Cazan Pe Lemne Cu Gazeificare Unical [Energia Viitorului]Instabilitatea economică și devalorizarea leului au dus la fenomene care au făcut ca economia română să se confrunte cu valuri inflaționiste nemaiîntâlnite de multă vreme.

Ca urmare, combustibilii cu 28%, energia electrică cu 24%, iar gazele cu 70% sunt mai scumpe decât anul trecut pe perioada aceasta. 

Așadar, pentru mulți dintre noi, întrebarea rămâne „ce urmează”? 

In acest articol Blog de Instalatii impreuna cu Melinda Instal iti prezinta cazanele pe lemne cu gazeificare Unical.

Cazan Pe Lemne Cu Gazeificare Unical [Energia Viitorului]

Solutii alternative de incalzire

Ce soluții merită luate în considerare la prețurile actuale ale energiei? Care este cel mai eficient mod de încălzire la iarnă? 

De fapt, având în vedere că unii experți consideră că această instabilitate va mai dura cel puțin doi ani și că prețurile vor continua să crească, merită să ne gândim care este soluția cea mai optimă și pentru sezoanele de încălzire din anii următori.

Dar este posibil ca nu în toate cazurile să merite să trecem de la încălzirea cu gaz la cea cu lemne? Sau această idee este complet fără sens? 

Contează ce cazan pe lemne folosiți? Sau contează cât de bine ne dimensionăm sistemul de încălzire? 

Cât de groși sunt pereții clădirii? Cât de bine este izolată? Ce marcă de materiale de construcții folosim?

Solutii alternative de incalzire Unical pe lemne Melinda Instal

Sisteme de incalzire ieftine

Complexitatea subiectului ne obligă pe noi sau pe inginerii de instalații, să luăm decizii bazate pe o mulțime de detalii, pentru a crea o ambianță ideală și confortabilă în locuințele noastre. 

Și cel mai probabil am putea să continuăm și rândul întrebărilor. Dar nu acesta este scopul nostru acum. 

O să vă prezentăm un produs și producătorul acestuia, care reprezintă o alternativă excelentă pentru sistemul dumneavoastră de încălzire.

Așadar, producătorul pe care îl vom prezenta astăzi este Unical AG S.p.A. din Italia și o linie de produse dintre produsele lor emblematice, cazanele cu gazeificare a lemnului FIREX 2S prin distribuitorul lor din România Melinda Instal.

Sisteme de incalzire ieftine pe lemne

Ce este un cazan cu gazeificare a lemnului?

Haide să vedem în câteva cuvinte ce este un cazan cu gazeificare a lemnului.

Cazanul cu gazeificare a lemnului necesită în mod evident combustibil lemnos, dar, spre deosebire de un cazan sau o sobă convențională cu lemne, acesta produce căldură prin gazeificarea lemnului, prin arderea gazului de lemn. 

Cazanul cu gazeificare a lemnului este o soluție de încălzire ecologică și este de asemenea și eficient din punct de vedere energetic. 

Pentru că valoarea procentelor economisite poate ajunge la 40-45% în comparație cu încălzirea convențională cu gaz.

camera de ardere cazan gazeificare unical Ce este un cazan cu gazeificare a lemnului

Cum funcționează un cazan cu gazeificare a lemnului?

În cazul arderii convenționale a lemnului, arderea este imperfectă, iar gazele de ardere poluante sunt produse ca produs secundar. 

Spre deosebire de aceasta, cazanul cu gazeificare a lemnului permite o combustie perfectă: 

  • gazul din lemn este ars la o temperatură foarte ridicată, amestecat cu cantitatea necesară de aer. 

Modul lor de funcționare constă în două camere de ardere. 

În camera dublă de combustie a unui cazan cu gazeificare a lemnului, lemnul arde în medie de 5 ori mai mult decât în cazanele convenționale pe lemne. 

Camera de combustie superioară este locul în care lemnul este ars, creând o ardere incompletă. Prin acest proces, se produc gaze combustibile. 

Aceste gaze sunt transferate în camera de ardere secundară, unde sunt arse. Economia constă în faptul că timpul de ardere este mult mai lung decât în cazul cazanelor convenționale cu combustibil solid.

Cum funcționează un cazan cu gazeificare a lemnului Melinda Instal

Avantajele centralelor pe lemne cu gazeificare

Astfel cazanele cu gazeificare trebuie să fie aprinse mai rar. O altă mare diferență este că se produce cu 90% mai puțină cenușă în timpul arderii, ceea ce se datorează utilizării mult mai eficiente a combustibilului. 

O altă observație foarte interesantă este că dacă montați un sistem de încălzire modern, singura diferență la nivel de sistem între un cazan convențional pe lemne și un cazan cu gazeificare este costul suplimentar, care se poate amortiza în 4-5 ani. 

Iar durata de viață a unui cazan cu gazeificare este de 25-30 de ani. Gândiți-vă de câte ori pe parcursul vieții sale, își va rentabiliza costul? 

Iar confortul pe care îl poate oferi este de asemenea semnificativ mai bun și este foarte greu de exprimat în bani.

Avantajele centralelor pe lemne cu gazeificare

Centrale pe lemne Unical

Unical AG S.p.A. este o companie italiană foarte avansată în sectorul încălzirii.

Înființată în 1972 pentru proiectarea și producția de unități de încălzire civile și industriale, și-a extins ulterior gama de operare pentru a include sisteme de climatizare, panouri solare, pompe de căldură, sisteme integrate, sisteme de pardoseală etc., iar în prezent se mândrește cu unul dintre cele mai complete cataloage din industria sa.

Inovație, niveluri maxime de performanță în utilizarea diferitelor forme de energie și combustibil (gaz, motorină, păcură, biomasă), fiabilitate, pentru a reduce nivelul de consum și a conserva cu maximă atenție mediul în care trăim. 

Toate acestea sunt motive pentru sumele mari investite în fiecare an destinate cercetării și dezvoltării. 

Unical R&D (Cercetare și Dezvoltare) numără în realitate peste 30 de angajați care lucrează non-stop la proiecte ambițioase: co-generare, schimbătoare de căldură cu condensare revoluționare, aplicații foarte compacte și modulare pentru a păstra cele mai înalte standarde de calitate. 

Experimente constante care confirmă, zi de zi, nivelul maxim de inovație tehnologică care a distins întotdeauna marca Unical. 

cazan pe lemn cu gazeificare firex 2s unical Centrale pe lemne Unical

Performanta cazanelor pe lemne Unical

De altfel, Unical se mândrește cu peste 50 de invenții înregistrate. Experiență, succes și actualizări constante; așa iau viață, zi de zi, produsele Unical: pasiune pentru tehnologie, Made in Italy.

Tehnologie, calitate, cercetare, siguranță, încredere, servicii, stil, eco-conștiință, prietenie cu mediul, inovație, curiozitate, atenție, grijă, acuratețe, etică, viitor.

Acestea sunt cuvintele cheie care reprezintă cine este și ce face Unical.

Cuvinte obișnuite alese pentru a face o impresie asupra publicului? Nu, pe vremea când în Italia nimeni nu vorbea despre protecția mediului și despre tehnologia ecologică, Unical punea deja în aplicare toate aceste cuvinte, iar fondatorul său, pictorul și artistul, dar și genialul inginer și inventator, a demonstrat acest lucru în mod deschis (și curajos…) în timpul celui mai important eveniment climatic internațional italian, expoziția MCE MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT din Milano.

Într-adevăr, aici Unical a folosit arta pentru a sensibiliza publicul… un instrument total neconvențional la acea vreme, încă unic și inimitabil.

Iată un fragment din gândurile sale pe această temă. Arată ca niște poezii, dar pun acele mari întrebări, fiecare cui îi aparține, întrebări care, dacă ar fi fost puse la momentul potrivit, ar fi dus cu siguranță la o îmbunătățire a calității vieții pentru noi toți.

Dacă am privi lumea prin ochii lui Unical, iată ce am vedea și noi am face același lucru ca și Unical și ne-am angaja cu toții să lucrăm la un viitor mai bun pentru copiii noștri.

centrale unical mesaj stimate cetatean

Stimate cetățean,

Puteți instala deja cazane cu un nivel scăzut de emisii nocive (CO2 și NOX). De ce nu vorbește nimeni despre ele?

În țările europene vecine, aceste cazane sunt deja obligatorii.

Acum o știți și dumneavoastră. Solicitați-le de la instalatorii și tehnicienii de instalații termice care au aripi și inimă pentru a zbura.

centrala unical mesaj dragi parinti

Dragi părinți, ai copiilor care poartă măști de protecție împotriva emisiilor de gaze pentru a merge la școală, v-ați întrebat vreodată ce emisii de CO2 și NOX produce noul dumneavoastră cazan?

Mulți vă vor spune că toate cazanele sunt la fel. Nu este așa.

Cazanele au componente obișnuite sau componente special destinate unor emisii nocive reduse. Și atât.

centrale pe lemne Unical stimati primari

Stimați primari, În cazul în care ați fost corect informați că există pe piață cazane cu emisii reduse de CO2 și NOX, cu randament foarte ridicat, ați avea curajul de a impune cetățenilor dumneavoastră utilizarea acestor cazane?

Dincolo de voturi, nu v-ați simți mândri de o astfel de decizie?

centrale unical tanarul de azi

Tânărul de azi, omul viitorului, uscarea solului din cauza nivelurilor excesive de CO2 va reduce calitatea vieții voastre încă din următorii treizeci de ani.

Nu este adevărat că nu puteți face nimic în această privință.

Puteți lupta pentru a vă instala în casă un cazan cu condensare de înaltă eficiență (110%). 

Acest lucru ar reduce emisiile de CO2 cu cel puțin 25%. Nu vă trăiți viitorul într-un deșert de copaci pictați pe afișe.

centrala lemne unical stimate proiectant de sistem

Stimate proiectant de sistem, 

cunoașteți diferența de preț între utilizarea cazanelor cu ardere normală pe gaz și cele cu emisii reduse de NOX.

Este foarte mică în comparație cu costul total al sistemului.

Este recomandabil să instalați cazane poluante pe gaz, care probabil vor trebui înlocuite?

Și dacă acestea ar costa la fel, ce ați face?

centrala unical pe lemne omul intelectual

Omul intelectual, Depinde de tine să trezești conștiințele.

De la fereastra ta deschisă spre lume, vezi deja simptomele viitoarei degradări a mediului,  și insuficiența constantă a comportamentului uman în fața situațiilor reale. 

Dacă scrii, dacă vorbești, dacă exiști, ridică-te.

cazan pe lemn cu gazeificare firex 2s unical cazan cu gazeificare unical

Cazan pe lemne cu gazeificare Unical

Cazan pe lemn cu gazeificare FIREX 2S 34 UNICAL 

Cazan pe lemn cu gazeificare FIREX 2S 45 UNICAL 

Cazan pe lemn cu gazeificare FIREX 2S 55 UNICAL 

Cazan pe lemne cu gazeificare Unical

Centrale Unical, de la Melinda Instal

Viziunea despre viitor al companiei Melinda Instal este foarte asemănătoare cu perspectiva companiei Unical. 

Acordă mare importanță protecției mediului și obținerii unui viitor sustenabil pentru generațiile viitoare. 

Atitudinea aceasta se reflectă și în faptul că a început să distribuie la nivel național modele de cazane cu gazeificare cum este și linia de modele Unical FIREX 2S.

După cum arată perfect rândurile de mai sus, Unical creează capodopere care fac din încălzirea cu lemne o adevărată artă. 

Cazanele Unical din gama Melinda Instal oferă soluții de încălzire pe un spectru larg de puteri și necesități. Puteți vedea modelele și parametrii tehnici al acestora în magazinul online melindainstal.ro

Bineînțeles, pe lângă comercializarea produsului, Melinda Instal a reușit să dezvolte și o rețea de parteneri de service. 

Punerea în funcțiune a cazanului Unical și soluționarea fără probleme a oricărei eventuale situații legate de garanție sunt posibile prin intermediul rețelei Melinda Instal.

 

Articol scris de: Szávuj Attila, Melinda Instal

 Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: