Unul Din Cele Mai Bune Ventiloconvectoare [De Perete, Pardoseala Sau Tavan]Un ventiloconvector este un echipament simplu format dintr-o baterie de incalzire si/sau racire si un ventilator.

Dupa numele lui ne putem da seama ca include ventilo – ventilatorul, si convector – bateria de incalzire sau racire care cedeaza energie aerului.

Se folosesc pentru a incalzi sau raci spatiile. Sistemul prin care functioneaza este destul de simplu.

Mai intai aerul din camera unde este montat ventiloconvectorul este absorbit de ventilator si trecut prin bateria din interiorul lui. Aerul este racit sau incalzit la temperatura potrivita cu agent termic, si anume apa calda sau rece care circula prin tevi.

Poate avea un panou de comanda cu termostat montat pe el sau pe perete. Aerul rece sau cald este suflat in camera si apoi recirculat.

In acest ghid Blog de Instalatii iti prezinta detalii despre ventiloconvectoarele Sabiana. Importatorul lor este firma Trust Expert care le comercializeaza de 20 de ani si au peste 20.000 de bucati vandute in Romania.

Citeste mai departe si o sa vezi care sunt tipurile de ventiloconvectoare si detalii complete despre ele.

ventiloconvector de perete pardoseala sau tavan sabiana BlogdeInstalatii

Ce tipuri de ventiloconvectoare sunt?

Ventiloconvectoarele pot sa fie de mai multe tipuri pentru a se potrivi cerintelor proiectului. Putem gasi aceste modele constructive:

  • ventiloconvectoare incastrate,

  • ventiloconvectoare neincastrate (aparente),

  • ventiloconvectoare de perete,

  • ventiloconvectoare de pardoseala,

  • ventiloconvectoare de tavan.

Toate aceste modele pot sa ofere performante similare, sa dea cald sau rece, sau doar una din cele doua. Asa ca de multe ori pentru a alege un ventiloconvector criteriile cele mai importante sunt cerintele de design si necesarul de caldura.

Sabiana este prima optiune pentru ventiloconvectoare, sunt cei mai mari producatori din Europa.

Sunt montate ventiloconvectoarele Sabiana in mai multe cladiri importante cum ar fi: Sediul Gucci, Armani, Nestle, Ikea, cladirea Parlamentului European, Sediul Nato din Belgia.

tipuri de ventiloconvectoare pentru hala BlogdeInstalatii.ro

Ventiloconvectoare de tavan

Ventiloconvectorii de tavan se folosesc de multe ori la constructii noi sau la renovari. Montarea de ventiloconvectoare in tavanul fals le permite sa mearga silentios, si spatiul din camera este salvat pentru a permite un design placut.

Nivelul lor de zgomot este redus. Incastrarea in tavanul fals actioneaza ca o izolatie fonica, si zgomotul este redus in camera.

ventiloconvectoare de tavan Sabiana BlogdeInstalatii.ro

Ventiloconvectoare aparente (de perete, neincastrate)

Sunt folosite in zone cu alte cerinte de design. Cum ar fi spatii cu aspect industrial, birouri, restaurante, sau zone de receptie.

Pentru aceasta categorie, echipamentul trebuie sa se potriveasca cu estetica din interiorul spatiului. Alti factori importanti sunt performantele si acustica.

Daca sunt cerinte de zgomot ce trebuie respectate, e posibil sa fie nevoie de o unitate mai mare sau care sa mearga pe o viteza inferioara.

Ventiloconvector de perete Sabiana BlogdeInstalatii.ro

Ventiloconvectoare de pardoseala

Sunt o solutie specifica in locurile unde spatiul de pe perete sau tavan este limitat. De exemplu unde avem suprafate vitrate mari, cu geamuri de sus pana jos in camera, si caloriferele nu sunt o solutie dorita.

Ventiloconvectoarele de pardoseala ajuta sa faca o ‘’perdea de aer cald’’ pe suprafata geamurilor, pentru a le incalzi si a evita aparitia condensului.

Ventiloconvector de pardoseala Sabiana Blogdeinstalatii.ro

Cum aleg un ventiloconvector?

Atunci cand este ales si montat corect, un ventiloconvector ofera incalzire confortabila pentru casa iarna si racire in lunile reci de vara. Criteriile dupa care se aleg ventiloconvectorii sunt acestea:

  1. capacitatea de incalzire sau racire,

  2. dimensiunile,

  3. nivelul de zgomot,

  4. accesoriile pentru control, mentenanta necesara.

Sunt necesare mai multe detalii despre suprafata spatiilor ventilate care trebuie incalzite sau racite. Pentru asta e bine sa apelezi la experti.

Cere aici o oferta de pret pentru ventiloconvectoare Sabiana de la Trust Expert.

Care este diferenta intre ventiloconvectoare cu 2 tevi, si cu 4 tevi?

La ventiloconvectoarele cu 2 tevi, se poate face doar incalzire sau racire intr-o cladire. Ele au 1 teava de tur si 1 teava de retur prin care va circula apa rece sau calda in functie de anotimp.

La ventiloconvectoarele cu 4 tevi, se poate face in unele camere incalzire, si in altele racire (in functie de orientarea ni nevoia camerelor). Acestea au 2 tevi de tur si 2 tevi de retur.

Care este diferenta intre ventiloconvectoare cu 2 tevi, si cu 4 tevi

Avantaje pentru ventiloconvectori

In ultimii ani, cerinta pentru aceste echipamente este tot mai mare, pentru ca au mai multe avantaje.

Flexibile. Incalzirea si racirea cladirii se poate face usor. Se pot adauga tubulaturi de ventilatie si grile care ofera mai multe posibilitati.

Sigure. Elementele si materialele (calde sau reci) care sunt incluse nu dauneaza sanatatii si nu sunt periculoase.

Economice. Poti instala un echipamente de incalzire mai mic atunci cand folosesti ventiloconvectoare.

Usor de folosit. prezenta termostatului sau a unei telecomenzi le fac sa fie usor de controlat.

Ventiloconvector cu filtru crystall Sabiana

Filtrare electrostatica Sabiana Crystall

Este un sistem unic de filtrare, poate chiar cel mai bun. Nu trebuie sa schimbi niciodata filtrele, doar le speli cu apa.

Cu filtrare electrostatica se retin particulele mai mici de 1 micron, fara a afecta debitul de aer al echipamentului.

Au eficienta ridicata de filtrare si distrug microorganismele. Durata de viata a filtrelor este nelimitata, ele se regenereaza prin simpla spalare. Vezi aici ce produse pot sa fie echipate cu filtrele Sabiana Crystall.

Filtrare electrostatica Sabiana Crystall blogdeinstalatii.ro

Ventiloconvectoarele Sabiana cu filtre Crystall sunt instalate la mai multe spitale din tara: Spitalul de boli infectioase din Cluj, Spitalul Pelican din Oradea si altele.

In vara acestui an s-a extins aripa ATI a spitalului din Cluj pentru COVID si s-au montat ventiloconvectoare Sabiana cu Crystall pentru ca indeplinesc normele de igiena necesare.

Despre Sabiana

Compania italiană SABIANA a fost fondată în 1929 de Franco Binaghi și Benvenuto Anatrella, concentrându-se pe producția de echipamente de încălzire.

În anii 1970, SABIANA a introdus panouri radiante, care într-o perioadă foarte scurtă de timp și-au dovedit utilizarea, ca fiind cel mai modern și mai eficient sistem de încălzire pentru spații de mare capacitate.

Datorită experienței de 80 de ani și fiabilității ridicate, SABIANA își dovedește intenția principală: de a garanta clienților un produs de calitate și o relație de încredere cu furnizorul. Datorită acestei filozofii, SABIANA este gata să depășească provocările din anii următori.

sabiana logo blogdeinstalatii.ro

Concluzie

Ventiloconvectoarele sunt echipamente care ofera o solutie flexibila si efectiva pentru a indeplinii cerintele diverse ale cladirilor.

Ele asigura o atmosfera confortabila si sunt preferate de multe ori in combinatie cu surse de incalzire care folosesc temperatura scazuta (pompe de caldura).

Controlul lor se poate face centralizat, sau individual. Pentru a afla mai multe despre aceasta gama de solutii, si pentru a discuta un proiect sau alte detalii, contacteaza echipa de specialisti de la Trust Expert care sunt pregatiti sa te ajute.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: