Cum Aleg O Centrala Termica Ariston Pentru Apartament ?In acest articol vom discuta despre centralele termice Ariston si mai detaliat despre cum aleg o centrala termica Ariston pentru apartament.

Marimea centralei termice de care ai nevoie, este cunoscuta ca putere termica. Se masoara in kW (kilowatt) si, in mod obisnuit, cu cat mai mare este numarul de kW, cu atat mai multa apa calda menajera vei avea.

Dar oricum, asta nu inseamna ca trebuie sa cumperi cea mai mare centrala termica de apartament disponibila.

Cat de mare va fi centrala termica depinde de cat de mare este apartamentul, ce izolatie are, de numarul de bai si de numarul de calorifere.

Cum Aleg O Centrala Termica Ariston Pentru Apartament

De ce este important sa alegi centrala potrivita pentru casa ta?

Pana la urma trebuie sa gasesti o centrala termica de apartament care sa fie potrivita. Daca alegi o centrala termica prea mica, nu va putea sa incalzeasca apartamentul la temperatura dorita, sau sa produca destula apa calda menajera.

Deci cum gasesti centrala termica de apartament potrivita?

Cum calculezi marimea potrivita a centralei termice?

In general, centralele termice de apartament sunt in gama 24 – 30 kW. Pentru a gasi marimea centralei potrivita pentru tine, trebuie sa iei in calcul mai multi parametri.

Ce putere are centrala pe care o ai acum?

Este un punct de plecare daca stii ce putere are centrala termica pe care o ai acum. Dar daca centrala termica este mai veche de 8 ani, atunci s-ar putea sa fie mai mult ineficienta (sa consume mult) decat sa aiba o problema de capacitate.

Si mai este posibil ca centrala termica pe care o ai acum sa sa nu fi fost bine aleasa de la inceput.

Centrala termica Ariston pentru apartament

In general, cu cat ai mai multe radiatoare si bai, cu atat mai mare va fi puterea centralei de care ai nevoie.

De exemplu, uite o dimensionare generala pentru alegerea centralei:

O centrala termica instant nu este recomandata pentru 2 sau mai multe bai, daca vreti sa aveti un confort de apa calda menajera. Pentru ca pot asigura un consumator de apa si nu puteti face doua dusuri simultan.

Service anual pentru centrala termica

Pentru a tine centrala termica in functiune cat ma mult timp posibil, este foarte important sa ai un service autorizat care sa o verifice anual.

Asta ajuta sa identifici problemele devreme, inainte de a deveni avarii.

Concluzie

Calcularea celei mai potrivite centrale de apartament este un lucru important caruia trebuie sa-i acorzi o importanta mare.

Pentru mai multe detalii despre centralele termice Ariston, te invit sa vizitezi site-ul Ariston, unde poti gasi un ghid pentru alegerea centralei termice.

sursa foto: actmedia.euClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: