Cum Poate Soba Pe Peleti sa Incalzeasca Toata CasaSoba termosemineu cu peleti poate asigura incalzirea in toata casa. Pe langa aspectul placut si designul frumos, aceasta soba poate functiona ca o centrala termica pentru ca se poate racorda la calorifere. Are un rezervor de peleti de 33 kg ce trebuie umplut periodic.

Arderea peletilor se face cu eficienta de 90 – 93% si autonomia la soba pe peleti variaza in functie de izolatia Soba pe peleti cu circuit incalzire Lily Hosseven - termosemineu pe peleticasei, temperatura exterioara si alti factori ajungand la intervale cuprinse intre 15 pana la 36 ore.

Pentru o functionare buna trebuie folositi peleti de inalta calitate cu diametru de 6 mm, care sunt arsi cu un consum de 0,8 /- 4,4 kg/h in functie de treapta in care functioneaza.

Cosul pentru evacuarea gazelor arse are racordul de 80mm la soba si trebuie scos in exteriorul cladirii, nu in garaj sau alta camera.

Un grad sporit de confort este asigurat de functionarea automata si programarea saptamanala. Astfel soba pe peleti poate merge automat fara sa intervi asupra ei si poate fi programata sa porneasca si sa se opreasca.

Cu ajutorul telecomenzii poti creste temperatura de ambianta stand confortabil pe fotoliu, fara sa trebuiasca sa te deplasezi.

Soba pe peleti ieftina


Soba pe peleti cu circuit de calorifere Hosseven

 • Putere termica nominala: 3-20 kwSoba pe peleti cu circuit incalzire Lily Hosseven - termosemineu pe peleti
 • Consum orar: 0,8 – 4,4 kg/h
 • Eficienta: 90 – 93%
 • Volum maxim incalzit: 571 m3
 • Dimensiuni: I*l*a 1253/584/635 mm
 • Greutate: 210 kg
 • Diametru cos fum: 80 mm
 • Volum rezervor peleti 33 kg
 • Autonomie: 41 – 7,5 ore
 • Telecomanda: DA

Vezi detalii si pret

 


Schema de montaj soba pe peleti cu serpentina

Schema montaj soba cu serpentina - termosemineu - soba pe peleti

 1. Manometru 4 bar
 2. Termometru 120 grade C
 3. Termostat bratara pentru comanda pompa
 4. Aerisitor automat de aer
 5. Supapa de siguranta 1,5 bar
 6. Robinet de golire
 7. Vas de expansiune inchis
 8. Filtru Y
 9. Pompa de circulatie
 10. Robinet de incarcare 1,5 bar
 11. Calorifere

Descrierea componentelor 

Manometru

Rolul acestuia este de a indica presiunea din instalatia de incalzire a sobei pe peleti. Daca presiunea scade, trebuie incarcat cu apa pe la robinetului de incarcare.

Termometru

Cu termometrul poti sa vezi ce temperatura are agentul termic. Poti monta si pe retur unul ca sa-ti faci o idee cat se raceste agentul termic in calorifere (de obicei temperatura scade cu 20 grade, ex 80 / 60).

Aeristor automat de aer

Din cauza bulelor de aer ce pot aparea in instalatie, circulatia apei in calorifere nu se face corespunzator si incalzirea caloriferelor se face incomplet. Aerisitorul foloseste la aerisirea automata a instalatiei.

Termostat bratara

Termostatul bratara sau termostatul de contact se prinde pe teava cu ajutorul bratarii. El citeste temperatura agentului termic prin contactul cu teava si poate da comanda prin intermediul unui cablu electric unei pompe sau alt echipament.

Supapa de siguranta

Presiunea de refulare a supapei de siguranta montata in instalatia sobei pe peleti, trebuie sa fie mai mica sau egala cu presiunea maxima de functionare a sobei. Supapa impiedica presiunea din instalatie sa ajunga la valori prea mari si impiedica spargerea sobei sau a tevilor.

Robinet de golire

Daca nu folosesti pe o perioada indelungata centrala soba pe peleti, este recomandat sa golesti circuitul de incalzire mai ales pentru protectie la inghet

Vas de expansiune

Este necesar sa montezi un vas de expansiune la soba pe peleti pentru apartament. Rolul vasului de expansiune este de a prelua dilatarea apei cand se incalzeste si de a asigura o rezerva de apa daca sunt pierderi in instalatie prin picurare sau evaporare.

Filtru Y

Filtrul Y se monteaza pentru a retine impuritatile din instalatie ce pot bloca pompa sau alte componente. Este recomandat sa se monteze in jos capacul portfiltrului, pentru a face usoara depunerea impuritatilor.

Pompa de circulatie

Daca nu montezi o pompa de circulatie, agentul termic nu circula ca sa incalzeasca caloriferele. Se poate monta o pompa de circulatie cu 3 trepte de turatie sau o pompa cu turatie variabila. Este bine ca pompa sa fie incadrata de robineti pentru a se putea izola daca este nevoie sa fie demontata.

Iti recomand sa montezi o pompa foarte buna, de calitate. Pentru aceasta soba pe peleti de 20 kw, poti monta o pompa Grundfos Alpha 2L 25-60

Pe eMAG gasesti pompe de circulatie Grundfos pentru sobe pe peleti sau centrale termice de la 559 lei . Consulta intreaga oferta de pompe in sectiunea pompe Grundfos.

Robinet de incarcare

Aceasta soba pe peleti trebuie incarcata cu apa rece printr-un teu montat pe retur, la o presiune de 1,2 bar maxim.

Calorifere

Poti monta una din urmatoarele variante: calorifere de otel;  calorifere de aluminiu; calorifere de fonta. Cele mai folosite (si preferatele mele) sunt cele de otel pentru ca sunt ieftine si se incalzesc repede.

Pe eMAG gasesti calorifere din otel, aluminiu si portprosop. Consulta intreaga oferta in sectiunea calorifere si accesorii: calorifere otel, calorifere aluminiu, calorifere de baie.

Descriere si avantaje soba pe peleti:

 • Produs NOU din gama ecologica pentru functionare cu peleti
 • Fara risc de intoxicare
 • Sistem controlat electronic
 • Autoaprindere
 • 5 trepte de reglare a vitezei de ardere
 • Functioneaza in circuit inchis
 • Control pentru temperatura camerei
 • Sertar de cenusa mare pentru curatare saptamanala
 • Program de lucru saptamanal

Cum montez o soba pe peleti

Montare soba pe peleti

Cum setezi temperatura la soba pe peleti

Se poate seta temperatura de la panoul de control si se poate face programare saptamanala sau se poate seta sau modifica temperatura manual.

Telecomanda pentru soba termosemineu pe peleti este un accesoriu inclus care faca foarte confortabila operarea ei si posibilitatea de comanda de la distanta pentru setarea puterii de ardere dorita.

Cum faci programarea

Sunt disponibile la panoul de control 6 programe diferite si se pot selecta 3 programe pentru fiecare zi a saptamanii. O setare a combustibilului se poate face deasemeni si se poate alege calitatea ei.

Intretinerea si curatarea

Zilnic:

Se aspira reziduurile din vasul de ardere si camera de combustie. Cu un vatrai se curata gaurile din vasul de ardere. Din cenusar se aspira cenusa depusa.

Nota: Foloseste un aspirator corespunzator cu un container special pentru a aduna cenusa.

Pe eMAG.ro gasesti aspiratoarele de cenusa ieftine. Consulta intreaga oferta in sectiunea Aspiratoare de cenusa

Saptamanal:

Sertarul de cenusa se verifica si se goleste de 1-2 ori pe saptamana. Se scoate sertarul si se goleste. Zona de langa el se aspira si se monteaza inapoi sertarul. Intretinerea si curatarea se face cu soba pe peleti oprita se deconectata de la electricitate.

Pentru a face curat repede si usor la soba pe peleti sau la semineu poti folosi un aspirator de cenusa.

Pe eMAG.ro aspiratoarele de cenusa incep de la 299 lei Vezi intreaga oferta in sectiunea Aspiratoare de cenusa

Incarcarea cu peleti

Cand alimentati soba cu peleti nu sprijiniti sacul pe soba. Peletii trebuie transportati si stocati in locuri uscate. Daca intra in contact cu umiditatea, lemnul peletilor se umfla si devine inutilizabil.

Cosul de fum

Cos de fum soba pe peleti

Nu se recomanda utilizarea unui cot de 90 grade ca prima piesa pentru ca cenusa se poate depune si infunda cosul. Se pot folosi 2 coturi de 45 grade in locul cotului de 90 grade. In capatul cosului nu trebuie montata plasa pentru ca poate reduce tirajul centralei.

Concluzie

Aceasta soba pe peleti este o varianta foarte confortabila si economica. Daca ai o casa de vacanta, o poti folosi pentru a incalzi toate camerele cu ajutorul caloriferelor pe care le legi la ea. Iar peletii ii poti cumpara de la magazinele de bricolaj atunci cand pleci in concediu.

Mai sunt si alte avantaje de care sa tii cont. Pentru o soba termosemineu pe peleti nu-ti trebuie camera tehnica. O poti monta in una din camerele unde ai acces la cosul de fum. Nu ocupa atat de mult spatiu precum un cazan pe peleti, are telecomanda, se poate programa, este usor de folosit de oricine.

Ai o soba pe peleti sau o soba pe lemne? Sau cauti sa-ti iei una? Srie parerea ta sau o intrebare daca ai, in sectiunea de comentarii de mai jos.

 Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: