Centrale termice Bosch

Articolul de astăzi este dedicat diviziei de centrale termice Bosch, una dintre cele reprezentative părți ale companiei. Bosch este un brand mondial, care acționează în foarte multe sectoare industriale.

 

Centrale termice pe gaz Bosch

Compania a fost înființată în anul 1886, aceasta fiind prezentă la nivel de grup în peste 60 de state ale lumii. Puține sunt locuințele în care nu se găsește un articol produs de către compania Bosch. Acesta este prezent în peste 150 de state ale lumii.

Istoria aparatelor de încălzit Bosch începe în anul 1731. Atunci a fost înființată compania Buderus, care este parte integrantă a colosului Bosch. Ulterior, compania Bosch (înființată în anul 1886 în Germania) este cea care preia această facilitate de producție.

Junkers este precursorul boilerelor Bosch, primul dintre aceste dispozitive fiind prezentat în anul 1896. Ulterior, de-a lungul timpului, divizia producătoare de boilere Bosch se transformă într-un gigant.

Acesta ofera astăzi soluții inteligente pentru încălzirea locuințelor, aplicații smart, precum Home Com Pro sau noile centrale termice în condensare Bosch, care sunt vârful tehnologiei.

Click aici pentru preţul centralelor

Centrale termice Bosch

Centralele murale cu condensare Bosch sunt garanția încălzirii complete a locuinței, indiferent de suprafața acesteia. Puternice, cu un design modern și cu o mulțime de caracteristici, dispozitivele de încălzit Bosch sunt ideale pentru încălzirea oricărei gospodării.

Iată unele dintre cele mai interesante centrale termice cu eficiență energetică sporită:

Centrală termică în condensare Bosch 24 Kw
Centrală termică în condensare Bosch28 Kw

Istoria companiei Bosch

Istoricul firmei Bosch se întinde pe aproximativ 300 de ani, începuturile fiind în anul 1731. Ulterior, în anul 1896, compania produce primul boiler Bosch sub denumirea de Junkers. Acesta este un dispozitiv mural care se remarcă prin caracteristicile superioare de încălzire bazate pe funcționarea cu gaz.

Anii ’20 oferă un statut aparte companiei Bosch care deja se evidențiază prin inovațiile realizate în acest domeniu, precum încălzitorul cu gaz Bosch care era automat. Produsele de încălzire Bosch își sporesc răspândirea la nivel Mondial. Fiabilitatea lor ridicată este elementul care le recomandă utilizatorilor.

Anul 1985 se remarcă prin lansarea pe piață a primei centrale termice Bosch care utilizează gazul în condensare. Eficiența sa dovedită și nivelul de economisire ridicat sunt caracteristici care recomandă brandul Bosch drept una dintre soluțiile optime pentru încălzirea oricărei gospodarii.

Perioada actuală pentru produselor de încălzire Bosch se evidențiază prin noua tehnologie de tip smart, bazată pe celulele energetice, precum și pe protejarea mediului înconjurător. Noile centrale în condensare Bosch beneficiază de caracteristici inovatoare.

Acestea reușesc să poziționeze acest brand printre cele mai căutate soluții în materie de încălzire a spațiilor rezidențiale și industriale.

Producţia de centrale termice Bosch

Bosch este unul dintre cele mai puternice branduri la nivel mondial. Puține sunt sectoarele în care Bosch nu este present. Calitatea produselor sale este recunoscută pretutindeni în lume.

În ceea ce privește produsele dedicate încălzirii locuințelor Bosch își respectă blazonul și le oferă celor interesați cele mai interesante opțiuni. Tradiția obligă de fiecare dată, așa că toate centralele termice Bosch sunt concepute pentru a oferi maximul de calitate!

Date de contact pentru Bosch România
• Str. Horia Măcelariu nr. 30 – 34, Sector 1, Bucureşti, România
• Telefon: 021-40 57 500
• Email: –
• Site: https://www.bosch-thermotechnology.com/ro

Garanţie
Bosch este unul dintre liderii în materie de echipamente și tehnologii dedicate îmbunătățirii calității vieții umane. Centralele termice Bosch beneficiază de o garanție standard de 36 de luni. Acest lucru evidențiază calitatea superioară a produselor acestei companii.

Alte resurse
• Bosch pe Internet
Site-ul Bosch

Produsele de încălzit Bosch se evidențiază prin calitatea premium a caracteristicilor. Pentru a-i ajuta pe cei interesați de centralele termice Bosch sau de celelalte produse pentru încălzirea locuinței, secțiunea de comentarii este locul ideal pentru a vă spune părerea.

În special cei care deja se bucura de beneficiile produselor pentru încălzire Bosch!

Centrala termica Bosch
Centrala termica Motan
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 01/01/1970
Prezentul articol este despre centrale termice Bosch, unele dintre cele mai fiabile şi solide produse ale grupului Bosch.
5 / 5 stars

Click Here to Leave a Comment Below

Marian - a couple of years ago Reply

Am achizitionat o centrala termica beretta sylber basic 25 s,mi-sa dat un furtunas la ea si am observat ca centrala are doua furtunase de evacuare probabil a condensului si a prea plinului,acel furtunas are rolul de a lega cele doua furtunase pentru instalatia in condensare,sau care ii este rolul???

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Am cautat detalii despre centrala, dar nu am gasit fisa tehnica.
  – cautati in manualul centralei. Aici ar trebui sa fie detaliate etapele de montaj pentru centrala termica.

Robert - a couple of years ago Reply

Buna ziua tuturor!Doresc sa aflu ce tipuri de CT in condensare Au schimbatoarele de caldura pe care nu ne lipeste calcarul.Multumesc!

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  … cele prin care trece apa dedurizata.
  Calcarul precipita la temperaturi mari, si se depune. Solutia sigura este un dedurizator de apa.

   Robert - a couple of years ago Reply

   Multumesc!

Pricop - last year Reply

Cand pornesc centrala termica de apartament, presiunea creste la 3 bari. De ce? Fac aerisirea caloriferului din baie de doua ori si scad presiunea la 1,2-1,5 bari si de acum ea ramane la aceasta valoare indiferent cat timp functioneaza centrala.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Cel mai probabil, presiunea din circuitul de incalzire creste pentru ca vasul de expansiune din centrala nu mai are presiune in membrana.
  Din acest motiv, cand apa se dilata si isi mareste volumul cu 5%, nu are unde sa se duca. Decat sa refuleze pe la supapa de siguranta.
  Ce puteti sa faceti:
  – luati o pompa de bicicleta si bagati presiune,
  – cu in manometru verificati ca presiunea din vas sa fie in jur de 1,5 bar,
  – aerisiti instalatia.
  Dupa cateva zile, verificati din nou presiunea din vas. Daca scade foarte repede, probabil va trebui sa schimbati vasul de expansiune. Daca nu, at trebui sa tina mai mult.

Marinescu - last year Reply

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o centrala termica in condesatie numai pentru incalzire, deoarece, acum am o centrala pe leme conectata intr-o instalatie cu 8 calorifere, vas de expansiune de 50 l, pompa de circulatie, boiler pentru acm de 80 l, si m-am oprit la 3 marci respectiv:
– BOSCH CONDENS 2500W 24 Kw ERP
– NOVA FLORIDA DELFIS KRB 24, Senzor V3C, 24,9 kW
– VIESSMANN VITODENS 1090 0 W 26 kW
Avand in vedere experienta dumneavoastra, m-ati putea sfatui pe care dintre aceste CTC sa o aleg?
Eu sunt tentat sa aleg Nova Florida Delfis KRB de 24,0 kW tinand cont ca centrala actuala pe lemne are 23 kW si incalzeste mai mult decat multumitor.
Multumesc, anticipat, pentru grabnicul raspuns la email: hmarinescu@gmail.com

Marinescu - last year Reply

P.S. Am observat o greseala: corect este VIESSMANN VITODENS 100-W26 kW. Am uitat sa mentionez ca presiunea actuala de lucru a instalatiei este de 1,5, 2,0 bar, instalatia este prevazuta cu supape de siguranta tarate la 3,0 bar.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua Domnule Marinescu,

  O parere personala pentru alegerea centralei termice, este intre Viessmann sau Bosch.
  Centralele Nova Florida nu stiu exact daca au service-ul bine pus la punct.

doinastela - last year Reply

Hugo Junkers nu a fost un simplu nume de centrala (“boiler”), ci un mare inventator ! Junkers de fapt s-a ocupat cu termotehnica.. Robert Bosch nu a avut nici-o treaba cu acest domeniu. 🙂

E bine insa sa existe cat mai multe informatii, sub orice forma.

Iulian M. - last year Reply

Buna ziua,
Am o centrala termica Bosch ZWA 24-2 A 23 de 4000W, care, din cand in cand, intra pe avarie, in sensul ca toate cele 5 led-uri indicatoare de temperatura clipesc simultan, o repornesc dupa un reset, insa nu stiu de ce face asa, iar codul asta de eroare nu exista in manual, acolo sunt tot felul de combinatii de 1-3 led-uri, dar nu toate odata!
Multumesc.

Klara - last year Reply

Buna Cosmin! Ai un blog super!
Numele meu e Klara si as avea nevoie de un sfat cat mai urgent daca se poate.
Centrala Junkers pe care detin nu mai e bun de nimic,necesita o reparatie de 700 de lei,mai bine iau una noua,pe care trebuie sa procur cat mai urgent.
Am citit pe blog ca recomanzi Viesmann sau Vaillant,cineva un instalator autorizat mi a recomandat o centrala Motan,a zis ca piesele sunt din Germania si sunt mai ieftine daca ajungi la reparatie.
Am un apartament cu 2 camere,o bucatarie mare si baie.
Ce parere ai de centralele Motan,sunt silentioase,durabile?
Mersi ptr.raspuns,o zi buna!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua Klara,

  Centralele termice Motan sunt printre cele mai ieftine de pe piata. Nu inseamna ca nu sunt bune, doar ca sunt ieftine.
  Recomandarea mea ai vazut-o deja.
  Despre centralele termice Motan, mai poti vedea detalii aici: https://blogdeinstalatii.ro/tag/centrala-motan-pareri/

  Toate cele bune,

  Cosmin

Leave a Reply: