie de combustibil.

Pentru că nu faci focul de 2-3 ori pe zi, și pentru că lemnul arde încet pentru o perioadă mai lungă, cantitatea de combustibil folosit este mai mică decât la un cazan obișnuit.

 1. 30 de ore cu o singură încărcare.

Dacă ai avut un cazan pe lemne, știi că trebuie să faci focul de 2-3 ori pe zi în zilele de iarnă. La centrala Liepsnele nu este necesar.

 1. 3-5 zile cu o încărcătură de cărbune.

Poți folosi și cărbune, nu doar lemn. Acesta arde mocnit, și o încărcătură poate să țină mai mult timp decât lemnul, pana la 3-5 zile in functie de calitatea carbunelui.

 1. Cazan pe lemne sau cărbuni.

Sunt furnizori precum Viadrus care au modele diferite de cazane pentru lemn și cărbune. Centralele termice pe lemn Liepsnele pot arde lemn, brichete de rumeguș, deșeuri de lemn și cărbune.

 1. Nu se depune gudron în cazan

În cazul cazanelor pe lemn, gudronul se depune mai ales dacă lemnul e verde sau umed. La centralele termice Liepsnele nu trebuie să cureți gudronul, acestea se autocurata datorită formei cilindrice și principiului de ardere tip lumânare.

 1. Funcționează pe lemn, cărbune, deșeuri de lemn, brichete.

Nu este un cazan pretențios și poți folosi mai multe tipuri de combustibil. Dacă se termină lemnul, poți folosi brichete de lemn sau cărbune.

 1. Nu trebuie scoasă cenușă foarte des.

Când sunt arse lemne, cenușa trebuie îndepărtată de 2, 3 ori pe lună. Iar atunci când sunt arși cărbuni, cenușa se va îndepărta înainte de fiecare ardere.

 1. Garanția cazanului este de 5 ani.

Este o garanție extinsă care spune despre furnizor că are încredere în produse, iar ție ca utilizator îți oferă încrederea că poți cumpăra fără griji.

 1. Durata de viață 20 – 25 ani

Nu-ți face griji că s-ar putea strica după 6-7 ani de funcționare, deoarece durata de viață este estimată la 20 – 25 de ani.

 1. Cazanul pe lemne este certificat TUV

Încă un motiv dacă mai era nevoie care atesta calitatea centralelor Liepsnele.

Aici poți vedea prețul centralelor Liepsnele

Caracteristici importante pentru centralele Liepsnele

 Autonomie mare

Cu o singură încărcare de lemne, centrala arde până la 30 de ore. Dacă folosești cărbune, se poate ajunge la 3-5 zile.

Datorită principiului de ardere tip lumânare, prin distribuția de aer prin partea superioară, se prelungește timpul de ardere al combustibilului.

Economie de combustibil

Cobustibilul solid, fie că vorbim de lemne sau de cărbune, este mai ieftin decât gaz, gpl sau curent electric.

Siguranță în funcționare

Centralele pe lemne cu ardere tip lumânare Liepsnele sunt testate și omologate de Autoritatea Germană TUV.

Pentru ca centrala să fie protejată la supraîncălzire, este recomandată montarea unei supape termostatice care să facă răcirea automat.

Se recomandă supapă termostatică pentru răcire Regulus DBV1 fabricată de Regulus.

Date de contact Liepsnele Romania

Garantie centrala pe lemne

 • 5 ani garantie la corpul cazanului

Alte resurse

Ai intrebari despre centralele pe lemne Liepsnele cu ardere tip lumanare? Scrie-le in sectiunea de comentarii de mai jos si hai sa le discutam.

 

centrala cu ardere tip lumanare blogdeinstalatii

 

montaj centrala cu ardere tip lumanare

 

sursa foto: instagram.comClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: