Noile Centrale Termice Ariston. Pregatite Pentru ErP!Solutia propusa de ARISTON pentru schimbatorul de caldura primar este inspirata de motoarele masinilor de Formula 1. Schimbatorul ALUCOND Valmex reprezinta una dintre cele mai performante tehnologii existenta azi: schimbator de caldura monobloc turnat sub presiune dintr-un aliaj special din aluminiu si siliciu. 

Schimbator ALUCOND Valmex centrale termice Ariston

Pare exotic dar din punct de vedere tehnic este solutia ideala si exista multe argumente pentru a va putea convinge:

 1. Aluminiul transfera caldura de 2 ori mai bine decat cuprul, de 3 ori mai bine decat otelul si de 10 ori mai bine decat OTELULINOX!!! -asta inseamna ca la aceeasi putere, acest schimbator va fi mult mai compact fata de schimbatoarele din inox.
 2. Aluminiul aliat cu siliciu nu corodeaza in mediul acid al condensului datorita abilitatii naturale de a forma in timp o peliculaprotectoare de oxizi ; astfel, nu se mai formeaza acel praf alb -sulfat de aluminiu-care se dezvolta pe aripioarele din aluminiu banal, nealiat cu siliciu. Necuratat periodic, acesta ajunge sa blocheze calea gazelor de ardere, cu consecinte catastrofale pentru schimbatorul care nu va mai putea fi recuperat.

VEZI DETALII SI PRET

Cares Premium – cu condensare completa

Cares Premium - noua centrala termica Ariston cu condensare completa

Centrale termice Ariston Cares Premium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schimbator de caldura primar ALUCOND Valmex:

 • Puteri: 24/ 30 kwArzator centrale termice Ariston
 • Material: AL –Si
 • Condensare completa
 • Randament: 108%
 • Arzator PREMIX:

Centrala Ariston Cares PremiumLegenda afisaj centrala termica Ariston Cares Premium

Legendă:

 1. Buton ON/OFF și de selectare mod defuncționare
 2. Butoane de reglare temperatură ACM +/-
 3. Display
 4. Butoane de reglare temperatură încălzire +/-
 5. Buton RESET

Componenta centrale termice Ariston Cares Premium

Valva de gaz 848 Sigma

Valva de gaz 848 Sigma centrale termice Ariston

PROCEDURA DE REGLARE CO2:

 1. Pe Putere Maxima;
 2. Pe Putere Minima;
 3. Daca valoarea CO2 pe Putere Minima s-a modificat, se va verifica din nou CO2 si pe Putere Maxima

Centrale termice Ariston Genus Premium EvoCentrale termice Ariston Genus Premium Evo

 

in condensare, cu raport de modulare

1:10 şi pompă complet modulantă

EFICIENŢĂ ENERGETICĂ                                                             VEZI DETALII SI PRET

Datorita tehnologiei condensarii, Genus Premium Evo asigura o reducere de pană la 35% a valorii facturii de gaz .

Spre deosebire de o pompa conventionala, pompa complet modulanta garanteaza o economie cu 30% a consumului de energie electrica .

Poza afisaj si performante centrale termice Ariston Genus Premium Evo

Functia AUTO impreuna cu accesoriile modulante pentru termoreglare ajuta la evitarea fluctuatiilor de temperatura si asigura un consum redus .

DESIGN ŞI TEHNOLOGIE

La Centrale Genus Premium Evo gasim cel mai atractiv design din categoria sa datorita liniilor atent studiate si a formei exterioare deosebite.

Afisajul LCD lat, cu matrice de puncte si pictograme derulabile si iluminare de fundal, permite o navigare facila si un control complet asupra tuturor parametrilor, precum si vizualizarea codurilor de eroare afisate de sistemul de autodiagnoza.

Varful gamei: eficienţă maximă şi inteligenţă remarcabilă.

Componenta centrale termice Ariston Genus Premium Evo

Confort:

 • Silentiozitate si confort acustic la cel mai inalt nivel in casa dumneavoastra: Centrala Genus Premium Evo este echipata cu un nou amortizor de zgomot optimizat, panouri fonoizolante si un numar redus de cicluri datorita pompei compet modulante.
 • Reglarea extrem de precisa a puterii in functie de necesarul efectiv de caldura, datorita raportului de modulare 1:10.
 • Compatibilitatea cu accesoriile modulante pentru termoreglare si “functia AUTO” permit evitrarea fluctuatiilor si varfurilor de temperatura asigurand o temperatura constanta pentru un confort termic maxim.
 • “Functia confort” asigura apa calda instant timp de 30 de minute de la prima solicitare, eliminand timpii morti. Datorita schimbatorului de caldura pentru apa calda cu capacitate mai mare, puteti obtine si mai multa apa calda menajera.

Dimensiuni centrala termica Ariston Genus Premium Evo

Calitate:

 • Centrala Genus Premium Evo este fabricata din cele mai bune materiale disponibile pe piata: otelul inoxidabil utilizat pentru schimbatorul principal de caldura si pentru schimbatorul de caldura pentru apa calda menajera garanteaza fiabilitate ridicata si o durata de viata indelungata.
 • Adaugarea filtrului pe returul instalatieide incalzire protejaza centrala impotriva acumularii impuritatilor in apa.
 • Utilizarea sistemelor antiblocare previne inghetul si formarea calcarului, protejand astfel nu doar centrala termica murala, ci intregul dumneavoastra sistem.
 • Ventilatorul cu turatie variabila asigura un flux de aer precis pentru a permite o combustie corespunzatoare.
 • Senzorul de presiune minima asigura protectia centralei impotriva functionarii in conditii de joasa presiune.

 

Centrale termice Ariston Clas Premium Evo Centrala termica Ariston Clas Premium Evo

Centrală termică murală in condensare, cu functia AUTO

EFICIENŢĂ ENERGETICĂ                                                        VEZI DETALII SI PRET

Datoritatehnologiei condensarii, Clas Premium Evo asigura o reducerede panăla 35% a valorii facturii de gaz.

Functia AUTO impreuna cu accesoriile modulante pentru termoreglare ajuta la evitarea fluctuatiilor de temperatura si asigura un consum redus.

Clas Premium Evo are capacitatea de control completa suprasistemului datorita protocolului de comunicatie Bus Bridge Net si interfetei sistemului Sensys.

DESIGN ŞI TEHNOLOGIE

Centrala Clas Premium Evo ofera cel mai atractiv design din categoria sa, datorita liniilor atent studiate si a formei exterioare deosebite.

Afisajul LCD multifunctional si iluminare de fundal, permite o navigare facila si un control complet asupra tuturor parametrilor, precum si vizualizarea codurilor de eroare afisate de sistemul de autodiagnoza.

Performante ridicate si design extrem de atractiv

Componenta centrale termice Ariston Clas Premium Evo

 

Date tehnice centrale termice Ariston Clas Premium Evo

 Afisaj centrale termice Ariston Clas Premium Evo

 Confort

 • Silentiozitate si confort acustic excelente in casa dumneavoastra: centrala Clas Premium Evo este echipata cu un nou amortizor de zgomot optimizat pentru o functionare silentioasa.
 • Reglare extrem de precisa a puterii in functie de necesarul efectiv de caldura, datorita raportului de modulare 1:4. 
 • Compatibilitatea cu accesoriile modulante pentru termoreglare si “functia auto” permit evitarea fluctuatiilor si varfurilor de temperatura, asigurand o temperatura constanta pentru confort termic maxim.
 • “Functia confort” asigura apa calda instant, timp de 30 de minute de la prima solicitare, eliminand timpii morti. Datorita schimbatorului de caldura pentru apa calda menajera cu capacitate mai mare, puteti obtine di mai multa apa calda.

Genus Premium FS/Solar FS EVO Inovatie si Flexibilitate 

Centrale termice Ariston Genus Premium FSSolar FS EVO

Centrale termice Ariston Genus Premium FSSolar FS EVO

Confort personalizat si economie de energie

Centralele în condensare Genus Premium Solar FS Evo şi Genus Premium FS Evo sunt echipate cu o pompă complet modulantă pentru a asigura o reducerecu 30% a consumului de energie electrică.

Veţi economisi şi mai multă energie cu ajutorul raportului de modulare 1:10,care permite o reglare precisă a puterii în funcţie de necesarul efectiv de căldură .

Afisaj LCD lat cu matrice de puncte si iluminare de fundal

În prezent, noua gamă de produse este capabilă să comunice folosind noul protocol de comunicaţie Bus BridgeNet® dezvoltat de Ariston.

Schema de functionare centrale termice Ariston Genus Premium FSSolar FS EVO

Schema de functionare centrale termice Ariston Genus Premium FSSolar FS EVO

Toate componentele sistemului comunică între ele datorită unui protocol unic dezvoltat pentru a asigura în orice situaţie un flux ridicat de date asociat de obicei sistemelor mari.

Sensys, interfaţa de sistem inclusă în centrale termice Ariston Genus Premium Solar FS Evo este inima sistemului: un program extrem de tehnologizat capabil să gestioneze toate componentele sistemului, inclusiv pe cele mai complexe, garantând astfel o uşurinţă maximă în utilizare.

Schema de functionare centrale termice Ariston Genus Premium FSSolar FS EVO cu panou solar

 

Posibilitati duble

Genus Premium FS/Solar FS Evo este noua centrală termică în condensare de la Ariston, cu posibilitate de utilizare separată sau de conectare la un sistem solar integrat.

Fie că utilizaţi deja un sistem solar sau plănuiţi să instalaţi unul în viitor, Genus Premium FS/Solar FS Evo reprezintă soluţia optimă.

Cu rezervorul său solar integrat, aceasta permite realizarea unui sistem de Legenda schema de functionare centrale termice Ariston Genus Premium FSSolar FS EVO
circulaţie forţată,reducând în acelaşi timp durata de instalare. Atât
sistemul solar, cât şi centrala termică în condensare pot fi controlate prin
intermediul afişajului LCD lat cu matrice de puncte şi al interfeţei Sensys, pentru a asigura cele mai bune performanţe ale sistemului de încălzire şi a verifica în orice moment cum funcţionează sistemul.

Datorită tuturor acestor caracteristici, întreţinerea sistemului este foarte simplă, iar accesul frontal la centrală și la modulul solar ușurează munca instalatorului și a tehnicianului de service.

Afisaj Centrale termice Ariston Genus Premium FSSolar FS EVO

Afisaj Centrale termice Ariston Genus Premium FSSolar FS EVO

 • clasa A
 • ∗∗∗∗ eficienţă
 • raport de modulare 1:10
 • pompă complet
 • modulantă
 • funcţia AUTO
 • clasa NOx5
 • clasa de protecţie IPX5D

 

Genus Premium Solar FS Evo: combină energia solară şi eficienţa condensării pentru performanţe maxime şi impact ecologic redus. Modulul solar include toate accesoriile pentru integrare (inclusiv vasul de expansiune) şi permite o conectare uşoară şi rapidă la sistemul solar. Această versiune satisface nevoile utilizatorului datorită rezervorului de acumulare cu stratificare de 180 litri, furnizând apă caldă chiar şi când radiaţia solară este redusă.

 

Genus Premium FS Evo: centrala funcţionează ca o centrală termică în condensare atunci când nu este disponibil un sistem solar. În versiunea FS, rezervorul are o capacitate de 105 litri. Centrala cu montare pe pardoseală beneficiază de eficienţă de 4**** și emisii scăzute, fiind uşor de utilizat datorita interfetei simple

 

Centrale termice Ariston GENUS PREMIUM FS/SOLAR FS EVO

 

Centrală termică in condensare cu rezervor de acumulare cu posibilitate de conectare la sistemele solare cu circulaţie forţată

Componenta centrala termica Ariston Genus Premium FSSolar FS EVO

Componenta centrale termice Ariston Genus Premium FSSolar FS EVO

EFICIENŢĂ ENERGETICĂ

Datorita tehnologiei condensarii, Genus Premium FS/Solar FS Evo asigura o reducere de pană la 35% a valorii facturii de gaz precum si o scadere cu 30% a consumului de energie eléctrica datorita pompei complet modulante.

Genus Premium Solar FS Evo va permite sa economisiti si mai multa energie cu ajutorul rezervorului de acumulare integrat prevazut cu o serpentina pentru conectarea la un sistem solar, oferindu-va posibilitatea de a folosi si energie solara.

Functia AUTO impreuna cu accesoriile modulante pentru termoreglare ajuta la evitarea fluctuatiilor de temperatura si asigura un consum redus .

Prin adaugarea dispozitivului Clima Manager, puteti controla prin telecomanda central si dispozitivele de termoreglare .

Comparatie centrala termica Ariston Genus Premium Evo, Clas Premium Evo, Genus Premium FSSolar Evo, Clas B Premium

Comparatie centrale termice Ariston Genus Premium Evo, Clas Premium Evo, Genus Premium FSSolar Evo, Clas B Premium

DESIGN ŞI TEHNOLOGIE

Centrala Genus Premium FS/Solar FS Evo ofera ofera cel mai atractiv design din categoria

sa datorita liniilor atent studiate si a formei exterioare deosebite .

Sensys, interfata de system inclusa in versiunea Solar, permite o navigare usoara si un control complet asupra tuturor parametrilor si conditiilor de functionare .

Centrala este foarte usor de conectat la panourile solare si are capacitatea de control complet asupra sistemului

 

Centrale termice Ariston de mare putere pe gaz in condensare GENUS PREMIUM EVO HP

Centrale termice Ariston GENUS PREMIUM EVO HP

 

Cu cea mai mare gamă existentă, Ariston reproiectează şi îmbunătăţeşte produsele oferite pentru centrale de mare putere, montate pe perete, pentru a fi din ce în ce mai aproape de nevoile utilizatorului final şi ale instalatorului si ale instalatorului.

 • O gama mai mare de modele disponibile de la 45 KW la 150 KW .
 • Flexibilitate sporita: instalarein cascada“ in linie” si“ spate in spate “
 • Cel mai mare numar maxim de central in cascada: pana la 8
 • Control optimizat al centraelor datorita noului manager de cascada
 • Capacitate de integrare complete cu sistemele solare

Acestea sunt principalele atribute ale noii game de centrale de mare putere

 

O oferta completa pentru toate nevoile pana la 1200 kw

 

Ariston oferă centrale de mare putere ce pot fi instalate fie individual fie în cascadă (instalare în linie sau spate în spate). Pentru ambele configuraţii sunt disponibile o multitudine de accesorii: kituri de instalare, kituri hidraulice,sisteme de evacuare, accesorii pentru termoreglare, administrare cascadă.

Pentru simplificarea alegerilor, Ariston oferă posibilitatea de a crea comenzi pentru pachete ce identifică toate configuraţiile diferite de cascadă (de la 90 kW până la 1200 kW).

Exemplu montaj centrale termice Ariston GENUS PREMIUM EVO HP

Casele mari, clădirile rezidenţiale și publice, structurile comerciale și industriale, toate acestea pot profita de toate beneficiile unui sistem centralizat de încălzire ce poate fi creat cu noile centrale termice Ariston de mare putere.

Noua gamă permite:

– economie de spaţiu datorită instalării „spate în spate” și în „linie”

– performanţe sporite datorită noului control electronic

– economie de combustibil datorită tehnologiei de condensare

 

Control Complet

Instalarea in cascada poate fi administrata dintr-o singura unitate de control. Managerul de cascada permite reglarea a pana la 6 centrale (instalare in linie), sau a pana la 8 centrale (instalare spate in spate). si a doua zone mixte.

Exemplu de management incalzire centrala compus din 3 centrale de 150 kw.

Exemplu functionare centrala GENUS PREMIUM EVO HP

Managementul centralelor in cascada, in afara de rotatie (pentru a obtine acelasi timp de operare pentru toate centralele), permite de asemenea divizarea puterii furnizate de mai multe centrale astfel incat raportul putere/suprafata de schimb de caldura sa permita la maximum exploatarea tehnologiei schimbatorului de caldura cu condensare.

 

 

Centrale termice Ariston GENUS PREMIUM EVO HP 45 – 65

Centrală termică murală in condensare, de mare putere, destinata doar incalzirii.

 

EFICIENŢĂ ENERGETICĂ

Datorita tehnologiei condensarii, Genus Premium Evo asigura o reducere de pană la 35% a valorii facturii de gaz .

Functia AUTO impreuna cu accesoriile modulante pentru termoreglare ajuta la evitarea

fluctuatiilor de temperatura si asigura un consum redus .

DESIGN ŞI TEHNOLOGIE

Centrala termica Ariston Genus Premium Evo HP ofera cel mai atractiv design din categoria sa datorita liniilor atent studiate si a formei exterioare deosebite .

Afisajul LCD lat, cu matrice de puncte si pictograme derulabile si iluminare de fundal, permite o navigare facila si un control complet asupra tuturor parametrilor, precum si vizualizarea codurilor de eroare afisate de sistemul de autodiagnoza.

Cascada centrale termice Ariston GENUS PREMIUM EVO HP

Confort

Compatibilitatea cu accesoriile modulante pentru termoreglare si “functia AUTO” permit evitarea fluctuatiilor si varfurilor de temperatura, asigurand o temperatura constanta pentru un confort termic maxim.

Centrala termica poate fi conectata usor la o vana cu 3 cai si o sonda de rezervor pentru a permite prepararea apei calde menajere, prin conectarea la un rezervor extern.

 

Calitate

Centrala Genus Premium Evo HP utilizeaza sisteme antiblocare ce previn inghetul si formarea calcarului, astfel protejeaza nu doar centrala termica ci intreg sistemul.

Comutatorul integrat de presiune scazuta asigura protectia centralei impotriva functionarii in conditii de joasa presiune.

 

Centrale termice Ariston GENUS PREMIUM EVO HP 85 – 100 – 115 – 150

 

EFICIENŢĂ ENERGETICĂ

Datorita tehnologiei condensarii,

Genus Premium Evo asigura o reducere de pană la 35% a valorii facturii de gaz .

Centrala va permite o economie semnificativa de energie eléctrica cu ajutorul pompei complet

modulante, disponibila ca accesoriu

Functia AUTO impreuna cu accesoriile modulante pentru termoreglare ajuta la evitarea fluctuatiilor de temperatura si asigura un consum redus .

 

DESIGN ŞI TEHNOLOGIE

Centrala Genus Premium Evo HP ofera cel mai atractiv design din categoria sa datorita liniilor atent studiate si a formei exterioare deosebite .

Afisajul LCD lat, cu matrice de puncte si pictograme derulabile si iluminare de fundal, permite o navigare facila si un control complet asupra tuturor parametrilor, precum si vizualizarea. codurilor de eroare afisate de sistemul de autodiagnoza .

Noua gama de central HP este destinata instalarii in cascada atat in linie cat si in cascada .

 

Centrale termice Ariston GENUS EVO

Centrale termice Ariston Genus EVOCentrală termică murală compacta prevazuta cu functia AUTO EFICIENŢĂ ENERGETICĂ

Datorita designului unitatii de combustie, GENUS EVO are un randament extreme de ridicatde panala 93,8% (24 FF) in categoria centralelor termice conventionale.

Un plus de eficienta energetica este asigurat de pompa de circulatie cu 2 turatii, care reduce suplimentar consumul de enrgie electrica.

Functia AUTO impreuna cu accesoriile modulante pentru termoreglare ajuta la evitarea fluctuatiilor de temperatura si asigura un consum redus.

                                              VEZI DETALII SI PRET

DESIGN ŞI TEHNOLOGIE

Centrala Genus Premium Evo ofera cel mai atractiv design din categoria sa datorita liniilor atent studiate si a formei exterioare deosebite.

Afisajul LCD lat, cu matrice de puncte si pictograme derulabile si iluminare de fundal, permite o navigare facila si un control complet asupra tuturor parametrilor, precum si vizualizarea. codurilor de eroare afisate de sistemul de autodiagnoza

Varful gamei: eficienţă maximă şi inteligenţă remarcabilă.

 

Centrale termice Ariston CLAS EVO

Centrale termice Ariston CLAS EvoCentrală termică murală compacta prevazuta cu functia AUTO EFICIENŢĂ ENERGETICĂ

Datorita designului unitatii de combustie, CLAS EVO are un randament extrem de ridicat de pana la 93,8% (24 FF) in categoria centralelor termice conventionale.

Un plus de eficienta energetica este asigurat de pompa de circulatie cu 2 turatii, care reduce suplimentar consumul de enrgie electrica.

Functia AUTO impreuna cu accesoriile modulante pentru termoreglare ajuta la evitarea fluctuatiilor de temperatura si asigura un consum redus.

 VEZI DETALII SI PRET

DESIGN ŞI TEHNOLOGIE

Centrala Clas Evo ofera cel ma iatractiv design din categoria sa datorita liniilor atent studiate si a formei exterioare deosebite.

Afisajul LCD lat, cu matricede puncte si pictograme derulabile si iluminare de fundal, permite o navigare facila si un control complet asupra tuturor parametrilor, precum si vizualizarea. codurilor de eroare afisate de sistemul de autodiagnoza.

 

Centrale termice Ariston CLAS B

Centrale termice Ariston Clas BCentrală termică murală cu acumulare integrată de 40 de litri

EFICIENŢĂ ENERGETICĂ

Datorita designului unitatii de combustie, CLAS B are un randament extreme de ridicat de pana la 93,8% (24 FF) in categoria centralelor termice conventionale.

Un plus de eficienta energetica este asigurat de pompa de circulatie cu 2 turatii, care reduce suplimentar consumul de enrgie electrica.

Functia AUTO impreuna cu accesoriile modulante pentru termoreglare ajuta la evitarea fluctuatiilor de temperatura si asigura un consum redus.

DESIGN ŞI TEHNOLOGIE

Centrala ClasB ofera cel mai atractiv design din categoria sa datorita liniilor atent studiate si a formei exterioare deosebite.

Centrala Clas B Premium ofera o utilizare simpla s io monitorizare facila a modului de functionare a centralei, prin intermediul codurilor de eroare care pot fi vizualizate pe afisajul LCD digital .

Datorita interfetei BUS incluse, centrala este conceputa pentru gestionarea dispozitivelor de termoreglare multizona.

 

Centrale termice Ariston EGIS PLUS

Centrale termice Ariston Egis PlusCentrală termică murală compacta

Eficienta energetica

Datorita designului unitatii de combustie, Egis Plus are un randament extrem de ridicat, de pan la 93,8% (24FF), in categoria centralelor termice conventionale.

Design si tehnologie

Afisajul LCD multifunctional permite o setare simpla a tuturor parametrilor, precum si vizualizarea codurilor de eroare afisate de sistemul de autodiagnoza.

Prin adaugarea unei vane de amestec termostatate, Egis Plus permite conectarea unui sistem solar cu circulatie naturala.

De la 26 septembrie 2015, pe piata europeana se vor comercializa doar centrala in condensare. Nu se vor mai importa centrale conventionale.

 

Ce inseamna etichetarea energetica si ErP? Centrale termice Ariston ErP 2015

Publicarea din Directiva-cadru 2009/125 / CE privind proiectarea ecologică a produselor (cunoscut sub numele de ERP, prescurtarea Directivei de Energie produse conexe) și Directiva 2010/30 / CE privind etichetare energetica (Directiva privind

etichetarea) a definit cerințele generale (valabile pentru toate produsele autohtone), pentru a realiza economii de energie într-una din cele mai consumatoare si poluante domenii de energie ale Uniunii .

Mai târziu, pornind de la baza determinată a directivelor de mai sus au fost elaborate instrumente legislative specifice pentru fiecare familie de produse: reglementările europene.

Reglementările definesc formele și modalitățile de utilizare a etichetei energetice; în plus ele stabilesc performanțele energetice minime pentru noile produse care sunt pe cale de a fi puse pe piață .

Odata ce regulamentele au fost publicate, ele sunt eficiente imediat în toate statele membre ale Uniunii Europene,cu nici o distincție și nu trebuie să fie transpuse la nivel național. De asemenea, produsele pentru încălzirea spațiului și producerea de apă caldă au propriile reglementări ERP si etichetare; Astfel datorită etichetei energetice, va fi mai ușor de ales cel mai eficient produs.

 

De ce aleg un sistem anume de incalzire sau de preparare apa calda menajera?
ErP 2015

Studiul pregătitor efectuat deComisia Europeanaa confirmat ca sisteme de incalzire interneprecum și cele pentru producerea de apă caldă reprezintăaproximativ 30% din consumul de energie în Europa.De asemenea, s-a stabilit că proiectarea produseloreco-friendly (standarde minime) și promovareatehnologiilorcu cea mai mare performanță utilizatorilor finali(eticheta energetica) va determina în 2020:

 

Cand va deveni directiva ErP si regulamentul etichetarii energetice efectiv?

Etichetarea energetica ErP 2015

Ariston este gata. Toate produsele care prezintă logo-ul ErP 2015 sunt deja în conformitate cu standardele minime de performanță determinate de reglementările privind proiectarea ecologică Pe de altă parte, cele care prezintă logo-ul va fi situat printre cele mai mari clase de energie (A sau mai mare), definite de reglementările de etichetare energeticăErP 2015

Etichetarea Energetica

Produse pentru incalzire cu putere calorica nominala ≤ 70 KW / REG. 811/201

 • CENTRALE TERMICE (gaz, electrice, pacura)
 • POMPE DE CĂLDURĂ (gaz, electrice)
 • DISPOZITIVE DE MICRO-COGENERARE (cu putere electrica< 50 KW)

Produse pentru prepararea apei calde cu putere calorica nominala ≤ 70 KW / REG. 812/201

 • ÎNCĂLZITOARE DE APĂ CONVENŢIONALE gaz/pacura/electrice
 • ÎNCĂLZITOARE DE APĂ CU ENERGIE REGENERABILĂ (panou solar/pompa de caldura)
 • BOILERE DE APĂ CALDĂ (volum depozitare ≤ 500 litri)

 

ErP 2015 se va aplica următoarelor produse cu o putere calorică nominala ≤ 400kW:

ÎNCĂLZIRE/REG.813/2013

 • CENTRALETERMICE (gaz, electrice, pacura)
 • POMPEDECĂLDURĂ (gaz, electrice)
 • DISPOZITIVEDEMICRO-COGENERARE(cu capacitate electrică maximă < 50kW)

APĂCALDĂ/Reg.814/2013

 • ÎNCĂLZITOAREDEAPĂCONVENŢIONALEPE gaz/pacura/electrice
 • ÎNCĂLZITOAREDEAPĂCUENERGIEREGENERABILĂ (panou solar/pompa de caldura)
 • BOILEREDEAPĂCALDĂ (volum depozitare ≤ 2.000 de litri)

Exemple de etichetare a produselor si a sistemelor

Eticheta Energetica Centrala termica combi

Etichetarea produselor

Eticheta energetica a unui sistem combi

Etichetarea sistemelor

Etichetarea energetica a unui incalzitor de apa conventional

Etichetarea energetica a unui incalzitor de apa conventional

Etichetarea energetica a unei pompe de caldura pentru incalzire

Etichetarea energetica a unei pompe de caldura pentru incalzire

Care sunt responsabilitatile?

 

FURNIZORI

Furnizorul (persoana responsabilă pentru produsul de pe piaţă) trebuie să pună pe piaţă produse sau sisteme care sunt echipate cu:

 • O etichetă energetică pentru produs (in cazul in care furnizorul vinde produse individuale);
 • O fişă tehnică;
 • O etichetă energetică pentru sistem la eticheta produsului, atat dacă furnizorul vinde un sistem ce conţine produsul sau dacă furnizorul consideră că un produs vandut individual poate fi combinat in viitor cu unul dintre dispozitivele suplimentare posibile;
 • O fişă a pachetului, cu secţiunile referitoare la produs (sau sistemul pus la vanzare) deja completate

 

DISTRIBUITORI

Distribuitorii de dispozitive şi/sau sisteme sunt cei care comercializează, inchiriază, oferă in leasing sau expun produsele pentru utilizatorii finali; aşadar şi instalatorii, tehnicienii şi proiectanţii pot face parte din această categorie. Aceştia trebuie să garanteze că:

 • Dispozitivele sau pachetele expuse sunt echipate cu etichetele respective, care trebuie să fie vizibile;
 • In cazul in care se preconizează că utilizatorul final nu va vedea dispozitivul sau pachetul expus, vor fi vandute impreună cu informaţiile privind eficienţa energetică impuse de reglementări;
 • Orice material tehnic, promoţional sau publicitar despre produs sau pachet, care conţin informaţii despre energie sau preţ, prezintă indicaţii despre clasa de eficienţă energetică.

Linkuri externe:

 Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: