Kitul de Evacuare Gaze Arse – 5 lucruri de știut!Îți instalezi o nouă centrală termică Ariston cu kitul de evacuare gaze arse prin perete?

90% din kiturile de evacuare ies prin perete și nu prin acoperiș. Este preferat acest tip de kit de evacuare gaze arse, deoarece este mult mai practic. De asemenea, este mult mai ușor de izolat și etanșat zona în care se montează tubulatura de evacuare prin perete.

Chiar dacă este destul de simplu de instalat, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre coșul de evacuare a gazelor de la centrală. Iată cele mai importante lucruri de care să ții cont atunci când montezi un kit de evacuare gaze arse prin perete, aflate de la Ariston Thermo Romania.

Citeste aici articolul nou despre prelungirea evacuarii la centrala termica.

Cinci lucruri pe care să le iei în calcul atunci când ai un kit de evacuare gaze arsekit de evacuare gaze arse ariston

  • Asigură-te că faci gaura cu o mașină de carotat, de preferat una cu cap de găurit cu diamante. Acest lucru este important pentru a evita spargeri nedorite pe partea opusă. Este esențial să te asiguri că meșterul care dă gaura prin perete pentru kitul de evacuare gaze arse are sculele potrivite (costul este de la 100 de lei).
  • Kitul de evacuare gaze arse trebuie să fie bine etanșat la ambele capete. Etanșarea ambelor părți ale peretului este extrem de importantă și ar trebui realizată folosind ciment sau un material echivalent. Kitul de evacuare trebuie etanșat foarte bine, astfel încât gazele arse să nu poată intra înapoi în clădire!
  • Kitul de evacuare trebuie instalat în poziția corectă. Acest lucru este important mai ales dacă folosiți o centrală în condensație. Instalatorul trebuie să instaleze kitul de evacuare gaze arse la unghiul corect. La o centrală termică în condensație, picăturile de lichid condensat sunt ușor acide și ele trebuie să se scurgă în sistemul de evacuare a condensului.
  • Asigură-te că instalatorul măsoară precis lungimea. Este extrem de important ca instalatorul să specifice exact lungimea kitului de evacuare gaze. Kiturile și centralele termice permit lungimi diferite. Unele permit lungimi de până la 6 metri, în timp ce altele pot ajunge la 12 metri lungime. Numărul coturilor influențează lungimea permisă destul de mult. Asigură-te că instalatorul a calculat distanța exactă, deoarece prea multe coturi sau o lungime prea mare a coșului evacuare gaze arse vor face ca centrala termică să nu funcționeze corect.
  • Ușițele de vizitare sunt absolut necesare. Este foarte important ca, atunci când kitul de evacuare gaze arse este mascat, să fie prevăzut cu ușiță de acces. Doar așa se vor putea efectua inspecțiile kitului de evacuare gaze arse. Aceste inspecții se fac regulat, o dată cu verificarea centralei termice. Trebuie să te asiguri că nu există scurgeri și că kitul de evacuare gaze arse este perfect funcțional. Doar așa poți evita probleme nedorite pentru tine și familia ta.

Ținând cont de toate aceste criterii, recomandăm centralele termice Ariston, prevăzute cu coșuri de evacuare gaze arse de calitate și alte accesorii compatibile.

Concluzie

Îți faci griji despre cum vei instala noul kit de evacuare gaze arse prin perete? Dacă ții cont de lucrurile menționate mai sus, nu ar trebui să ai probleme! Majoritatea instalatorilor competenți au experiență în instalarea coșurilor și kiturilor de evacuare gaze arse, luând în calcul normele in vigoare.

sursa foto: upperplumbers

Citeste si:

De Ce Nu Incalzesc Caloriferele? Cateva Sfaturi Simple

De Ce Scade Presiunea In Centrala Termica?

Ce Se Întâmplă Dacă Scade Presiunea Centralei Termice? Metoda HârtieiClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: