Cum Poate Soba Pe Peleti sa Incalzeasca Toata Casa

Soba termosemineu cu peleti poate asigura incalzirea in toata casa. Pe langa aspectul placut si designul frumos, aceasta soba poate functiona ca o centrala termica pentru ca se poate racorda la calorifere. Are un rezervor de peleti de 33 kg ce trebuie umplut periodic.

Arderea peletilor se face cu eficienta de 90 – 93% si autonomia la soba pe peleti variaza in functie de izolatia Soba pe peleti cu circuit incalzire Lily Hosseven - termosemineu pe peleticasei, temperatura exterioara si alti factori ajungand la intervale cuprinse intre 15 pana la 36 ore.

Pentru o functionare buna trebuie folositi peleti de inalta calitate cu diametru de 6 mm, care sunt arsi cu un consum de 0,8 /- 4,4 kg/h in functie de treapta in care functioneaza.

Cosul pentru evacuarea gazelor arse are racordul de 80mm la soba si trebuie scos in exteriorul cladirii, nu in garaj sau alta camera.

Un grad sporit de confort este asigurat de functionarea automata si programarea saptamanala. Astfel soba pe peleti poate merge automat fara sa intervi asupra ei si poate fi programata sa porneasca si sa se opreasca.

Cu ajutorul telecomenzii poti creste temperatura de ambianta stand confortabil pe fotoliu, fara sa trebuiasca sa te deplasezi.

Soba pe peleti ieftina


Soba pe peleti cu circuit de calorifere Hosseven

 • Putere termica nominala: 3-20 kwSoba pe peleti cu circuit incalzire Lily Hosseven - termosemineu pe peleti
 • Consum orar: 0,8 – 4,4 kg/h
 • Eficienta: 90 – 93%
 • Volum maxim incalzit: 571 m3
 • Dimensiuni: I*l*a 1253/584/635 mm
 • Greutate: 210 kg
 • Diametru cos fum: 80 mm
 • Volum rezervor peleti 33 kg
 • Autonomie: 41 – 7,5 ore
 • Telecomanda: DA

Vezi detalii si pret

 


Schema de montaj soba pe peleti cu serpentina

Schema montaj soba cu serpentina - termosemineu - soba pe peleti

 1. Manometru 4 bar
 2. Termometru 120 grade C
 3. Termostat bratara pentru comanda pompa
 4. Aerisitor automat de aer
 5. Supapa de siguranta 1,5 bar
 6. Robinet de golire
 7. Vas de expansiune inchis
 8. Filtru Y
 9. Pompa de circulatie
 10. Robinet de incarcare 1,5 bar
 11. Calorifere

Descrierea componentelor 

Manometru

Rolul acestuia este de a indica presiunea din instalatia de incalzire a sobei pe peleti. Daca presiunea scade, trebuie incarcat cu apa pe la robinetului de incarcare.

Termometru

Cu termometrul poti sa vezi ce temperatura are agentul termic. Poti monta si pe retur unul ca sa-ti faci o idee cat se raceste agentul termic in calorifere (de obicei temperatura scade cu 20 grade, ex 80 / 60).

Aeristor automat de aer

Din cauza bulelor de aer ce pot aparea in instalatie, circulatia apei in calorifere nu se face corespunzator si incalzirea caloriferelor se face incomplet. Aerisitorul foloseste la aerisirea automata a instalatiei.

Termostat bratara

Termostatul bratara sau termostatul de contact se prinde pe teava cu ajutorul bratarii. El citeste temperatura agentului termic prin contactul cu teava si poate da comanda prin intermediul unui cablu electric unei pompe sau alt echipament.

Supapa de siguranta

Presiunea de refulare a supapei de siguranta montata in instalatia sobei pe peleti, trebuie sa fie mai mica sau egala cu presiunea maxima de functionare a sobei. Supapa impiedica presiunea din instalatie sa ajunga la valori prea mari si impiedica spargerea sobei sau a tevilor.

Robinet de golire

Daca nu folosesti pe o perioada indelungata centrala soba pe peleti, este recomandat sa golesti circuitul de incalzire mai ales pentru protectie la inghet

Vas de expansiune

Este necesar sa montezi un vas de expansiune la soba pe peleti pentru apartament. Rolul vasului de expansiune este de a prelua dilatarea apei cand se incalzeste si de a asigura o rezerva de apa daca sunt pierderi in instalatie prin picurare sau evaporare.

Filtru Y

Filtrul Y se monteaza pentru a retine impuritatile din instalatie ce pot bloca pompa sau alte componente. Este recomandat sa se monteze in jos capacul portfiltrului, pentru a face usoara depunerea impuritatilor.

Pompa de circulatie

Daca nu montezi o pompa de circulatie, agentul termic nu circula ca sa incalzeasca caloriferele. Se poate monta o pompa de circulatie cu 3 trepte de turatie sau o pompa cu turatie variabila. Este bine ca pompa sa fie incadrata de robineti pentru a se putea izola daca este nevoie sa fie demontata.

Iti recomand sa montezi o pompa foarte buna, de calitate. Pentru aceasta soba pe peleti de 20 kw, poti monta o pompa Grundfos Alpha 2L 25-60

Pe eMAG gasesti pompe de circulatie Grundfos pentru sobe pe peleti sau centrale termice de la 559 lei . Consulta intreaga oferta de pompe in sectiunea pompe Grundfos.

Robinet de incarcare

Aceasta soba pe peleti trebuie incarcata cu apa rece printr-un teu montat pe retur, la o presiune de 1,2 bar maxim.

Calorifere

Poti monta una din urmatoarele variante: calorifere de otel;  calorifere de aluminiu; calorifere de fonta. Cele mai folosite (si preferatele mele) sunt cele de otel pentru ca sunt ieftine si se incalzesc repede.

Pe eMAG gasesti calorifere din otel, aluminiu si portprosop. Consulta intreaga oferta in sectiunea calorifere si accesorii: calorifere otel, calorifere aluminiu, calorifere de baie.

Descriere si avantaje soba pe peleti:

 • Produs NOU din gama ecologica pentru functionare cu peleti
 • Fara risc de intoxicare
 • Sistem controlat electronic
 • Autoaprindere
 • 5 trepte de reglare a vitezei de ardere
 • Functioneaza in circuit inchis
 • Control pentru temperatura camerei
 • Sertar de cenusa mare pentru curatare saptamanala
 • Program de lucru saptamanal

Cum montez o soba pe peleti

Montare soba pe peleti

Cum setezi temperatura la soba pe peleti

Se poate seta temperatura de la panoul de control si se poate face programare saptamanala sau se poate seta sau modifica temperatura manual.

Telecomanda pentru soba termosemineu pe peleti este un accesoriu inclus care faca foarte confortabila operarea ei si posibilitatea de comanda de la distanta pentru setarea puterii de ardere dorita.

Cum faci programarea

Sunt disponibile la panoul de control 6 programe diferite si se pot selecta 3 programe pentru fiecare zi a saptamanii. O setare a combustibilului se poate face deasemeni si se poate alege calitatea ei.

Intretinerea si curatarea

Zilnic:

Se aspira reziduurile din vasul de ardere si camera de combustie. Cu un vatrai se curata gaurile din vasul de ardere. Din cenusar se aspira cenusa depusa.

Nota: Foloseste un aspirator corespunzator cu un container special pentru a aduna cenusa.

Pe eMAG.ro gasesti aspiratoarele de cenusa ieftine. Consulta intreaga oferta in sectiunea Aspiratoare de cenusa

Saptamanal:

Sertarul de cenusa se verifica si se goleste de 1-2 ori pe saptamana. Se scoate sertarul si se goleste. Zona de langa el se aspira si se monteaza inapoi sertarul. Intretinerea si curatarea se face cu soba pe peleti oprita se deconectata de la electricitate.

Pentru a face curat repede si usor la soba pe peleti sau la semineu poti folosi un aspirator de cenusa.

Pe eMAG.ro aspiratoarele de cenusa incep de la 299 lei Vezi intreaga oferta in sectiunea Aspiratoare de cenusa

Incarcarea cu peleti

Cand alimentati soba cu peleti nu sprijiniti sacul pe soba. Peletii trebuie transportati si stocati in locuri uscate. Daca intra in contact cu umiditatea, lemnul peletilor se umfla si devine inutilizabil.

Cosul de fum

Cos de fum soba pe peleti

Nu se recomanda utilizarea unui cot de 90 grade ca prima piesa pentru ca cenusa se poate depune si infunda cosul. Se pot folosi 2 coturi de 45 grade in locul cotului de 90 grade. In capatul cosului nu trebuie montata plasa pentru ca poate reduce tirajul centralei.

Concluzie

Aceasta soba pe peleti este o varianta foarte confortabila si economica. Daca ai o casa de vacanta, o poti folosi pentru a incalzi toate camerele cu ajutorul caloriferelor pe care le legi la ea. Iar peletii ii poti cumpara de la magazinele de bricolaj atunci cand pleci in concediu.

Mai sunt si alte avantaje de care sa tii cont. Pentru o soba termosemineu pe peleti nu-ti trebuie camera tehnica. O poti monta in una din camerele unde ai acces la cosul de fum. Nu ocupa atat de mult spatiu precum un cazan pe peleti, are telecomanda, se poate programa, este usor de folosit de oricine.

Ai o soba pe peleti sau o soba pe lemne? Sau cauti sa-ti iei una? Srie parerea ta sau o intrebare daca ai, in sectiunea de comentarii de mai jos.

Soba Pe Peleti
Soba termosemineu cu peleti poate asigura incalzirea in toata casa. Pe langa aspectul placut si designul frumos, aceasta soba poate functiona ca o centrala termica pentru ca se poate racorda la calorifere. Are un rezervor de peleti de 33 kg si autonomie de pana la 36 ore.
Soba pe peleti
Written by: www.blogdeinstalatii.ro
Date Published: 10/29/2015
Aceasta soba pe peleti este o varianta foarte confortabila si economica. Daca ai o casa de vacanta, o poti folosi pentru a incalzi toate camerele cu ajutorul caloriferelor pe care le legi la ea. Iar peletii ii poti cumpara de la magazinele de bricolaj atunci cand pleci in concediu.
4.9 / 5 stars

Click Here to Leave a Comment Below

Elena Berciu - 4 years ago Reply

Am cumparat o soba pe lemne Prity 2 p si dupa ce am pus-o in functiune nu putem sa aprindem focul in ea numai daca se lasa usa deschisa la incapere pentru ca iese fum , va rog sa ne spuneti cum am putea sa rezolvam aceasta situatie ca nu stim ca sa facem?
Cum se face focul in soba?

  blogdeinstalatii - 4 years ago Reply

  Din ce spui tu Elena, este posibil ca sa fie o problema cu cosul de fum.
  S-ar putea ca tirajul sa nu fie suficent, si atunci fumul iese in casa.
  Curata bine cosul de fum al sobei si verifica sa nu fie infundat

  Claudia - a couple of years ago Reply

  Am cumparat un termosemineu pe peleti de la gorenje.Dupa ce il scot din priza si apoi il bag din nou,nu mai porneste.Trebuie sa treaca ceva timp ca sa.si revina.Stiti ceva legat de aceasta problema?

Toni - 4 years ago Reply

Buna ziua, Aceasta soba termosemineu functioneaza cu tiraj fortat?

  blogdeinstalatii - 4 years ago Reply

  Salut Toni,
  Aceasta soba pe peleti functioneaza cu tiraj natural.
  Este necesar sa fie racordata la un cos de fum. Nu este soba cu tiraj fortat.

Iovita - 4 years ago Reply

Ma intereseaza soba cu peleti pret in Bacau.

Ciupic - 4 years ago Reply

intrebare: aveti un semineu care se poate folosi si ca centrala termica? as dori sa o racordez la o incalzire prin pardoseala + cateva calorifere. Soba trebuie montata in casa, caloriferele in pivnita, aveti vre-un model care sa poata face acest lucru? este posibil?

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Nu-mi este foarte clar de ce montezi soba in casa si caloriferele in pivnita 🙂
  Dar poti folosi aceasta soba pe peleti la care poti racorda calorifere la fel ca la centrala termica.

Cristea Mihai - 4 years ago Reply

Soba pe peleti cu serpentina are serpentina de otel sau cupru m-ar interesa o soba …multumesc

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  @Mihai
  Sobele termosemineu care au circuit de incalzire, au in constructie mantale de apa ce inconjoara camera de ardere. Deci nu este o serpentina propriuzisa, ci niste mantale. Materialul ce se foloseste este tabla de otel.

Selin Daniel - 4 years ago Reply

Buna ziua, Sunt interesat in a instala un semineu pe peleti ferroli, ca sursa secundara de caldura, intr-o locuinta de 140 mp, pe doua nivele dotata cu instalatie de incalzire pe curent. Ma intereseaza daca este nevoie de cos si de ce dimensiuni, si alte cerinte pe care le considerati importante pentru un semineu pe peleti ieftin. Locuinta in discutie este langa Oradea.

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Obligatoriu este nevoie de cos de fum.
  Diametrul cosului sa fie mai mare sau egal cu racordul de evacuare al sobei.

   Tanase Dragomir - 4 years ago Reply

   mai bine treci pe lemne si pastrezi electrica pt rezerva.
   Eu asa amfacut. Ustura al dracu curentu in comparatie cu lemnul

Ioana - 4 years ago Reply

Doresc un semineu pe peleti din otel si sa-mi spuneti daca poate incalzi o suprafata de 80 mp cu 2,6m inaltime.
Semineul este cu tiraj fortat sau cu tiraj natural?

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Buna Ioana,
  Pentru suprafata de 80 de mp poti folosi un semineu pe peleti de 20 kw pentru incalzire.
  – este recomandat sa ai izolatie termica la casa
  – este necesar cos de fum pentru ca functionarea este cu tiraj natural, nu este semineu cu tiraj fortat.

Loredana - 4 years ago Reply

Eu am o soba pe gaz iar de cand am luat-o am numai probleme!!!! se aprinde foarte greu, iar daca reusesc s-o aprind, mai mult de 1 ora nu sta, ca se inchide singura! problema cred ca este de jos de unde porneste flacara, de acolo se stinge, habar n-am ce sa-i fac, imi puteti da o idee?

Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

Loredana nu stiu ce marca de soba pe gaz ai, dar iti dau cateva sfaturi care sper sa te ajute 🙂
– foloseste un regulator de gaz la butelie daca nu ai deja
– incearca cu alta butelie, poate fi calitatea gazului

ionut - 4 years ago Reply

Salut,
Am o soba pe peleti lily si are o problema: in functionare produce foarte mult fum ,se afuma geamul de nu se mai vede prin el,siventilatorul functioneaza 30 sec. dupa care sta 30 de secunde,si arunca peletii din focar. Imi poti spune ce ar putea sa aiba?

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Ionut nu am inteles exact daca ai o problema cu soba pe peleti sau doar niste simptome ale ei care nu reprezinta un defect. Poate mai detaliezi putin.
  Partea cu fumul si afumatul poate sa fie de la calitatea peletilor sau de la tirajul cosului de fum.

Doru Dascalu - 4 years ago Reply

Nu ştiu cum se face în capitalismul ăsta, dar nimic nu este pentru om ieftin. De xemplu o maşină care consumă 20 de litri la sută o poţi cumpăra cu 1.000 de euro. O maşină care consumă 4 litri la sută costă 7.000 de euro. Aşa şi la centrale. Vrei să te coste căldura 8000 de lei pe an, plăteşti pe centrală 2.000 de lei. Vrei să te coste căldura 1.000 de lei pe an, plăteşti pe centrală 20.000 de lei. Vrei să nu mai plăteşti facturi lunare la electricitate de 150 de lei lunar, cumperi o instalaţie de free energy cu 100.000 de lei. Cum dreak se face că indiferent cum ai da-o, ori dai banii cu ţârâita ori cu grămada este acelaşi lucru pentru capitalism. Băi frate, dar ceva pentru cetăţeanul obişnuit ca să simtă totuşi un beneficiu nu aveţi?!

anamaria - 4 years ago Reply

cum o dai no nimeresti vrem sa mincam bine dar sa ne coste ieftin nu merge

Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

Asa cum spune Jim Rohn:
Problema nu este ca lucrurile costa prea mult. Problema este ca nu ni le permitem

  Bebe - a couple of years ago Reply

  Nu n-i le permitem toti. Ca de ! Unii sunt mai egali decat altii ! Vreau sa spun ca unii iau prea mult/repede si de f. multe ori nemeritat ! Cei ce promit iau c-am totul, pe cand credulii, nu-si “permit”! Ce incepe prost , se termina si mai prost ! Eu doar o scriu !

laura - 4 years ago Reply

Buna,am o soba pe pelet si de doua zile imi face figuri..porneste bine merge 40 de minute si se opreste imi apare scris ALL NO FLUSSO am repornit si iar a mers 40 de minute si iar se opreste ,daca puteti sa imi dati un sfat,va multumesc

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Montajul nu este cel mai reusit si tirajul posibil sa fie insuficient.
  Problema ar putea fi praf (cenusa funingine) depuse pe senzorul de debit.
  In spatele sobei ar trebui sa fi o gaura cu conducta de admisie a aerului (diametru 50mm).
  Cu o lanterna priveste inauntru, si ar trebui sa vezi 2 bete cu componente electronice.
  Este senzorul care trebuie curatat cu o perie foarte moale pentru ca este delicat si fragil.
  Pe el se depune praf. Dupa curatare incearca din nou si vezi cum merge.
  Poti vedea detalii si in filmuletul de aici: https://www.youtube.com/watch?v=lY957bXl02E

laura - 4 years ago Reply

Am urmat sfatul si am curatat senzorul acum merge ok,va multumesc tare mult.

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Se pare ca asa scapi de eroarea “all no fusso”.
  Ma bucur ca ti-am fost de folos 🙂

amg99 - 4 years ago Reply

buna
cite calorifere otel 22 x 600 x 1 200 se pot monta pe aceasta varianta de termosemineu?
am spatiu de incalzit aprox 90 m2 ,mai concret 5 pot monta si sa dea ramdament?
multumesc

Alexandra 12 - 3 years ago Reply

Cat costa o soba pe peleti?

Alin - 3 years ago Reply

Teava de 80mm este eficienta pentru tiraj, sau trebuie un diametru mai mare?

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Cam asta este diametrul obijnuit pentru sobe. Daca poti pune diametru mai mare, o sa fie tirajul mai bun.

cristea ninel - 3 years ago Reply

am o casa de 140 metri patrati ampreta plus un etaj si am luat 2 termoseminee lily pe care le am instalat in pod si imi consuma cam 4 saci de peleti pe zi si tot nu e confort.as dori sa iau legatura cu un specialist sa vina sa mi le regleze ca cei de la romstal unde am garantia mi au spus ca nu prea se pricep.va rog din suflet sa ma ajutati cu asta

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Recomandarea mea este sa gasesti un instalator sau o firma de instalatii din zona ta care sa te ajute.
  Ce problema ai mai exact?
  Daca nu incalzesc bine pot fi mai multe probleme posibile.

  dana - 3 years ago Reply

  -am cumparat un termosemineu lily de 20kw si consuma foarte multi peleti circa 2.5 saci pe zi(extraordinar de mult , la o suprafata de 75 mp)
  – am inteles ca trebuie setata la timpul de luat peleti?
  -pe toate forumurile scrie ca la 150mp 1 sac zi?
  -daca stiti sa ma sfatuiti de unde pot s setez in asa fel sa nu mai consume?

Adrian A - 3 years ago Reply

Buna seara ,
Doresc o oferta din partea dumneavoastra pentru o casa cu un volum de 500 mc .
Sunt interesat de un termosemineu care sa asigure caldura pentru suprafata respectiva.
Oferta dumneavoastra doresc a fi personalizata pentru respectivul volum al casei si sa fie completa cadura fiind propragata in fiecare camera prin clorifere in numar de 14 :
– caldura
– apa calda
– pompe
– cos evacuare ( dimensionat pentru respectiva centrala )
– automatizare
– gabaritele centralei si a echipamentelori conexe

  blogdeinstalatii - 3 years ago Reply

  Buna ziua Domnule Adrian,

  Eu nu comercializez echipamente, deci nu va pot ajuta cu o oferta.

  Toate cele bune!

Doru - 3 years ago Reply

Buna ziua,
Pentru instalarea unei sobe noi pe peleti imi puteti recomanda pe cineva ?
Locatie Ilfov.
Multumesc

Ana - 3 years ago Reply

Si eu am aceeasi problema…rateaza arderi (mai multe pe zi) si nu stie nimeni sa imi zica de ce…In fiecare noapte ma trezesc in frigggg….

aida damian - 3 years ago Reply

Buna seara

Am un termosemineu Hosseven pe peleti. Este al doilea an de cand am achizitionat-o si am aceeasi problema – nu primeste comanda pt a incarca peletii (daca ma exprim corect). Ce pot sa fac?

mihaiC - 3 years ago Reply

Nu primeste comanda sau nu “arunca” peleti in arzator?!?!? daca nu arunca peleti in arzator ,problema este cauzata de slabirea surubului de siguranta ,de pe axul melcat(sneak),astfel motorul se invarte in gol!Detin acest termosemineu de 3 luni si am avut aceasta problema de la inceput! am remediat problema singur :am scos capacul lateral stang (pe partea cu vasul de expansiune) si am strans ,cu un imbus de 4mm, surubul care fixeaza motorul de sneak!(MAI INTAI SCOATETI APARATUL DIN PRIZA!!!!) ..daca problema se repeta,este necesar sa se polizeze axul motorului si inlocuirea surubului cu unul normal de 8 mm grosime!……..IN REST SUNT FOARTE MULTUMIT DE TERMOSEMINEU!!!

  Aida Damian - 3 years ago Reply

  Multumesc pt raspuns. Am avut aceeasi problema la inceput, pe care am remediat o cu o bucsa speciala. Avem termossemineul de 2 ani. Motorul nu primeste comanda de actionare a sneakului. Daca il pun pe direct functioneaza.

  dana - 3 years ago Reply

  va rog sa mi spuneti si mie un consum?
  eu am de 5 zile si imi comnsuma 3-4 saci pe zi la o suprafata de 80mp
  -sunt disperata nu stiu ce sa mai fac
  -va rog sa mi dati si mie niste setari?

  Andrei - a couple of years ago Reply

  Unde se afla mai exact surubul de pe ax?

mihaiC - 3 years ago Reply

Nu sunt specialist in aceste sobe ,sunt doar electronist …si incerc sa ajut! probabil ca, de vina este placa electronica si anume piesa care comanda acest motor (tiristor sau releu) va dau adresa si nr. de tel .al producatorului …poate va ajuta cu ceva!Telefon: (+4) 0241 558.400
Fax: (+4) 0241 559.400
E-mail: office@akdemir.ro
tehnic@akdemir.ro
S.C. AKDEMIR PROD S.R.L.
RO 17154764, J13/189/2005
Str. Prelungirea Câmpinei Nr. 17
Str. Industrială Nr. 2
Constanţa
România

FLORI - 3 years ago Reply

AVEM O CENTRALA PE PELETI COMMO SI DUPA 8 ORE DE MERS APARE ALARMA SI SPUNE CA NU ARE PELETI DAR EA ARE.CEI CARE SE OCUPA DE SERVICE AU ZIS CA TREBUIE SA O REGLEZE CA AM SCHIMBAT PELETI SI NE COSTA 190.RON.MI SE PARE FOARTE MULT DEOARECE SI SA O PUNA IN FUNCTIUNE TOT ATAT AU LUAT.

stefan - 3 years ago Reply

flori am si eu aceasta problema poate ne poate ajuta cineva cu un raspuns

stefan - 3 years ago Reply

eu am 80 m2 la sol si nu imi place cum incalzeste cum ii mai maresc puterea

stefan - 3 years ago Reply

poate ne ajuta cineva cu un video,va multumesc

venera costan - 3 years ago Reply

Am cumparat un termosemineu pe peleti Lily anul trecut de la Dedeman Piatra Neamt pt punerea in functiune mi-au spus sa chem CENTRAL SERVICE INSTAL din Bacau,mi-au luat 560 lei taxa de pornire,au spus ei,si acum dupa 1 an de cand am luato daca e nevoie de vreo revizie sau interventie nu vin daca nu platesc 340 lei deplasarea si 140lei revizia cu toate ca este in garantie,Au spus ca astea sunt tarifele lor,daca-mi convine bine,daca nu…..Acum cand arde da praf in casa de nu mai stiu ce sa fac.Sa fie peletii de vina ca nici astia nu mai sunt de calitate.Precizez ca am montato pe un perete ce da afara,am scos tubul de fum direct afara si un alt tub ce respira aer cuat. Deci judecati voi care-i problema mai mare,soba sau banditii care ar trebui sa asigure garantia…..

venera - 3 years ago Reply

Cine poate sa-mi spuna cum sa scap de praful care-l face termosemineul mai ales din momentul cand o opresc si pana se opreste ventilatorul face praf si un miros puternic de fum,e ceva ce nu se poate respira. Va rog dati-mi un sfat ca am casa plina de praf….multumesc.

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Poate sa fie din cauza cosului de fum daca nu are tiraj suficient.

venera c - 3 years ago Reply

Am un termosemineu Lily si nu arunca peleti desi nu arata nici o alarma motorul merge trage aer clipeste becul care indica functionarea dar nu cad peleti.Poate cineva sa-mi zica ce trebuie sa fac,poate reusesc sa rezolv eu problema ca un tehnic vine foarte greu mai ales ca locuiesc la 15 km de Piatra Neamt si desi este inca in garantie vor sa fie si platiti,inteleg dau ceva pt deplasare dar nu pt reparatie. Va rog ajutati-ma ca am 12 grade in casa.Multumesc

  Andrei - a couple of years ago Reply

  Buna…ai reusit sa faci ceva cu peletii? Ca si eu am aceeasi problema si nu stiu ce sa fac…te rog rasunde-mi!

dana - 3 years ago Reply

-am cumparat un termosemineu lily de 20kw si consuma foarte multi peleti circa 2.5 saci pe zi(extraordinar de mult , la o suprafata de 75 mp)
– am inteles ca trebuie setata la timpul de luat peleti?
-pe toate forumurile scrie ca la 150mp 1 sac zi?
-daca stiti sa ma sfatuiti de unde pot s setez in asa fel sa nu mai consume?

aida damian - 3 years ago Reply

buna seara,

problema cu termosemineul pe peleti Lilly Hosseven.. mai exact nu se aprinde flacara.

Incarca peletii dar nu se aprind. Am curatat de praf absolut tot ce se poate curata, inclusiv senzorul de aprindere, daca ma exprim corect.

Ce ar putea fi?

  Andrei - a couple of years ago Reply

  Schimba peletii…nu sunt de calitate…si eu am patit

Emil - a couple of years ago Reply

As dori o părere despre un termosemineu pe peleți ,doar pentru încălzirea unui volum de 200 mc si un top de calitate al șemineelor .multumesc

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,
  Puteti folosi semineul pe peleti la incalzire.
  Marele avantaj al lui este autonomia mai mare fata de o soba pe lemne sau cazan.
  Ca marca nu stiu exact ce sa va recomand.
  Va puteti uita la aceste modele: http://www.emag.ro/search/soba%20peleti

Lumi Rizescu - a couple of years ago Reply

Buna seara

am nevoie de o centrala pe peleti FUNCTIONALA fara problemele de mai sus ( ca m-am ingrozit citind !!!)

Casa are 200 mp In prezent incalzirea o facem cu centrala electrica

Cat costa centrala plus montaj ?

Livrare imediata . Montaj imediat . Multumesc

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,

  La centralele pe peleti pot aparea diverse situatii in functionare, in principal din cauza calitatii peletilor.
  Daca peletii sunt buni si cazanul se curata periodic, nu ar trebui sa existe probleme.
  Sa aveti in vedere ca este necesara o camera tehnica si cos de fum pentru o centrala termica pe peleti.
  De exemplu, un cazan pe peleti si lemne de 30 de kw Termofarc FI NS 33 P costa in jur de 13.000 de lei (doar cazanul, arzator, snec si buncar).
  Sau un cazan mai performant Arca Caldaie model LPA Duomatic este in jur de 23.000 lei. Acest cazan poate sa functioneze pe lemne si dupa ce se termina de ars lemnele, trece automat pe peleti.

cornel - a couple of years ago Reply

Am o asemenea centrala pe pelti de citiva ani si sint multumit.Ii curat cosul de doua ori pe an,iar aerul pentru aredere il trag prin perete din o anexa a casei.Toate componentele mentionate mai sus,gen pompa sau vas de expansiune sint incorporate in centrala.

Andrei - a couple of years ago Reply

Buna…am un termosemineu Lily si am o problema…nu se alimenteaza cum trebuie cu peleti…ce as putea sa ii fac?

spataru - a couple of years ago Reply

pt a incalzii o suprafata de 120 m patrati ,pot folosii termosemineul pe peleti commo de 21 kw, multumesc cu respect.

Dimoiu Danut - a couple of years ago Reply

Buna ziua,
Am cumparat o centrala pe peleti Neoterm si i-am facut tubulatura la cos la grosimea de 80 mm cum iasa din centrala astfel:din centrala am plecat cu un teu de 80 cu dop,urmeaza cot la 90° spre dreapta,alt cot la 90°care merge in sus cu 3 m de tubulatura tot de 80 mm.Deasupra i-am montat o “ciuperca”sa nu ploua.(mentionez ca Domnul instalator a plecat dupa ce a montat centrala si nu mi-a explicat cu se face cosul).
Dupa ce am folosit centrala vreo 3 saptamani am observat pe cos ca curge ceva maro de sus pe unde se imbina tubulatura.Sa fie condensul sau gudronul din peleti.As vrea sa izolez tubulatura de 80 cu un strat de vată sticlata de 5 cm iar peste vata sa-i pun inca o folie de tabla zincata sa o tina.Credeti ca va lua foc vata sticlata (izolatia)de la caldura ce o degaja ventilatorul de la centrala ?Nu stiu care este cauza scurgerii de pe tubulatura.
Va multumesc,
Danut Dimoiu

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,
  Cel mai probabile este condens ce aveti dumneavoastra.
  Materialul pe care-l folositi la izolatia cosului de fum ar trebui sa sa nu fie inflamabil. Verificati la magazinul de unde-l cumparati daca rezista la temperatura mare.

   Danut Dimoiu - a couple of years ago Reply

   Multumesc frumos

Razvan - a couple of years ago Reply

Acest model este mai bun decat termosemineul Marreli?

  Danut Dimoiu - a couple of years ago Reply

  Sunt la fel Neoterm = Marelli doar firma difera ,in rest sunt la fel.Aveti cumva setari sau parametrii de functionare va rog?
  Multumesc

Marinela - a couple of years ago Reply

Buna ziua. As vrea si eu o soba din aceasta pentru incalzit caloriferele din toata casa .imi spuneti preturile si daca faceti livrari si in afara.( cam cat m-ar duce toata cheltuiala). Multumesc frumos.

Ciprian - a couple of years ago Reply

Bună ziua.
Am o soba pe peleti și vreau sa știu dacă ventilatorul pentru aerul cad trebuie sa funcționeze tot timpul sau la anumite perioade? La mine am observat ca după ce face ciclul de aprindere și se acriveaza ventilația funcționează 10-20 secunde după care nu mai pornește deloc.

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Depinde de model. Sunt programate automat, nu puteti modifica acest parametru.

   Ciprian - a couple of years ago Reply

   Se poate. Dar a trebuit sa caut manualul de service. Trebuia modificata temperatura la care pornește. Era setat la 70 °C și am modificat la 35°C și acuma merge ok. E model burnit pd comfort 8 plus. Oricum a trebuit sa umblu la setări ca să meargă cât de cât ok. Trebuie sa mai rezolv problema cu cenușa care rămâne după porniri și opriri repetate.
   Echipa de service de la firma de unde a fost cumpărat din păcate habar nu are cum funcționează. Răspunsul lor ma lăsat masca.

Ian - a couple of years ago Reply

Buna am un alfaplan como 21 , si am o problema….nu se aprind peletii…am folosit diferiti peleti dar nu le da flacara….imi puteti spune cum sa procedez?

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  S-ar putea sa fie o defectiune daca nu merge deloc.

Danut Dimoiu - a couple of years ago Reply

Bună,
Am o centrala pe peleti de 30 kw Neoterm.O am de anul asta din mai.Acum in septembrie cand am pornit-o a mers bine vreo 2 saptamani dupa care a inceput sa arunce peletii pe langa cosuletul de ardere.Scoteam si cate o galeata de peleti.In 2 luni mi-a ars cosuletul unde ard peletii (care este din tabla de 4 mm).
Acum baga peleti cam 7 sec.si are pauza cam 15-16 sec.Aveti cumva setarile sa dau timpul la snac mai mic si eventual puterea ventilatorului mai mare.
In cartea tehnica si in instructiunile de utilizare nu se dau nici un fel de setari sau parametrii.Daca aveti un tabel cu setari sau parametrii ar fii ideal.
Folosesc peletii de fag.
Va multumesc,
Danut Dimoiu

  Ciprian - a couple of years ago Reply

  Trebuie sa vorbești cu cei de la service sa vezi dacă te pot ajuta. Eu la soba mea am avut noroc ca am găsit manualul de service pe net și parola pentru meniu a fost ușor de aflat. Meniul pentru schimbat parametri de funcționare de obicei e protejat cu o parola. Norma ar fi trebuit sa ai și tu acces la niște esteri minime de reglaj pentru cantitatea de peleti.

Bixa G.Radu Dan - a couple of years ago Reply

intrebare:se foloseste doar pentru case de vacanta ? Doresc sa ii inlocuiesc cazanul de incalzire cu o soba de genul asta!Ce durata de viata are daca functioneaza in regim de cazan?

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Puteti folosi o soba pe peleti la si o casa obisnuita.
  Si sa o montati in paralel cu cazanul.

Razvan - a couple of years ago Reply

Va salut.
De curand m-am mutat la casa.
Prima experienta cu o centrala pe peleti.
Detin modelul de termosemineu Hosseven.
Acum,din lipsa de experienta si a banilor,am cumparat peleti din floarea soarelui.
Intredevar,centrala trebuie curatata dupa fiecare foc..
Nu stiu ce se intampla ca setez termostatul in casa la 22 grade,centrala functioneaza dar la un moment dat,cand imi amintesc sa verific,gasesc centrala oprita.
Cazanul de ardere al peletilor plin de cenusa si deasupra peleti nearsi…multi,intra si pe canalul de cadere al peletilor.
La inceput mi-a mers ok,ajungeam si la temperaturi de 24-26 grade…acum nu depasesc 20-21,nu razbate pana mai sus…se opreste.
Nu stiu care e faza…la un moment dat,cu aceeasi peleti mi-a functionat vreo 4-5 zile fara probleme.
O curatam intre arderi si mergea perfect.
Acum nici macar nu ajunge la temperatura setata…
Vreun sfat?
Va multumesc.

  Ana - a couple of years ago Reply

  Eu patesc lucrul asta de 2 ani cu “cei mai buni peleti” schweighofer!!! Inca nu am gasit pe cineva care sa imi ofere nici macar o explicatie, nemaivorbind de o solutie! Importatorul nu ma crede…spune ca sunt peletii umezi…(toti peletii pe care i-am cumparat in 2 ani erau umezi…ca sa vezi!!!)

  Danut Dimoiu - last year Reply

  Incercati sa curatati toata centrala si cosul.
  La mine când este centrala încărcată cu cenușă nu mai dă așa căldură.Eu cum o curăț ,cum merge foarte bine.

Razvan - a couple of years ago Reply

Tind sa cred ca la un moment dat,centrala revarsa, ca altfel nu pot sa ma exprim.
Da prea multi peleti iar arderea(fiind pe High) nu face fata.
Nu am primit prea multe explicatii de la cei de la care am cumparat centrala.
Incerc sa gasesc in acel meniu cum pot seta amontul de peleti…
As vrea sa imi curga mai putini..

Razvan - a couple of years ago Reply

Ce vroiam sa stiu.
Daca dau nivelul de ardere pe low, imi scade si cantitatea de peleti care curg pe canal?
Tin sa mentionez ca am urmatoarele nivele de ardere:
1-2-3-4-LOW-HIGH…

Cu cat e nivelul mai mic la ardere,cu atat or sa imi curga peleti mai putini?

Am nevoie de ajutor sa nu inghet in iarna asta :))

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Trebuie sa experimentati si sa incercati nivelel de incalzire ca sa vedeti cum functioneaza cel mai eficient.
  Vedeti si articolul despre peleti
  https://blogdeinstalatii.ro/peleti/
  Luati un sac de peleti decalitate buna si vedeti cum se comporta. Daca merge bine asa, macar stiti de la ce este.

venera c - a couple of years ago Reply

Poate sa-mi spuna cineva cati ani are garantie un termosemineu Lily ca in documentele care mi le-au dat nu scrie, sa fie oare un interes la mijloc…

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Probabil 12 luni.
  Cum functioneaza la dumneavoastra?

Izabela - a couple of years ago Reply

Buna seara! Am o soba cu pelet MESCOLI. am aprins soba , sa aprins peletu , si imo dadea eroare. Am stinso de la butonu din spate si am scoso din priza a cur un lichid cenusiu are ceva? Si im caz de se mai intampla este bine sa o scot din priza?

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Lichidul cenusiu ar putea fi condens de la cosul de fum sau din centrala.
  Daca nu are buton de reset, puteti sa o scoateti din priza pentru stergerea erorii.

Capatina ciprian - a couple of years ago Reply

Salut as vrea sa stiu un pret pe soba de la 25-35 kv si un consum aproximativ pe luna multumesc

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Consumul difera in functie de casa, temperatura exterioara, izolatie.
  un model popular de soba pe peleti este termosemineul pe peleti Burnit.
  Puteti gasi detalii despre el aici.

Dinu ion - last year Reply

Salut. Stie cineva cum se revine la setările din fabrica dacă cineva a făcut modificări la ter mosemineu pe paletei Lili ? Multumesc

Ursu Violeta - last year Reply

Buna seara! Am o sobă pe pereti, iar de câteva zile imi apare eroare “all no fusso”. Ma puteti ajuta va rog??

  Ursu Violeta - last year Reply

  Peleti*

Ana - last year Reply

Buna ziua.am.si.eu.o.soba pe pelet.si da prea.mult pelet si nu mai are timp sa il arda…..trebuie programata gasesc pe cineva

Jean Pavel - last year Reply

Am o sobă Lili pe peleti și de când am luat-o nu știu ce săi mai fac se înfundat cu peleti când ți-e lumea mai draga o curat cu aspiratorul peleti de buna calitate merge ce merge și se oprește și arata ca nu mai are peleti cei de la firma dinConstanta de unde am cumpărat soba nu mai vrea sa vorbească cu mine

marian007 - last year Reply

salut,am un termosemineu lili folosit cu succes iarna trecutainsa acum nu mai vrea sa porneasca nici afisaj nimic.stii cumva de la ce ar putea fi?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Incepe verificarile de la alimentarea electrica, si siguranta fuzibila.

marian007 - last year Reply

am rezolvat era un filtru ars de pe placa rezultat de la un fu lger….acum ami apare e109 comutator de presiune

marian007 - last year Reply

aaa si inca cv …pot monta termostat de ambient la un termosemineu pe peleti hosseven lili de 21 kv

Irimie - last year Reply

Beton articolul, felicitari! De la mine un mare like.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Multumesc frumos!

venera - last year Reply

Am un termosemineu lily merge bine dar numai 4 minute apoi se opreste,trebuie sa-l repornesc si merge alte 4 minute si se opreste si tot asa.Nu reusesc sa-i dau de capat,mentionez ca nu arata nici o avarie,nu se aprinde nici o lumina care sa arate ca ceva nu este in regula.Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cum trec la setarile din fabrica sau unde gasesc codul pt a reseta tot. Va multumesc.

Sinel - last year Reply

Exista termosemineu mai mare de 25kw? daca da,ce model bun sau foarte bun recomadtai pentru a incalzi 150mp? Multumesc

Blog de Instalatii - last year Reply

Vedeti mai multe recomandari in acest articol: https://blogdeinstalatii.ro/soba-pe-peleti-pareri/

CALIN CORNEL - last year Reply

Buna ziua,am un termosemieu lily hosseven,si din cand in cand imi rateaza aprinderea,Tin sa precizez ca ia m schimbat placa,bujia si tot imi rateaza aprinderea 2 3 ori pe zi.Vreau sa intreb daca sa mai intanlit cineva cu aceasta situatie.

Seby - 11 months ago Reply

Am un termosemineu lily merge bine dar numai 4 minute apoi se opreste,trebuie sa-l repornesc si merge alte 4 minute si se opreste si tot asa.Nu reusesc sa-i dau de capat,mentionez ca nu arata nici o avarie,nu se aprinde nici o lumina care sa arate ca ceva nu este in regula.Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cum trec la setarile din fabrica sau unde gasesc codul pt a reseta tot. Va multumesc.

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Luati legatura cu firma importatoare Akdemir din Constanta.

Mike - 11 months ago Reply

Vă recomand să ieșiți coșul de fum pe orizontală prin zid și apoi cu coșul paralel cu casa.
Nu recomand străpungerea acoperișului cu coș de fum metalic.
Motivele sunt estetice, infiltrare de ape pluviale dar și pericolul de incendiu.

Am și o întrebare și mare durere privind slaba calitate și diversitate a peleților pentru centrale pe peleți.. Dacă se poate, puteți sa-mi recomandați producători români de peleți.
Cu stimă pentru toată munca pe care o faceți și mă bucur că am reușit să fac primul comentariu și aici pe site.

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Mike, am exact resursa care-ti trebuie:

  https://blogdeinstalatii.ro/peleti/

   Mike - 11 months ago Reply

   Mulțumesc!

Adi - 9 months ago Reply

Buna ziua!casa din spate are 55 m2 si o inaltime a tavanului de 2,3 si vreau sa mi cumpar o soba sau termosemineu pe peleti..va intreb daca mi cumpar termosemineu de 12-14 kw nu e prea mare pt 55 m2?nu l voi folosi si la apa calda..precizez ca voi monta trei calorifere..soba cu aer cald nu prea doresc sa mi iau ca nu vreau sa tin usa deschisa la bucatarie in permanenta..multumesc

  Blog de Instalatii - 9 months ago Reply

  Nu este prea mare. Pentru ca lemnul daca are umiditate mai mare de 20%, puterea calorifica devine mai mica.
  Si este important sa aveti o camera de ardere mare, ca sa aveti autonomie mare.

Sorin - a few months ago Reply

Se poate scoate pe coșul casei?? Eu am avut sobă de teracotă unde vreau să pun soba pe peleți!

Daniel - last month Reply

Despre centralele pe peleti EcoHornet un review se poate?
Multumesc

  Blog de Instalatii - last month Reply

  Poate in viitor. Multumesc de sugestie.

   Daniel - last month Reply

   Anul viitor am de gand sa chizitionez sistemul de incalzire si ma oprisem la acestea. Sunt mai scumpe decat alte modele dar am inteles ca sunt si cele mai fiabile. Nu stiu insa cum se comporta legate la un sistem de incalzire in plinta gen thermodul. Poate imi dati un sfat in viitorul apropiat? Multumesc

    Blog de Instalatii - last month Reply

    Ar trebui sa fie ok, daca montajul si calculul de proiectare se fac bine.
    In special montajul sobei si al sistemului de incalzire prin plinta.

Daniel - last month Reply

Ok. Multumesc. Astept totusi o opinie mai detaliata despre aceste sisteme.
O zi cat mai buna.

Diana - 3 weeks ago Reply

Bună ziua! Am centrala hosseven lily si de 4 zile da eroare maturica. Am curățat o peste tot, arde 2 3 minute si da eroare. Ce pot sa fac!? Un sfat va rog. Mulțumesc

Leave a Reply: