De Ce Nu Incalzesc Caloriferele? Cateva Sfaturi Simple

Una din cele mai frecvente probleme care apare la centrala termica este ca pur si simplu nu incalzesc caloriferele, nu ajung la temperatura optima de incalzire.

Daca esti ca mine, inseamna ca iti place faptul ca incalzirea de la centrala termica a fost oprita pentru lunile de vara si ca factura la incalzire a scazut simtitor.

Vezi care sunt: 7 Pasi pentru a afla cum aerisesti caloriferul

nu incalzesc caloriferele - blogdeinstalatii.ro

Nu incalzesc caloriferele

Din pacate, se apropie incet timpul cand va va trebui sa luam in considerare pornirea din nou a centralei termice.

Cum vremea poate fi foarte rece pe perioada iernii, ne putem astepta ca factura la incalzire sa creasca si pot aparea probleme la functionarea ei sau a sistemului de incalzire.

Sunt vesti bune pentru instalatori si firmele de instalatii dar nu este o veste buna pentru cei care trebuie sa plateasca pentru reparatii.

Aer in calorifere

Daca dupa ce pornesti centrala termica constati ca nu incalzesc caloriferele la fel cum o faceau inainte, poate fi din cauza aerului din instalatie.

Acest lucru este foarte comun, si se poate identifica prin parti reci in locul unde nu incalzesc caloriferele, cel mai des in partea de sus.

Citeste si: Convectoare electrice. Cat costa sa le folosesti?

Aerisirea caloriferelor

Inainte de a pune mana pe telefon sa chemi instalatorul ca nu incalzesc caloriferele, daca esti increzator in fortele proprii si ai putina indemanare, fa chiar tu aerisirea caloriferelor.

Ai nevoie de urmatoarele:

 • cheie de aerisit caloriferele
 • o carpa sau un prosop ca sa nu te uzi
 • un borcan sau un lighean in care sa curga apa

Aerisitor calorifere - nu incalzesc caloriferele - blogdeinstalatii.ro

Cu centrala termica oprita, foloseste cheia de aerisit calorifere sau o surubelnita daca se potriveste la aerisitor, si aeriseste caloriferul. In timp ce faci asta, vei auzi un suierat de aer (care bloca caloriferul) ce iese si este inlocuit de apa.

Cand nu mai iese aer si incepe sa curga apa, sti ca a iesit tot aerul din calorifer. Acum poti inchide aerisitorul caloriferului.

Presiunea apei din centrala termica

Trebuie sa faci aerisirea descrisa mai sus la toate caloriferele din casa. Dupa ce ai terminat mergi la centrala termica si verifica presiunea din instalatie. Daca presiunea a scazut usor, trebui sa incarci istalatia din nou astfel incat sa fie intre 1 – 1,5 bar.

Presiunea centralei termice este indicata pe manometrul ei sau pe afisajul electronic (in functie de model). Pentru mai multe informatii consulta manualul de utilizare al centralei termice. Si mai poti citi ghidurile pe care le-am scris despre presiunea centralei.

In cazul in care presiunea a scazut, trebuie incarcata instalatia din nou. Daca centrala termica are presiunea sub 0,8 bar este posibil sa nu mai porneasca si sa intre in avarie.

Trebuie sa resetezi centrala termica ca sa porneasca din nou. Consulta manualul de utilizare a centralei termice pentru mai multe informatii.

Apeleaza la experti

Daca ai dubii cu privire la oricare dintre lucrurile expuse mai sus, si crezi ca nu poti face asta sau nu ai sculele potrivite, apeleaza la un instalator. Oricum sa inveti sa aerisesti un calorifer, este o deprindere care merita sa inveti sa o faci.

Iti poate salva mult timp si bani si va reduce semnificativ stresul cauzat de problema ca nu incalzesc caloriferele!

Daca esti interesat de echipamentele de instalatii, te invit sa vizitezi pagina de oferte si reduceri pe care am pregatit-o pentru tine.

Si iti recomand sa te abonezi la newsletter pentru a nu pierde nici un articol nou.

Daca ai o problema cu caloriferul care nu se incalzeste, scrie un comentariu mai jos si hai sa discutam.

Caloriferele nu incalzesc
Daca dupa ce pornesti centrala termica constati ca nu incalzesc caloriferele la fel cum o faceau inainte, poate fi din cauza aerului din instalatie. Acest lucru este foarte comun, si se poate identifica prin parti reci in partea unde nu incalzesc caloriferele, cel mai des in partea de sus a lui.
Aerisire calorifere
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 07/22/2015
Inainte de a pune mana pe telefon sa chemi instalatorul ca nu incalzesc caloriferele, daca esti increzator in fortele proprii si ai putina indemanare, fa aerisirea caloriferelor. Tot ce ai nevoie este o cheie de aerisit caloriferele si un prosop sau o carpa ca sa fi pregatit sa nu te uzi.
4.25 / 5 stars
sursa roomelegance.com

Produse recomandate:

Click Here to Leave a Comment Below

Kridon Bogdan - 4 years ago Reply

Pe barometru,sunt 2 indicatoare, unul roșu unul negru. Cel roșu e oprit la maxim iar cel negru la 0! Caloriferele sunt doar caldute. Focul în centrală arde mohnit,iar când deschid ușa de jos,usa de acces la cenușă parcă încep să se încălzească,focul incepe sa arda mai bine,dar barometrul se comporta la fel,nici o mișcare la indicatoare! Temperatura de pe usa centralei arăta 80 de grade,iar temperatura apei 60 de grade! Ce ar trebuii să fac să îmi încălzească caloriferele? Mulțumesc anticipat!

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Nu imi este foarte clar din ce ai explicat tu. Este posibil sa nu ai presiune in instalatia de calorifere. In acest caz trebuie sa bagi apa in calorifere pentru a creste presiunea pana la 1 – 1,5 bar. Aeriseste bine si apoi nu ar trebui sa mai ai probleme cu caloriferele care nu se incazlesc.

Septi Filip - 4 years ago Reply

Buna seara.De ce nu mi se incalzesc caloriferele de la jumate in jos ultimele doua din instalatie,chiar daca sunt aerisite.?Multumesc

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Daca ai facut aerisirea caloriferelor cum trebuie, si inca nu se incalzesc toate caloriferele, mai poti face o echilibrare hidraulica a lor.
  La caloriferele care sunt apropiate de centrala termica, inchide cateva ture la robinetul de retur (sau de tur).
  La caloriferele care sunt departate de centrala, robinetii sa fie deschisi la maxim.
  In acest fel poti asigura un debit mai mare de agent termic pentru ultimele calorifere.
  Alte cauze posibile:
  – calorifere subdimensionate (mai mici decat trebuie)
  – camera nu are izolatie termica
  – centrala nu functioneaza la temperatura necesara. Cand este foarte frig, temperatura pe tur trebuie sa fie mai mare, chiar pana la 70 de grade.

Ovi T - 4 years ago Reply

Buna,

Si eu am o problema cu caloriferele ca nu se incalzesc aproape deloc in partea de jos.. Centrala are presiunea intre 1,5 si 2. Sunt aerisite (numa apa iese din ele) si returul e reglat mai strans la cele mai aproape de centrala si mai deschis la cele departate.
Multumesc.

bobocea - 4 years ago Reply

Idem, ultimele calorifere nu se incalzesc total,aerisit nu are aer iesedoar apa,presiune este ,returul frige

  Dan Voro - 4 years ago Reply

  Verifica sa nu friga mai tare returul ca turul.Daca e asa ai o mica problema :D.
  Se intampla de multe ori ca mesterul manole sa lege invers caloriferul.

nicu panait - 4 years ago Reply

Idem si la mine,iar centrala la pornire ii creste presiunea din start cu 0,4 bar si are un zgomot ca si cum ar fierbe

nicu panait - 4 years ago Reply

Și ar mai fi o problemă:după ce pornește centrala și se încălzesc cât de cât caloriferele,flacăra se stinge și apoi se aprinde foarte repede.Așa face tot timpul până se ajunge la temperatura pe care o indică termostatul ambiant. Menționez că face așa doar pe căldură.

Signorina Irina - 3 years ago Reply

Buna! Imi puteti spune un contact de instalator ce ma poate ajuta cu aerisirea caloriferelor de fonta? Multumesc anticipat!

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Irina, acum nu cred ca folosesti incalzirea si nu prea este nevoie sa faci aerisire.
  Revino in septembrie, inainte de sezonul rece.

doru - 3 years ago Reply

buna, imi puteti spune va rog de ce dupa ce am aerisit toate caloriferele, cel din baie, ultimul ca distanta fata de centrala nu mai incalzeste deloc? am apa in el, dar rece. multumesc anticipat

  Constantinescu Radu - 3 years ago Reply

  Trebuie făcută o echilibrare hidraulica

Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

Nu stiu exact cat de mare este instalatia ta, dar poti incerca asta:
La caloriferele care sunt mai apoape de centrala, inchide putin din robinetul de tur (cateva ture). Apoi asteapta si vezi daca se incalzeste si ultimul. Asta ar trebui sa-l ajute sa ajunga mai mult debit la el.

doru - 3 years ago Reply

am incercat acest lucru si intr-adevar se incalzeste dar cand le deschid din nou( cele mai aproape de centrala) aceeasi poveste cel din baie ramane rece. am 9 calorifere la o casa p+1. ce as mai putea face? multumesc anticipat

platec adina - 3 years ago Reply

ultimul calorifer din circuit se incalzeste doar partea de sus, asta vara un instalator a anulat circuitul prin vasul de expansiune ,,,acesta sa fie motivul…..Va multumesc.

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Depinde de ce a facut cand a anulat vasul de expansiune. Acum nu mai ai vas de expansiune?
  Incearca la primele 2-3 calorifere sa mai inchizi din robinet (cam un sfert).
  Si sa aerisesti bine caloriferele.

Dana - 3 years ago Reply

Buna, o nelamurire am si eu , multumesc anticipat pentru raspuns. Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere si am caldura de la CET. Caloriferele sunt in urmatoarea ordine: BUCATARIE, BAIE, DORMITOR 1, DORMITOR 2, SUFRAGERIE. Caloriferele din dormitorul 1 si sufragerie au apa in ele dar rece…fac aerisirea si iese apa…la restul caloriferelor iese intai aer…care ar fi buba…?? Sunt montate toate la fel: Tur dreapta sus, retur stanga jos, aerisirea stanga sus…. deci care ar fi problema?

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Ar trebui sa aerisesti caloriferele care nu se incalzesc de mai multe ori pana se incalzesc si ele.

coco florin - 3 years ago Reply

Salut. Am observat de cateva zile ca atunci cand folosesc apa calda se incalzesc caloriferele. Ce ar putea fi?

Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

Salut,

Poate sa fie vana cu 3 cai de la centrala termica. Ce marca de centrala ai?

coco florin - 3 years ago Reply

ariston

Nico - 3 years ago Reply

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari. Caloriferul din camera e legat de coloana comuna de pe scara 1, eu locuind pe sc.2. La toti cei de pe sc. 2 caloriferele incalzind un sfert din suprafata totala , iar celor de pe sc 1 fiind incalzite mai mult de jumatate. De ce , avand in vedere ca e coloana comuna?

Cristina - 3 years ago Reply

Buna ziua,
Am o casa P+1. Am 5 calorifere la parter (apx 75mp) si la etaj 3 in dormitoare , 2 tip scarita in bai si unu mic pe hol. Am o centrala electrica Ferolli de 21kw. Am aerisit caloriferele, le-am echilibrat dar nu se incalzesc toate si in intregime… Chiar daca opresc etajul, jos nu se incalzesc toate..spre exemplu, se incalzesc doar 3 din 5..si nici alea in intregime ci doar pe jumatate sau doar in partea de sus; sus se incalzeste doar unu din dormitoare si cel din hol..restu aproape reci..Am verificat si V ul de la centrala sa nu fie infundat..nu este…Instalatia este din Pvc (daca am scris corect). Aveti idee ce ar putea fi de nu se incalzesc?

  Blogeinstalatii - 3 years ago Reply

  Buna ziua,
  Mai poti verifica 2 lucruri in afara de ce ai spus
  – verifica la ce putere este setata centrala electrica. Daca ai ales o putere mica, de exemplu 3 kw sau 6 kw, este normal sa nu incalzeasca caloriferele.
  – cat timp merge centrala? Daca functioneaza doar cateva ore, nu se incalzesc de tot caloriferele. Trebuie sa mearga cateva zile ca sa incalzeasca bine toata casa. Inainte a functionat bine, adica se incalzeau bine caloriferele?

   Cristina - 3 years ago Reply

   Multumesc pentru raspuns. Centrala are trei trepte, este setata la treapta trei.Merge continuu pe 65 grade…Sunt noi toate..si caloriferele si centrala, deci nu a mers mai bine de atat…caloriferele sunt din aluminiu, daca are vreo relevanta..

cosmin - 3 years ago Reply

buna ziua .cammai toti de pe aici am si eu aceasi problema mi se incalzesc caloriferele decat partea de sus ,cele mai aproape de centrala se incalzesc complet iar cele dinspre capatul coloanei decat sus ,returul este putin calai ,am o casa p+m fiecare cu circuitul ei ,instalatia este cam mare 8 calorifere pe parter media cam 1,80m pe calorifer presiune este pe coloana din ce mi arata pe barometru la rece undeva la un bar cand fac focul creste pe la 2,6 bari este reglata la 70 grade,mentionez ca am aerisit caloriferele iese apa din ele,centrala este astra g50 cu gazeificare,va multumesc anticipat.

  Blogeinstalatii - 3 years ago Reply

  La centralele pe lemne pot interveni mai multi factori.
  De exemplu, daca folosesti lemne umede sau verzi, nu va inalzi pre bine si va creste greu temperatura.
  Inainte se incalzeau complet caloriferele?

cosmin - 3 years ago Reply

este primul an in care o folosesc iar lemnul nu este nici verde dar nici uscat cum trebuie de pe un an pe altul

  Constantinescu Radu - 3 years ago Reply

  Trebuie sa vedeți și treapta de turație a pompei de circulație cit si valorile acesteia

   cosmin - 3 years ago Reply

   este treapta a 3 a iar valorea 44kw ,si inca o intrebare de ce creste presiunea ata de mult pe instalatie de la 0,8 la 2,6

Marian - 3 years ago Reply

Bună am o problema cu caloliferele lea airisit de tot și nu merge

Zaharia Gheorghe Victor - 3 years ago Reply

Toate caloriferele se incalzesc foarte bine .Un calorifer (cel mai mare ca dimensiuni)se incalzeste foarte bine la partea de sus iar la baza este rece.De ce ? Imi puteti da ,va rog, un sfat?

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Buna ziua Domnule Zaharia,
  Cel mai usor este sa faceti aerisirea caloriferelor (pe care poate ati facut-o).
  In afara de asta, mai puteti incerca o echilibrare hidraulica despre care am scris in acest articol:

  https://blogdeinstalatii.ro/echilibrarea-hidraulica/

aura - 3 years ago Reply

Buna, caut un instalator profesionist autorizat pentru verificare si schimbare anod magneziu la o centrala Herman Master.

Elena - 3 years ago Reply

Ce solutie se poate aplica unor calorifere model vechi, din fonta, care nu au montat pe ele robinet de aerisire (in casa). Si cu ce costuri (estimativ)?

Precizez ca anul trecut nu au fost nici un fel de probleme, aerisirea s-a facut doar din robinetul de la subsol (bloc de 4 etaje) si am avut caloriferele calde toata iarna.
Anul acesta, au functionat bine la inceputul sezonului, dar acum nu se mai incalzesc (doar 1 din 3). Apartamentul este la parter si aerisirea repetata din subsol nu da nici un rezultat.

Precizez ca acum cateva seri, a fost oprita apa calda timp de 1-2-3 ore si cand a inceput din nou sa curga era atat de neagra si plina de mizerii (s-a patat toata cada). Apa era unsuroasa si cu greu am indepartat si culoarea de pe maini. Este posibil ca aceasta apa sa circule si prin calorifere? Si asta sa cauzeze infundarea lor desi la inceput se incalzeau?

Cu multumiri, Elena

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Buna ziua,

  Aerisirea caloriferelor ar trebui sa se faca in partea de sus. Deci mai degraba la etajul 4 aerisiti decat la parter, pentru ca acolo se strange aerul.
  Puteti aerisi caloriferele fara aerisitor daca desfaceri robinetii in locul unde se infileteaza pe calorifer. Dar asta e treaba de instalator.
  Apa rece si calda de la chiuveta nu are legatura cu cea din calorifere.
  Vedeti mai multe detalii in articolul despre aerisire: https://blogdeinstalatii.ro/cum-aerisesti-caloriferul/

   Elena - 3 years ago Reply

   Va multumesc mult pentru raspuns. Este logic si de bun simt ce-mi spuneti.
   I-am spus administratorului de la inceput ca la etajul 4 trebuie sa existe un robinet de aerisire, dar pare ca ii este imposibil sa priceapa asa ceva. O tine langa ca aerisirea se face NUMAI din subsol si ca eu sunt vinovata ca nu mi-am aerisit caloriferele asta vara ….

   Ce am uitat sa va spun este ca pe aceste calorifere de fonta sunt montate repartitoare si exista robinetul cu variatia de la 1- 6 cu care se incalzea doar cat si cand aveai nevoie. Acum au renuntat la aceste repartitoare, platim la comun (robinetii de la repartitoare sunt deschisi).

   Intrebarea este: se poate face aerisirea in apartament de la acesti robineti? Si daca s-ar putea fara sa se inunde/distruge toata casa …????

   Cu multumiri,
   Elena

Emil - 3 years ago Reply

Vreau sa stiu si eu cum pot verifica o electrovalva de la masina de spălat si cu ce tensiune se alimentează

Dana - 3 years ago Reply

Am facut recent o modificare .Am centrala pe gaz dar am si o soba cu serpentina.Centrala are distribuitoare separate pe fiecare radiator in parte,radiatoarele sunt din aluminiu .Trei dintre calorifere care sunt legate direct de la soba sunt functionale,doua care sunt legate si la centrala se incalzesc dar nu la temperatura optima iar alte trei calorifere sunt reci indiferent ca apa din serpentina este incalzita la 80 grade.Tevile care merg spre caloriferele respective prin pardoseala sunt calde.Ce ar trebui sa fac sa functioneze toate caloriferele la fel?

  Constantinescu Radu - 3 years ago Reply

  este posibil ca la problema dumneavoastra sa aveti inchis robinetii de retur , cei din partea de jos , trebuie verificati

ovidiu - 3 years ago Reply

am montat o pompa suplimentara la o centrala pt ultimele calorifere ,dar m-ia anulat doua calorifere anterioare.?

Laurentiu - 3 years ago Reply

Buna ziua! Stau la ANL la et. 3, incalzirea este comuna, mi se incalzesc toata caloriferele in afara de unul singur care ii rece bocna,cel din dormitor, cred ca este ultimul. Am scos vreo 2 galeti de apa din el si abia atunci a inceput o idee sa se incalzeasca, partea de sus, aer nu a iesit, deloc,doar apa si in tot acest timp centrala nu a fost oprita. Va rog frumos sa imi spuneti ce ar trebui sa fac? Sa scot apa din el pana se incalzeste complet?
Cu respect, o zi buna!

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Verificati daca la vecini este aceeasi situatie sau doar la dumneavoastra.
  Daca coloana este comuna, vedeti sus si jos daca caloriferele se incalzesc.

Laurentiu - 3 years ago Reply

Vecinii nu cred ca au aceasta problema, nu s-a plans vreunul. Celelalte calorifere se incalzesc complet de sus pana jos…in afara de cel din dormitor.

Laurentiu - 3 years ago Reply

Am urmat un sfat postat mai sus si a inceput sa se incalzeasca putin si anume, am redus caldura de la celelalte si l-am pus pe cel din dormitor pe maxim, dar nu ii suficient de cald ci doar caldut…ce ar mai trebui sa fac?

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Asta functioneaza daca sunt legate toate caloriferele la aceeasi coloana.
  La tine sunt legate caloriferele intre ele? Sau are fiecare coloana separata?

  Constantinescu Radu - 3 years ago Reply

  In situatia aceasta ar trebui sa redimensionati traseul hidraulic, luati legatura cu o firma specializata in domeniu

Laurentiu - 3 years ago Reply

Sunt legate intre ele.

Manuela - 3 years ago Reply

Buna ziua,
Am centrala in condensare vaillant si un calorifer se incalzeste doar de o palma in partea de sus ,fiind al 2-lea calorifer.Problema este ca el se incalzeste cand porneste centrala ca si celelalte calorifere,dar pe parcurs se raceste cu centrala mergand,restul sunt calde.Cand se opreste centrala restul sunt calde,iar el este rece. cand l-am aerisit curgea apa.cineva mi-a spus sa golesc instalatia si sa o umplu din nou.va multumesc.

Mihaela - 3 years ago Reply

Buna seara
Am ridicat cazanu la 80 grade si presiunea la 1.7( asa ne a fost reglata) dar a doua pompa cea care da drumul la apa calda nu ne mai merge..credem noi….am gasit apa din cazan la 110 grade….si 3 calorifere in partea de jos sunt reci…iar cu 3 nu avem treaba….cu cateva zile in urma am patit la fel dar pana azi nu am mai avut treaba…cazanul e Viadrus..multumesc

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Verificati pompa de circulatie si vedeti daca merge.

Costy - 3 years ago Reply

Bună xiua, am o centrală pe gaze și am oprit-o 4zile ca plecasem la munte iar când am venit aveam 9 grade , cat timp ii trebuie să ajungă la 23 ?
Și când am pus-o în funcție pe 23 .11.2016 aveam 16°și a durat 3 zile sa ajungă la 23° , caloriferele în partea de jos sunt foarte putin calde în condițiile în care au fost aerisite și nu aveam aer în instalații! Bănuiesc ca as avea o problemă pe retur!

  Adina - 3 years ago Reply

  Buna seara ! Am si o problema cu unul din calorifere. Stau in chirie si Propietara imi trimite același instalator pe care cred ca problema il depășește ! Cu , cunoștințele mele minime o sa va explic încât sper sa se înțeleagă . Stau pa parter intr un bloc vechi cu încălzire de la centrală orașului . Baia si dormitorul am înțeles ca sunt legate la alta coloana si funcționează , însă in sufragerie caloriferul este rece , tot . Cum privesc caloriferul in drepta sus este robinetul de aerisit , dreapta jos e o țeava pe care se afla un robinet si care se duce intr o alta țeava jos de tot , in stânga sus este o alta țeava care intra in perete unde cred ca este coloana PTR ca este îmbrăcat colțul im rigips , pe care se afla un alt robinet.Acest instalator a facut aerisirea , vine apa calda si se încălzește f bine tot caloriferul in moment ce se tine aerisitorul deschis , si cand se Închide robinetul din dreapta si se lasa cel din STG curge apa fierbinte si se incalZeste caloriferul si invers. In momentul cand se Închide aerisirea caloriferul se răcește si țeava din stânga sus ce intra in el e rece . Va rog sa ma ajuta ti căci pe frigul acesta chiar nu stiu ce sa fac ! Mulțumesc

Mari - 3 years ago Reply

Buna seara,am si eu o problema, am dat drumul la centrala si imi arata ca este pe avarie,acul arata sub 1,am reusit sa l ridic pana la 2 si caloriferele tot nu incalzesc, mentionez ca apa calda este.
Puteti sa-mi spuneti ce as putea sa fac?

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Buna seara,
  Aerisiti calorifere si verificati toti robinetii daca sunt deschisi (si cei de sub centrala).

geo - 3 years ago Reply

Buna seara. La o centrala bosch 5000, da apa calda, dar nu incalzeste caloriferele deloc. Are presiune 1,5b si toti robinetii verificati si aerisiti la calorifere. Inainte cu 3 zile mergea totul ok. S-a uitat un specialist care a facut PIF si spunea ca e de la presostat si i-a deconectat un furtun de la presostat, dar tot nu da caldura, in schimb apa calda merge ok. Multumesc anticipat pt sugestii/raspunsuri.

Ștef - 3 years ago Reply

Buna,am o problema si eu si nu reusesc sa o rezolv – am o centrala ariston egis cca 10 ani – am aerisit caloriferele am redus din tur robineti am deschis returul am facut toate manevrele posibile pt aerisire – caloriferele sunt doar caldute nu ajung nicicum la 22 grade in apartament – setat pe 22 grade functioneaza fara oprire- nu am probleme cu apa calda – 2 luni in urma mi-au schimbat schimb.de caldura – presiunea 1,3-1,4 scade in 2 zile sub 1 si nu vad o picatura de apa !!! Un meserias mi-a zis ca poate fi filtrul y s-au motorasul vana deviatoare – ma puteti ajuta ???

Aurel - a couple of years ago Reply

Buna! Am o centrala ariston 24 kv in condensare pusa de doua luni cu 6 calorifere< ultimele 2 calorifere din capat ..unul in dormitor de 1 m si unul pe hol de 1, 40 se incalzesc pana la jumatate facandu le aerisire de 3 ori. Ce trebuie sa fac sa se incalzeasca total?

Mihai - a couple of years ago Reply

Centrala termica in condensatie Vailant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3 ,cuplata la 7 calorifere(apt 70 m2)..daca deschid robinetii de tur la maxim ultimul calorifer nu se incalzeste jos,iar returul e caldut la ultimele 2 chiar 3 calorifere(specific ca sa facut aerisire si echilibrare pe retur).intrebarea mea este daca e normal sa fac echilibrarea si la tur si la retur in conditiile in care am inteles ca o centrala ca asta poate duce mult mai mult ca si suprafata.eu as fi vrut sa las turul deschis la maxim si sa am caldura.

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Cred ca este suficient sa faceti echilibrarea la un singur robinet. La care este cel mai usor de umblat (de obicei cel de tur).

Liliana Panțuru - a couple of years ago Reply

Este vară și la caloriferele sunt fierbinți ! Ce e de facut ? E inchisa caldura ,,pe calorifer”. Multumesc !

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Problema este la vana cu 3 cai din centrala.

Radu - a couple of years ago Reply

Buna seara,
Din păcate în situația descrisă înțeleg că problema este in centrala termica, recomandat pentru dumneavoastră să luați legătura cu un service autorizat din lista de pe certificatul de garanție

Barbu - a couple of years ago Reply

Buna seara daca ma puteti ajuta va rog , dau drumul la centrala iar caloriferele nu pornesc daca sunt setate mai jos de 4 .mentionez butonul de la calorifer este numerotat de la 1 la 5 …

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Pozitia 4 corespunde pentru temperatura de 20 – 23 de grade.
  Daca in camera este cald, capul termostatic al caloriferului nu va deschide.
  Incercati sa-l dati la o gradatie mai mare.

Adrian - a couple of years ago Reply

La o centrala pe lemne nu se mai incanlzesc caloriferele de la baie si bucatarie (dupa ce am facut aerisirea) care se afla la mijlocul instalatiei. Daca exista o explicatie? Multumesc

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Verificati sa aiba robinetii deschisi.

Maria - a couple of years ago Reply

Buna seara
Am centrala in condensatie. Am schimbat in vara caloriferele . Am pus calorifere din aluminiu. Daca primul calorifer
de langa centrala e inchis , la pornire se incalzesc toate complet dar maxim 20 minute , dupa care se incalzesc doar
un sfert , in partea de sus. Se racesc in partea de jos si nu se mai incalzesc complet . Sunt aerisite. Am ajuns sa le aerisesc la 3-4 zile si sa completez apa in centrala.
Daca deschid primul calorifer de langa centrala nu mai apar aceste probleme .

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Cereti ajutorul unui instalator.
  Cand este foarte frig afara, mai cresteti temperatura pe tur la centrala. Poate asa se incalzesc mai bine.

Filip Florin - a couple of years ago Reply

Bună ziua vreau şi eu o explicație de ce frige returul mai mult decât turul şi caloriferele jumătatea de sus sunt căli şi jumătatea de jos sunt reci.Mulțumesc aștept un răspuns.

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Pai nu prea exista nici o explicatie, pentru ca nu prea are sens.
  S-ar putea sa fie o teava infundata.
  Sau poate tevile inversate. Este cumva ultimul calorifer?

Elena - a couple of years ago Reply

Bună. Am un cazan viadrus și am foarte multe nelămuriri. În primul rand se racesc caloriferele instant când este jar în cazan,în al doilea rand scade presiunea la apa (aici nu inteleg cit trebuie sa fie presiunea.Când este rece cazanul are presiunea la 1 când se încălzește urca la2,5).Menționez ca la câteva funcționari a cazanului presiunea s-a ridicat și țeavă de la boiler a pufnit iar supapa de siguranță nu a acționat. În al treilea rand nu înțeleg ce rol are acel mâner care tine lanțul și la câte grade trebuie sa stea deoarece aceasta usita nu se închide singura.Vreau sa mai apune ca acel instalator care mia montat centrala mi-a anulat termostatul după ce i-mi pufnise boilerul și pompa este pe direct

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Doamna Elena,

  Dupa ce o sa folositi mai mult timp cazanul pe lemne Viadrus, cred ca o sa va mai imprieteniti putin 🙂

  Daca caloriferele se racesc cand se termina focul, nu este foarte neobisnuit. Posibil sa fie o un termostat al pompei care o opreste.
  Presiunea in circuitul de incalzire ar trebui sa fie intre 1 – 1,5 bar. In timpul functionarii, este normal sa fie mai crescuta.
  Pentru reglarea termostatului cu lant, puteti urmari acest filmulet:
  https://www.youtube.com/watch?v=nBq5IRTuQBo

Lisnic Alina - a couple of years ago Reply

Buna seara. Am si eu o problema probabil expusa de mai multe ori aici. Caloriferul este cald sus aprox.10 cm din el, iar restul e rece, la fel si returul e rece. Am schimbat tevile tur-retur, crezand ca sunt infundate, l-am aerisit. Nu s-a schimbat nimic. Sunt singura din tot blocul care nu are caldura. Caloriferul este de otel si e singurul din garsoniera. Nu mai stiu ce sa ii fac.Multumesc anticipat!

Dan Contea - a couple of years ago Reply

Buna ziua !
Avem următoarea situatie :
Cetrala Atmos
parter – 8 cal
Mansarda – 6 cal
A 3- a iarna
Primele 2ierni totul ok !
Astazi nu mai incalzeste parterul ( calorifere fierbinti sus si reci jos ) .
Am aerisit , am inchis etajul , am inchis toate caloriferele de la parter si le-am pornit pe rand ) .
Temp. Intre 80-90 .
Presiunea : 1.3
Pompa de tur 8w
pompa de retur 38w
termostat tur 60
termostat retur 45
Lemne de anul trecut
Va rog frumos cee diagnostic aveti ?
Multumesc si un an nou cu sanatate !

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Mai puteti incerca sa verificati filtru y sa nu fie infundat, robinetii de retur de la calorifere sa fie deschisi, alti robineti de la centrala sa fie deschisi.

cris - a couple of years ago Reply

Buna seara.
Am si eu o problema cu centrala si caloriferele.Adica se incalzesc bine primele 3 calorifele iar celalte foarte putin.Mentionez ca anul trecut incalzeau foarte bine.Preasiunea este 1,5-2 bar si am facut si aerisirea.
Ce as mai putea verifica?Filtru magnetic de apa are vreo legatura?
MUltumesc

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  La primele calorifere care se incalzesc bine, mai inchideti cateva ture din robinet.
  Ca sa ajunga mi mult debit la celelalte.

Anghel Elena - a couple of years ago Reply

Buna dimineata,
Am o centrala de apartament si o mare problema cu un calorifer din sufragerie, aproape de centrala : se incalzeste doar in partea de sus, soțul a facut aerisirea lui de mai multe ori pe zi, după aerisire se încălzește imediat insa la următoarea pornire a centralei problema revine. Am facut si echilibrarea hidraulică, nu a functionat. Acel calorifer se încălzește doar daca toate celalalte calorifere sunt oprite de tot. Avem termostat la fiecare calorifer. Presiunea din centrala este de 1,5 bar. Temperatura apei din calorifere este setata la 65 grade.
Am luat legătura si cu un instalator dar auzind tot ceea ce am facut deja a spus ca il depășește, alte soluții nu are nici el.
Menționez ca inainte sa apara aceasta problemă , in sufragerie a stat geamul deschis 1 zi si 1 noapte ( trebuia sa se usuce o soluție cu miros de clor )… dar nu am inchis căldura la calorifer, insa cand am inchis geamul atunci am observat ca se încălzește doar pe jumătate.
Sa fie asta o cauza?
Mulțumesc!

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  E posibil sa fie camera rece inca.
  Deschideti robinetul la maxim.
  Lasati sa treaca cateva zile, si vedeti daca se mai intampla la fel.

Grosu Mircea - a couple of years ago Reply

Buna seara,
Locuiesc la etajul 3 intr-un bloc cu 9 etaje. Am o problema cu caloriferul di sufragerie, caloriferele di celelalte camere sunt i regula. In ce consta problema: caloriferul se incalzeste doar partea de sus, cam 10% di suprafata caloriferului (partea dinspre coloane, aproximativ 10 cm se incalzeste integral, iar partea de jos, langa racordul de retur, este mai calda). Am mai observat ca, atunci cand opresc returul si il deschid dupa racirea racordurilor, racordul returului se incalzeste imediat, spre deosebire de tur care se incalzeste mai greu si este mai putin cald decat returul. Va rog sa ma ajutati, se anunta nopti geroase. Inca o precizare, vecinii nu prea deschid caloriferele din sufragerie. Multumesc!

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Daca este un calorifer vechi din fonta, este posibil sa aiva depuneri. Ati incercat sa-l aerisiti?

Toth Stefan - last year Reply

Buna…m-am hotarat sa inlocuiesc vechea centrala cu una prin condensare.Dupa nenumarate semne de intrebare(ce sa aleg?,intre o centrala cu boiler incorporat si una la care sa atasez un boiler de 120 L?motivul inlocuirii fiind problema apei calde si vechimea deja mare a centralei,am ales a doua varianta).Centrala este un un model de la Vaillant(VAILLANT green IQ ecoTEC exclusive,27 kw),foarte nou si foarte rar,deocamdata(sper sa nu dau gres),la care atasez un boiler de 120 L tot de la Vaillant.Stau la casa,2 familii,2 bai,2 bucatarii,cca 180 m2.Prima mea intrebare este daca am facut alegere buna din punct de vedere de kw,marca,model etc,iar a doua este de ce filtre trebuie sa pun in afara de filtrul magnetic ce vine pus pe retur(am ales un filtru de la Tiemme T-MAG 3/4 inch).Multumesc anticipat…

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Alegerea facuta este buna. Centrala Vaillant este un echipament premium.
  Trebuie sa aveti un filtru y de impuritati pentru circuitul de calorifere.

Simion - last year Reply

Simion. Buna seara. doresc sa montez la etaj un termosimineu pe peleti dar trebuie sa plec cu aceiasi teava ca la calorifere .Ar fi o problema asta .Nu mai pot pleca cu o marime mai mare din termosimineu pana la distribuitor,Mutumesc.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Daca nu este mai mica de 3/4 toli nu ar trebui sa fie problema.

George - last year Reply

Casa P+1,Aerisesc 3 radiatoare sus pana curge apa,fac asta odata la cateva zile..in schimb am un calorifer jos care nu are aer deloc dar este “calai”..~35 grade..Ce as putea sa fac? Multumesc !

angela - last year Reply

returul ramane aproape rece si la 70 grade Am centrala Ariston de perete Merci

Dan - last year Reply

Am schimbat caloriferul vechi cu unul nou, iar acesta se incalzeste la inceput, iar dupa vreo ora se raceste , asta in timp ce centrala functioneaza. Nu area aer pe instalatie.Am schimbat robinetu de retur.Problema persista.Poate ma ajuta cineva cu un sfat.
Multumesc

Dan - last year Reply

Revin cu o precizare.Caloriferul meu are turul si returul jos.Asa sunt toate.Este posibil sa fi montat caloriferul invers? Adica teava de tur la returul caloriferului si teava de retur la turul caloriferului? Cum stiu care este turul si returul la caloriferul cu turul si returul jos?

Marian - last year Reply

Toate caloriferele încălzesc doar unul nu dar trece turul și returul la ultimul calorifer dar penultimul este rece de ce?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Verificati robinetii. Poate este vreunul infundat.

Kitul de Evacuare Gaze Arse – 5 lucruri de știut! - last year Reply

[…] De Ce Nu Incalzesc Caloriferele? Cateva Sfaturi Simple […]

Catalin - last year Reply

Buna seara,
Locuiesc la ultimul etaj ( etajul 8 ) si am caldura de la RADET.
Toti vecinii de la etajul 7 si 8 au caloriferele aproape reci.
Am facut aerisirea caloriferelor din apartamente, inclusiv aerisirea conductei la subsol.
La subsol intra de la RADET 47grade, insa la etajul 8 caloriferele sunt aproape reci.
Au venit cei de la RADET, au facut aerisirea la conducta, insa nimic.
A zis o persoana de la RADET, ca vine el dupa program ( contra cost ) sa taie niste tevi de la etajul 8 si sa faca el nu stiu ce.
Ce parere aveti despre aceasta situatie si ce ar putea rezolva acel om? Imi e sa nu dam niste bani degeaba si sa ramanem si cu stricaciuni prin casa.
Va multumesc!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Nu prea aveti ce sa faceti, decat sa mai aerisiti caloriferele si coloana (la partea superioara).
  47 de grade este foarte putin pentru frigul din perioada asta.
  Referitor la modificarea tevilor, depinde ce va face domnul respectiv.

   Catalin - last year Reply

   Va multumesc de raspuns!
   Am fost la subsol si am facut aerisirea coloanei. Insa la subsol coloana de vine de la RADET se imparte in doua, cea din fata blocului si cea din spatele blocului.
   Acum e partea dubioasa, cei din fata blocului, au caldura de sus pana jos!
   Cei din spatele blocului, ultimile etaje au caloriferele calai.
   Traseul din fata si cel din spate au robineti separati de tur-retur.
   Administratorul a facut aerisirea doar la partea din spate, a inchis turul, a dat drumul la robinet-retur sa curga apa, a lasat 20 de minute, apoi a dat drumul la tur, a lasat iar apa sa curga 20 de minute si apoi a inchis robinetul.
   Nu a vrut sa umble la partea din fata ca “cica” nu are de ce ( el sta pe partea din fata si are caldura).
   Ne este sa nu fi facut el vreo ” smecherie ” ca partea din fata, unde sta el, sa aiba caldura. De la RADET “cica” vine presiune constanta de 4 bari si acolo la ramnificatie la subsol nu conteaza ca ambele trasee ( fata si spate ) au tot 4 bari.
   Noi i-am sugerat sa inchida putin turul de pe fata sa vina mai multa presiune si pe spate, dar “cica” nu, ca tot aceeasi presiune o sa fie pe spate.
   Multumesc

ion olaru - last year Reply

casă nouă,150mp,izolatie exterioara cu polistiren 10cm,boltari poroterm 25cm,tencuiala interioara,tavan compus de jos in sus(in sectiune),rigips 12mm,10cm vata minerala,spatiu aer cca 10cm,scândură 2cm,iar sus 4cm de termobeton(șapă din granule de poliester).
va rog,un sfat in ce priveste alegerea unei centrale pe lemne,cu agentul termic antigel,respectiv puterea in kw si eventual un nume.
va multumesc.

Farfara Cornel - last year Reply

Mulțumim frumos sfaturile sunt de mare ajutor o săptămână cu rod și spor.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Cu placere. Toate cele bune!

TudoracheIonel - last year Reply

Buna ziua, va salut cu stima, locuiesc intr-un apartament la etajul 4, incalzire de la TERMOCALOR Pitești, Seara aeriseam la subsol, în 3 minute erau fierbinți, dimineața erau sloi iarași, 2 elemenți călâi capăt de
coloană etc, știți Dvs. E, acum mi-am pus aerisitoare la toate, am mutat returul pe diagonală, am pus robineți noi pe tur și retur și am pus folie de calorifere pe pereți în spatele caloriferului, Noroiul a fost destul de puțin la etaul 4 am desfacut caloriferele complet. Sper doar să nu curgă. ÎNTREBAREA: AM PROCEDAT BINE MUTÂMD RETURUL PE DIAGONALA LA CALORIFERELE DE FONTA ? precizez ca la cele de oțel cu zăbrele nu m-am mai ostenit și le am lasat așa am pus doar robineți noi tur retur ca nu aveau și aerisitoare. Mulțumesc ! Toată stima !

TudoracheIonel - last year Reply

Totuși destul de scumpe reducțiile de la 1și1/4 la 1/2, de regulă am observat ca la etajele superioare conductele vechi sunt de 3/8, mai rar 1/2 deși am găsit și de 1/2.Cu inelara de 41 s-au desfăcut relativ ușor și am mai și refolosit din reducții doar că la 3/8

Alexandru - last year Reply

Buna ziua.Am un calorifer care nu functioneaza iese apa este aerisit dar nu incalzeste am robinet termostatat se poate sa fie infundat pe tur ca vine numai apa rece.Multumesc

Ionut - last year Reply

Salut am si eu o problema cu centrala de 2 luni 3 pierde presiunea la modul cand fac dus sau baie trebuie sa-i pun presiune dupa 10 minute iar ies din dus si pun presiune de la robine.

Victor - last year Reply

Salut,

Am o problema cu incalzirea la unul din calorifere…
Precizez ca nu am central…sunt la comun.
Am presiune pe tur si pe retur plus ca am schimbat si caloriferul cu unul nou si tot nu incalzeste.
L-am aerisit exact cum trebuie, nici o schimbare.
Foarte ciudat atata timp cat presiune pe tur si retur exista.
Daca cineva are o idee despre ce ar putea fi vorba as aprecia foarte mult ajutorul.

Valentin - last year Reply

Am o problemă cu centrala, sa supra încălzit (este o centrală pe lemne) și până sa observ apă trecuse de 120° grade, si se auzea cum clocotea apa in centrala am dat drumul calorifere adică la pompă și la apă caldă în baia până a început să scadă dar de la 100 de grade nu m-ai scădea iar calorifere erau reci și boileru avea apă caldă, iar când opresc si pornesc popa de la calorifere se aude ceva ca și cum ar avea aer, nu stiu ce are si ce se poate face ?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  E bine sa o vada un instalator.
  Posibil sa nu mearga chair cum trebuie.

Claudiu - last year Reply

Buna ziua ,as dori sa va intreb cate ceva deapre o incalzire centrala pe gaz.va multumesc anticipat pt timpul dvs.
1. cand se face aerisirea caloriferelor ,trebuie aerisit si vasul de expansiune care in cazul centralei noastre se afla in partea de sus a centralei ? ,centrala este marca ariston si are un capacel insurupat chiar deasupra care instalatorul spunea ca este supapa de la vasul de expansiune si ca trebuie aerisita…..
2 . centrala inntimp ce merge si pompeaza apa in sistem are o preaiune de 2 iar cand se opreste presiunea scade la 1 …. ,este normal sa fie asa ?,ce parere aveti dvs ?
3. Un ultim calorifer de pe o latura a instalatiei (pt ca avem doua ultime calorifere fiind doua ramificatii ..) nu se incalzeste corespunzator …,partea de jos fiind aproape rece ….
Eu m-am gandit ca daca as extinde instalatia legand un alt calorifer facand astfel ca ultimul sa devina penultimul ..,as rezolva aceasta situatie ….,care este parerea dvs ?
multumesc f mult pt timpul dvs

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Cand faceti aerisirea caloriferelor, nu trebuie sa aerisiti vasul de expansiune. Daca apasati unde este capacelul vasului de expansiune, nu este bine. Veti scoate aerul din membrana vasului, si va creste presiunea din centrala.

  Presiune in centrala termica ar trebui sa fie intre 1 – 1,5 bar. Cand functioneaza centrala, este normal sa creasca putin presiunea.

  Nu cred ca asa veti rezolva problema. Daca camera este destul de calda, nu trebuie sa faceti nimic. Nu trebuie sa se incalzeasca tot caloriferul.
  Daca nu e suficient de cald, puteti sa faceti urmatoarele:
  Sa schimbati caloriferul cu unul mai mare
  Sa aerisiti bine toate caloriferele
  Sa dati temperatura pe tur putin mai mare si vedeti daca se incalzeste mai bine.
  Sa faceti o echilibrare hidraulica. La caloriferele de langa centrala mai inchideti din robinetul de tur sau retur, pentru a ajunge mai mult debit la ultimele calorifere.
  Sper sa va fie de folos.

Tutuianu Georgiana - last year Reply

Buna seara,
Am o centrala SaunierDuval. Am o problema la calorifere. Nu se incalzesc in totalitate, se incalzeste doar partea de sus. Am facut aerisirea si in continuare nu se incalzesc in totalitate. Am 3 camere: sufrageria-unde se afla si centrala, bucataria, baia mare, camera 1, camera 2 si baia mica(in aceasta ordine). Va rog frumos sa-mi spuneti ce as putea sa mai fac astfel incat sa functioneze in parametrii normali. Multumesc

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Daca caloriferele nu se incalzesc pana jos, nu este neaparat o problema.
  – Masurati temperatura din camera. Daca este cald si confortabil, nu trebuie sa va faceti probleme.

  Ce puteti verifica: vedeti la ce temperatura este data centrala. Adica ce temperatura aveti pe tur.
  Daca este la 55 de grade sa zicem, faceti o proba pentru 1 ora si dati-o la 70 de grade.
  Acum ar trebui sa fie calde complet.
  Apoi reveniti la o temperatura mai joasa.

Vlad - 11 months ago Reply

Bziua
Unde primesc raspunsrile la intrebarile mele ?
Multumesc
Vlad

Marian - 10 months ago Reply

Bună mi-am cumpărat o casă și are încălzire pecentrală pe curen romstar se numește centrala ia are presiune de 1,5 bari pornește apare beculețul cu verde dar beculețul cu verde licurește și lângă centrală am un boiler de 80 litri nu știu cum fucționează dar nu încălzește nici apa nici caloriferele un sfat vă rog. Menționez nu a fost folosit de 2 ani. Și termostatul merge.

  Blog de Instalatii - 10 months ago Reply

  Marian, este recomandat sa chemi o firma de service sau un instalator.

Cornel - 10 months ago Reply

Bună ziua, problema mea este ca nu am randament caloric deloc. Primele 2 calorifere sunt ok dar în celelalte încalzesc doar în partea de sus iar ultimul în care este pus și termostatul de ambient este aproape rece și centrala merge continuu ca nu mai ajunge la temperatura setata, platesc gaz degeaba. Menționez ca suprafața e de 75 mp și sunt 7 calorifere. Sunt aerisite și echilibrate termic dar totuși nu se încalzesc.

  Blog de Instalatii - 10 months ago Reply

  Va recomand sa faceti 2 lucruri:

  1. Cresteti temperature pe tur la centrala pana la 60 – 65 grade.

  2. Curatati filtrele Y din instalatie.

Dana - a few months ago Reply

Buna ziua!
Eu stau la bloc si unul dintre calorifere nu se mai incalzeste deloc de 2 ani. Cu ce ar trebui sa incep, cu aerisirea lui? Acest lucru se face dupa ce s a bagat agentul termic sau si inainte de asta? Daca nu e vorba de aerisire ce cauze ar putea fi? Va intreb ptr ca in bucuresti e greu sa gasesti un instalator care sa vina doar ptr o verificare, credeti ma am cautat! Si ptr ca administratorul blocului si diferiti instalatori contactati telefonic nu se pot pune de acord asupra momentului potrivit ptr verificare.
Va rog mult spuneti mi ce pasi ar trebui sa urmez
Multumesc

Levis - a few months ago Reply

Bună! Am făcut foc în centrală și nu știu din ce cauză caloriferele de la jumătatea de jos și țeava de la retur nu se încălzește, am schimbat supapele de siguranță de 1,8 bar pentru că îmi picurau si cum nu am găsit de 1,8 bar am pus de 3bar oare are legătură cu caloriferele ca nu se încălzesc?

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Nu este neaparat o problema daca nu se incalzesc caloriferele jos.
  Mai faceti cateva focuri, si vedeti cum se comporta si daca e cald in camere.

DARIE GOLOGAN - a few months ago Reply

BUNA,dupa cum citesc,multi se plang de incalzirea dela radet,in timpul comunismului meseriasii ierau scoliti prin scoli profesionale,astazi cand te angazezi,nu cere nici o calificare,eu am fost in cooperativa tehnica brasov,am fost sef de sectie 37 ani,cooperativa tehnica copta pentru reparatii electronice,tv,radio,magnetofoane etc,oameni cu liceu si-ii trimetea l-a bucurest unde faceau o scoala tehnica de 3 ani,iar 3 luni pe an faceau practica in atelierele din judetul care au fost trimesi,l-a 0ra actuala sunt desfiintate aceste scoli,daca intrebi pe cel care are dat pe internet ca repara tv si vine l-a domiciliu(omul il cheama crezand ca e specialist cu scoala tehnica),vine l-a domiciliu,defecteaza si m-ai mult aparatul,pleaca spunand ca nu are piesa respectiva,s-au m-ai pleaca si cu un modul,unde sa reclami?,in timpul comunismului se faceau reclamatiile l-a cooperativa,acum trebue sa te adresezi justitiei.P S,in timpul comunismului,veneu l-a tv.militia dela circulatie si explica cum trebue sa traverseze pietonul l-trecerea de pietoni,acum nu m-ai exista asa ceva m-ai mult pietonul cu telefonul l-a ureche s-au butoneaza nu tine cont ca circula auto si ca este l-a 1m el pune picorul si-l accidenteaza,asta se datoreaza legii inpusa de occident,in occident pietonul are alta cultura fata de romani in privinta circulatiei a pietonului si nu numai.

Leave a Reply: