Centrala pe peleți, este sau nu economică ?!?Ecologia și conservarea resurselor naturale sunt două dintre obiectivele pe care omenirea le-a stabilit de ceva timp pentru anii care urmează. Unul dintre domeniile cu un grad  ridicat de poluare este cel al incălzirii.

În acest sens au fost concepute diverse modalități prin care energia din natură să fie cât mai bine folosită în mod corect.

Astfel, centralele care conțin materiale obținute printr-un mod de prelucrare complex și care nu emit noxe ce afectează mediul înconjurător, sunt din ce în ce mai preferate de către beneficiari.

În plus, atunci când vorbim despre centrale pe peleți (pe https://www.qmag.ro/centrale-pe-peleti/ o să găsești o varietate de modele ce acoperă o plajă largă de puteri și suprafețe), ne referim la  combustibilul care, alături de energia solară și cea eoliană, reprezintă viitorul.

Cum poate influența o centrală pe peleți nivelul de trai și mediul înconjurător?

Dacă ești preocupat de îmbunătățirea calității nivelului de trai, dar și de prezervarea mediului, vei alege o centrală pe peleți. Cele mai noi  modele îți oferă posibilitatea implementării unor funcții avansate, așa cum este cea de control deplin prin intermediul telefonului mobil și a tehnologiei Wi-Fi.

Vei beneficia de un nivel de autonomie mult mai ridicat datorită

  • capacității mărite și
  • randamentului de ardere îmbunătățit.

Acestea îi permite centralei o funcționare prelungită fără să fie nevoie de realimentare; nu în ultimul rând și factorul economie se face simțit din plin datorită acestui aspect .

Centralele pe peleți de ultimă generație au eficientizat arderea, grație arzătoarelor cu sistem de curățare automată mecanică. Anumite modele beneficiază de funcții complexe care le permit desfășurarea activității fără să mai fie nevoie de puffere, pentru că includ  automatizări integrate care controlează temperatura agentului termic fără sa depășească limita setată.

cazan pe peleti qmagAvantaje pentru centrala pe peleți

Posibilitatea modificării parametrilor de funcționare prin internet si folosirea oricărui tip de peleți datorită curățării mecanice, sunt câteva dintre dotările care îi asigură unei centrale funcționarea în parametri optimi pentru o perioadă de timp îndelungată.

  • Este cât se poate de clar că aceste echipamente de încălzire a locuinței sunt optimizate pentru o funcționare orientată către economie și care va asigura o interacțiune pozitivă cu mediul exterior.
  • Nivelul de randament se ridica peste 90%, iar biomasa utilizată în procesul de ardere sub forma peleților îi oferă utilizatorului avantaje certe pe termen îndelungat.
  • Clasa de eficiență este superioară (centralele de clasa 5 conform celor mai ridicate norme UE sunt aprobate și recomandate de către instituțiile care se ocupă de minimalizarea efectelor negative ale emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă), astfel că centrala cu peleți este o soluție care îi oferă utilizatorului beneficii din toate punctele de vedere.
  • În ceea ce privește nivelul de economie, se poate constata că utilizarea unei centrale termice care se alimentează cu peleți este mai avantajoasă în raport cu alte tipuri de centrale termice.

De exemplu, chiar și în comparație cu o centrală termică care utilizează drept combustibil lemnul, centrala pe peleți furnizează căldură și apă caldă la un preț mai ieftin, având in vedere scumpirea lemnului de foc si manopera aferentă acestui tip de încălzire.

Cea mai populară optiune, gazul natural nu mai este o soluție atât de ieftină (datorită scumpirilor în cascadă din ultimii ani) și nici o opțiune prin care să se protejeze mediul înconjurător.

În plus, achiziția unei centrale termice cu peleți  este mai ieftină comparativ cu una pe gaze naturale, datorita proiectelor si lucrărilor de branșare la reteaua de gaz.

Centralele care folosesc energia electrică și motorina drept carburant pentru alimentare sunt și mai departe de nivelul de economie pe care îl oferă o centrală pe peleți.

Astfel, o centrală care utilizează peleții drept combustibil, este în 90% din cazuri mai avantajoasă decât celelalte sisteme de încălzire a locuinței.

cazan pe peleti qmag

Cum aleg o centrala pe peleți?

Foarte importantă este alegerea tipului de centrală termică cu peleți, pentru că aceasta trebuie raportată la volumul real care trebuie încălzit (de necesarul termic dar și dispunerea încăperilor), pentru obținerea unui nivel de consum cât mai scăzut.

De aceea, dacă ai nevoie de o plajă largă de opțiuni, Qmag.ro, deținând cel mai mare showroom din România pentru sisteme de încălzire, cu sediul pe Șoseaua de Centură București – Jilava, îţi oferă o gamă extinsă de modele și producători dintre care să alegi pe cea mai potrivită gospodăriei tale.

Aici vei găsi diverse tipuri de centrale care prezintă multiple avantaje, nivel de consum redus și randament sporit, informații bazate pe istoricul acestor modele deja montate in Romania, precum și sfaturi despre cum să faci cea mai bună alegere, din partea specialiștilor magazinului.

Periodic aici se organizează cursuri pentru profesioniști, dar și de prezentare si intreținere a produselor comercializate, la care poate participa oricine.

O centrală pe peleți de calitate – o viață fără griji, un mediu mai curat!

Viața ta va fi mai fericită în momentul în care casa ta va fi încălzită într-un mod confortabil, cu bani mai puțini și la un nivel de calitate superior.

În plus, faptul că ești unul dintre cei care contribuie la scăderea gradului de poluare a naturii și la creșterea calității nivelului de oxigen din aer, sunt doar câteva dintre motivele care ar trebui să te determine să alegi un astfel de sistem de încălzire a casei.

Mai mult decât atât, prețul peleților este în scădere pentru că piața se extinde anual, iar producătorii de acest gen de combustibil, dar și de centrale sunt din ce în ce mai orientați către eficientizarea produselor oferite.

Acum se produc peleți din orice tip de materie primă, în ultimii ani apărând pe piața peleți din floarea soarelui, paie sau resturi vegetale și furajere la un randament foarte apropiat de cel al lemnului.

Industria avansează rapid și în acest domeniu, la fel ca în oricare altul !

Concluzie

Alege să-ți încălzești locuința cu o centrală pe peleți, pentru că în acest mod îți vei asigura un nivel de trai mult mai avantajos, iar locuința ta va fi întotdeauna “verde”!

Optează pentru soluții de încălzire de calitate, recomandate și garantate de către specialiști, iar viața ta va fi mai frumoasă, mai fericită și mai optimistă, fiindcă vei trăi într-un mediu în care poluarea va fi mai redusă.

Depinde doar de tine dacă ajuți la îmbunătățirea condițiilor de existență pentru familia ta și pentru natură!Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: