Cum Aleg Un Stabilizator De Tensiune? [Pentru Centrala Termică]

903 Shares

Ce este un stabilizator de tensiune? Un stabilizator de tensiune este un dispozitiv special care ajută la prevenirea apariției unor probleme legate de instabilitatea tensiunii electrice pe rețea. Echipamentele echipate cu dispozitive de automatizare au parte, în anumite situații, de o funcționare necorespunzătoare care se datorează rețelei de energie electrică.

În acest scop, pentru a se asigura oricărui echipament electric, o funcționare în condiții de siguranță deplină și pe termen îndelungat, calitatea tensiunii electrice din rețea este un factor foarte important.

Chiar dacă nu este posibil să prevenim toate fluctuațiile din sistemul electric, și în acest fel, să împiedicăm ca echipamentele noastre să fie afecte, putem să le protejăm într-un mod cât mai complet, cu ajutorul unui dispozitiv special: un stabilizator de tensiune.

Desigur, nimeni nu te poate obliga să-ți montezi un stabilizator de tensiune la centrala termică, dar dacă vei întreba experții din domeniu, cu siguranță că aceștia îți vor răspunde la unison că este ceva care este mai mult decât necesar.

stabilizator de tensiune pentru centrala termica pe gaz

Tipuri de stabilizatoare de tensiune pentru toata casa

Stabilizatorul de tensiune cu releu (digital) – se încadrează în categoria dispozitivelor ieftine și nu tocmai fiabile. Din cauza contactelor pe conectorii de ardere, care sunt destul de slabe, acesta trebuie înlocuit la aproximativ 3-4 ani. În plus, nici acuratețea stabilității amplitudinii oscilațiilor nu este la un nivel foarte bun.)

Stabilizatorul de tensiune cu servomotor – echilibrează în mod uniform tensiunea de ieșire, cu toate că ritmul de funcționare este unul lent, ceea ce crește probabilitatea apariției unui accident.

Stabilizatorul de tensiune cu tiristor (electronic) – ideal pentru o centrală termică. Acestea sunt durabile, silențioase, de înaltă precizie, reacționează instantaneu la oscilațiile de tensiune și le stabilizează instant, fiind niște dispozitive care permit economisirea costurilor necesare reparației unei centrale scumpe (în caz de defecțiuni datorate oscilațiilor de tensiune electrică în rețea).

Cum aleg un stabilizator de tensiune pentru centrala termică?

Alte criterii pentru selectarea stabilizatorului de tensiune pentru centrala termica. Pentru a-ți selecta în corect stabilizatorul pentru centrală trebuie să iei în considerare o serie de parametri, precum:

 1. Puterea electrică a centralei. În mod obișnuit, centralele pe gaz au un consum între 100 și 200 de Watt. Din moment ce această valoare este diferită în funcție de tipul centralei termice, trebuie să ții cont de specificațiile din fișa tehnică, atunci când îți alegi un stabilizator. În acest caz, trebuie să multiplici valoarea trecută în fișă cu cinci și să adăugi încă 10%, ca să obții valoarea corectă.
 2. Producătorul. În momentul în care îți alegi un stabilizator, nu țară de origine a producătorului este importantă, pentru că și în China sunt realizate produse de calitate. Mai degrabă, trebuie să acorzi atenție gamei de produse oferite de acest producător. Așa că, în cazul în care lista de stabilizatori se încadrează într-o gamă variată la nivel de voltaj, și dacă aceștia nu sunt destinați numai anumitor tipuri de echipamente – centrale termice, televizoare, frigidere – ci sunt concepuți pentru întreaga casă, acesta este un semn bun. Este recomandat, de asemenea, să optezi pentru acele mărci care beneficiază de o prezență îndelungată pe piață, în dauna brandurilor nou apărute.
 3. Specificațiile tehnice:
  1. Timpul de răspuns este măsurat în milisecunde, și cu atât acesta valoare este mai mică, cu atât mai bine;
  2. Viteza de reacție este exprimată în volți pe secundă (B / sec); cu cât este mai mare valoarea, cu atât dispozitivul este mai bun, deoarece poate corectă o tensiune mai mare într-o secundă;
  3. Intervalul de operare la intrare – valorile tensiunii maxime și minime, pe care dispozitivul le poate egaliza, iar atunci când are loc depășirea acestor limite, stabilizatorul oprește, pur și simplu, boilerul;
  4. Intervalul de operare a temperaturii – de regulă, aceste dispozitive funcționează la + 5 … + 40 ° С, iar dispozitivele care sunt amplasate în exterior necesită o carcasă suplimentară pentru a funcționa în condiții normale în caz de îngheț;
  5. Numărul de niveluri de corecție este indicat în modelele de relee; cu cât acestea sunt mai mari, cu atât este mai precis nivelul de tensiune. Din păcate, un nivel foarte ridicat crește și costul dispozitivului.
  6. Modul de instalare. Există modele cu montare pe podea și pe perete. Centralele termice nu au nevoie de stabilizatori puternici, așa că este suficient un dispozitiv montat pe perete.

Stabilizator de tensiune pentru centrala termica


Stabilizator de tensiune cu servo motor Well 1000VA

Stabilizator de tensiune cu servo motor Well 1000VAEste un produs cu un nivel de eficiență de peste 95%, util pentru zonele în care fluctuațiile de tensiune sunt frecvente. Recomandat pentru locuințele în care, pe lângă centrala termică există și multiple alte echipamente care solicită intrarea principala de la rețea.

 • Nivel de silențiozitate ridicat (50dB);
 • LED-uri indicatoare de stare funcționare;
 • Protecție la 5 tipuri de oscilații pe rețea;
 • Afișaj digital
 • Nivel ridicat de stabilitate la conectarea cu multiple echipamente

Vezi aici pretul


Stabilizator tensiune nJoy Akin 3000

Stabilizator tensiune nJoy Akin 3000

Un echipament care combină designul modern cu multiple funcții, rezultatul fiind un produs care se pliază pe orice tip de consumator. Dispune de setări specifice pentru anumite tipuri de echipamente speciale, astfel încât toate consumatoarele de energie din casa ta vor fi protejate complet.

 • Funcție de protecție pentru anumite tipuri de echipamente
 • Afișaj digital
 • Nivel ridicat de securizare a produselor ce funcționează pe curent alternativ
 • Funcție de suprimare a timpilor de tranziție la conectarea aparatelor
 • Opțiune de monitorizare a parametrilor de funcționare

Vezi aici pretul


Stabilizator tensiune Kemot

STABILIZATOR TENSIUNE AUTOMAT 2000VA KEMOT

Acest stabilizator de tensiune este unul dintre produsele de marcă ale brandului Kemot. Acesta regularizează nivelurile de ieșire ale tensiunii atunci când valoarea de intrare este oscilantă, rezultatul fiind o protecție completă a echipamentelor conectate.

 • Marja de eroare foarte redusă (3%)
 • Preț foarte accesibil
 • Afișaj digital
 • Design compact, cu linii moderne
 • Nivel de protecție ridicat

Vezi aici pretul


Ce tipuri de stabilizator de tensiune se gasesc?

– Stabilizatorul de tensiune cu releu (digital)
– Stabilizatorul de tensiune cu servomotor
– Stabilizatorul de tensiune cu tiristor (electronic)

Cum aleg un stabilizator de tensiune pentru centrala termica?

– Puterea electrică a centralei.
– Producătorul
– Specificațiile tehnice
Vezi mai multe detalii in articol…903 Shares

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

903 Shares
Share903